Kapalıyım açılmak istiyorum 3 yıldır kapalıyım 2 yılı ara ara açılmak istedimde şeytan vesvesesidir dedim neyse şimdi tekrar söyledim ailem istemiyor napabilirim
Cevabın nedir?
Açılınca ne olacak? Ne kazanacaksın?
Şöyle düşün
Açılınca kendini güzel hissedeceksin diyelim.
Hiç yaşlanmayacak mısın?
*Demek istediğim güzellik gelip geçici.*
Güzellik tabirini kullandım çünkü güzel görünmek (!) adına açılmak istediğini farzettim. Yoksa benim için güzellik tabiri çok başka.
Ayrıca
Tamam aile zoruyla kapanmış olabilirsin, bunu kimse istemez. Ama Allahin rızası için açılma.
Aile zoru olarak değilde, ailen vesile olmuş gibi düşün.
Güzel kardeşim, tesettür kadının koruma kalkanı gibidir. Haramdan, kötü bakıştan, sözden herşeyden korur.
Açılsan ne kazanacaksın? Kapansan ne kaybedeceksin? Bunu düşün.
Allah yardımcın olsun.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılNefsine ağır gelen herzaman senin hayrınadır unutma. sen anne olsan evladının ateşte yanmasına göz yumar mısın? Yummazsın dimi? ailen de öyle işte. senin ateşte yanmana razı olmadıkları İçin tesettürünü çıkarmana engel oluyorlar. keşke benim de öyle bir ailem olsaydı , keşke kapanmam gereken yaşta zorlayarak da olsa kapanmamı sağlasalardı. nolur kardeşim , güzel yoldan yanlışa sapma nolur 🙏🏻Ne mutlu ki başında ayet taşıyorsun bide bu açıdan bak. hem bu dünya 3 gün ama ahiret sonsuz. Rabbim hidayet versin sana ❤️
38 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ediyorum çok sağol ❤
- +1 yıl
Rica ederim ❤️
Soran+1 yılAçılmayacağım bende çok şaşırdım vitrine girmiş sorum 😊 unutmultum bile bu soruyu sorduğumu elhamdülillah herkez yanlıştan doğruya sürüklemek istemiş beni allah sizden razı olsun 🙋🏻♀️❤
- +1 yıl
Oyyyy çok sevindim kardeşim😊❤️Aminnnn Allah senden de razı olsun inşallah. hayırlı ramazanlar olsun ❤️😊
Soran+1 yılSağoll canım sanada hayırlı ramazanlar olsun ❤🍬🍭🍭
Soran+1 yılOlmuyor canım olmuyor yapamıyorum ya 😔
- +1 yıl
Bismillahirrahmanirrahıym; “La Havle Vela Kuvvete İlla Billlahil’Aliyyil’Azıym.” Bol bol söyle çok faydalı bir zikirdir bak
Soran+1 yılSöykeyeceğim 🙏🏻
Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Açılma derim ama bunu ailen istediği için değil Allah için yap bu tesettür çok önemli. Sonsuz bir ahiret hayatı var onu düşün nasıl yazın sıcaktan bunaliyorsan banyoda su çok sıcak akinca hemen sogutuyorsan cehennemde ne yapacağız dünyadaki ateş cehennemdeki kadar sıcak değilmiş peki cehennemde ne yapacağız elbet birgün olmeyecek miyiz? Sonsuz bir hayat dururken ne diye 70-80 yıllık hayatın arkasına duseriz.
58 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın çok allah razı olsun sizden büyük bir yanlışa sürükleniyordum
- +1 yıl
"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. Allah, Gafûrdur, Rahîmdir." (Ahzab, 33/59).
"Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin umduğunuza nail olasınız." (Nûr, 24/31).
- +1 yıl
"Ay halinden kesilmiş ve evlenme için ümidi kalmamış olan yaşlı kadınlar zinet yerlerini erkeklere göstermemek şartıyla dış elbiselerini bırakmalarında onlar için bir günah yoktur. Bununla birlikte yine de sakınmaları kendileri için daha hayırlıdır." (Nûr, 24/60).
Umeys’in kızı Esma’dan nakledildi. Dediki:
Resulüllah (s. a. v) bir gün Hz. Aişe (r. anha)’nın evine girdi. Kızkardeşi Esma yanında idi. Üzerinde vücudunun hertarafını örten ve yenleri geniş bir elbise vardı. Resulüllah (s. a. v) onu görünce kalkıp dışarı çıktı. Hz. Aişe (r. anha) kızkardeşine “buradan uzaklaş Resulüllah (s. a. v) sende hoşlanmadığı bir şey gördü” dedi. Hz. Esma uzaklaştı arkasından Resulüllah (s. a. v) içeriye girdi. Hz. Aişe (r. anha) niçin kalkıp gittiğini sordu. Resulüllah (s. a. v) de elbisesinin yenini sadece parmakları görünecek şekilde ellerinin üzerine çekerek şöyle cevap verdi:
“Kızkardeşini görmedin mi? Müslüman bir kadın şurasından başkasını gösteremez." (Mecmeu’zzevâid nr:4168
- +1 yıl
“Resulüllah (s. a. v) Dihye’tül- Kelbi’nin kendisine hediye ettiği mısır kumaşlarından sık dokunmuş bir elbiseyi bana giydirdi, ben de onu hanımıma giydirdim. Resulüllah (s. a. v) daha sonra bana sordu: ne oldu Mısırdan gelen elbiseyi giymiyorsun? Dedim ki, ey Allah’ın Resulü ben onu hanımıma giydirdim. Resulüllah (s. a. v) buyurdu ki, altına pijama türünden bir şey giymesini ona emreyle. Çünkü ben o elbisenin kemiklerinin hacmini belli etmesinden korkuyorum.” (Ahmet b. Hambel)
“Resulüllah (s. a. v) kadınlardan erkeklere benzeyenlere, erkeklereden de kadınlara benzeyenlere lanet etti.” (Buhari nr:5751, ebu Davut nr:4098, Ahmet b. Hambel nr:3149, Nesei nr:9161)
“Ümmetimin son dönemlerinde bir takım adamlar olacaktır. Erkekler gibi eğerlerin (bineklerin) üzerine binip cami kapılarına ineceklerdir. Hanımları ise giyinik uryandır, (giyinik çıplaktır), başları üzerinde arık deve hörgücü gibisi vardır. Onalara lanet edin. Zira onlar lanet olunmuşlardır.” (Ahmet b. Hambel - müsned nr.6786, - +1 yıl
"Ey Esma! Şüphesiz kadın erginlik çagına ulaşınca, onun şu ve şu yerlerinden başkasının görünmesi uygun değildir." Hz. Peygamber bunu söylerken yüzüne ve avuçlarına işaret etmişti." (Ebu Davûd, Libâs, 31). "Allah Teâlâ ergin kadının namazını başörtüsüz kabul etmez" (İbn Mâce, Tahâre, 132; Tirmizî, Salât, 160; Ahmed b. Hanbel, IV, 151, 218, 259).
"Abdurrahman'ın kızı Hafsa'nın başında, saçını gösterecek şekilde ince bir başörtüsü olduğu halde Hz. Âişe'nin huzuruna girdi. Hz. Âişe başından örtüsünü alarak ikiye katladı, kalınlaştırdı." (Muvatta', Libas:4)
"Allah Teala Hazretleri diyor ki: Ben, kulumun benim hakkımda yaptığı zanna göreyim. O , beni zikretti mi onunla beraberim. Eğer o beni nefsinde zikrederse ben de onu onunkinden daha hayırlı bir cemaat içerisinde zikrederim. O bana bir karış yaklaşırsa ben ona bir zira yaklaşırım, o bana bir zira' yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. O bana yürüyerek gelirse ben ona koşarak giderim." [Buhari, Tevhid 50; Müslim, Zikr 2, (2675)
Soran+1 yılÇok sağol çok bir yanım diyor kal şöyle bir yanımda laf geçiremiyor nefsime çok ağır bir durumdayım resmen boğuluyorum
Açık saclı olmak veya tesettürlü olmak tercih meselesidir. Fakat İnsan üstten Mekke alttan Paris (veya görünüş olarak Mekke, kalpte Paris) olacağına açık saclı olsun daha iyidir.
30 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
47Cevap
+1 yılBir heves uğruna mi kapandın? Öncelikle bu sorunun cevabını kendine sormalisin
Daha sonra iyice düşünmelisin tekrar açılmak için. Çünkü bu oyuncak değil bir kapalı bir açık. Eger acilacaksan da birdaha kapanmayacaksin diğer türlü bida kapanırsan oyuncak edersin bu işi. Sen Allah için kapandın. Benim önerim bence açılma☘️21 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın
Bence açıl çünkü niyetinde artık kapalı olmak yok dediğine göre. Evet büyük günah ama niyetin acilmakmis niyetinde açılmayı isterken kapalı dolasirsan bunun artık bir öneminin olmadığını düşünüyorum. Bu nefisle alakalı birşey nefsine uymamak gerektiğini düşünüyorum. Niyetini iyi düşün açılmak varsa acil. Ama dua et tövbe et
10 YorumlaKararın yanlış asıl yapman gereken bununla mücadele etmek olmalı bu konuda kitaplar var onları okumanı tavsiye ederim ve kapalı ve bilgili arkadaşın hocan vs varsa onlarla konuş derim
40 Yorumla
+1 yılBence kapandıktan sonra açılmayi istemek şeytan vesvesesidir.. sana tavsiyem bu saatten sonra acilma!
20 Yorumla
+1 yılAllah herşeyi irade ve rızaya bırakmış sen Allah rızası için değil aile rızası için kapanmışsın bende aile rızasıyla kapandım ve Allah rızası için açılmıycam bazen senin gibi düşünüyorum hayat senin kendi iradenle haraket etmelisin😉
10 Yorumla
+1 yılKs yönetimi acaba kapanmak istiyorum ailem izin vermiyor diyeni böyle vitrine koyarmıydı hiç sanmıyorum
40 Yorumla
+1 yılşahsen çok büyük bir günah ailenden bu yüzden seni durduruyorlar böyle şeyler düşünmek yerine haline şükretmelisin bence
20 Yorumla
+1 yılKapanmak öyle sadece başını kapatmak olmuyo kapanmak bir müslümanın elbisedir anneni veya babanı boşver öbür tarafta allaha nasıl hesap vercekeksin sen oldun gibi ol başkaları önemli değil
30 Yorumla
+1 yılSözler Köşkü ve Hayal Hanem videolarını youtubedan bir bakar mısın rica edersem. Olmadı sen bilirsin.
10 YorumlaSadece başı kapatmak değil namus bu yüzden hayat senin hayatın istediğin gibi davran
20 Yorumla
+1 yılZorla kapandıysan zaten boşuna olmuş o, içinden öyle geliyorsa açıl bence
20 YorumlaAilene ne oluyor? Açılmak istiyorsan açıl. Senin kararın bu. Fakat net bir karar ver. Ya açıl ya da kapalı kal sürekli değişme.
10 Yorumla
+1 yılKapanmak insanın kendi iradesi ve isteği ile olmalı. Eğer istemiyorsanız kararı kendiniz vermelisiniz, aileniz değil
00 YorumlaAhlak örtüsü olmayanı başörtüsü dindar yapmaz. Bir heves özentiyle kapanıyorsunuz. Sonra açılmak istiyorsunuz. O tak çıkar yaptığın şeyi bez parçası olarak düşündüğün için böyle. Allah’ın emridir örtünmek
30 Yorumla
+1 yılsizin açılmanız kapanmalnızı bukadar niye nemsiyorlar kapanmıştın 14 15 yaşlarında kapanmışsın daha çocuk sun şimdide açılacam daha düşünceleriniz bile oluşmamıştır açılma istiyorsan söyle bir hevesti kapandım de
10 Yorumla
+1 yılAilen için kapanmadın, Tanrı istediği için kapandın. O yüzden açılacaksan da, ailenden izin almana gerek yok. 💦
10 Yorumla
+1 yılKisitlama yapan cahil ailelerden igreniyorum yaşasın kimsesizlik ve özgürlük 😣
20 YorumlaAilen sana tanrıcılık oynuyorsa olanlara karşı ateist ol ki kendi doğru yolunu bulasın.
Doğru dinde zorlama yoktur. Onların dininde var ise onların dininden çık.20 Yorumla
+1 yılDinde xorlama yok siz nasıl müslümansınız dicen söküp atacan ki öyle bir hadiste var hatta
10 YorumlaUlan açıklara bakar yatar kalkarımda kapalıyada açıl diyecek kadar şerefsiz olanlar var gerçekten... açılma kızım kapalı kal en iyisi
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Din zorla olmaz, inanmadan namaz bile kabul olmaz, aile dediğin kızlarına yol gösterir, inanmaları için ellerinden geleni yapar ama gerisine karışmamalı diye düşünüyorum
00 YorumlaSenin kararınsa kimseyi bağlamamalı. Allah ile kul arasına kimse giremez.
30 Yorumla
+1 yılÇocuk oyuncağı değil kapanmak. Erkeklere kendini göstermek için yapma böyle
20 Yorumla
+1 yılAç be kızım zaten istemiyorsunuz oda eyreti duruyor sonra onca kendini bilmez türbanı yerin dibine sokuyorlar.
00 Yorumla
+1 yılTesettüre kendi isteğinle mi yoksa ailenin zoruyla mı girdin? Ordan yola çık
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,3b cevap paylaştı.
+1 yılAilen istemiyorsa evlenince açıl ama bunu kabul eden eş adayı bul
00 Yorumla
+1 yılİçinde biten bir şey. Düşün karar ver. Ayrıca madem açılcan niye kapandın
10 YorumlaKapalı gezmek istemediğini söyle saygı duymak zorundalar
10 Yorumla
+1 yılben kapanmayi hic bir zaman istemsm heralde bilmiyom
00 YorumlaAile isteğiyle değil kendi iradenizle hareket edin.
10 Yorumla
+1 yılTesettürlüyüm derken çarşaf ferace falan mi giyiyosun
20 Yorumla
+1 yılBir şey yaoamazsın madem kapajdın kapalı kal ve ona göre yaşa
00 YorumlaAilenle yaşıyorsun sonuçta, yapacak bir şeyin yok rızaları yoksa çekeceksin işte :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTercih e saygı duymayan var sa o da bizim müslüman hatta elalem denen kişilerdir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılYavas yavas acilirsan sorun olmaz evde turbansiz gezmeye basla
08 Yorumla- +1 yıl
@Sünuhât ben acilmaya evde basla dedim tabikide oylr xannetmiyorum onunla ilgili birsey demedim
- +1 yıl
@Sünuhât hayir sen beni yanlis anladin neden oraya cekiyorsun benim demek istedgim basini acmaya alistirsin evindeyken sonra markete derken ailesinide alistirmis olacak
- +1 yıl
@Sünuhât anladim anladim kusura bakma :) sonucta herkez bir olmuyoda ondan dedim neyse iste :) olmaz mi boyle peki?
- +1 yıl
@Sünuhât peki tesekkur ederim :)
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbenim kızkardes de senin gibi. acılmak istiyor. koymus kafaya. ramazandan sonra acılıcam diyor. annem diyor yüzüne bakmam
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvini ayiramaz
Cevap sahibi+1 yılO isler oyle degil iste. Calisiyor zaten iki cocugu var esinden ayrilip anne babamin yanina tasindi
+1 yılkafanda bitirmişsin
bu saatten sonra kapalı durmanın bir anlamı yok..00 Yorumla
+1 yılEğer ergenlik çağındaysan biraz sabret geçer, bende açmak istiyordum ama şimdi açık düşünemiyorum
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 584 cevap paylaştı. canının istediğini yapacan
şeytanı yanından kov
mesmele çek00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilenin boşver açil bence Arap gibi giyinme türban denen şey kadına hakarettir
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKardeşim o örtünün hakkını verebilecekseniz takın vermeyecekseniz açılın kimse sizi kötülemez
00 Yorumla
+1 yılTessetüre uymuyorsan boşuna kapanma derim
20 Yorumla
+1 yılAilen ne karışır 18 ini gectiysen
02 Yorumla
Soran+1 yıl18 yaşındayım
+1 yılCanın ne istiyorsa onu yapmalısın :)
10 Yorumla
+1 yılkapalı mısın hala? ben de senle aynı durumdayım
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,2b cevap paylaştı.
+1 yılAilen istemiyorsa hic birsey yapamazsin
00 Yorumla
+1 yılAllah ın rızası var mı
20 Yorumla
+1 yılNefsini kapatmaya çalış
20 Yorumla
+1 yılAçılmamaya bak hoş durmuyor öyle ama sen bilirsin
10 Yorumlaevlenince kocani ikna et.. bu isler böyle
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAçıldin ve yariň öldün ne yaparsın
10 YorumlaZaten oyuncak ettiniz mk
10 Yorumla
+1 yılkimseye kulak asmıyacaksın bu kadar basit
10 Yorumlaİkna ol başörtüsü takmaya o zaman
10 Yorumlaönemli olan senin görüşün
10 Yorumla
+1 yılNiye kapandığını hatırla
00 Yorumla
+1 yılAçılma keşke ben de kapanabilsem
09 Yorumla- +1 yıl
@Lionnns evet
- +1 yıl
@Lionnns aynen
- +1 yıl
@Lionnns keşke :((
- +1 yıl
@Lionnns umarımm
- +1 yıl
Sen de kapanmak istiyorum ailem izin vermiyor de bakalım vitrine taşıyacak mı ks hiç sanmıyorum
Aç seni kimse engellmeyemez
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyni sorun bende de var
05 Yorumla
Soran+1 yılNapıcaksın peki
Cevap sahibi+1 yılSu anlık birşey yok açılmayı düşünüyorum zaten ailem olmadığı yerde acıliyorum
Soran+1 yılYa ben tamamiyle istiyorum öyle ailemi kandırmak gibi olmazmı yinede saygı duyarıö
Soran+1 yılPeki ailen ne diyor birbirimize biraz yardımcı olalımmı
Cevap sahibi+1 yılAilem istemiyor kesinlikle olmaz diyor
Açma bence vicdanın sızlar
10 Yorumla- Devamını Gör (14)
Devamını Gör(59)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Tesettürlüyüm başımı açmak istiyorum. Ailemin rızası yok, ne yapabilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler