Bilgisayar bölümüyüm, aklıma bir türlü arıza gelmiyor sizlerden örnek :)
Yardımcı olursanız sevinirim +1
Yardımcı olursanız sevinirim +1
Açılışta bilgisayardan kısa kısa 4 5 kez bip sesi gelmesi ;
( Ekran grafik kart problemi anlamına gelir )
Bilgisayar komut işlemiyorsa ;
( hdd kablolarında problem vardır söküp dikkatlice tekrar takın )
anakartin chipsetlerinde problem varsa yanar. yandigini koklayarak anlayabilirsin daha sonra ram yanmasi var ramler ters takilmissa veya tam oturmamissa problem cikabilir (eski tip bilgisayarlarda) islemci yanmasi islemci kolay kolay yanmaz yeni tiplerde cunku fanini takmadigin zaman bile asiri isinacagi icin bilgisayar kedini otomatik kapatir. eger bilgisayar kapanmiyorsa ve fan takili degil veya termal macun eskidiyse yanma tehlikesi vardir. harddisk yanmasi olur ornegin psu (guc kaynagi) voltaji yeterli degilse harddiske voltaj az gidiyorsa harddisk yanabilir. ekran karti yanmasida olur ozellikle laptoplarda yasanir bilgisi olmayan biri fanini cikarip veya cekirdegiyle oynamamali. ama en buyuk sorun tabikide overclock bu devirde herkes almis basini gidiyor oc icin oc nedir dersen (hiz asirtma) dir ornegin islemcin 3.0ghz ize o.c ile 5.0 ghz yapabilirsin. bunun icin saglam fan ve 1000w psu gerekli. baska sorun olursa yardimci olurum.. eski yorumuma yazacaktim fakat alan yetmedi..
Üzerine taş düştü, kahve dökmüşüm, kardeşim evde top oynuyordu monitöre gelmiş, kablosu goptu, zırt pırt ekranın şurasında bişi çıkıyo, lan olum bu internete bağlanmıyo, "A" tuşu basmıyo, ok tuşları çalışmıyo, çok ses yapıyo, bu mavus bozuk...
Ne:D
arizadan kastin soyle mi? anakart sorunlari, harddisk sorunlar yoksa yazilimsal mi? ornegin photoshop acarken hata falan verdi bu turden mi? biraz acarsan yardimci olurum.
Donanımsal örneğin ram, anakart,işlemci,exel format vs
Cevap
5Cevap
anakart yanması guc kaynagına su kaxması ram yanması nasıma gelsı ıns yardımcı olmustur :)
:) Teşekkürler
fanın bozulması en sık yaşadığım sorun kapanıyor yahu pc öyle olunca hemen de ısınıyor pehh
bende bılgısayar bolumu mezunuyum ekle atim sana dosyaları
donanım mı yazılım mı?
Donanım
Teşekkr edrmm :)
aradığın cevap oyduysa bizi niye uğraştırıyorsun ya!1!1
Ofsun off.
anlamadım?
Beep Sesi gelmesi
update sorunu
Güncelleştirme?
evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?