Annem benim yerime üvey babamı tercih etti bunun günahı nedir?

Arkadaşlar ben 5 yaşındayken annem ve babam ayrıldılar babam gerçekten itin tekiydi kendiyle halen görüşmüyorum.. küçükken yapmadığı şey kalmadı uyuşturucu bağlımlısının tekiydi herneyse annemle ayrıldıktan 1 sene sonra annem bir adamla kaçtı ve evlendi dedem ve annenem beni anneme vermediler 2 sene boyunca psikolojik olarak çok boktan bir çocukluk geçirdim annem 2 sene sonra beni yanına aldı uvey babam beni oğlu yerine koydu ama belli bir yaşa geldiğimde bana cidden kötü davranmaya başladı aramızda gerçekten güzel bir bağ vardı üvey babamın durumu iyiydi. Ben liseye başladığımda özel bir okula gönderdiler ama annem ve üvey babam gerçekten sorunlu insanlardı 17 yaşına geldiğimde tamamen psikolojim bozuldu hergün küfüler hakaretler yiyordum ve okulu bırakmak zorunda kaldım daha sonra hastalandım evde yatmak zorunda kaldım ve üvey babam bundan rahatsız oldu annem üvey babamla arası bozulmasın diye beni evden gönderdi. Daha sonra öğrendimki bu adam birsürü insanı dolandırmış üzerine kredi çekmiş sicilini mahftetmiş aynısını bana yapacakmış resmen beni onun için yetiştirmiş annem kendide söylüyordu zaten ben onunla para için birlikteyim diye o adamdan birtane kız kardeşim var düzenleri bozulmasın diye gitmek zorunda kaldım yapacak birşeyim yoktu şuanda 18 e girmeme 5 ay var annanem ve dedemle yaşıyorum sadece şunu soracağım bu olaylar olurken çok ağladım çok üzüldüm gözyaşımı silen kimse yoktu annem sadece lafta yanımdaydı.. kuzenlerim akrabalarım hepsi bana bitaraflarıyla güldüler.. şimdi annemin beni düşürdüğü bu durumdan dolayı günahı nedir? Böyle bir hakkı varmıdır haklımıdır?
Annem benim yerime üvey babamı tercih etti bunun günahı nedir?