Hadis-i Serif'=Hazreti Muhammet Mustafa (S. A. V) in, Müslümanlarca büyük değer verilen, genel kural niteliğindeki sözleri ve davranışlarıdır. Çok şükür Rabbim'e İnanıyorum. Mü'min kardeşinle münakaşa etme onun hoşuna gitmeyecek bir şaka yapma ve ona yerine getirmeyeceğin bir söz verme.(Hadis-i Şerif) @MütefekkirSeyyah_ "Kur'an bir makine ise, hadisler de kullanma kılavuzudur.. Kullanma kılavuzu olmadan, bilmediğin makineyi bırak kullanmayı, çalıştıramazsın bile.. Hadissiz Kur'an ruhsuz insandır.. " #Vesselam
Hadisleri inkar eden, Kur'an'ın "(Resulum) De ki: “Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki, Allah da sizi sevsin!" (Al-i İmran/31) ayetini inkar etmiş olur! Ah bilseler.. Bu ayet, Peygamber'e (asm) uymayı emrediyor! Müslümana farz kılıyor! Uymazsan bedeli var diyor!
Kuranı bilmeyen hadisi inkar eder! Oysa Kur'an "UYUN!" diye bas bas bağırıyor!
Şimdi İmam Buhari ömrü boyunca 600.000 hadisi tasnif ederek 7000 küsur hadisi alem-i İslâm'a kazandırmış! Ömrünü harcamış ömrünü!
Ama bizim bazı soytarılarımız, daha Kur'anı yüzünden okuyamıyor, kalkmış Buhariyi eleştiriyor! Bunları Cehennem paklar!
Ağzına yüreğine sağlık çok güzel yazmışsın kesinlikle aynı görüşteyim Kur'an i Kerim de diyor ama insanlar yok hadis dini yok Kur'an dini yok şöyle yok böyle yok Müslümanım Kur'an'da başka rehber yok hadis yok bilmiyorlar körler görmek istemiyorlar... Görüşün için teşekkür ederim
''Ureyne ve Ukeyle kabilelerinden bir grup Medine’ye gelerek Müslüman oldular. Medine’nin havası onlara dokununca Peygamber onlara deve idrarını içmelerini öğütledi. '' (Buhari Tıp5/1, Hanbel, 3/107,163)
Kur'an apaçık herşey burada yaziyor derken, benden başkasına inanma derken hadislerin uydurma olduğuna inanıyorum. Ve çünkü bu hadisler peygamber efendimizin hakka yürümesinden ortalama 300 sene sonra yazıya dökülmüş. Mutlaka söylediği bazı öğütler de vardır aralarında. Ama seçmek imkansız.
Olabilir kardeşim ben inanıyorum mesela doğruysa eğer inandıklarım ona göre sen de inanmıyorsun doğruysa ona göre yanlisşa ona göre ahirette belli olur
Tabiki inanıyorum. Dinimizi ögrenebildiğimiz iki kaynak var. Kuranı kerim ve peygamberimiz. Ve kuran genel hükümler içeren bir kitap. Mesela namaz kıl diyor. Ama tafsilati yok. Yani nasıl kılacagımız, hangi vakitlerde kılacağımız açıkça belirtilmemiş. Bunu da resulun sozlerinden ve davranışlarindan ogreniyoruz. Mesela ashab bir ayeti anlamadığı zaman peygambere soruyorlardi. Ve o da açıkliyordu. Kisacası kuran ve hadisler birbirini tamamlar. Asla. birbirne zıt. düsmezler.
"Nitekim kendi aranızdan, size âyetlerimizi okuyan, sizi her kötülükten arındıran, size kitap ve hikmeti öğreten, ayrıca bilmediklerinizi de öğreten bir peygamber gönderdik." Bakara Sûresi 151. İfade oldukça açık. Elçiyi devre dışı bırakamayiz...
En İyi Cevaplar