OKB, yani takıntı hastalığı. En başta büyüsel idi. Yani bir şey yaparken aklıma kötü şey gelirse içim huzursuz olurdu bende o hareketi tekrarlar, bu sefer iyi şey düşünmeye çalışırdım. Bu basit gibi gelebilir, ama korku hep aynı ve olumsuz idi. Ama özneler, yani olaylar gün içinde binlerce şekle giriyordu. Her hareketimi yapmadan önce düşünür, ona göre yol alırım. Başaramazsam, tekrarlarım. Aklınıza gelecek ya da gelmeyecek binlerce örnek...
Daha sonra buna düzen takıntısı eklendi. Her şeyi düzenli yapmak, tam yapmak, tam yapma hissine, hazzına ulaşmak. Daha sonra da, şimdi de temizlik takıntısı olmaya başladı. Sürekli içimde bir kuşku var, eve gelince kıyafetlerimi değiştiriyorum. Ellerimi yıkıyorum. Değdiğim yerleri peçete ile siliyorum.
8 yıla yakındır ilaç içiyorum, neredeyse ek ilaç olarak da her ilacı denedim ama bu illet geçmiyor. Ben artık dayanamıyorum. İçim hep huzursuz. Yaşayamıyorum. Haz almıyorum. Her yeni bir takıntı, öncekini unutturuyor ama aynı şeyleri yaşatıyor bana...
Ne yapacağım hiç bilmiyorum. İlaçlar, özel doktorlar, devlet doktorları, terapiler vs. her yolu denedim. Bu yaşanılacak bir şey değil, ki zaten de yaşamıyorum gibi. Yani belki bu size sadece laf olarak gelebilir, ama bu OKB'yi bilenler ben çok iyi anlayacaklardır.
İnancım da var. Olmasa intihar edeceğim. Bana bir yol gösterir misiniz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
İlaç ne kullanıyorsun, ve beni korkuttun. İlacı değiştiğin oldu mu? ya da bırakıp bırakıp tekrar başladığın.
8 yıldır Paxil, son 4 yıldır en yüksek dozda.
Lustral kullandın mi hiç
Hayır, ama etken maddesi aynı değil mi zaten abi?
Değil , ikisininde amacı aynı ama işlevleri farklı. Bence ilacını değiştir sen. İlaç içtiğin halde böyle oluyorsa mutlaka o ilaç senin ilacın değildir
Abi şöyle diyeyim, başlamadan önceye göre yüzde 40 iyiyim diyebilirim. Ve de şu an sigortam yok. Yani ben yıllardır doktor görmeden en yüksek doz içiyorum hapı. Yoksunluk sendromu ya da bırakınca ne olacak bilemiyorum. Ben öyle sıkıntıya da gelemem, yani o yoksunluk sendromu falan yerine ömür boyu içerim...
İçmende sorun yok kardeşim ama bence ilacı değiştir lustral günde 200 mg kadar icilebiliyor. 4 tane ediyor buda. Ama kendini bence dene.
Paxil + bu olur mu?
Olmaz oda ayni zaten ama etkeni farklı yaptıkları iş aynı. Mide koruyucu gibi , hepsi proton pompa inhibitörleri ama birisi omeprozol biri lansaprozol birisi pantoprozol ama hepsi mide asidini azaltıyor yanma azalıyor. Bu ilaclarsa eksik bir depoyu dolduruyor. Reseptörlerini dolduruyor gibi düşün.
Peki abi bu tip etken maddesi aynı olan ilaçlarda en iyisi hangisi? Ya da sence benim sorunum tam olarak ne? Yani ben serotonin eksikliği olarak biliyorum. Bu Sertralin ve Paroksetin aynı mı?
Aynı işi yapan iki amele düşün onun gibi ama biri Karslı biri ağrılı 🤣 birisi kürekle yapıyor biri kovayla. Bana lustral süper geliyor.
Tamam abi sağ ol. Ve bu arada uzman gibi olmuşsun maşallah, sana da geçmiş olsun tabi. Bende tüm ilaçları, etken maddelerini falan araştırmayı seviyorum...
Çocukluğum geçti bu işlerde , çevremde de çok var. Ama sana tavsiyem kendi kullanacağın ilaclari çok araştırma tribe girersin.
İlk zamanlar ben kendimi deli sanardım, sonra nette arattım ve hastalığı öğrendim. Sonra doktor haplar verdikçe nette arattım onları da, yorumları, etken maddelerini falan araştırdım. Bir ara şizofren bile sanmıştım ilk zamanlar kendimi. Ama bilim harika bir şey.
Benimde korkum öyleydi ya ilerde daha da ileri giderse , Allah'tan öyle bir şey olmuyormuş
Bu OKB lanet bir şey ya. Aslında saçma biliyorsun, ama beyin öyle bir algılıyor ki bunu. Ki bende bir de sosyal fobi de var...
Kafanın içinde sanki ikinci bir düşünce mekanizması var. Herşeyi normal düşünen beynin varken diğeride saçmalıkları barındıran ikinci bir beyin
Korkunç olanda beynin buna inanması. Yani öyle bir algı ki, en iyi yetenekli kişiler bile bunu başaramazlar, ama OKB hastaları başarıyorlar bunu. O gerçeklik hissi, sanki bir rüya gibi. Hani bazen gördüğün rüyalar bile gerçek gibi gelir ya...
Ya biraz başka şeyler de var ama yani eksiklik eyvallah ama bazı tetiklemeler suçların tekrar işlenmesi ile alevleniyor
Boş vaktinde okursun abi: tr-tr.facebook.com/.../
Demek ki doğru ilaçları kullanmıyorsun. Doktor seni takip edip ilacını değiştirmeliydi ya da takviye ilaçlarla desteklemeliydi.