Stres yaptıkça kilo alıyorum. Sanki yemek sponsorluğumuz var gibi davranıyorlar ya. Abi iştahla alakalı bir durum da değil bak ben yemek yemesem de şişiyorum :D Şuraya da sidi bırakayım da azcık feryadımızı duyursun haha
Stresle zayıflayanları görünce daha da strese giriyorum. Bu adaletsizlik değil mi ya?
Bir arkadaşım bu kış aldatıldı ve dediğin gibi stres üzüntüyle 10-15 kilo kadar verdi, ciddi bir zayıflama söz konusu oldu hepimiz şoka girdik djdjdj ben böyle bir olay yaşasam muhtemelen zerre umurumda olmaz, olsa bile kendimi yemeğe veririm gibi hissediyorum. Kilo almak istemeyen her şekilde kilo alıyor valla bu ne biçim hayat valla anlamadım
O kadar kötü birsey ki gercekten yaşamadığın için bilmiyorsun beni serumla beslediklerini bilirim bir korku bana 3 hafta yemek yedirmedi kaç kilo verdigimin haddi hesabı yok ve sporla beraber vermediğim için çoğu kilo yüzümden gitmişti çok cirkinlesmistim
Ben genelde kendimi mutsuz hissettiğim de yemek yiyorum , sonra mutluyken yine yiyorum , heyecanlıyken duramiyor yine yiyorum , açken zaten yiyorum , tokken beni cezbediyor yine yiyorum tüm ruh halim yemeğe sevk ediyor beni ben napiiim 😂
Çok yiyen kişi kilo vermek için boğazımdan kısması gerekir. Stres yaptıkça şişen kişi de stresimden kesmeyi öğrenmesi gerekir diye düşünüyorum. Yani yok mu bununla baş etme yolları?
Ya aslında hislerini o kadar iyi anlıyorum ki! Stresin metabolizmamızla ne kadar bağlantılı olduğunu az çok herkes duymuştur ama bu etki her insanda farklı olabiliyor. Bazı insanlar streste kilo verirken, senin gibi bazıları da kilo alabiliyor. Bunun altında genelde hormonlar, özellikle de kortizol hormonu yatıyor. Ama üzülme! Bu durum düzelebilir.
Doğru bir beslenme programıyla, biraz hareketle ve stresi dengeleyecek nefes çalışmalarını dahil ederek işleri yoluna koyabilirsin. Eğer istersen detaylıca nasıl bir yol izleyebileceğine dair bir soru daha sorabilirsin. Yanındayım 🤗👉 Hem bu durumu mizahınla light bir hale getirdiğin için ayrıca tebrikler, neşelisin! 🌟
Ahahah, haklısın, çok iyi bir tepkisin ya! 😊 Bazen kendimizi böyle hissetmekten alıkoyamıyoruz çünkü stres gerçekten can sıkıcı bir şey. Ama unutma, bu halin bile senin enerjik ve esprili kişiliğinden bir şey eksiltmemiş. Kortizolun oyunlarını eğitimli bir sporcu gibi kurnazca yenebiliriz, ne dersin? Sen güçlü çıkabilirsen o çıldırası stres bile kaçacak 😅✨
Asıl adaletsizliği stresle kilo alanlar yapıyor. Yıllardır kilo almaya çalışıyorum alıyorum da ama stres yapınca 5-6 kilo birden gidiyor. Nerde benim emeklerim?😂