Fondöten vs olmicak diyorum
KAPALİYİM HAFİF MAKYAJ YAPSAM OLUR MU?
Fondöten vs olmicak diyorum

Yorumları okudum ve bazı kişilerin ne kadarda tuhaf düşünceleri var. İmanın içindeyse yeterli bence hafif makyaj yapabilirsin bu seni kötü insan yapmaz hep insanlar şunu savunur ya yapamadıklarım için pişmanım yaptıklarım için değil, içinde ukte kalmasın diyorum ama daha çok heveslenip daha çok makyaj yapma kıvamında olsun. Herkes dönüp kendine baksın ilk önce, hayat öyle bir şeydir ki ne açık kadınlar gördüm her vakit namazını kılan, ne kapalı insanlar gördüm namaz kılıp Allah'a ibadet edenler. İnsan kendi gibi olmalı her zaman bunu savunuyorum, kendini iyi hissettiğin şekilde yaşa hayatı.
Aslolan, hiç yapmamak aslında. Tesettür de olunca hele ki gözler daha çok dikkat çekiyor ve göz zînâsına dâvetiye.
Yine de kendini bilirsen kısmen sorun olmaz. Nâhoş kaçabilir ama
Biliyorum bunları :(
Napicam bilmiyorum
Açıkken den gelen bir aliskalnligim ve öyle istek var ki :(
Sadece bu olcak başka bişey olmicak ama
Biri de aynı bini de :(
Offfffffffff
Başını açmandansa ince kısa ve tek eyeliner kimseye ışık yakmadığın sürece bir nebze olabilir hevesini al ama abartma bence
Teşekkür ederim😊
Bence makyaj yapilmamalı. Hiç sevmem açiktada kapalidada doğal hepsinden iyi. Makyaj guzel gosterir ama kendinde güven oluşturma. Evde sür bak istersen. Yuzunu hiç bozma bence
Haklısın bende böyle düşünüyordum ama başta açıkkenden gelen bı alışkanlık olduğu için
İşte soluk gözüktüğümu düşündüğüm için
Ve herkes makyajlı ya kendimi iyi hissetmedigim için böyle oldum sanirim
Hiç değilim
Nasıl yakisiyorsa öyle yap kapalisin diye makyaj yapılamaz diye bişey yok ayrıca göze makyaj yapmak da sevaptır
Sevap ama eşe
Sürme sünnet yani sürme sevap diyebiliriz daha doğrusu
Her neyse sürme aklıma gelmedi
Tamam teşekkür ederim
Rica ederim
Cevap
34Cevap
Yap yap biz ne kapalılar gördük yanlış anlama keşke tek sorun makyaj olsa yap hatta danla bilic izle taktik al
Danla Bilic mi😂 saçmalama kardeşim 😁😁
sonucta bunu kendını ıyı hıssetmek ıstedıgın ıcın sureceksın hayatım bır parca sıyah boyacıgın kıme ne zararı olacak sılınmeyen bır sey degıl ya abartmamak sartıyla tabıı kı kullanabılırsın bence dınıne engel degıl allah kalbını bılıyor o yeter :)
Tesettürlü insan makyaj yapamaz diye bir kural yok. Kural da sensin tercihte. İstediğin gibiiiii 🦄
Aslında yapmasam daha iyi ama
Kendimi suçlu hissediyorum :( engel olamadigim için
Ama fondöten vs olmicak
Sadece bu kadar ince aylaynir
Aslında haram :(
Sadece eşe makyaj yapılabilir :(
Keşke hiç istemeseydim böyle birşeyi
Teşekkür ederim böyle saygılı olduğun için :)
Bende saygı duyuyorum tabi ki.
Ama bu konu çok derin.
Yani sadece onlar haram değil ki. Bir ton şey var.
Haram olması da yine kadınların iyiliği için aslında :)
Neyse çok teşekkür ederim tekrardan.
😇😇
Hafif yapabilirsin bence ama bence doğal şeyler kullanıp temiz olup makyajlıların alayından güzel olabilirsin
Doğal şeyler kullanıp derken
Güzel olma gibi derdim yok ama açıkkenden gelen bir alışkanlık aynlaynir :(
Ruj falan valla surmicem sadece aylaynir
Çok sağol
Olur sıkıntı olmaz yapabilirsin tabi :) ( 1. resimde kaşlar da boya var mı? )
Var
Benim gözüm değil bu
ayyt ne var bunda insanlari onemseme yap istediginu
göz kalemi çekebilirsin sıkıntı yok yakışıyordu. ayrıca zaten süslüman da değilmişin. sen yorumlara bakma beni dinle
Hafif yap cok degil. kac goz yapin benimkine cok benziyor ama benimki kehribar 😊
Benim gözüm değil ki
zaten insanların sana bakmamasını erkeklerin senden hoşlanmamasını ve dikkat çekmemeyi istiyorsun. çok çelişkili durumlar. makyaj yapan güzel bir kadına ben bile bakarım
İncecik aylaynir :(
Tabi ki o yüzden kapandim
Of çok kararsizim
Sadece ve sadece ince ince aylaynir diyorum
ne için sürdüğün önemli şimdi aynada kendine bakınca kendini güzel görmek isteyebilirsin ama şöyle de bir gerçek var sen güzel olursan erkekler daha çok bakıyo aksjdh
Kendimi iyi hissetmek için istedim
Napcam inan bilmiyorum
Haklısın :(
makyaj bana gore maskedir... yapmaya gerek var mı...
gözlerine sürme cek
Aynı şey
Cok istiyosan yap bunda tuhaf olan bisey yok. Abartili biseyde yapmicaksin sonucda kendini nasil rahat hissediyosan öyle yap.
İnce sur hatta cok hafif rimelle destekle kirpiklerini
Sur askim kendini begendirmek icin mi yapiyorsun sanki. Kendini iyi hissetmek icin yapiyorsun:)
niye kapalı olduğunu düşünürsen yapmaman gerektiğini de bilirsin... vaz geç... sen o sürdüklerinle güzel olacak olsaydın o şekilde yaratılırdın...
Sur
Bir şey olmaz
Ama unutma sen kendi nefsini terbiye ederek kapandın , bunuda terbiye etsen iyi olur
Karışma kardeşim git kendi görüşüne
Git artık
Engellesem yazar mısın yine acaba
Deneyelim
Bu arada bacım sen beni dinle bunlar çakma şeytan
Canın kendini göstermek ve beğenilmek istiyor. Canın ne istiyorsa onu yapmalısın.
Vallahi billahi ondan degil
Açıkken den gelen alışkanlık aylaynir sürmek
Çünkü ben dosdoğru kapanmak tesettürün hakkını vermek istiyorum :( ama yapamıyorum makyaj konusunda
Tamam ferace giyiyorum, şalı omuzlara kadar ve önümü kapatacak şekilde örtuyorum vs
Ama makyaj olmamalı aslında.
Zaten hiç yapmıyordum bugün bir istek geldi aman Allahım kafayı yiycek gibi oldum.
Keşke bu istek gitse. Aslında haram. :( Sadece eşe helal.
Keşke şu an bu soruyu soruyor olmasaydım ama işte nefis.
tabi ki öyle ama eşlerineydi. Mesela sürme sünnet ama sadece eşe.
Neyse belki ilerde yapmak istemem demi ya
sağol , teşekkür ederim
:) 😇
Neden kullanayim? Öyle bir derdim yok
Beni anlamıyorsun, lütfen yazma
çok abartı bir şey yok hevesin varsa içinde kalmasın yap
Abes tabiki. Soran da biliyor aslında cevabı ama neyse!
Doğal daha güzel değilmi... evinde istediğin kadar yap yaaa
Göz makyajında sorun yok diyebiliyorum
Sadece eşe
Olur tabi ki. Makyaj yapmak için illa açık olmak gerekmez
haklısın beğenilmek istiyorsun az da olsa değil mi?
Hayır kendimi beğenmek istiyorum
yuhh uyumadın mı hiç günaydın
Ama belliji çık güzelsin seni tanımak istiyorm bendw böyle biriyle konmak tanımak sorulrım vat soru sormak istiyorm
Sade makyajdan bir zarar gelmez
Ben her zaman doğal güzellikten yanayım
Bisey soracaktim tenin beyaz olduguna gore orasınin teni de beyaz mi malum çoğu insanin farkli oluyor kara oluyor hatta bu arada makyaj yapmak seninde hakkin yap bence :)
Pislik şerefsiz
Yok ablacim Adile Naşit gibi kas yapma yeter
Derken
Sen işine gelen cevabı bekliyorsun çoğunlukla evet denemelerini bekliyorsun kapalisin ne gerek var makyaja yüzünde çukur morluk olsa tamam Allah neyi emrettiyse onu yapacaksın kullara sormadın alem-i ne
Ya ne alaka Allah aşkına.
"Adile Naşit gibi kas yapma yeter" demissin
Bunu anlamadım? Buna ithafen derken dedim
Yok hayır yapma diyenlere de katılıyorum, yap diyenlerde de😂 arada kaldım
Allah in emrettiği herşeyi yapıyor musun ki beni yargiliyorsun? Ayrıca ben "haram mı" diye sormuyorum
Sursem abartı mi olur diye soruyorum
Sen hepsini yaptinmi beni yargılıyor Sun benim yapmadigimi nereden biliyorsun ben seni yargılamiyorum soruyu güncellemenin anlamı yok yapacaksan lekeler çukurlar varsa abartılı abartı olmayacak şekilde yap yakisip yakismayacagi sana varsa nişanlım eşin ya da beklediğini ilgilendirir
Hayır yapabilirsin.
Gerçekten mi yaaa çok kararsizim
Kendimi suclu hissediyorum ve şu an cevap verenler dalga geçiyor gibime geliyor :( napicam ben kafayı yiyxem ama
Azcik sadece aylaynir valla başka bişey olmicak
Çok güzel konuştun çok teşekkür ederim çok sağol
Birşey sorucam ben seni önceden yorumlarda gördüm sanırım tam emin olamıyorum ama dinle vs dalga geçen biriydin
Ama ben bir kere uykuyla ilgili soru sormuştum onda da düzgün cevap verdin şimdi de
Yanlış hatırlamıyorsam
Dengesizdir o biraz bir bakarsın efendi bir bakarsın deli
Bana hep iyi halin denk geldi :)
İyi günler , teşekkürler :)
Evet sadece aylaynir bence doğru bir tercih :)
devamını getırmemekte kendıne guvenmıyorsan kı ben o guvenı goremedım hiç sürme
Görmen için ne yapmam gerek hanimefendi.
Ey Allah'ım ya
Bence bişey olmaz şık bile durur hatta
Yapmasanda guzelsin eminim
Olur.
o guzel kasa goze surmene gerek yok
Resim benim değil !!!
Olur.
Hayır olmaz kız ayool
Yani yapmiyimmi
Olur neden olmasin
büyükte yapsan olur tabi seninde hakkindir tabi
burdamisin
Efendim?
gunaydin
Tesettürlü kadının dışarıda ne işi var ki.
Derken?
Hadiste kadının zorunlu olmadıkça (tuvalet ihtiyacı gibi ) dışarı çıkmaması gerektiği yazıyor.
Ayette de kadınların mecburi durumlarda çıkması gerektiği yazıyor hatta cennetteki hurilerden "size orada çadırlara hapis edilmiş kadınlar vardır" der.
Peygamber "ey kadınlar Allah'a dua edin size acıdı da zorunlu hallerde dışarı çıkmanıza izin verdi " demiş.
Ben anlamıyorum bunları bilmedikten sonra neden tesettüre giriyorsunuz ki.
Hz Fatıma elinde baston yaşlı kadın kılığında çıkarmış mecbur kalınca dışarı sen göz sürmesinden bahsediyorsun.
Nefsine hakim olabildİgim kadarını yapıyorum.
Ayrıca ben zaten bunları biliyorum ama sen direk tesettürlü kadın çıkmaması dedin
Eğer ki zorunlu bişey olmadıkça çıkamaz deseydin anlardimm
Ayrıca bu konuşma tarzı ne?
Bilmeden de kapanirim, sonradan ogrenirim.
Dışarı çıkıyorum diye basımı mi açayım?
Dışarı çıkmaman gerektiğini biliyorsan bize gözüme sürme sürsem olur mu demen saçma geldi sadece sen değil bütün kadınlar yapıyor bunu genel bir tepki verdim..
Bak ben zaten her hafta gezen tozan biri değilim
Ancak çok bunalınca çıkarım.
Ayrıca ozenemez miyim? Daha 18 yaşındayım.
Ay sana ne anlatıyorum ben ya
Ben senin kaç gün dışarı çıktığın ile ne yaptığın ile ilgilenmiyorum.
Ben sana dinin kurallarını söylüyorum.
Ey Allah'ım ya.
Sen öyle bir cümle kurdun ki "tesettürlü kadının dışarda ne işi var" diye. Yok bilmeden neden kapanıyorsunuz vs.
Bende ona itafen yazdım.
Ayrıca senden öğrenecek değilim
Ozenemezmiyim derkenden aylaynir çekmeyi kastettim.
Ben hangi zihniyete ne anlatiyorum
Aslında attigin yorumdan sonra konuşmamam gerekti.
Yazma
Tesettürlü kadının asıl tesettürü dışarı çıkmamaktır zaten bunda yanlış bir şey yokki.. halla halla..
Özenirsen özen banane dine göre büyük yasak bunu söyledim sadece..
Yazma diyorum
Ben yasak değil mi diyorum?
Ben haram mı diye mı soruyorum
Ben diyorum ki yapsam abartı olur mu.
Tamam ya yeter cidden
Abartı olur evet.
Çünkü hadislerde bu konu üzerinde çok titizlik ile durulmuş.
Hz Fatıma beli kambur elinde asa ile çıkmış iken ağzına yaşlı konuşmak için taş almış iken sence abartı olmaz mı?
Olur evet cevabım.
Tamam haklısın teşekkür ederim
Olur abartısız
Olur tabi nolcak
Senin kapanma amacın nedir?
Ne olabilir?
Olur tabi
Güzel. olur
nie olmasin ki
Hayir degil
Yap bir şey olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?