Aklımda 4 şehir var. Ankete katılıp nedenleriyle birlikte belirtirseniz çok sevinirim.
Ankara
Eskişehir
İzmir
İstanbul
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ankara İstanbul bunlar büyük şehirler burada öğrenciliğin tadını çıkartamassın. İzmir güzel olur ama oda kalabalık bir şehir coğrafi bakımından avantajlı nisanda denize girmeye başlarsın :) Ama bence en güzel Eskişehir tam bir öğrenci şehri. Okucağın yerde insanlar çok önemlidir. Eskişehirin insanı müthiş heryerinin bir önemi özelliği var. Tramvaya bindiğinde sokakta yürüdüğünde merkezinde gezdiğinde hep genç insanlar ve öğrenciye hitaben yapılmış bir çok şey bulabilirsin. Gerçekten öğrencilik yaşamak istiyorum diyosan Es es es ki ki ki :)) ( Maç günleri ayrı bir güzeldir bu arada. Çarşı tezahürat sesleriyle inler :)
Ben ilk gittiğimde nefret ettim. Kaldıkça ve diğer gidişlerimde sevdim. 2 şeyden nefret ediyorum Merkezdeki koca koca binalar ve kış soğuğu çok sert
Ooo. İzmire doğru o zaman :) Ama farklılık değişiklik olur senin için farklı iklim. Sen denizede alışmıssındır o çok kötü işte ben deniz olmayan şehirde yaşayamıyorum mesela.
O zaman bir sorun görmüyorum. Eğer beğenirsen kış alışverişini şağlam yapmanı öneriyorum :)
İstanbulu biliyorsundur aşağı yukarı . eskisehirede 2 kez gittim öğrencilerin kenti olmuş bir yer . kafeler v.s. bol miktarda var tavsiye ederim . İzmir gittigim yerleri hep sakindi mekan yok bişi yok.
ankadarada güzeldir ama yalnız gezmedigim icin bişi diyemicem.
izmirden uzak dur bence oranın kızları okutmaz seni :D
istanbulda harika bir yer ama oradada yaşamak çok zor gerçekten uzun süreli
ben sana Ankara ve eşkişehiri öneriyorum amacın sadece okumaksa eğer konsantirem bozulmasın çevrem iyi olsun diyorsan
1. eşkişehir 2.ankara öneririm bunlar benim kendi fikrimdir yanı kötü yorum atmayın lütfen
bitirdim ben canım artık üni mezunuyum çok şükür :D şuan kendime zaman ayırmakla meşkulüm :D
sana son bir tavsiyede bulunayım üni ortamında erkeklerden daha çok kız arkadaşlarına çok dikkat et :D erkeklere oranla kız arkadaş seçimlerinde çok seçici ol seni her yönden her bakımdan direk etkiler ünide belkide en fazla dikkat edilmesi gereken unsuldur :D
İstanbul.Nedeni de burada doğup büyümüş olmam ve İstanbul'a hayran olmam.Ayrıca istediğim üniversite burada İstanbul'a hayran olduğum gibi hedeflediğim üniversiteye de hayranım.Yıllardır tek istediğim şey bu üniversite bu nedenle de benim için en ideal şehir İstanbul. :)
Cevap
32Cevap
Ankara'nın ayazından beynin donar ders çalışamazsın.
İstanbul'un gecesine akar ders çalışamazsın.
İzmir'in denizinden, ortamından, sahilinden geçemez ders çalışamazsın.
Eskişehir konusunda fikrim yok.
Cevap İzmir. İzmir iyidir hiç düşünme. :)
Uzaklaşmak istiyorsan o ayrı seçeneklerden kaldıralım onu. Araştırma yapsan da fark etmez aslında gittiğinde anlarsın iyimi yoksa kötümü diye. Uzaklaşmak iyidir yaşa ve gör. :)
İstanbul okuma derim, pahalı bir şehir ve oldukça tehlikeli.
İzmir, kesinlikle hayalim.Mükemmel bir şehir ve öğrenci şehri.Üniversiteleri de tanınmış, kaliteli.
Eskişehir'de tercihlerim arasında gene bir öğrenci şehri ve eğitimi çok iyi olan üniversiteler sahip.
İstanbul kesinlikle! imkanlar tabii ki. kafanı dinlemek istersen gidersin adalara, sabahları bebekte sarıyerde yürüyüş yaparsın kalabalık istersen caddeye, istiklale gidersin. çeşit çok :) bir aylık akbile bakar :D
3D Animatör-Model'lik okuyacağım için Eskişehir dedim. Zaten Eskişehir tam bir öğrenci şehri. E benim de mesleğimin en iyi eğitimi orda olduğu için: Eskişehir candır :D
Mersin tabiki hem ucuz hem sosyal hem de 3 büyükkentteki olanakları pek aratmaz
klima denen bişey var hem yazın memleketine gitmicen mi
sen silifkeye gitmişsin mersine değil
silifke mersine 80 km uzaklıkta olan ilçesi mersin silifke gibi küçük bir yer değil bütün sosyal olanaklar var ve kış mevsimi nerdeyse yoktur masrafı az bir şekilde sosyal olanaklardan mahrum olmadan okursun
mersinin merkez ilçeleri toplam 900 bin civarında adana mersinin 2 katı ama adanayı önermem üniversite ve şehir olarak daha büyük ama mersin kadar sosyal değildir daha kapalıdır bu konuda mersin sahil şehri olduğu için sosyallik fazladır başka yerlerde kışın ortasında millet donarken sen sahillere gece bile
evet gerçekten mersin harika bir yer ben öncelikle İzmir i istiyorum olmassa samsun mersin adana antalya bu yerlerden birine gidecem
Üniversite okuyacaksan ;
Devlet okuyacaksan tabi
istanbulda itü, bogazici , İstanbul üni dışı kazanırsan istanbula gelme
Egede okuyacaksan
Hepsi iyi
Ankarada okuyacaksan
bilkent odtü kazanmayacaksan gitme
Eskişehirde anadolu üni var ama sectiklerin icinde Ankara ile esk aynı yer. en azından eskişehirde porsuk cayı var
Kısacası yaşanacak şehir veya okunacak şehir bana göre "izmir"
Hacettepenin TIp ı en iyisi
Ama bölüm ne sececeksin ona karar ver önce
Ayrıca kazanabilecek misin
O zaman bogazici
Ankara
İstanbul
Eskisehr
Bursa
İzmir
Muğla
Sakarya
Ekisehirliyim Eskisehir bana hic cazip gelmiyor acikcasi.. Ama heryere cok yakin ortam fingirfingir :) sokakta herseyi yapan var :)
Eskişehir-Ankara-İzmir en yaşanası sosyal şehirlerdendir 3 ü de :)
Yozgat Bozok Üniversitesi'nde okuyorum.. Tercih edecek olanlar varsa hiç etmesin.. Git Eskişehir'e git Ankara'ya git.. Ama Yozgat'a gelme.. :)
Muğla da okuyorum sakın gelme. En güzeli Eskişehir :)
hepside sakıncalı özellikle siyasi oluşumlardan ve pahalılıktan antebi tavsiye ederim 3 ünimiz var şu anda.
eskisehir diyorum sadece barlar sokagi icin gidilir bir yer
İstanbul Ankara eskişehir 3 lüsü dışında gideceksen hiç tercih yapma. (Tıp - eczacılık hariç)
Eskişehir. Herşey çok ucuz okul ve eglencden başka bişey yok
Ben eskişehirliyim 10 numara 10 yıldız güzel şehir:D
İzmir de aynı ikisinide değişmem..:
mersin ya da eskişehir ama ben mersinde kalmayı planlıyorum
Küçük şehirde oku daha çok ders çalısırsınn İzmir bitirdi benı vizelere girmek için bile vizeye girmem lazım :D
Eğer üniversite okumak bir şeyler öğrenmek istiyorsan hiçbiri uygun değil.
Bi başka güzel Ankara :)
izmirde olabilir ama bence eskişehir çünkü öğrenci şeri :))
ankara da okumada nerede okursan oku ... git aborjinlerle oku insan yiyen kabilelerde ağaçların üstünde oku , rusyada sibiryada kutuplarda iglolarda oku ama ANKARADA OKUMA ! Ankara bok
ben gaziyi istiyorum. neden öyle söylediniz ?
biraz sert yorum yapmışım ama gidince anlarsın .. çok samimiyim ankarada okumak yerine okuma dağda çobanlık yap o derece korkunç biryer .. hergün kavga siyasi vs .. afganistanın kan kokan sokakları gibi ... anlatamam berbat biyer ..
niye ya be ankaradayım gayet nezih bir yer :/ sen nereye gittin sincana falan mı :D
ne varmış sincanda ? :D
ankara. :D diğerlerini sevmiyorum :D
İzmir bir yaşam biçimidir..
İstanbul tabıkı her alanda sosyal bı kent...
kucuk yerler tercıhım bundan boyle ızmıre geldım hala okula gıdıcem okul bıtmıyor
hakkari-diyarbekir-şırnak-urfa bu şehirlerden iyisini bulamazsın
Ankara. Ankara.
eskişehir derdim ortamı güzel
Eskişehir, İstanbul .
İzmir'de okumak isterdim Çünki Memleketimm :)
üniversiteyi şehre göre okumak demek ne kadar saçma bişeyya, ha sen dersenki ben zeki değilim odtü boğaziçi yemez makara olsun yeter eskişehir senin gibiler için diyolar bende bilmiyorum
üniversiteyi ile göre seçmek salaklıktan başka bişe değildir, odtü diyarbakırda olsa kimse gitmeyecekmiydi ?
Akademik eğitimi her üniversite veriyor,bir çoğundan da gerçekten iyi bir birikimle ayrılıyorsun ama üniversite sadece akademik eğitim demek değildir. En az 4 yıl yaşayacağın şehrin sana katacağı şeyler,isteklerine ve ihtiyaçlarına cevap verip verememesi,yararlanabileceğin imkanları üniversiteden daha önemlidir çünkü insana hayata dair bir şeyler öğretir. Bu yüzden benim için öncelik bölüm seçimi,sonra şehir seçimi,son olarak da okul seçimidir.
yav hehe
ankara ve İstanbul :)
Ne Eskişehir'i ya buz gibi ve iğrenç bir yer :D
Akdeniz Üniversitesi Antalya
İstanbul
kesinlikle İzmir <3
izmir tabiki
New York bence. :)
adana
C: İzmir
İzmir
İzmir.