Su hortumu çamaşır makineleri için önemli parçalardan biridir. Su hortumlarının düzenli olarak değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü zaman geçtikçe kireçleniyor ve içerisini kaplıyor. Haliyle çamaşırlarımız da bu suyla yıkanıyor. Ben bazen çıkarıp içerisini temizliyorum.
Çamaşır makinesi için su hortumu nerede satılır?
Çamaşır makinesi için su hortumu
Su hortumunu internet üzerinden kolaylıkla alabilirsiniz bunun yanı sıra; koçtaş gibi malzeme satan yerlerde de bulunabiliyor. Onun dışında teknik servis olarak geçen beyaz eşya tamircilerinde de yedek parçaları bulabilirsiniz.
Çamaşır makinesi için su hortumunu düzenli olarak değiştirmek şart mı?
su hortumunu düzenli olarak değiştirmek şart mı?
Kesinlikle şart. Su tahliye ve temiz su hortumu olmak üzere iki adet hortum bulunuyor makinelerde. Bunların arızaları çamaşır makinenize zarar verebilecek boyutta oluyor. Bu sebeple hortumları düzenli olarak kontrol etmek gerekiyor. Su hortumunu uygun ölçülerde almak, bükülmediğinden emin olmak gerek. Hortumların bükülmelerini önlemek için duvar ve çamaşır makineniz arasında yeterli boşluk olması lazımdır.
Çamaşır makinesi hortumu yırtıldı ne yapmalıyım?
Çamaşır makinesi su hortumlarının yırtılma riski de bulunmaktadır. Fark etmezseniz evinizi su basabilir. Böyle bir durumda su hortumunu yenisiyle değiştirmek yararınıza olacaktır.
En İyi Cevaplar