AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
67Cevap
Vay mq koltuk kavgası 😂😂😂
ulan tek derdin bu olsun be kankss
Bunu tartışacak kadar aptal olmamalı insan
TAbikide sevgilisi. Sormak bile saçma bunu
Kız kardeşimm sevgilim gibi o otursun 😂
Ön koltuk takıntım yok.
Bence otur ağla gerçekten önemli bir mevzu.
Sevgili
Sen oturmalısın
Sevgili
Sevgililer yan yana oturmalı
Sen oturmalısın.
Kim büyükse o otursn 😅
Sen arkada otur ne olucak deli
Sende 1 . on koltuk savasi baslatcak. tip var😂
Tipe göre yargılamak yanlış 😬😬
Bole bir tip oldugunu soledim sadece ole bir savas baslatcaksin diue yargilamadim
Kim kapar ise o otursun :))
allah başka dert vermesin
İkiside oturmaz köpeğim oturcak
Kız kardeş arkada oturmalı.
erkek arkadaşın arkada otursun siz önde oturun
Ehliyetimiz yok bir tek erkek arkadaşım kullanabiliyor
o zaman bugünde ben oturayım desin sırayla dönsünler
Kız kardeş
Neden
Sevgiliden hayır görmedim hem kardeş daha yakındır
İkisi de geçsin arkaya otursun
Gidişte sen otur dönüşte kardeşi otursun
Bu da bir çözüm. Mantıklı
Sevgili
Kız kardeşini almasın o Zaman sevgilin
sevgili..
Sen tabiki de
Sen de kucağa bin
sevgili
Sevgili bence
Bence sevgili :d
Sevgili
Kaç yaşında erkek arkadaşın
24 yaşında
Kardeşi
19 ya da 20 o civarda
Sen oturacam deseydin
Erkek arkadaşımla evden çıkıp beni almaya geliyolar ve erkek arkadaşım da defalarca söylemiş arkada oturmasını yok o olmadığı zamanlar oturacakmışım ben de hiç binmeme kararı aldım
Hiçbiriniz Oturmayın!
Ben oturmalıyım
Hep beraber gezmeyin
En doğru çözüm
Sevgili 😏
Sevgili
sevgili oturmalı
Önce namuslu olun
Burda ne namussuzluk gördün
Bir kere aranızda nikah yok, bir arada bulunmanız, ön koltuğa geçmeyi sorman, gezmeniz caiz değil.
Namusu bundan ibaret mi sayıyosun? Önce git çocuk tecavüzcülerine vs aynı tepkiyi göster burda ne namussuzluğundan bahsediyosun ya
Sizin soyunuz bir bitmedi ya
@Haziranlı keşke sizinkiler bitse ülke yaşanıcak bir hal alır
İslamda bu işler böyle. Eğer müslüman isen böyle. Ben namuslu olun diye emretmiyorum. Sadece tavsiye ettim. Karar sizin.
Ne islamı siz gidin önce çocuk tacizcilerine tavsiyye edin
Tacizi destekleyen mi var. Ne saçmalıyorsun. İslam diyorum, kafan var mı senin. İslamda taciz, caiz midir. Tabiki değildir. O zaman boş konuşmanın bir anlamı yok.
Tacizlere bu kadar sesiniz çıksa diyoruz.. varsa yoksa şu şunla sevgili olmuş. Ama namus bekçiliği yapanlar da kızları gözleriyle halledenler.. iğrençsiniz
Herkes düşündüğün gibi zannetme. Bakan erkeklere sebep olan açık kadınlardır. İki tarafta suçlu olsa, asıl suçlu olan kadınlardır. Bunu sen de biliyorsun. Tabi işinize gelmiyor.
Kadın özgürdür sen neden bakıyosun ona? Aç mısın?
Anlama özürlü müsün. Herkesin düşüdüğün gibi zannetme dedim. Bakmamaya çalışıyorum. Kendinizi haklı çıkarmayı bırakın. Burada asıl suçlu sizlersiniz.
Belli belli namus bundan ibaret değil kimsenin namus bekçiliğini yapma bu ülkede kapalı kadınlara dahil bakılıyo erkekler böyle aç olunca
Hay yaşa üstâd
@Hâmuş94siteyedöndü2 şeriatçılar uzak dursun
Şeriatcı olmayan dinsizdir haberiniz olsun sevgilinle istersen zina yap dinden çıkmazsın ama şeriat gelmesin diyorsan bilki müslüman değilsin o zaman istersen sevgilinln kucağına bin ister vitese bizi ilgilendirmez kapiş
Alakası yok. Yalan söyleme. Dinden çıkmak derin bir konu.
Arabistana git en iyisi
@Haziranlı Şer'î hukuk, şeriattır. Esas ise Kur'ân, Hadis, İcmâ ve kıyastır.
Önce şeriâtı doğru anlayın.
Şaklabanlarla karıştırmayın
Herşeyi kendi kılıflarınıza uydurmaktan da vazgeçin bir zahmet.
Aslolan, İslâmdır. Gelenekselci islamcılara bakıp da kendi yanlışlarınız için savunma mekânizmanızı harekete geçirmeyin.
Hakkını veren de vermeyen de hakîkât ne ise onu söylemeli.
Müslüman, mütesellîm olandır. Doğrusunu araştırın öğrenin ordan burdan duyduğunuzla yaşamaya kalkmayın İslâm'ı
Her Müslüman ise bir nev'î halîfedir hem öncüdür yol gösterendir hem de örnek olandır.
Meâ'el-esef bunu başaramıyoruz.
Ancak kât'iyyen kabûl edilemez kendi pisliklerinizi masum gösterme çabanız. Zîrâ yanlış olanın küçüğü de büyüğü de azı da çoğu da yanlıştır.
@RahatveHuzurlu kısmen haklısınız.
Nûhîlik esaslarına göre Allâh'a şirk koşmak, zinâ etmek , adam öldürmek, içki içmek küçük günahta ısrar ile onun harama çevrilmesi hepsi en ağır haramlardır.
Ancak yahûdîler onu bizden olmayanı öldürebiliriz doğuştan yahûdî olunur içimizdekini öldüremeyiz diye anlamışlardır ve çoğu din tahrîbe uğramıştır.
Müslüman, zinâ etmekle dinden çıkmaz lâkin onun cezâsı da ayrıdır.
*Arapça'da cezâ demek "karşılık" demektir.
Bir gayr-i müslim birine yardım ediyorsa sadece iyi biridir.
Bir Müslüman yardım ediyorsa ve niyetlenmişse biizn-i Allâh sevap kazanır.
Aslolan, şer'iattir.
Ancak dinden çıkmak o kadar kolay değil.
Lâkin yine de sakat ifadeler ve davranışlar vardır ki uzak durmak lâzımgelir.
Ek olarak; hiçkimse sizin edebsizliğinize şâhid tutulmak zorunda değil!
Yaparız diyorsanız da ulu orta yapmayın
Derin hassas mevzûlar bunlar
@Hâmuş94siteyedöndü2 şeriat kuran dan alınan kanunlardır kuranın kanunları gelmesin diyen ben Allahın dediğini yapmayacağım çünkü bunlar bu zamana uymuyor demektir buda insanı maalesef dinden çıkarır dinden çıkmak ayrı konu diyen arkadaş dinden çıkmak için merasime gerek yoktur kahpe kadar bile desen haşa dinden çıkarsın bu zamanın şarkıları çok iman alır götürür dikkat etmek lazımdır kader Allahın yazısıdır Allahın yazısına sövende kafirdir bu kadar basit
@RahatveHuzurlu aynen öyle katılıyorum
@RahatveHuzurlu eski üyeyim sizinle de kısa bir sohbetim olmuştu biliyorum niyetinizi yani söylediklerinize de katılıyorum. Rumuzunuzu tanıdım
Şeriat gelse gelirdi neden gelmiyor? Günümüz şartlarında böyle bir şey söz konusu bile olamaz.. cumhurbaşkanı 16 senedir de bu ülkenin başında getiremez miydi? şeriat isteyen kadın kölelik istiyor kendinin satılmasına razıdır erkeğin kölesi olmak bu kadar hoşuna gitmemeli bir kadının. Şeriat şeriat diye bağıran kadın da erkeğin parayla satın alabileceği malı olmasına razıdır evdeki 4 eşinden biri olur artık..
sen şeriatı çok yanlış anlamışsın maalesef Allah hidayet versin demekten başka bir şey gelmiyor eliğmden şeriatı hep 4 kadın almak kafa kol kesmek olarak bu milletin kafasına sokan insanların Allah bin belasını versin ateşleri bol olsun şeriat bir gün gelecek emin ol hz mehdi ve isa a. s dünyaya hakim olduğunda tüm dünyada şeriat geçerli olacak biz görürüz ya da görmeyiz ama kalbimiz onlarla herkes safını belli ediyor işte
Sığlığınız midemi bulandırıyor size laf anlatmakla uğraşmayacağım
@RahatveHuzurlu hemfikrim
Gayet çok eşlilik var Atatürk cumhuriyeti ilan etmiş kadınlara bir sürü hak vermiş kadını kadın yapmış ama yok kadınlarımız illa evde istiyor otursun o dört eşten biri olsun illa istiyor erkek baskın olsun onun kölesi olsun kadınlarımız eğitimsiz napıcaz ya kafanız basmıyor ki Atatürk’üm görse bunlara mı verdim diye kahrolurdu
Senin ataputundan evvel İslâm dini vardı.
Kelle uçurmak da harem kurmak da değil islam. Hiçbir kadının hayatı bir erkeğin vicdanına eline bırakılmamalı. Çocuğu için de kendi için de kendini geliştirmeli o ayrı konu. Ama sözümona modernlik diyerek ettiğiniz dikbaşlılık sizin sonunuz olacak.
Kimseyi aynı kefeye koymayın senin mantığınla bakarsak sizde doğururum evlenmem mantığındasınız o vakit
Demem o ki biz nasıl genel konuştuysak siz de genel konuşun suçlamayın itham etmeyin iftira atmayın
Şöyle yaparsan bunun adı bu olur dedim sana sen şöylesin demedim.
Kadının okumasına engel olan erkeği pohpohlayan da yine kadın ona bakarsan
Senin sorunun ne biliyor musun? Kavramları birbirine karıştırıyorsun. Anlamak için değil laf yetiştirmek için okuyup yazıyorsun.
İslam kadının okumasını ve çalışmasını yasaklamaz. "Uygun koşullarda" pek tabii okuyabilir ve çalışabilir. Âyetle sabittir ki hanımların evde çabalaması beylerin dışarda rızık için koşması rızkı bereketlendirir ancak
Ancak burada aslolan, hanımların muhafaza edilmesidir. Rollerinbdeğişmemesidir.
Yaradılış gereği fıtraten dâhi farklı iken hem de...
Uygun koşulları uygunsuzlaştırıp baş açtıran karmalaştıran ata zihniyetiniz oldukça da geri çekiliyorlar hâliyle
İnsanları rahat bırakın artık kimsenin kimseye yasak engel koyduğu yok engeller sizin beyninizde
Her türlü imkâna set çeksinler sonra da yobaz desinler !
" Yob-az / lık " Kavramı Üzerine... ↗
Bir ezberdir tutturmuşsunuz yok câhillik yok kızların gömülmesi yok 4 kadın mes'elesi bilmem ne
Hep aynı muhabbetler! İllâllâh!
Yani sen bana yukarda erkek arkadaşın evliliğe gelince bırakır tarzı suçlamaların var burda kast ettiğin anlam gayet açık ve net yüzükten bahsediyosun yüzüğü takınca bir kağıdı imzalayınca her şeyde hak görüyosunh belli ki.. senin düşüncen tam olarak bu. Bir kadının şeriat istemesi mantık dahilinde değil. Evde kendini kafese koydurmak, dışarda da çarşafa bürünmek şeriat bu fazlası vardır eksiği kesinlikle yok. Ben kendimi erkeğin gerisinde olan bir kadın profiline dahil ettirmem. Ettiren kadın varsa da kendi acizliğidir..
Sen önce git şeriatın ne olduğunu öğren
Dinî nikâh varsa ortada emir demiri kesiyor bayançokbilmiş
Ben sana yüzük tak herşey mübah demedim. Evliliğe 1 ay kalsa , nişanlı olsanız arabasına binsen alışveriş için vb anlarım dedim. Seviye yine korunur ama göze batmaz yani
Sizin orda dinî nikâh yok galiba tek imzayla helâlin olmaz zîrâ
Önce tesettürün mantığını kavra.
Câhille münâkaşa hakîkâten yoruyor. Anlamak istiyorsan öğrenmek istiyorsan tamam ama sen buraya kavgaya geliyorsun buna kızıyorum
Tesettür Nedir? ↗
Evliliği, nikâhı, şer'îâtı , tesettürü , İslâm'da kadının yerini çok yanlış anlamışsın sen
Evet cahil kesimi anlamam mümkün değil.. nikahlarınızı kıyıp erkeğin kölesi olan varlıklarsınız şeriat istersiniz tabi aciz varlıklarsınız erkeğin gerisinde kalmaya da mahkumsunuz
Şeriati bir kadının savunması akıl dışı bir şey erkekler değer vermiyor da kadınlar kendilerini mal gibi sunmaya neden meraklı bu kadar
Heyhât!
Adam kadının her hakkını vermek zorunda. Kadının aslî görevleri, evine eşinin istemediğini almamak, çağırdığında gitmek ve namusunu korumaktır. Gerisi dirlik düzen için vardır. Kadını köleleştiren gelenekselci zihniyet başkadır İslâm başkadır.
Eve ilk girdiğinde kız delilik hastalığından korunsun diye erkek kızın ayağını yıkar özel zikirlerle ve evin köşelerine serper bu bâtıl değildir ama çoğu bunu bilmez.
Eğer adam eşinden boşandıysa kadın gidip başka adamla evlenip cimâ' etmeden eski eşiyle tekrar evlenemez. Mihr kadının hakkıdır ve taleb etmesi farzdır.
Açık yemeğekonan sinek çok olur da kapatılıp saklanana uğrayan yoktur
Kadın kendini eğitmeli çocuğunu eğitmeli eşiyle birbirini tamamlamalı adam ise hepsini eğitmelidir.
Yaradılış gereği hanımlar daha hassastır. Dik durmak başkadır bu başka
Kadının eşi üzerindeki hakkı adamın eşi üzerindeki hakkından da fazladır.
Erkeğin kaybedecek şeyi az kadınınki fazla bu algıyı oluşturan da yine toplumun kendisi
Oysa bazı kavramların cinsiyeti yoktur !
@Hâmuş94siteyedöndü2 artık laf anlatmaya çalışmayın onların gözlerinde ve kalplerinde perde vardır Alkah hidayet versin deyip konuyu kapatın kalbinizi sıkmayın boş yere
Bir kere aranızda nikah yok, bir arada bulunmanız, ön koltuğa geçmeyi sorman, gezmeniz caiz değil.
Bu yorumu hatırlatıp eski yorumumu da yineleyip susuyorum
Bundan ne çıkar diye diye zıvanadan çıktınız!
O o da noter onaylı olup bana ait bir söz
@RahatveHuzurlu billâşüphe
Açık yemeğekonan sinek çok olur da kapatılıp saklanana uğrayan yoktur bu ve zıvanadan çıkma bahsini kasteddim noter onaylı derken neyse susuyorum
Evet sizin gibilerde evde kafes dışarda çarşafıyla kocasının peşinde olmaya mahkumdur ki kadınlar ses etmiyor erkekler ne desin buna.. kadın kendini böylesine aşağılıyorsa çünkü size göre nikah her şey az önce de dediğim gibi erkeğin de hakkımıymış madem evinde 3 adet kumanla sana şeriatinle mutluluklar dilerim..
Yazdıklarımı okumadan laf sallıyorsun tekrar oku bence
Bu kafayla mutlu edemeyeceğin de sonunds mutlu olamayacağın da büyük iht neyse
Neden mutlu olamayacakmışım? Beni seven insanlar var bir sürü erkek arkadaşımla da gayet yolunda giden bir ilişkim var arabasına da bindim ne oldum namumssuz mu oldum? Kız kirlenmez bunu da böyle bilin erkeğin elinin kiri kızın yüzünün lekesi anlaşınızı bir bırakın kadına yüklenmiş şey değildir sadecee namus
Aksini diyen mi oldu? Yazdıklarımı okumadan anlamadan sırf muhalefet olmaya yazıyorsun yazma artık
Cahile laf anlatılmıyor görünen üzre haklısın hadi yallah arabistana şimdi
Uzun yazınca etkili olmuyor yani çok da tın
@haziranlı gerici bunlar ya
Medeniyet dediğin açmaksa bedeni desene hayvanlar sizden daha medeni
Bedeni açmakla ne alaka böyle bir şey nerden çıktı
Kim demiş Avrupa insanı medeni?
Ne edep var ne haya çırılçıplak bedeni!
Eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni;
Desenize hayvanlar bizden daha medeni!
Kul olmak çağdışıyken, soyunmak çağdaşlık,
Din kardeşliğini bıraktık biz, ecnebiyle kaynaştık..
Sünnet sakal yobazlık, top sakalsa medeni..
Unuttun sen ey vefasız ehli sünnet dedeni..
Mehmet Akif ERSOY şiiridir biraz okumayı dene ancak boş konuşmayı biliyorsun
@RahatveHuzurlu haha :))
Onu ancak bir katrecik göğsünde bir ummân hurûşan olanlar anlar.
Gezinsin sonra İslâm'ın hâremgâhında nâmahrem!
Benim hakkım sus ey bülbül senin hakkın değil mâtem !
Hayalini dahi kuramayacağınız üniversitede okuyorum oku diyeceğin son insanım sizin gibi geri değilim
Sen nasıl bir zihniyettesin ya yeminle pes!
Merkebin de yükü çok olurmuş neyse
Okumuyo diyebilceğiniz son insan bile olamam sizin gibi bazı şeylere körü körüne inanmıyorum aklımın mantığımın yattığı şeylere okuyarak varıyorum çok şükür kulaktan dolma değil
Dünyanın bütün bilgilerini de bilsen ahiretden nasibin yoksa cahilsindir toprağın altına girdiğinde gelenler kim olacak onlar sana ne soracak bilmiyorsan bilgin çöpden ibarettir
İslami bilgim de senden fazladır ben mantığımı kullanırım mantığıma uymayanı kabul etmem hepsi bu kadar
Ben oturmalıyım :D
Sevgili
Tabi ki sevgili
Aman salla
Kardeşi
Nedenn?
Sevgilin susuyor mu?
Hayır arkada oturması gerektiğini defalarca izzah ettiğini söyledi ama anlamıyor...
Kız sorunlu ve arsız o vakit sen niye kendi seviyeni düşürüyorsun ki gıcıklığın yapıyor bence sen de sal takma malı.
Geç arkaya illa ki bıkar.
G*otu ön koltuğa değince mutlu olacak kadar ergen ise onun sorunu
Aynen öyle... ben de uğraşmamaya karar verdim önde oturunca zevk alıyor benim de iki tane abim var hem de hiç böyle bir iddiam yoktu
Benim de 2 abim var yengemlere olan saygımdan ağzımı açıpta hiç geçip ben oturacağım diye inat yapmadım.
Ki ben yengelerim ile tanıştığımda 10 ve 17 yaşındaydım.
Kendi sorunu boşver sen mutlu olmaya bakın.
Aynen öyle.. olgunluk yaşla olmuyor demek ki sen gayet olgun düşüncelisin
Teşekkürler ki zaten ben şu an 18 yaşındayım 😊😊
Abimleri çok severim kıskanırım ama yengelerim farklı onlar arasındaki sevgi farklı ben ve abimlerim arasında olan farklı.
Aynen keşke herkes senin gibi olsa inşallah hayatında çok mutlu olursun 😊
Çok teşekkür ederim.
Umarım sizde öyle olursunuz sorunsuz mutlu bir yaşam yaşarsınız hep birlikte 💜💜💕
İnşallah canım benim ❤️❤️
Hicbiri.
Sevgili
Sevgili
En iyisi sunroof.
sevgilim
Ikiniz de arkayaa
bagaja geç sende
Sevgili heralde
sevgili
İkinizde arkaya :)
Sevgili