Çok yavruysa anlamak zor. Ancak gagası mavi ve koyu olan erkek olur gagası pembe ve açık olan dişi olur. Ayrıca ayakları pempe ve açık renk olan dişidir. Koyu ayakları olan erkektir. Biraz büyümeli ancak dişi gibi duruyor.
Eğitimi zor diye bir şey yok. Yavru oldukları için ürkek olmaları normal. Sık sık ilgilenirsen zamanla alışır. Çokta güzel görünüyor. Geri götürürsen belki hayatını kaybeder. Çünkü iyi bakılmıyorlar. Kolay hastalanabiliyorlar ve gerekli özen gösterilmiyor. Bunları göze alıyorsan götür. Ben olsam Onun şansının ben benim şansımın o olduğunu düşünürdüm. Hayvansever olmak fedakarlık ister.
O kadar sabırlı olduğumu düşünsem neden geri götürmek aklımdan geçsin. İlgisiz kalan kuşları gördüm hiç mutlu değiller çok vahşiler. Yemin ediyorum saatlerimi harcıyorum saçma sapan konuşuyorum ama sanki beni duymuyor sürekli kapıya konup dışarıdaki kuşlara ötüyor. Yoksa gerçekten çok seviyorum ben kendi ellerimle aldım onu. Ama böyle sürüp giderse ondan sıkılmaktan ilgimi kaybetmekten korkuyorum. Böyle olması da çok kötü.
4 tane muhabbet kuşum var 2 erkek 2 dişi. Ayrı kafeslerde. Gayet mutlular. Onları zorlamıyorum. Birbirleriyle iletişim halindeler. Bunlardan önce tek bir tane vardı o da erkekti. Elime konsun , konuşsun diye uğraşmıyorum. Kapalı da tutmuyorum. Her gün mutlaka uçuyorlar. Temizliklerini yaparım, yemini sularını eksik etmem. Arada sırada konuşurum. Yani rahat bırakıyorum. Sen geri ver o zaman ne diyeyim.
Ben arkadaş olmak istiyorum işte. Bir kuşum daha vardı çok güzeldi onu kaybettim sırf küçük bir ihmal yüzünden. Onu çok özlüyorum onun gibi olmaz biliyorum ama bu ufaklık böyle uzak durdukça onu çok arıyorum.
Genelde ceresine bakarak belirlenir. Ancak işin profesyonel kısmına girenler için bu o kadar da önemli değildir. Duruşundan, bakışından yine anlaşılabilir.
Çok küçük olduğundan şüphe ediyordum da bu kadar küçük olacağını düşünmemiştim😄 Kanatlarının altında daha doğru dürüst tüy yok dengesinde problem var biz biraz şapşik sanıyorduk 😄 Çok çok teşekkür ederim görüşünüz için 😇
En İyi Cevaplar