Internette prozacla ritalini bir arada kullanan çocukların ilerde bağımlılık yapan maddelere yoğun eğilim gösterdiğini söyleyen bir yazı okudum.
Şimdi birincisi ben çocuk değilim, ikincisi doktor ritalin yerine concerta yazacak. O yüzden makalede yazanlar beni etkilemez diye düşünüyorum.
Bir arada kullanıp reçetede yazmayan bir yan etki göreniniz var mı?
Şimdi birincisi ben çocuk değilim, ikincisi doktor ritalin yerine concerta yazacak. O yüzden makalede yazanlar beni etkilemez diye düşünüyorum.
Bir arada kullanıp reçetede yazmayan bir yan etki göreniniz var mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
prozac ve concerta birbirini destekleyen ilaçlar yani birlikte kullanılmasında bir sakınca yok, aynı şey ritalin + prozac için de geçerli. Bağımlılık mevzusu ise bu ilaca ihtiyacınız yokken kullanıldığında oluşabilecek bir durum fakat doktorunuz reçete ettiğine göre ihtiyacınız var demektir. Concerta ve ritalin dehb teşhisi alan kişiler için korkulacak ilaçlar değildir çünkü beyin aktivitelerini normal seviyeye getirir, doping değildir. Ben doktor değilim ama bahsi geçen ilaçları kullanan biri olarak tecrübemi paylaştım.
reçetesiz satılmıyolar artık
Reçetesiz almayacağım zaten ama doktor yazdığında bile güvenemiyorum, devlette çoğu doktor fazla özensiz.
kullanılır da kafana göre kullanırsan bir verim alamazsın doktorun söylediği şekilde kullan
Doktora sorman gerek
Güvenemiyorum
Doktora?
Doktor yetiştiren sisteme
Hee, buradaki ne halt ettiği belli olmayan bizlere güvenebiliyorsun yani? Şaşırtıcı.
Senin gibi boş yapanlara değil, biraz olsun bilgisi olan ve kaynak linki atabilecek olanlara yönelik bir soruydu.
Uyarıda bulunmayı boş yapmak olarak değerlendirebildiğinize göre pek de farklı sayılmayız.
Yahu reçeteyi yazan kişi doktor zaten, salak gibi doktora sor diyorsun bir de.
Aynı doktorlar 5 dakikada 3 soru sorarak millete şeker dağıtır gibi antidepresan reçetesi dağıtıyor ayrıca, diploması var diye herkese gözü kapalı güvenecek kadar saf olma bir zahmet.
Sanırım ilaca gerçekten ihtiyacınız var. Ufak bir öneriye bu kadar aşırı tepki verdiğinize göre.
İlaca gerçekten ihtiyacım var da, tepkimin sebebi o değil. Tahammülsüzleştirdiniz beni toplumca.
Bütün toplum olarak aynı durumdayız. Bu sitede de mavi olmak otomatikman dışlanma sebebi saylabilir durumda. O yüzden size bişey demiyorum, ortam kötü.