8 yıla yakındır ilaç içiyorum ama bu OKB geçmiyor?

OKB, yani takıntı hastalığı. En başta büyüsel idi. Yani bir şey yaparken aklıma kötü şey gelirse içim huzursuz olurdu bende o hareketi tekrarlar, bu sefer iyi şey düşünmeye çalışırdım. Bu basit gibi gelebilir, ama korku hep aynı ve olumsuz idi. Ama özneler, yani olaylar gün içinde binlerce şekle giriyordu. Her hareketimi yapmadan önce düşünür, ona göre yol alırım. Başaramazsam, tekrarlarım. Aklınıza gelecek ya da gelmeyecek binlerce örnek...

Daha sonra buna düzen takıntısı eklendi. Her şeyi düzenli yapmak, tam yapmak, tam yapma hissine, hazzına ulaşmak. Daha sonra da, şimdi de temizlik takıntısı olmaya başladı. Sürekli içimde bir kuşku var, eve gelince kıyafetlerimi değiştiriyorum. Ellerimi yıkıyorum. Değdiğim yerleri peçete ile siliyorum.

8 yıla yakındır ilaç içiyorum, neredeyse ek ilaç olarak da her ilacı denedim ama bu illet geçmiyor. Ben artık dayanamıyorum. İçim hep huzursuz. Yaşayamıyorum. Haz almıyorum. Her yeni bir takıntı, öncekini unutturuyor ama aynı şeyleri yaşatıyor bana...

Ne yapacağım hiç bilmiyorum. İlaçlar, özel doktorlar, devlet doktorları, terapiler vs. her yolu denedim. Bu yaşanılacak bir şey değil, ki zaten de yaşamıyorum gibi. Yani belki bu size sadece laf olarak gelebilir, ama bu OKB'yi bilenler ben çok iyi anlayacaklardır.

İnancım da var. Olmasa intihar edeceğim. Bana bir yol gösterir misiniz?

8 yıla yakındır ilaç içiyorum ama bu OKB geçmiyor?