Sert, olumsuz eleştiriler stres yapmanıza/durumu içselleştirmenize sebebiyet verir mi?

Sert, olumsuz eleştiriler stres yapmanıza/durumu içselleştirmenize sebebiyet verir mi?

Beni eleştirmesini istemediğim ve kendisine aynada bakmayacak kadar hadsiz olanların eleştirilerini güzel şekilde iade ederim :D Sormadan fikir beyan edilmesinden haz etmiyorum. Fikir alırsam da onun da bir sınırı var, üslubu var. Keyifli akşamlar..
Normal yetiştirilen biri olsam stres yapmama neden olmazdı ama babam çocukluğumdan beri fazla otoriter ve cidden fazla eleştiri yapan birisi.
Yani çocukken hiç yaramazlık yapmazdım , mahallede diğer çocuklarla oynamaya babam istemiyor diye diğer aile üyeleri izin verse bile gitmezdim.
Bu zamana kadar hiçbir başarım büyük başarılar olsa da kutlanmadı cidden bir aferin bile almadım.
Bu yetiştirilme şeklinden mi bilmiyorum içten içe kendimi çok eleştiren en ufak yanlış davranışımı fazla kafaya takan birisiyim.
Bu yüzden dışarıdan belli etmesem de eleştirileri çok fazla kafaya takıyorum. Hatta yıllarca aklımdan çıkmıyorlar.
Biraz içimi dökmüş gibi oldum ama bu konuda tavsiye verecek olursam eğer siz siz olun birini eleştirirken çok dikkatli olun. O kişinin geçmişinde neler olduğunu bilemezsiniz.
Hayır, sert olumsuz yani yıkıcı eleştirileri umursamam. Yapıcı eleştirileri dinlerim ve gerçekten eleştirilen noktaları kendim de tekrar düşünür değişmeye değip değmeyeceğine bakarım. Eleştiriyi stres kaynağı olarak görmem.
Kesinlikle hayır böyle konuları kendime kolay kolay dert etmem. Nedenine gelirsek çünkü baktığımız zaman günümüz Türkiye'sinde ağız olan konuşuyor o yüzden de her insanı ciddiye almamak gerekiyor.
Cevap
12Cevap
Hayır eleştiriye açığım
Benim iyiliğim için bana yapılan eleştiri hiç sorun değil. Bunu milletin içinde yaparsa kişi, sinir bozar.
Vermez bu yaştan sonra. Özgüven, kişilik, karakter hepsi oturdu. Eleştirilere takılıp içselleşmek ergenlik çağlarında, henüz kimliği tam oturmamış kişiler için geçerlidir.
Menfi eleştiriler stres kaynağıdır. Karakteri değil yapılan yanlışı eleştirmeyi beceremiyor çoğu insan.
Eleştiriye açık bir insanım, stres kaynağı olarak görmüyorum. Ancak bazı insanlar eleştirmiyor, hakaret ediyor onlara deli oluyorum.
Yerinde ve doğru eleştiriye açığım ama attığım adımın eleştirilmesi beni geriyor ve strese sokuyor gerçekten de
Bu eleştirenin niyetine bağlı. Herkes iyiliğimizi istemiyor sonuçta. Ama faydalı akılcı eleştirilere açığım.
Eleştiri yapayım derken sadece kötü şeyleri saymayı bilen ggerizekalılarıdan nefret ediyorum.
Yerinde yapılan elestri çok iyidir, eleştirinin konusundan çok sunumu önemli.
İyi niyetli ve yapıcı olmalı eleştiri. Sıkıcı ve kırıcı değil
Hayır olmaz onların kararı sadece doğru anlayıp cevap versinler
Beni eleştirme ömür boyu dostun olayım demiş atalarımız
Hayır ben motivasyon kaynağı olarak görmeyi daha çok severim.
Yapıcı eleştiriye eyvallahta.. digerlerini varya alacak duvara yapıştırcan
Kimin yaptığına bağlı
Hayır stres yapmam hiç olduğu kadar hağmmuna
Hayır. Eleştiri beni germez
yok o yüzden allahı gelsin eleştirinin sıkıntı yok
takmıyorum
Görürüm
Hayır tâbi ki de
Görmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?