Gizli Üye(30-35)+1 yılTek başına çıkmamalısın baban yanında ya da arkanda otursa sussa ve hiç konuşmasa ne değişiyor? bir problem yok karışmadığı müddetçe yanında olabilir arabayı gene sen sürmüş oluyosun ve yanında olmalıda olurda bir kaza yaparsan felan yanında olması gerekir. Önemli bir durum. Aracı zaten kusursuz sürmeye başladığında tekte çıkarsın birileriylede çıkarsın. Kendine yeterince güven duymuyosun ki acaba tek çıkmamda sakınca var mı diye düşünüyosun sorun burda. İyice geliştir kendini tek çıkma.
033 Yorumla
Soran+1 yılBabam susmuyor ki sjdnssjks
Cevap sahibi+1 yılbende ehliyetimi yeni aldım benimde annem susmuyo yeminle bazen o kadar sinirleniyorumki ağzına koyunca camdan çıkartasım geliyo bizde malesef böyle bir durum var susmayı becerebilen bir ehliyet sahibine emanet etsin arabayı onunla çık. Genç bir teyzen bir ablan felan yok mu? Onunla çık.
Soran+1 yılHayır ailemde hiçbir kadın süremiyor araba hepsinin ehliyeti var ama korkuyolar trafikten o yüzden annemle teyzem erken yapamazsın diyor ama şimdi yapmazsam onlar gibi olcam
Cevap sahibi+1 yılKızma ama beyinsiz mi kızım baban? Al karşına tek mek çıkmıyorum bir kaza yapsam kız çocuğuyum ben ortalık kro dolu biri üstüme yürüyüp dövmeye kalksa beni ne olacak çok mu zor yanımda susarak oturmak hataysa hata hata yaparak öğrenicem sen ananın karnındamı öğrendin araba sürmeyi istopta ettiricem arabayı vites geçişlerinde sarsıcamda herşeyi yapıcam sende susmayı becereceksin sen yanımda olsanda hata yapıcam olmasanda hata yapıcam geç yanımda susarak otur diye sert çık mevzu biter emin ol :D
Soran+1 yılValla babam biraz inat anlatabilceğimi sanmıyorumensksksk bide bana 8. sınıftan beri dur kalk öğretiyor zaten vites değişimlerinde bile sarsmam atabayı gayet düzgün kullanıyorum hatta kardeşim ondan iyi kullandığımı söylüyp djejekwj kendi kendine geriliyo işte evet ya ben de o kırolardan korkuhorum bide ankaradayım biraz değişikler
Cevap sahibi+1 yılbende ankaradayım :D neresinde oturuyosun ankaranın? Dikkat et özellikle doğan şahin kullanan cebinde 20 liralık gaz alacak parası olmayıp ferrari sürdüğünü sanan soyları kurutulması gereken üremeleri engellenmesi gereken bir sürü tip var. Kadın olduğun için yavşamaya çalışanından sıkıştırıp üzerien yürümeye kalkacak olanına kadar bir sürü maganda var ben tek çıkmaman taraftarıyım bul birini muhakkak bulamıyosan dediğim gibi babanı azarla. Bantla ağzını otur kalıbından utan sapığın biri üstüme yürüse napıcan de erkeklik damarına oyna çokta abartmadan :D Gerçekten özellikle 19 yaşında acemi bir şekilde ben tek başına trafiğe çıkmaman taraftarıyım.
Soran+1 yılKeçiören bskdksk ben onların arafatında oturuyorum dödmdmsk yanımda herhangi biri olsa olur mu
Cevap sahibi+1 yılYanında bir erkek olmalı herhangi biri değil birde mümkünse araba kullanmayı bilmeli ama susmayıda bilmeli. Benim annem gibi biri olmamalı harbiden ağzına vurunca camdan çıkartasım geliyor yok vitesi 2 ye at şimdi 3 e at az sağa gel sola yanaşsa oğlum ya napıyosun arabaya çarpıcan felan. Ya sanki biz körüz anasını satıyım park halindeki arabayı görmüyruz :D hayır gizli gizli kaçırıyorum sürüyorum arabayı zaten bir problemde yaşamıyorum ve şu bilgiyide vereyim sana inan bana yanımda annem yokken çok daha kaliteli bir sürüş gerçekleştiriyorum araç kullanan kişi çok fazla sohbet etmemeli hele hele asla sinirlenmemeli ve şöföre kesinlikle muhalefet edilmemeli hiç bir konuda. Sinirlenince dikkatimi annemle tartşmaya veriyorum yapmıcağım hatayıda yapıyorum. Yanında bilen biri olsun dememin sebebide şu seviyeni bilmiyorum gerçekten çok büyük bir hata yaparda insanların hayatını tehlikeye sokarsan seni sakinleştirip uyarabilsin diye. Yoksa 2 den 3 e at diyen biri emin ol zarar veriyor :D
Soran+1 yılAy aynen yemin ederim ya hız yapmam gayet dikkatliyim aramızda 100metreden fazla var var duuur napıyosun diyor vitesi küçült diyor ya ben yapacam bir bıraksana çğrenmek istiyorum
Cevap sahibi+1 yılahaha :D ya bunlarda hep siyasetten dolayı işte çevrem bu tarz çıkarımlarda bulunduğumda öfff baydın sende ama haa diyo ama malesef sebep bu. Bu ülkede 150 bin liraya bir araba alıyosun ötv oranı %65 . Birde üstüne %18 kdv alıyorlar. Kalan para bayiye kalıyor. Yani sadece ötv ve kdv si 150 bin lira üzerinden 90-100 bin lirası felan ediyor. Kalan 50 binden personel masrafları ve genel giderleri çıkarıyosun onlarda çıkınca atıyorum 40 bin lira kar kalsın sana. Bu 40 bin lira üzerindende %38 gelir vergisi alıyor devlet. O vergilerin satıcının ödediği kısmıda mecbur fiyata yansıtıyor otomatik olarak gelir vergisinide alıcı ödemiş oluyor. Bizim burda 80-90 maaşımızı biriktirerek aldığımız arabayı avrupada 10 maaşına alıyor adamlar. Şimdi baban o arabayı 10 maaşını biriktirerek almış olsaydı kızım ölmemek kaydıyla takla bile atabilirsin al tepe tepe kullan derlerdi. Ama şimdi bir acemiye teslim ediyolar içleri cız ediyor çünki gerçekten bir araba almak ömre bedel.
Soran+1 yılAynen aynen tabi ki öyle bizde araba 10bin euro olsaydı onşarın alım gücün göre 15araba alırdık biz de istediğini yap sonra
Cevap sahibi+1 yılMalesef işte insanlar sorgulayıp bu vergi düzeni neden böyle neden üretime ve ihracata dayalı bir ekonomik düzen kurmak yerine vergiye ve ithalata dayalı bir sistem kuruyosunuz neden kamu bu kadar para israfi ediyor diyanet işleri başkanı bu ülkede son 100 yıl içinde ne zaman roketatarlı saldırıya uğramışki 5 milyon liralık makam aracı alınıyor? Meclis başkanına son 100 senede kim tecavüz etmişki kardeşim 5 milyon liralık mercedes alınıyor hadi aldın belliki dağ başındaki kız çocuğu muamelesi yapıcaz adama birde koruma ordusu takıyosun adamın aracının etrafına 4-5 tane passat ta onlara veriyosun bir diyanet işleri başkanı bir meclis başkanı toplasan ayda 1 çıkarlar televizyona 10 milyon liralık araç masrafı açıyor hazineye. Binlerce belediye başkanı mercedesle geziyor. Hiçbiri şahsi malı değil devletin parası. Bakıyosun avrupada belediye başkanı bisikletle gidiyo işine karşılaştırıyosun bizimkilerle oturup ağlayasın geliyor. Kimsede sorgulamıyor malesef.
Soran+1 yılYa gelişmemiş ülkelerde olan tek adamcılık bizde de var şu an o ölürse ülke biter insan fanidir ölebilir ülke hiç kimseye bağlı değildir onlardaki anlayış ben ölürsem yerime gelecek biri vardır biz de öyle değil o giderse ülke bitermiş gibi lanse ediliyor bilimin uğramadığı ülkelerde malesef k karşılaşılan bir durum
Soran+1 yılBizde*
Cevap sahibi+1 yılgözün aydın :D
Soran+1 yılValla efso kullandım ndjdkd sağol
Cevap sahibi+1 yılÖğrenince arabayı iyice gel banada öğret :D asdasda :D
Soran+1 yılPark edemiyom yalnız dkdjdkkdd
Soran+1 yılBirileri tarif ediykr dkdkdk
Cevap sahibi+1 yılPark sensörü varsa arabada sorun yok ya :D İkimizi birleştirsek 1 şöför eder heralde :D Bip bip bip ötüyo zaten sensör nasıl park edemiyosun :)
Soran+1 yılO o amaçla mı kullanılıyor dkdkkdkd hiç akljma gekmedi ki ya o xaman ederiz sıkıntı yok ya
Cevap sahibi+1 yılAynalar elektrikliyse parkediceğin yöndeki aynayı kaldırımı göstericek şekilde aşağı ey. Önden arkaya geri geri gelerek park etmek daha kolay geliyo bana. Bir boy önde ol parkedeceğin alana. Yandaki araba ile mesafeni iyi ayarla yoksa sürtersin. Bir boy geldiğinde direksiyonu tam kırıp yuvaya sok arabayı aynadan lastiğin kaldırıma mesafesine dikkat et bir miktar mesafe bırak yeteri kadar girince frene basıp direksiyonu tam aksi yöne tam kır ve arkadaki arabaya çarpmadan tek hamlede parket gitsin park kolay ya :D
Soran+1 yılSınavda falan rahat ettim de normalde hiç denemediğim için biraz donuo kaldım
Cevap sahibi+1 yılİyi bakalım hadi hayırlısı o zaman trafik canavarı :D
Soran+1 yılValla tam bir magandayım he kendimden beklemiyodum ekeejje
Cevap sahibi+1 yılHarbimi? Aboo sakın o külüstürlerle müzik açıp iki tane kız arkadaşıyla binip camlar açık bağıra bağıra şarkı söyleyip dikkat çekmeye çalışan ergen kızlardan olma sakın sakın :D
Bak valla gören herkes küfrediyor kimsenin dikkatini felan çektiği yok o tiplerin :D
Soran+1 yılYok be ben müzik bile açtırmadım burdskiler dikkat dağıtır dedi diye ama çok stresli kullanmak ya insan sinirleniyomuş yani
Cevap sahibi+1 yılYa bişey rica edicem senden baban evdemi? Baban bilir heralde bunu benim soracağım kimse yok internettende bulamadım. Bir elektrikle çalışan ürünün açıklamasında GÜÇ : 2 KW yazıyosa eğer bu ne anlama geliyor? Saatte tüketeceği elektrik 2 kw anlamınamı geliyor yoksa günde tüketeceği elektrik 2kw anlamınamı geliyor? Yanına /h felanda yazmamışlar anlamadım
Soran+1 yılBabam evde diğil kw zaten saat cinsinden oluyor
Cevap sahibi+1 yılkwh olursa saat ifade etmiş olmuyor mu? Eminmisin saatte tüketeceği elektriğimi ifade ediyodur?
Soran+1 yılValla emin değilim ama ben öyle biliyorum kilowatt saat cinsinden değil mi ya çok önemli bir şeyse başkalarına da sor
Cevap sahibi+1 yılaraştırayım azıcık ben peki teşekkürler iyi akşamlar :)
Soran+1 yılİyi akşamlar
En İyi Cevaplar
Arabalar konusunda 7b cevap paylaştı. Yazdan beri ise yaklaşık 6 aydır trafiktesin demektir dur kalk trafikte başarılıysan bak keyfine hiçbir şey olmaz ama panik biri isen anında kafaya takıyorsan ilk stop yaptığında korkudan bayılabilirsin 😃 yalnız çıkacağına yanına yakın arkadaşını falan alırsın sorun olmaz o diye düşünüyorum hayırlısı.
011 Yorumla
Soran+1 yılEvet tekten kastım oydu
Soran+1 yılDur kalkta da sıkıntım yok sadece yokuşlardan korkuyorum
Soran+1 yılBiri de yok ki yav bilen
Soran+1 yılErkek kankiyi düşünmemiştim ama ya denemedim ki hiç yokuşu bir kere falan sürebildim tam yokuşta hani direkt her yokuşta korkmuyorum rampa olan yokuşta kalkışta da sıkıntım yok sıkıntım vitesi kullanmada
Soran+1 yılEvet arkadaşlar gidicektik ama burdan sonra biraz düşündürdü gelen cevaplar aslında mahallede biraz sürüp çıksam olur mu
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim içimi rahatlattın
Ben babam yokken daha rahat sürüyorum. Babam kizdigi icin elim ayagima dolasiyo. Normalde baban kiziyosa tekken cok daha iyi sürersin
14 Yorumla
Soran+1 yılYa babam aslında bağırmıyor ama çok fazla direktif veriyor vitesi küçült aman yavaş falan gibi o söylediği için öğrenemem gibi geliyor
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim sanırım kullanacağım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
+1 yılben trafiğe ilk çıktığım gün aracı kaldırım kenarına park edecektim kaldırıma tekeri sürttürdüm ve lastik patladı. sonuç cebimdeki tüm para lastikçiye gitti. paraya mı acısam giden zamanıma mı yoksa ilk sürüşteki deneyimime mi bilememiştim
121 Yorumla
Soran+1 yılTeker sürtününce patlıyor mu ya aslında ehliyet alırken baya parka dikkat ediyorlar o yüzden ben park edebiliyorum ama edemezsem de birine ettiririm diye düşünüyoeum dkkdkd
- +1 yıl
sakın birisine verme arabayı. içine bindiği gibi arabayı kaçıran çok oluyor. teker sürtünce normalde patlamaz ama kaldırım taşının yapısına bağlı bu. ben çok iyi bir sürücüyüm normalde ama babamın arabası gemi gibi. çokta eski bir model asla içindeyken sağı solu gözükmüyor. babam bile defalarca sürttürür çarpar yani ilk deneyim için %100 hakim olacağın bir model gerekir. şu an yeni araçlar bu sorun yüzünden 360 derece kameralarla dolu
Soran+1 yılYa açıkcası bir süriyim de parkı şöyle kalsın kafasındayım da bide yanımda arkadaşlar olucak onlar tarif etse olmaz mı
- +1 yıl
ilk tek sür arkadaşların olmasın
Soran+1 yılBurdaki çoğu kişi yanında mutlaka biri olsun dedi benim kafam karıştı ya sürme diyorlar hatta
- +1 yıl
ben ehliyeti 2008 de aldım ve o günden bu yanadır aktif araç kullanırım. kullanmadığımda araba kalmadı desem yeridir.
babanla sürersin trafik hocası ile sürersin bilen bir dayın amcan ile sürersin normaldir ama arkadaşla asla sürülmez. müzik açar ses yapar senin kafanı karıştırır ve sonra sonuç hüsran olur. kazaların çoğu arkadaş ve müzik açmaktan kaynaklıdır. benim sana tavsiyem kendine güveniyorsan ilk sürüşünü tek yapman yönündedir. babandaki arabayı al geceleri sür hiç olmadı. 2 gece sür üçüncü gün ise trafiğe çık. bilerek sıkışık yerlere gir. sonra bunu biraz tekrarla ciddi hakim olursun araca ve trafiğe. ben örneğin sağdan soldan gelenden korkardım şimdi umursamıyorum.
Soran+1 yılAma sonuç olarak trafiğe çıkmam konusunda hemfikirsiniz dimi direksiyon hocam çok agresif bir tipti benim o yüzden hocalara da güvenim yok babam da yanımda olmak istemiyor geriliyormuş kendin al sür diyor başka birine de söyleyemem herkesin işi gücü var bide herkes çok direktif veriyor yolu ve arabayı tanıyamıyorum onlar sürüyo gibi bir şey oluyor
- +1 yıl
benim tavsiyem gece 3 te örneğin arabayı alıp çıkman yönünde her gün 1 saat sür gel. yollar boş olur. bu sayede arabayı tanırsın. sonra da hafif hafif ama tek trafiğe çık. trafikte başta 10 dk lık yola git git gel. sonra hedef koy uzun bir yolda bir noktaya gitme gelme gibi. ben ilk araba sürdüğümde okula gittim 120 km lik yok yarısı şehir içi yarısı uzun yol. araba da eski gitmiyor herkesin arkamdan sellektör yapması sağ şeritin ise kamyon tır dolu olması yüzünden ortada sıkışık kalmıştım. yani deneyimi her zaman tek kazanmaya çabala
Soran+1 yılYa gece 3te beni kimsenin bırakacağını sanmıyorum diyelim araba arıza yaptı gece gece napacağım
- +1 yıl
araba arıza yapmaz. sen rahat ol. youtube da arabaya tecavüz eden adam var. arabaya etmediği kalmıyor araba yine sorunsuz çalışıyor. adam kola döktü benzin deposuna yine araba çalışıyordu. neyse sen korkma dediğim gibi yap ki arabaya hakim ol. yoksa en ufak panikte fren yerine gaza basarsın
Soran+1 yılGece çıkmak zor ya ne bilim tinerciye falan denk gelirsem dndkkdld söylediklerinizi dikkate alıcam bir sorun yaşamam umarım
- +1 yıl
gece arabayla giderken tinerci mi sen hangi yolda tinerci gördün. gece ıssız yerlerde yürü demedim ki neyse umarım başarılı olursun
Soran+1 yılTabi gördüm siz hiç görmediniz mi ankaraya gelmenizi öneririm
- +1 yıl
doğma büyümedir ankarada yaşıyor ve 30 yaşındayım.
Soran+1 yılValla bizim mahallede bile gördüm ben ulus zaten biliyosunuzdur sabah bile öyle semtle alakası var o zaman ne diyim
- +1 yıl
ulusta oturan olduğunu bilmiyordum. tabi ankaranın en pis semtindeysen normal ama ben dikmendeyim burda çırıl çıplak dolaş yine başına bir şey gelmez
Soran+1 yılHayır ulusta değilim ya ulusta gördüm ben keçiörendeyim keçiörende de görmüştüm bikaç kez saat de geç değildi 10 11anca
- +1 yıl
anladım. keçiörende de trafik çok yoğun kaza yapmaya da meyilli bir yer orası. kolay gelsin
Soran+1 yılEvet öyle şahinciler falan da çok teşekkürler
- +1 yıl
aslında uzun yola çıkabilirsin. istersen senle 1 gün konyaya ya da eskişehire gidelim orda yemek yer döneriz sende bu süreçte araba sürersin
Soran+1 yılAraba benim değil annem daha şehir içine etken diyor teşekkürler yine de
Annen haklı daha erken yanında bilen biri olmalı trafik oyuncak değildir asla ve asla en küçük en ufak hatani kabul etmez seni hızlı bir sekilde öbür tarafa postalar
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet benim de korkum bu
Arabalar konusunda 5,7b cevap paylaştı. beklemelisin iyice kendine guvenini kazan oyle bin yaninda birisi olursa guvenin daha cok artar ve surmeye bayagi alisirsin
017 Yorumla
Soran+1 yılYanımda kimse durmuyor ya sorun orda babam kendin sür diyor
Soran+1 yılYanımda bilmeyen biri dursa olur mu
Soran+1 yılYa bilenler de arabayı tanımama izin vermşyor gibi geliyor ben vitesi küçültçeğim yerleri düşğnüyorum misal yandan direkt atlıyolar şöyle yao böyle yap arabayı yolu tanıyamıyorum sanki o sürüyor gibi oluyor
Soran+1 yılEvet ama öyle biri de yok hiç direksiyon hocam babamdan daha çok azarlıyordu mesela
Soran+1 yılSiz nasıl çıktınız yanınızda biri var mıydı yoksa ufak ufak kendi kendinize mi öğrendiniz
Soran+1 yılEvet işte ben de bundan bahsediyordum skjsks hafif hafif mahallede kullanıp çıksam alışırım yoksa dura dura cesaretim kaybolcak gibi
Soran+1 yılOnu 8. sınıftan beri yapıyordum da ondan böyle hafif trafikli yerler olsun diye demiştim bu hafta arkadaşlarla gideceğiz ya umarım bir şey olmaz
Soran+1 yılİnşallah teşekkür ederim
+1 yılBence bunca zamandan sonra beklemeye gerek yok. Rahatlıkla kullanabilirsin diye düşünüyorum.
04 Yorumla
Soran+1 yılBen de myle düşünüyodum ama gelen cevaplardan sonra emin değilim
- +1 yıl
Milletin ağzına bakma bence.
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim.
+1 yılkendine güven, heyecan yapma sürersin
00 YorumlaArabalar konusunda 2,3b cevap paylaştı. Kendine güveniyorsan sürebilirsin.
00 Yorumla
+1 yılbekle ne kadar tecrübe edinirsen kar
012 Yorumla
Soran+1 yılAma tecrübeyi nasıl edinicem ki trafiğe çıkmadan
- +1 yıl
babanla süre süre
Soran+1 yılBabam yanımda gerildiğini o yüzden vermek istemediğini tek alıp sürmem gerektiğini söylüyo napıyım bilemedim
- +1 yıl
ya diyeceksin ki sen benim babamsın duracaksın yanımda diyeceksin süreceksin
Soran+1 yılDurmam diyoe kendin al sür diyor çıldırttı beni ya
- +1 yıl
nerede yaşıyorsun
Soran+1 yılAnk
- +1 yıl
istersen gelince yardımcı olabilirim sana
Soran+1 yılSen nerdesin ki
- +1 yıl
şu an İstanbuldayım gelince sana yardımcı olurum istersen :)
Soran+1 yılAma ben bu hafta çıkacağımd sksks
- +1 yıl
sen bilirsin arkadaş olabiliriz
- Arabalar konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılkendine güveniyosan sür
02 Yorumla
Soran+1 yılYa kendine güvenden kasıt ne bilmiyorum ama normal sürüyorum işte korkmuyorum yani
- +1 yıl
o zaman sür ne olcak
kendine gveniosan cık
00 Yorumla
+1 yılDar yollar hariç sür
01 Yorumla
Soran+1 yılAma dar yol olup olmadığını nerden bilcem bir yere gidiyorum yol darlaştı misal
+1 yılDene ay
08 Yorumla
Soran+1 yılAy ben de denicem ama çok büyütüyolar ya bilemedim korkmazken korkutçaklar
- +1 yıl
Korkacak bir şey yok ay
- +1 yıl
Yavaş sür
Soran+1 yılSen ne zamandır sürüyorsun
- +1 yıl
3 sene oldu ama hâlâ geri gidemiyorum 😂
Soran+1 yılHahahaha 16yaşından beri mi sürüyorsun ya erkekler direkt alıyor çıkıyor nedense kadın olunca yok yok erken deniyor gibime geliyor
- +1 yıl
Yo oyle değil pek
Soran+1 yılNe öyle değil anlamadım ama benim çevremdeki erkekler direkt beklemeden alıp çıkıyordu
+1 yılkorkma
02 Yorumla
Soran+1 yılYa ben korkmuyorum aslında ama ısrarla erken diyolar çok mu büyük bir şey anlayamadım kendim çıkmazsam öğrenemeyeceğini düşünüyorum
- +1 yıl
öğrenirsin
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne