Sorunlarımı çözemiyorum çarem kalmadı?

Merhabalar öncelikle yazımı okuyanlara şimdiden teşekkür ederim benim yaklaşık 2 yıldır problemlerim var yani ilk sene problemlerim çok yoktu ama bu son 7-8 ay içerisinde problemlerim çok arttı size problemlerimden bahsedeyim Öncelikle En büyük sorunum akli yönden problemler Akli yönden problemlerim ilk olarak Cinsel açıdan başladı işte Allah var mı yok mu Ondan sonra Cennet varsa nasıl bir yer sonsuzluk kavramı nasıl diğer dünyada sonsuz yaşayacaksak bu dünyada neden varız gibi problemlerle başladı Yani geçen yaz başlamıştı Bu problem ama şükürler olsun ki bu problemi çözdüm fakat bu sefer farklı yönden problemler başladı neyse devam edeyim liseye başladım yeni bir çevre yeni arkadaşlar yapamadım eve gittiğim okulda çok sıkıydı yapamadım sınıfımdan bir kaç kişiyle de problem yaşayınca okul hiç çekilmez oldu aslında Dersler iyi olan biriyim arkadaşlık yapmayı da seviyorum spor yapmayı seviyorum ama bu okulda okula gitmeyi istemedim ailemle sorun yaşadım En sonunda Kurtuluş yolu olarak okul değiştirdim gittiğim okulu çok seviyorum arkadaşlarla Aramız iyi derslerimi desek iyi sporla da aram iyi sadece Küçük Problemler kaldı okulla alakalı neyse beni şu anda çok üzen bir konuya giriyorum bu konudan önce anlattıklarımı çözdüm Ama şu anda aklıma geleni çözemiyorum aklıma geleni burada açıklamak istemiyorum Çünkü ayıp yönden Bu sorunun olmasındaki en büyük neden çok şüpheciyim Mesela bir yakınım dışarıda olduğunda Acaba şu an ne yapıyor kötü bir şey mi yapıyor gibi düşünceler var Telefonla konuşuyorum telefonu kapatıyorum telefonu kapattığım halde telefonla konuştuğum kişi duyar mı diye endişeleniyorum mesela telefonundan görüntülü sohbet açıyorum birileriyle görüntülü sohbeti kapatıyorum acaba kamera açık mı kaldı Beni mi görüntülüyor gibi düşünceler var aklımda en basit örnekler bunlar ama Aklımdaki beni çok sarsacak bir şey bir yakınım ile paylaşıyorum ama o da çözüm bulamıyor bunun ergenlik olduğunu düşünüyor yakınma bağlı kalmakta istemiyorum yardmlarınızı bekliyorum
Sorunlarımı çözemiyorum çarem kalmadı?