Arkadaşlar ben sunum yaparken çok heyecanlanıyorum. Ama çok fazla. Aşırı terleme oluyor , elim titriyor , kalbim çok hızlı atıyor , okuyamiyorum , kekeliyorum.
Heycanlanmayi yenmek için ne yapmam lazım..
Heycanlanmayi yenmek için ne yapmam lazım..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Heyecanlanmanın temel sebebi hata yapma korkusudur. Sunum yapmadan önce bunları düşün:
Karşındaki insanlar sunum yapacağın şeyi senden iyi bilmiyor, bilse de senin geçtiğin yollardan geçti yanlış yapsan da seni anlayacaktır. Hatanla dalga geçen insan zaten zeka seviyesi ölçülemeyecek şekilde alçaktadır. Olayları gözünde büyütmene gerek yok. Sen sadece bildiklerini sıradan normal insanlara anlatacaksın.
Bu heyecan olayını da yakın arkadaş çevrene, ailene, aynaya karşı suna suna aşacaksın. Hatta al eline telefonu telefonuna anlat videoya çek. Sonra videoyu izle. Hem eksiklerini görürsün hem de birazcık abarttığını ;) Hadi sana kolay gelsin :)
Tesekkur ederim
Rica ederim :)
Sunum yaparken okumamaya calis.. Konuyu cok iyi incele etrafindaki insanlara durmadan anlat, konuta hakim ol.. Prova gibi yani.. ya da odanda kendi kendine sesli olarak calis.. Sunacagin konuya derinlemesine odaklanirsan herseyi cok kolay anlatirsin..
Ben de de vardi heyeca sorunu.. Heycan kalpte carpinti, sesim titrek (agliyormus) gibi olurdu.. Çok gariptir fakat, ben doğal taşlar sayesinde rahatladım ve sular seller gibi sunum yapiyorum..
Doğal taşlar derken anlamadım?
ders kitabında okuduğum taktiği yazayım. sunum yaparken aklına olabilecek en kötü senaryoyu getir ama düşünürken abart sonra bunların olma ihtimalinin ne kadar düşük olduğunu anlayacaksın sunumun sorun olmadan bitme ihtimalinin çok daha yüksek olduğunun farkına varıp rahatla.
Cevap
1Cevap
Karşısındaki kisilerin de senin gibi sunum yaparken heycanlanabilecegini hatta birçok hata yapabileceğini bunların gayet normal olduğunu tedirgin olacak bir durumun söz konusu olmadığını hatirlat kendine. En onemlisi de karsindakinler sadece bir insan belki seni dinlemiyolar bile bu durumu düşünme bence sil at kafamdan ne kadar dusunursen o kadar çok stres yaparsın.
Felak naz oku asddhjsja ahaha şaka yapıyorum 😄 kasma rahat ol etrafında kimse yokmuş gibi düşün sadece sen varsın kimse yokmuş gibi farzet.
Deneyecem 😂
Sunum sonrası çok şükür bugünde rezil olduk demeyeyim de shshalsbshb
Ben sunum yapmadan önce ayetel kürsiyi mutlaka okurum rahatlatıyor heycan yapmamak içinse sanki orda kimse yokmuş gibi davranıyorum bide su çok önemli olmazsa olmazım çok içmemek şartıyla ben bunları yapıyorum
Bol bol ayna karşısında ya da ailenin önünde felan prova yap
Ben sakız çiğniyorum belki sende de işe yarar
Zamanla geçiyor.
Yapa yapa yani.
İlk önce sunumu Ailene yap
Öncesinde prova yap ve nefes alıp vee
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar