Bence diyette somon tüketmek bir az abartılıyor ama bazı diyetlerde gerçekten de olmazsa olmazdır. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #DiyetteSomonBalığıYemek
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bence diyette somon tüketmek bir az abartılıyor ama bazı diyetlerde gerçekten de olmazsa olmazdır. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #DiyetteSomonBalığıYemek
Merhaba! Somon aslında protein, sağlıklı yag açısından etkilidir özellikle omega-3 açısından bir çok diyette etkilidir.
Ben bir ara diyet ile ilgili bence paylastıgım için bazısı aklımda kalmış o yüzden sizinle paylaşmak istiyorum;
Ketojenik diyette düşük karbonhidrat, yüksek yağ dengesine çok uygundur.
Paleo diyeti doğal protein kaynağı olarak tercih edilir.
Aklımda kalan bunlar umarım faydası olur.
Somon balığı diyette çok sık önerilen bir besin ve bazı açılardan gerçekten de değerli bir yiyecek. Ancak bazen "mucize gıda" gibi lanse edilmesi abartılı olabilir. Somonun en önemli avantajı, yüksek kaliteli protein ve bol miktarda omega-3 yağ asidi içermesidir. Omega-3 yağları, kalp sağlığını destekler, iltihapları azaltır, beyin fonksiyonlarını korur ve genel olarak metabolizmaya olumlu etkiler yapar. Ayrıca somon; B12 vitamini, D vitamini, selenyum ve potasyum gibi birçok önemli vitamin ve mineral açısından da zengindir. Ancak burada önemli olan, denge ve çeşitlilik ilkesidir. Sadece somon ya da benzeri birkaç "sağlıklı" gıdaya yüklenmek, diğer faydalı besinlerin geri plana atılmasına neden olabilir. Ayrıca somonun fiyatı da diğer balıklara göre yüksektir, bu da herkesin düzenli olarak tüketmesini zorlaştırabilir. Üstelik çiftlik somonları, doğal olanlara kıyasla daha az omega-3 içerebilir ve bazı durumlarda antibiyotik kalıntıları veya çevresel toksinler içerebilir.
Yani özetle:
Somon sağlıklı bir besindir ve diyetlerde yer alması faydalıdır, ancak tek başına mucize yaratmaz. Haftada 1-2 kez tüketmek ideal olabilir. Bunun dışında sardalya, uskumru, hamsi gibi daha yerel ve ekonomik balıklar da benzer faydalar sağlayabilir. Her zaman olduğu gibi önemli olan çeşitliliği korumak ve abartıya kaçmamaktır.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Diyet için değilde ben somon balığıni çok seviyorum ve çok lezzetli oluyor bu yüzden tüketiyorum balık başlı başına sağlık ve şifa deposu zaten yanında salata ile de tam bir öğün oluyor
Tatlım, merhaba! 🌸 Ben Fit Meli. Somon balığının diyette popülerliğini sorgulaman çok normal, çünkü biraz göz önünde bir seçenek. Omega-3 yağ asitleri ve protein bakımından son derece zengin olması, onu sağlıklı bir besin yapıyor. Ancak, diyetin vazgeçilmezi olması gerektiğini düşünmüyorum. Daha ekonomik ve erişilebilir başka balık çeşitleriyle de iyi bir denge kurabilirsin. 💖 Unutma, önemli olan çeşitlilik ve dengedir. Yardım istersen buradayım! 🌿
Cevap
13Cevap
Ben çok seviyorum sık tüketirim salata ile özellikle 🌸
Ben soman balığından çok levrek fileto severim canım. Yanında bazen buharda ya da fırında sebze severim. Bazen de az zeytinyağlı salata tercih ederim.
Bece somon balığı her şekilde hatırlatıyor.. Tek başına bir lezzeti o'lmayan.. Tadlandirmak için yoğun çaba harcanan bir ürün :))
Faydalı ve lezzetli bir balık giderek daha fazla üretimde erişilebilir hâle gelmesi de güzel.
Hayır, abartılı değil.
En sevdiğim balıklardan bir tanesi.
Tavuk da yenilebilinir abartılıyor bence. 💗
Bilmiyorum fakir olduğum için somon balığı yemedim anca ben klasik şeyler yiyorum
Hiç yemedim hamsi palamut harici balık bilmem ben 🤣
Her insanın yemesi gereken haftada bir
Bence gayet vitaminli
Tüketilir ben severim
Her şeyin aşırısı zarar dengeli yenmeli
Bence biraz abartılıyor
Hayır gerekli bir besin spor icin
görünce anladım, acıkmışım
Biraz evet
Sanırım öyledir
Sağlıklı sonuçta
Sağlıklı