10 yıldır OKB hastasıyım, Tecrübesi olanlar içeriye, yardımcı olursanız sevinirim:)) şu an paxil 40 mg, buspon 3tanekullanıyorum?

Merhaba başlıkta belirttiğimüzere 10 senedir obsesif kompulsif bozukluk, anksiyete vede sosyal fobi ile uğraşıyorum, tedavi olup yenmeye çalışıyorum. Pes etmedim hâlâ birşey leri değiştirmeye gayreti ve çaba içerisindeyim. bu rahatsızlık ergenlikte bir konu ile başladı ve kafaya taktım geceleri ağlayarak uyaniyordum. Korkuyordum başıma kötü olaylar gelecek diye kızlarla ile alakalı idi yapmadigim birşeyi yaptım gibi düşünüp (acaba hamile kalır vs diye korkuyordum) (halüsinasyonlar görüyordum) fazlaya girmek istemiyorum. Sonra biraz dolgun birisiydi kilolu ve arkadaşım dedi ki:Kanka zayiflasan aslında sen çok yakışıklı birisi olursun diye. Ve bende o gün den itibaren resmen ölüm diyeti yaptım. Su dahi içmiyorum ve inanır mısınız bilmem ama fırından simit alıp susamlarini ayikliyordum bıçak ile susam çok kalorili vs ve 3 ay sonra erişdm tabi boyum uzundu yaşıma göre ve çok zayıftım. Ailem korktu ta başta gitmiştik psikolog, psikiyatri ye fakat ben takıntılı olduğum için ilaçlar kilo yapar diye kullanmamıştım ilaçlarımı. Sonra şehir değiştirip memlekete taşındık. Liseye başladım orada içimde bir kavga korkusu kaygısı oluştu sanırım önceden yaşadığım bir olay beni etkilemiş ve hala da atamıyorum dışarıya çıkayım sanki birileri ile kavga edicem millet beni izliyor böyle pisirik birisi gibi içimden söylenip duruyorum ve panik atak oluyor resmen ölüp ölüp diriliyorum nefesim kesiliyor ne yapacağımı şaşırıyorum adım başı vede diye genç birisi önüme gelsin sanki vuracak bana gibi geliyor özellikle insanlara karşı bir fobimvar anlamıyorum, dışarı ya da çıkıyorum kendimi zorluyarak fakat bir türlü çare bulamadım hep aynı aynı. Mesela evde olayım sürekli bir kaygım var ve iç huzursuzluk sanki kötü birşey olacak ya da kötü bir haber alacağımfalan dediğim gibi tedavi de görüyorum sayısızdoktoragittim. Birinsanı köpek ısırır ve o günden sonra insan köpek görünce korkar eli ayagina kaçar ve güvenli bir yere saklanma ihtiyacı duyar bende aynı o psikolojideyim insanlara karşı.
Güncellemeler
+1 yıl
Neredeyse tüm antidepresanlari kullandım çare yok sadece uyuşturuyor ve böyle tam net faydasını gördüğüm bir ilaç olmadı maalesef. PDR ye gittim 8 seans biraz faydası oldu fakat yani bilmiyorum faydası olmadı otobüste metroya bineyim ya da yolda yürürken insanları göreyim içimde bir kavga korkusu oluyor yenemedim bir türlü kafayı yicem :( Yani hayatıma mal oldu bu hastalık desem yeri olmadığım bir insan oldum. Sukur aklımda fikrimde bir sorun yok sadece takıntı korkum var. teşekkürler
10 yıldır OKB hastasıyım, Tecrübesi olanlar içeriye, yardımcı olursanız sevinirim:)) şu an paxil 40 mg, buspon 3tanekullanıyorum?