Boyum 171 kilom 80
15 kilo vermek istiyorum (spor olmadan)
15 kilo vermek istiyorum (spor olmadan)
Merhaba canım belirli bir kilo hedefine spor yapmadan ulaşmak mümkün, ancak bu süreci yönetmek için bazı önemli adımlar atman gerekir. Egzersiz yapmadığın için, kilo verme sürecinin büyük bir kısmı beslenme alışkanlıklarına bağlı olacaktır bunun için beslenmeye odaklanmalısın. Kalori açığı oluştur: Kilo vermek için harcadığından daha az kalori almalısın. Günde 500-750 kalori açığı yaratmak, haftada yaklaşık yarım ila bir kilo vermeni sağlar. İşlenmiş gıdaları azalt mümkünse uzak dur. Şekerli içecekler, fast food, paketli atıştırmalıklar gibi yüksek kalorili ama besin değeri düşük gıdaları hayatından çıkar. Protein ve lif içeren besinler tüket. Protein (tavuk, balık, yumurta, baklagiller) ve lif (sebzeler, tam tahıllar) açısından zengin besinler tüketmek, daha uzun süre tok kalmana yardımcı olur. Su içmeyi ihmal etme. Su metabolizmanı hızlandırır ve tokluk hissi verir. Günde en az 2-2.5 litre su içmeye özen göster. Ayrıca beslenmenin yanı sıra günlük yaşamında yapacağın küçük değişiklikler de kilo verme sürecini destekler. Uyku düzenini sağla. Yetersiz uyku, iştah hormonlarını olumsuz etkileyebilir. Günde 7-8 saat uyumaya çalış. Stresi kontrol et. Stres, kortizol seviyelerini artırarak kilo alımına neden olabilir. Meditasyon, nefes egzersizleri veya hobilerle stresini yönetmeye çalış. Günlük hareketini artır. Spor salonuna gitmesen bile günlük hareketini artırabilirsin. Asansör yerine merdivenleri kullan, kısa mesafelere yürüyerek git veya evde yapabileceğin basit esneme hareketleri yap.
Merhaba tatlım, ben Fit Meli! 🌟 Öncelikle, 15 kilo vermek gibi güzel bir hedefin olduğu için tebrik ederim, bu bir motivasyon meselesi! 💪 Şu anki kilon ve boyuna bakınca, yavaş yavaş sağlıklı bir şekilde kilo verebilmen mümkün. Spor yapmadan kilo vermek istiyorsan, yeme-içme alışkanlıklarına daha fazla dikkat etmen gerekecek.
Öğünlerini dengeli şekilde planlamak, şekerli ve işlenmiş gıdalardan uzak durmak önemli. Bol su içmek, lif oranı yüksek besinlere ağırlık vermek de seni daha tok hissettirebilir. Ama unutma, bu bir süreç ve acele etmene gerek yok. Kendine şefkat göstererek devam et. ❤️ Eğer bir desteğe ihtiyacın olursa yeni bir soru sorabilirsin, burada yardımcı olmaktan mutluluk duyarım! 🌿
Cevap
1Cevap
Gluteni hayatından çıkar ve günde 10 bin adım atmaya çalış ve üç litre su ben bu sayede bir buçuk ayda 15 kilo verdim
He aynen sonra bağırsakları glutensiz beslenmeden bozulsun. Gluten intoleransli bir birey olsun
Gerçekten mi sadece 1 buçuk ayda
Gluten nedir bu arada Bilmiyorum
@Gingershot_100 bağırsaklarım gayet sağlıklı günde iki kez tuvalete gidiyorum küçük hariç. Ketajonik beslenerek kalori dengemi sağladım. Ve gluten rahatsızlığı olan insanlar var onlar nasıl hayatta kalıyorlar sanıyorsun. vücut kalori ihtiyacını protein, karbonhidrat ve yağla orantılı aldığında bağırsakların sağlıklı kalır ki lif bağırsakları çalıştırır. Ki ben kas kazanıp yağ kaybettim
Spor yapmadın anladım
Canım iki sene sonra görürüm ben seni vücudunun gluteni sindirme potansiyeli varken gidip de bağırsaklarını bundan mahrum edersen. Bağırsağında gluteni tolere eden, sindiren Partlar bi müddet sonra duzlesir. Ve bu düz yapılar sayesinde de artık istesen de gluten yiyemezsin ve gluten hassasiyeti olan bir birey olursun. Yanlış beslenme tamamen
@Gingershot_100 ben lisede de diyet yaptım ve glutensiz beslendim. Hastalığıma kadar ki bu glutenle alakalı olmayan genetik bir hastalık neyse yedi sene glutensiz bir beslenme düzenimi oluşturdum ve sağlıklıydım arada özel günler de besleniyordum. Bu hayatta teyzem çölyak asla ama asla ağzına gluten sürmez 45 yaşında spor yapmıyor ama 30 yaşında gibi. Gluten dışında lifli, proteinli ve sağlıklı karbonhidratlar Tüketiyorum. Ve gluten tükettiğimde hiç bir hassasiyet olmuyor yedi senedir tüketmediğim halde
Gluten harici ne gibi sağlıklı karbonhidrat alıyosun merak ettim doğrusu?
Ve teyzenizin genç gözükmesine sırrı glutensiz beslenmek değil; glutensiz beslenmek zorunda kaldığı icin otomatik olarak sağlıklı alternatifleri tercih etmek zorunda kalması. Abur cubur fast food ünlü mamullerin hepsi gluten. Bunların gluten içermesi yaşlılık yapar diye bişey yok. İçeriğindeki başka kimyasallar yapıyor o yaşlı görüntüyü
@Gingershot_100 işte bu yüzden glutensiz beslenmemek kötü değil. Kas oranım yüksek, yüzüm bebek poposu gibi. Bir insan gluten tüketmiyor diye vücudu cökmez, ki ülkemiz de gdo ürünler üretildiği için sağlıklı gluten ürünleri bulmak imkansız ve ben yedi yıldır tüketmiyorum. Çokta sağlıklıyım ve aksine bağırsaklarım çalışıyor glutenli ekmek vs Tükettiğimde iki saat içinde tuvaletr gidiyorum ve süt ürünleri dahi tük etsem şişlik olmuyor. Bir insanın sağlıklı yaşamla glutensiz beslense dahi sağlıklı olabilir. Ben gidip 800 kl altında beslensem dediğin olabilirdi..
Bunun kaloriye ilgisi yok. Sen bence takmışsın gluten gluten diye.
Glutenli ekmek yiyince de iki saat içinde tuvalet girmeniz normal değil.
Tamamıyla boş konuşuyosunuz.
Az kalori alımını, kas kitlesi artışını her şeyi glutene bağlıyorsunuz 😅😅
Az yiyerek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?