Kızlar ben 4 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendim. Ama 2 ay once kayinvalidem ve kayinpederim kazada vefat ettiler. Biliyorum acilar taze henüz ama eşimin 16 yaşındaki kizkardesi bizimle kalıyor. Ben artık gitmesini istiyorum ne yapcam ya?
Cevabın nedir?
Pes bu kadar mı vicdansızsınız ya! Kızı kapıya at dememizi bekliyorsan çok beklersin. Bence sen bir psikoloğa git. Senin ailen kaza'da ölseydi tek yanında kalabileceğin kişi abin olsaydı 16 yaşında onun'da eşi evde istemeseydi sen ne hissederdin acaba? Bencilsin bencil! bir de yaşın 25/29 yazıyor bu yaşına kadar hiç mi insan olmayı öğrenemedin? En azından 2 sene bekle liseyi bitirsin üni'de farklı şehire taşınsın sen de kurtulmuş olursun. Zaten o da senin gibi ruhu kokmuş birinin yanında olmaya aynı havayı solumaya meraklı olduğunu sanmıyorum.
110 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılnapsın kardeşi kimsesiz kalmış dışarda mı bıraksın? akrabalarına mı bıraksın? napsın adam? sen olsan kız kardeşini bırakır mıydın abla olatak istemez miydin?
azıcık merhamet vicdan ya o kız kimsesiz şu an abisi var ailesi olarak sende de azıcık vicdan var ise o kıza anne gibi sahip çıkarsın34 Yorumla
Soran+1 yılBenim kardeşim yok ki
- +1 yıl
vicdanın vardır ama demi?
- +1 yıl
Belli zaten
- +1 yıl
Ama ilerde annen ve baban hasta olduğu zaman sende onları hasta olarak eve getirip kocanın huzurunu bozma tamam mi
16 yaşındaki kızın ve eşinin annesi ve babası ölmüş daha 2 ay önce ve sen gelip gitsin babaannesine falan diyorsun öyle mi?
Kocan olsam anında boşanırdım böyle bir şey istediğinde. İnsanda biraz anlayış, vicdan, merhamet olur. Noldu çok mu battı daha 16 yaşında olan kız?
Sen ve senin gibiler, kendinizi insan olarak adlanırmaktan vazgeçin bence.64 Yorumla
Soran+1 yılKöy ilçeye yakın gider gelir servisle ne var yani. İlla şehirde okuyacak diye bir kural mı var.
Soran+1 yılHem bizim evimiz de şu an okuduğu liseye uzak zaten değişen bişey yok
+1 yılŞimdi bana bak gizli üye sen kendi kardeşin olsa onu evden kovabilirmisin kendi kardeşin olsa rahatsız olmazsın 16 yaşındaki kız abisi varken nereye gitsin o kızda senin yüzünü görmeye hevesli değil herhalde çaresizlikten kalıyor abisi senin gibi vicdansız biriyle evlendi diye seni çekmek zorunda kalıyor o da senin yüzüne hariç degildir
65 Yorumla
Soran+1 yılBenim kardeşim yok. Kız gitsin babaannesinde kalsın. Babaannesi köyde diye gitmek istemiyor. Eşim de göndermiyor zaten sinir oldum iyice.
- +1 yıl
Kardeşin olmadığı belli zaten kardeşin olsa kardeşliğin ne olduğunu bilirdin ben sana değil o kıza üzülüyorum ne kadar sanssiz bir kizmiski anne ve babası kaybetmiş senin gibi zalime muhtaç olmuş ALLAH o kizin yardımcısı olsun senide öyle bir hale getirsinki o kıza muhtaç ol
- +1 yıl
Bu arada hanımefendi senin kardeşin yok ama annen ve baban var onlar ilerde ağır hasta oldukları zaman tek çocuk olarak sen bakacaksın o zaman kocan da ben bakamam senin hasta anne ve babana dediği zaman sende hasta anneni ve babanı evden gondereceksin
Soran+1 yılAnnem babam da yok benim. Yurtta büyüdüm, kendi emeklerimle çalıştım avukat oldum. Kocamdan başka kimsem yok.
- +1 yıl
Belli zaten ailen olmamasından belli
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
52Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılnereye gidecek nereye gitsin en değer verdiği kişisi abisi kalmış dünya da eşek gibi o evde kalacak güzelim eşine söylede ağzının ortasına iki tane çaksın hem cinsin birde ve sen o durumda olsan tek dalın abin ne yaparsın
bu kadar da şerefsiz olmayın ya 16 yaşında gençecik kız ona ablalık yapacağına gelin olma yazık seninde evladın olacak rabbim evlatlarına yaşatmasın etme bulma dünyası bu dünya bakarsan sahiplenirsen rabbim elbet mükafatını verecektir.
evladın olacak işin düşer evladına bakar sana yardım eder yetiştir bilinçlenmesinde ablalık yap şerefsizlik yapma40 Yorumla
+1 yıl''Evinde rahat olmazmış'' kızım sen ger*zekal* mısın? 16 yaşında kız, daha çocuk, daha küçük. Nereye güdecek? Daha 2 ay once annesi, babası ölmüş (Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun) zeten psikolojisi bozuktur, yazık günah. Sakın kıza istemediğin sakıni hissetirme. Bide bana kalırsa kocana anlatma bişey, sen kaybedersin.
Umarım en kısa zamanda aklın başına gelir.10 YorumlaBu nasıl vicdan Allah askına ne olur sa olsun senın kapına gelmıs sana muhtac ve sen bu durumda gitmesinı istiyorsun avukat olmussun ama insan olmamis sın. Bu dunya oyle bır dunyakı sen o kıza muhtac kalırsın guvenme saglıgına bır anlık bırsey Rabbım in tokanı yemeden kendine gel
00 Yorumla16 yaşındaki kizdan bahsediyosun nereye bırakacak kocacigin acaba? Nasıl insansiniz azicik elinizi vicdaniniza koyun. Esinin durumunda sen olsaydin kardeşini istemeseydi sokağa mi aticaktin? Evinde istemiyormus hanimefendii babasinin mali çünkü
15 Yorumla
Soran+1 yılEv benim üstüme. Ana parasi benim takılarımla ödendi. Taksitlerini de ben ödüyorum. Yani babamın malı değil benim malım direkt
Soran+1 yılNormalde evin lafını etmem de sen öyle dersen ben de böyle cevap veririm.
+1 yılYarın bir gün senin de kızın olur görürsün o zaman. .
63 Yorumla
Soran+1 yılÇok saçma. Benim kızım olursa bakacağım tabii çünkü "benim" kızım.
- +1 yıl
Bu kafayla kadın olmaz senden kalbin kararmış
- +1 yıl
Yalnız onun annesi bakmamazlık yapmamış "ölmüş"
O kızın başına gelen senin kızının başınada gelebilir.
Diğer konusunda 315 cevap paylaştı. ya ne kadar düşüncesiz ne kadar nankörsün. Ulan böyle bir durumda tanımıyor olsam dahi gel bizde kal diyesim geldi. içten pazarlıklı ve sinsi birisin. o kız sana Allahtan gelen misafir.
20 Yorumlabu kadar bencil olma, nereye gidecek kız? böyle bir durumda tercih etmek zorunda kalsam kızkardeşimi tercih ederim, senin gibi mallara hemen yol veririm.
20 Yorumla
+1 yılBaşınız sağolsun zor bir durum gerçekten ama eşiniz doğru olanı yapmış 16 yaşındaki kız kardeşini nereye bırakabilir ki, reşit bile değil
biraz daha sabredemez misiniz, liseyi bitirince üniye gider şehir dışına belki?00 YorumlaNereye gidecek kız nereye göndercen abisinin yanında kalmak onun hakkı daha yaşı küçük nereye gitsin
14 Yorumla
Soran+1 yılBabaannesine gitsin. Hem o kadın da yalnız yaşıyor ona destek olur yazık.
Soran+1 yılBabaannesi çağırdı gel diye. Yok ben iyiyim köyde napcam diye gitmiyor. Eşim de göndermiyor zaten of...
eşinle baş başa konuş bir ev tutucaksınız ama kirasını filan sizin vermeniz lazım emin olun ki o kızda sizinle rahat etiyordur elinde olsa oda sizinle kalmaz
05 Yorumla
Soran+1 yılGitsin babaannesinde kalsın bir de küçücük kıza ayrı ev mi tutacağız
Soran+1 yılBabaannesi çağırdı zaten ama ne kız gidiyor ne de eşim gönderiyor. Neymiş köyde ne yapacakmış...
- Diğer konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılVicdanlar ne ara bu kadar gevsedi umarim esin senin gibi dusunmez konuyu ona actiginda yazik ki evlenip anne olacaksiniz
50 Yorumla
+1 yılAnnesiz babasız bir kiza karsi bu kadar acimasiz olma. O kiz sen de olabilirdin ya da senin kizin da aynı şekilde olabilir. Empati yap biraz.
20 Yorumla
+1 yılAilesini yeni kaybetmiş bir küçük kıza sahip çıkıp destek vermek yerine gitmesini isteyen birinin yapmasını istediğim tek şey elini vicdanına koymasıdır. Abisinden başka kim vardır yakını sizce?
00 YorumlaNe zararı var ki sana? Anne babasını kaybetmiş, abisinin evinde kalmayacak da nerde kalacak o yaştaki kız? Birkaç yil sonra başka şehirde Üniv falan kazanır belki.
00 YorumlaNe demek gitsin vicdan diye bir sey yok bunda hayvanat seni inşAllah kocandan ayrılırsıniz hic mutlu olamazsin kocan seni dovsun umarim
40 YorumlaSen vicdansızın önde gidenisin senin gibi karım olacağına cuvala yüz çizer onu Si... rm
30 Yorumla- Diğer konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılNeden gitmesini istiyorsunuz yani özel bir sebebi var mı yoksa genel anlamda mi istemiyorsunuz
13 Yorumla
Soran+1 yılÖzel bir nedeni yok kendi evimde rahat edemiyorum. Kendi daha kendi çocuğum olmadan ergen kızla mı uğraşıcam.
- +1 yıl
Ergen kız olarak düşünmeyin sizin de yarın bir gün kızınız ya da oğlunuz olacak ya siz de bir kazada vefat etseniz Allah korusun ve şu an gitmesini istediğiniz gorumceniz ona bakmak zorunda kalsa empati yapın. O kız da zor günlerden geçiyor hem annesi hem babası yok artık anlayışlı olun bence
- +1 yıl
''uğraşıcam'' ne demek ya? sen nasıl bir vicdansızsın? buraya kadar yorumları okudum ama artık dayanamadım.. Sen kendini onun yerine koy bakalım nasıl olur istenmemek?
+1 yılŞiddete karşıyım ama eşim böyle bir konu ile gelse sağlam bir sopa yer
50 YorumlaBence gitmesi gereken sensin.. Tüm gençlerimizi öyle eşlerden korusun rabbim
20 Yorumla
+1 yıl16 yasinda cocuk sonucta kiz bir de ne zarari var
29 Yorumla
Soran+1 yılKendi evimde rahat edemiyorum
Soran+1 yıl1-2 hafta neyse de hep mi bizde kalacak böyle ya
- +1 yıl
Bencilsin biraz
Soran+1 yılBencillikle ne alakası var senin esin sana kardesim bizde kalacak dese ne dersin acaba
- +1 yıl
Oksuz kiz ablalaik yaparim keyfi bir durum degil abisinde kalcak tabi rahatsiz oluyosan sen git vicdansiz kari
Soran+1 yılBen niye gideceğim ev benim.
- +1 yıl
Ben kocanin yerinde olsam kapi onune koyardim seni
Soran+1 yılKim kimi kapı önüne koyuyor?
- +1 yıl
Allah seni islah etsin o kizida korusun yazma artik ugrasamicam seninle
+1 yılHaksizsin. Abi disinda kimse ona bakamaz. Vicdansiz, merhaetsiz gelinn
30 YorumlaVicdansız olma, kalsın kız nerede kalacak tek başına
20 Yorumla
+1 yılBukadar cai vefasiz olma nereye gitsn cocuk daha kucuk okul kazanir gider zaten unde bukadar bencl olma
30 Yorumla
+1 yıl16 yaşındaki küçücük kız
Nereye gidecek bir başına?
Bu nasıl bir vicdansizlik?
Dengen mi bozuk senin?00 Yorumla
+1 yılNeden gitmesini istiyorsun kendi kardeşin olsa yine gitmesini istermiydin şimdi evet yazarsın ama kardeş olunca istemezsin
12 Yorumla
Soran+1 yılBenim kardeşim yok
- +1 yıl
İşte olsa böyle demezsin neden istemiyorsun söyle
senin kardeşin olsa da gitmesini istermiydin peki kız başına nereye gidecek
30 Yorumla- Diğer konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılEv seninse eşine söyle kız kardeşini de alıp birlikte gitsinler ve bir daha dönmesinler sen de rahat yaşa ^^
20 Yorumla
+1 yılAllah senin gibi düşüncede olan insandan uzak tutsun inş :)
10 YorumlaOnun sizinle kalması daha iyi olur.. onu kabullenmeyi denesen daha iyi olur.
10 YorumlaYaptın çok acımasızca kendini o ufak kızın yerine koy ailesi yok abisi tek varlığı oda senin bir kızın sayılır artık bence eşinden seçim yapmaya zorlama empati kur az
10 Yorumla
+1 yılBen olsam karıma : kabul etmiyosan sen git derdim. 16 yaşındaki kızı sokakta mı bıraksın
10 Yorumlagörümcenin kalacak yeri yoksa nereye gitsin.. sokakta mı kalsın..
20 Yorumla- Diğer konusunda 18,9b cevap paylaştı.
+1 yılben bunu duyduğum an seni sorgu sualsiz boşardım. umarım bu soru trooldür
00 Yorumla Kızı sokağa mı atsın? Aynısı senin başına gelse ne yaparsın peki? Tuzu kuru olunca insan karşısındaki ölse umurunda olmuyor maalesef.
00 YorumlaO yasta ki kiz ne yapacak gidebilecek baska yeri var mi?
22 Yorumla
Soran+1 yılBabaannesine gitsin. Köy diye gitmek istemiyor ben ne yapayım
+1 yılAynısı senin başına gelse sen kardeşini almaz mısın yanına.
00 Yorumla- Diğer konusunda 431 cevap paylaştı.
+1 yılNeden gitmesini istiyorsun nereye gitsin 16 yaşındaki kız bencil olma.
00 Yorumla Zor bir durum okuyorsa uniyi bekle derim zaten kalmamis gider
00 YorumlaBence gönderme ben olsam ben de göndermek ona kalan bir miras kız kardeş sonuçta ben olsam eşimi bosarim kardeşimi gene birakmam
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanim keyfi kalicak olsa haklisin derdim. Kendini o kizin yerine koy lutfen. Yasadigi sey cok kotu. O kizin yerinde sende olabilirdin
00 Yorumla- Diğer konusunda 396 cevap paylaştı.
+1 yılsenin bacın olsa ölen senin anan baban olsa bacını atacakmıydın sokağa?
20 Yorumla
+1 yılEn azından lise bitene kadar sizde kalır. Üniversiteyi kazanınca sadece tatillerde gelir. Biraz sabır.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKız 18'ine gelene kadar sabret. Kız hem öksüz hem yetim ortada bırakırsanız sizde başınız beladan kurtulmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilesi vefat etmiş. Kocanın lafını dinlemek zorundasın. Zaten burada yanlış birşey yok.
10 Yorumla- Diğer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇok ayıp aynı durumda sende olabilir din
İnsan mısın sen20 Yorumla Neden istiyorsun sana ne zararı varki? ona destek olmak dururken..
01 Yorumla- +1 yıl
onun yanında günlük hayatta neler yapıyorsan yine yap nasıl rahat ediyorsan. evde mini giymek mi istiyorsun yoksa kocanla doya doya sevişmek mi istiyorsun , veya ayaklarını uzatıp dinlenmek mi. dilediğini yap ve bu onu daha çok rahat ettirir. inan bana o da huzursuzdur sen rahat değilsin diye..
- Diğer konusunda 922 cevap paylaştı.
+1 yılBiraz daha sabretmelisin diye düşünüyorum. Ayni durumda sende olabilirdin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin anne Baban ölürse seninle kardeşin sokağa atsa ne yapardın acaba Çok merak ediyorum
00 Yorumla
+1 yılyuh ya bu kadar mı insanlıktan nasibini alamadın
32 Yorumla
Soran+1 yılİnsanlıkla ne alakası var ya rahat edemiyorum kendi evimde
- +1 yıl
bu kadar mı zor allah aşkına 16 yaşında bir kız çocuğuna bakmak bu kadar mı zor ya bu kadar taciz tecavüzün olduğu ülkede küçücük kız çocuğunu sokağa mi atcan bu mu kadınlık ablalık annelik bu mu
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe samalıyosun daha küçük nereye gidicek abisi varken
10 YorumlaNereye gidecek kiz mkdumun kansizi?
10 Yorumla
+1 yılNe zararı var sana şirret karı
10 Yorumlane zararı var kı sana
10 YorumlaKalsa nolur yani? Sevap işlemiş olursun. Yazık ya
10 YorumlaDiğer konusunda 6,9b cevap paylaştı. Gitmesini istemenizde ki sebep nedir?
00 Yorumla
+1 yılNapsın adam kardeşini
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılKocanla konuşmalısın bu mevzuyu
00 Yorumla
+1 yılHaksızsın. Kız 16 yaşında ne yapacak bırak kalsın
00 Yorumla
+1 yılNeden ki anlaşamıyor musunuz?
00 Yorumla- Diğer konusunda 939 cevap paylaştı.
+1 yılGerçek değil bu soru herhalde
00 Yorumla - Devamını Gör (25)
Devamını Gör(70)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026