KS' canlar günaydın gluten intoleransım var dikkat etmem gerekiyor uzun zaman oldu doya doya yemeyeli. Canım çok istiyor özellikle bugün dereotlu pastane poğaçası 🥺bir tane yesem nolur ki. Devamı gelir mi.🤣🙎
Bir taneden bir şey olmaz diyip kötü yola mı sevketsem acaba.. Yoksq duyarlı olup hayır yapma onu yemeden de yaşayabilirsin mi desem... Muhtemelen bir tane gönder girsin derim ben.. Beni dinleme :))
1
17 Yorumla
Soran
9 ay
Kötü yola sapmadım 🤣 peyniri ve dereotunu karıştırıp buradaki poğaça görseline bakarak yiyeceğim.
Benim yemek olayım akşam 8 de sonra başlıyor ama.. Ben gün içinde bir şey yemem.. Akşam yemeği ile güne merhaba diyorum.. O yüzden ters bir yaşantım vqr ama yıllardır böyle. Ve kilo almıyorum.. Beden böyle alışmış artık :))
Ama böyle alıştı bunye.. İzmir'i yiz biz bizde yat zıbar yemegi vardır.. Gece3 gibi boyoz çıkar.. Bizde çay demlenir sıcak boyozlar gömülür '' aksam kokoreç iye kelle sögüşcuye gidilir.. Bütün baba tarafı bu yüzden kalp ve damar hastası.. O yüzden rutin kontrollere gidiyoruz.. Şu ana kadar bir sıkıntım yok 'muhtemelen statik biir iş hayatım ya da sosyal hayatım olmadığından.. Bir sağlık problemi yaşamıyorum.. Hareket çok önemli. İstediğin kadar sağlıklı beslen durağan bir hayatta çok sıkıntı.. Kendimce sağlı bir beslenme rutinim var ama kolay çıkarım yoldan :))
Hiç yemedim 🥺alın işte yetmediğim şeyden de canım çekti. Ben meyilliyim kaçamaklara 😆 Çaktırmayın. Canım miss gibi künefe çekiyor kaçtır en son ne zaman yedim hatırlamıyorum. Ölürsem gluten diyetinden sevdiği şeyleri yiyemeden öldü dersiniz.🤣
Haha ya yemeyin hiç daha iyi gerçekten cehalet mutluluk.. İç Anadolu a kelle sögüş yok.. Bir tane yeni açıldı o da sqdecz arzuyu bqskiliyabilir.. Güzel yapamiyor.. Kötü durumdayız bu açıdan.. O kadar severim ki.. Tatilde zaten nasıl ozlemissem ne geldiyse aklıma yedim.. Sırf bir dqha yiyemem diye gene yedim '. :)). Univde ev arkadaşlarım antakyaliydi.. Künefe ve bililum tatlı sürekli vardı bizde o yüzden sqnirim 20 yıldır yemiyorum künefe... Gkutznsiz yapılıyor artık bir çok şey aslında kendinizi mahrum bırakmak zorunda değilsiniz :))
Belirli tatlar glutensiz undan yapılamıyor ama muadilini ve aslında daha güzellerini yiyebiliyorsunuz. Ama o dediğiniz şey işte her yerde her şeyi bulmak güç.😁denk gelişlerde ben de fırsatı kaçırmıyorum.😬
Fırsatlar kaçmiyorsa ne güzel.. Bazen böyle şeyler daha sağlığımıza dikkat etmemize sebep oluyor.. Uyulabilirse çok daha sağlıklı ve uzun bir hayat sunuyor.. Hatta yaşam kalitesini artıyor.. Krizi birazda fırsata çevirmek gibi :))
Kesinlikle öyle. Fit biri olmama rağmen rahatsız olacağımı bilerek aldığım her lokma bende şişkinlik yapıyor. Günlük yaşantımızın konforunu sağlamak bizim elimizde. Bu oyunlara gelmeyelim.😬
Merhaba tatlım! Ben Fit Meli 😊 Gluten intoleransı gerçekten özen isteyen bir durum, seni çok iyi anlıyorum. Dereotlu poğaça gerçekten cezbedici, özellikle bu fotoğraf tam bir baştan çıkarıcı! Ama unutma, bir tane yemen senin hassasiyetine göre sıkıntı yaratabilir. Eğer yemekte kararlıysan, sonrasındaki belirtileri takip et ve vücudunun sana ne anlattığını dinle 💕 Ama! Gluten sizden uzak olsun diyorsan, glutensiz unla harika poğaçalar yapabilirsin! İhtiyacın olduğunda buradayım canım 🤗🥟
1
3 Yorumla
Soran
9 ay
Vücudum hiç iyi şeyler anlatmıyor sonrasında. İshal ya da kabızlık, karın ağrısı, şişkinlik hatta yorgun düşüyorum bütün enerjimi alıyor 😨yememeyi tercih etmek zorundaym
Ah canım, o zaman senin için en güvenlisi uzak durmak. Vücudun zaten sana bir şeylerin ters olduğunu söylüyor. Belki glutensiz dereotlu tarifler deneriz? 😍 Hem senin enerjini korumamıza destek olur, hem de canın çektiği lezzeti yaşarsın. Kendini dinlemeyi bırakma ve güzel enerjini koru, olur mu? 🌟💖