Kuran'ı Kerim'e göre kainatta 7 varlık vardır. Kuranda geçen 7 varlık nedir? Kâinattaki 7 varlık ayeti nedir?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kuran'ı Kerim'e göre kainatta 7 varlık vardır. Kuranda geçen 7 varlık nedir? Kâinattaki 7 varlık ayeti nedir?

Kutsal kitapların gizemli kısımları insanların hep merakı olmuştur. Sadece Kuran'da değil diğer kutsal kitaplarda da böyle. Hatta bu konu o kadar merak konusu olmuş ki kitaplara, filmlere konu olmuş bu şifreler. Dan Brown'un Da Vinci Şifresi kitabında hem Hristiyanlıkla ilgili, hem de Hz. İsa ile ilgili şifrelerin olduğu konu edinilir. Peki kainatta kaç varlık vardır bakalım.

Bir dönem çokça konuşulmuştu kainattaki 7 varlık. Bunda insanoğlunun bilinmeyeni bilme çabası, merakı önemli rol oynuyor. Kuranda geçen 7 varlık içinde gayb sayılan unsurlar da bulunmakta. Gayb görünmeyen, 5 duyu ile hissedilmeyen alem, unsurlar anlamında kullanılır. Peki Kuranda bahsedilen 7 varlık nedir?
Kainattaki 7 varlık:
Burada 5 varlık var evet. 7 varlığın 5'i bilinmekte, diğer ikisi bilinmemektedir. Yunus Suresi'nin 20. ayetinde "De ki: Gaybı bilmek Allah’a mahsustur." demekte. Peygamberler de gaybı bilmez. Enam Suresi 50. ayette ve Hud Suresi 31. ayette "Ben gaybı da bilmem." ifadesi geçer.

Kuran'da kâinattaki 7 varlık ayeti adında bir ayet yok direk olarak. Sadece yukarıdaki varlıkların geçtiği farklı ayetler var. Örneğin Zariyat Suresi 51 ve 56. ayetlerinde “Ben cinleri ve insanları sadece bana ibadet etsinler diye yarattım.” geçiyor. Aynı şekilde Hicr Suresi 15 ve 27. ayette “Cinleri daha önce dumansız ateşten yarattık.” geçiyor. Zaten diğer insan, bitki, hayvan, melek Kuran'da çokça geçiyor.
Kuranda geçen 7 varlık hakkında bildiklerimi aktardım. Umarım aklındaki soruları giderebilmişimdir. Buradaki içerikte de En iyi Kur'an-i Kerim Türkçe meali hangi yazarın bu açıklanmış. İlgini çekeceğini düşünüyorum. Göz atmanı öneririm. :)
Melek ve cin mitolojik varlıklar ama Dünya'da bitkiler ve hayvanlar dışında mantarlar, protistler, arkeler ve moneralar da canlı grubuna girer. tabii Orta Çağ'da bunlar bilinmiyordu.
Orta çağda bu bilinmiyordu ama kuran orta çağa ait bişi değil o zamanın ötesinde Bi kitap
Ama knk hepsi çoğul şeyler insanlar hayvanlar vs dabbeler yecuc ve mucucler değil hepsi çoğulken 6. ya herkes “uzaylılar” derken bence tekil değildir bambaşka bişeydir
6. varlık uzaylılardır, Kur-an'da uzaylılardan bahsedilmemiş fakat ABD'nin uzay bilimi şirketi NASA bunu keşfetmiştir ancak uzay teknolojisi o kadar ileri teknolojidir ki bu teknolojiye ışın kılıçları, lazer silahlar dahildir ve belki de ışınlanma bile dahil olabilir. Eğer uzay teknolojisinde ışınlanma teknolojisi varsa haberlerde çıkan uzaylı görme olaylarının gerçekliği tartışılır. Peki Amerika neden bu bilgiyi paylaşmıyor derseniz, NASA bu bilgiyi saklayarak uzay teknolojisini çalıp ışın kılıcı gibi ileri teknoloji şeyleri dünyaya satmayı amaçlıyor zaten işte bu yüzden 51. Bölge var ve bu bölge çok sıkı korunuyor. 7. varlık kim derseniz onun hakkında bir bilgi yok fakat tahminlerimize göre Dabbe, deccel, yecüc ile mecüc gibi şeyler olabilir
Dünya üzerinde kaf dağlarının ötesinde başka varlıklar yaratıklar var, ilki yeşilimsi varlıklar ama bunlar insana zararsız varlıklar NASA bunları bulup kendilerinin icat ettiği UFO'lara yerleştirip bunların bize zarar verdiğini söyleyecek böylelikle herkes onların uzaylı olduğuna inanacak. Niye? Çünkü senelerdir beynimizin içine yavaş yavaş yerleştirdiler hazırladılar bu durumu. Ufonun içinde bir yaratık eşittir "uzaylı". Amerika'da bizi bunlardan koruyacak güya ve bakın sizi koruyoruz tek dünya devletine geçelim biz sizi koruyalım siz birlik olun diyecekler , böylelikle insanlığı daha iyi kontrol altına alacaklar.. gelmeyin bu oyuna
1) Nuru Muhammed, yani Muhammed'in nuru. İlk olarak Ademin sonra Ibrahimin Son olarakta Muhammed (S. A. V.) alnında parıldamış diye biliyorum.2) Kainat. Kainattan kast edilen nedir bende bilmiyorum ama RAD suresinin 15. Ayetinin buna cevap olduğunu düşünüyorum.3) Melekler. Biliyorsunuzdur zaten (bilmeniz gerekiyor). 4) Bitkiler. Ruhsuzlardır. 5) Hayvanlar. Ruhları var idir. Allah'ın sessiz kullarıdır.6) Cinni'ler. Yani cinler. Babaları Cânn idir. Öz ateşten yaratılmışlardır. Hayatları insanlar gibidir. İçlerinden birisi (bir kafir) bizimle yaşar.7) İnsan'lar. Babaları Adem'dir. Akıl, hafıza, kavrama, ibadet bakımından Cinlerden daha Üstünlerdir
Aynen böyledir. Açıklayabildiğim kadarı ile açıkladım.
7 varlik diyelim
1. insanlar.
2. hayvanlar
3. bitkiler
4. melekler
5. cinler
6.(bence) uzaylilar
7. Ne ola bilir bunu bilmek gerek diyelim 6 sı var 1 i yok bu deccal ola bilir yecuc mecuc ola biraz qarip gele bilir ama mutant insanlar veya hayvanlar (kisaca varliklar) ya da zombiler bunlar ola bilir sizin bu yoruma cevap olarak yazdiklarinizida okuyup bilgilenmek isterim
Bencede uzaylılar olabilir karadeliğin arkasında yaşıyor olabilirler veya farklı yaratıklar
Hayır yecüc mecüc ya da deccal bilinen bişi 6 ve 7 bilinmiyor sadece Allah biliyor
Kardeşlerim 5 ini biliyoruz zaten kendi görüşlerim ve araştırmalarıma göre 6 Yecüc ve Mecüc 7 yi ise ilk olarak dabbe yi düşünmüştüm ama bir süre kuran mrali okuduktan sonra dabbe kuran ı kerim de hayvan grubuna giriyor yecüc ile mecüc ü bilmeyen arkadaşlarım için KEFH süresi 83 .97 yi okumanızı öneririm
Mantıklı bir açıklama 6 yecüc mecüc dersek geri kalan son canlı deccal olabilirmiki farklı bir varlık çünkü
@Huseyinklyc Eger akli olan yani Allah'a inanabilecek bir varlık olsaydı Kuran'da geçerdi bana gore 6. Varlık Mikroskobik canlilar. 7. Ise Seytan cunku onu da Allah yaratti.
@EcrinBeril Şeytan bir cin olduğu için cinler kategorisine girer
@Huseyinklyc yecüc ve mecüc olamaz çünkü hem kuranda geçiyor Allah demişki bunları gizledim yani 5 duyu organımızla algılayamadımız şeyler (farklı boyuttaki) canlıları bilemeyiz 2. si yecüc mecüc ve deccal insandır
Darbe Bi Cindir
@EcrinBeril şeytan Çin türünden
Cevap
11Cevap
Çok fazla uzatmadan aklıma gelenler şunlar; görünen ve görünmeyen varlıklar olarak ikiye ayırırsak...
Görünenler; insalar, hayvanlar, bitkiler ve cansız maddeler
not: cansız maddeler de bana göre bir alemdir
Görünmeyenler: cinler, melekler ve ruhaniler diyebiliriz sanırım
ben 6. varlığın mantar veya uzaylılar olduğunu düşünmüyorum. kalan ikisi bence mitolojik yaratıklar ya da deniz kızları olabilir. Denizlerin derinlikleri çok derin, Bilmediğimiz canlılar olabilir. Ama uzaylılardan ve deniz kızlarından fazlasıyla şüpheliyim. Çünkü eğer deniz kızları ve uzaylıları olmasaydı. İnsanlar bunları nereden bileceklerdi? Ayrıca görülmemiş bilinmemiş bir şeyi insanlar nereden bilecekti? zaten çoğunluk onları Yabancıların çıkardığı hikayelerden, masallardan , dizilerden biliyor. (ben de dahil) aslında böyle şeylerle ilgilenmem. Ama deniz canlıları hakkında bir şeyler biliyorum. Ülkelerin mitolojik yaratıklarının insanlar tarafından görüldüğü iddia ediliyor. Mantarlar hakkında da, mantarlar zaten bitkilere girmiyor. Fakat mantarlar neden 6. varlığın yerini alsın? Demek istediğim geriye iki bölüm kalıyor. Ve neden bir bölümü mantarlar için harcansın? Bunlar sadece teorilerim. Belki kalan 2 varlıkları ahirette bileceğiz.
Mantar bitki grubunda degilmi?
yecüc ve mecüc kıyamet alameti olarak yeryüzüne çıkacaklar insan ırkını yok edecek bunu baya araştırdım
Mantarlar ve bakteriler. Sanırım Kuran'ın şifresini çözdüm
Göktekiler ve yerdekiler, isteyerek veya istemeyerek gölgeleri ile beraber Allah’a secde ederler.” (Rad, 15)
Uzaylılar da var
Göktekiler derken melekler kast ediliyor olabilir mi
@Zezegillerden gerçekten umurumda değil. Ben daha yerdekileri çözemedim
Kur'an a göre yedi varlık mevzusunu ilk kez duydum. Bir araştırıp bakmam lazım
Gizemi çözülmemiş iki yer var biri okyanus birdigeri de uzayda okyanusta değişik hatlara sahip deniz kızı bir digerininde uzayda uzaylı olduğunu düşünüyorum.
7 varlik diyelim
1. insanlar.
2. hayvanlar
3. bitkiler
4. melekler
5. cinler
6.(bence) uzaylilar
7. şeytan (ya da ) deccal
Huh şeytan da bir melek :/
Öncelikle selamünaleyküm kainatta geçen 7 varlık 1 insanlar 2 cinler 3bitkiler 4 melekler 5 hayvanlar 5 yeraltından çıkmayı bekleyen yecuc ile mecucdür 6 deccal
İnsan hayvan bitki cin.. Bunlar biliniyor. Diğerleri bilinmiyor
Astral seyahat yapıp görmek lazım. :)
Yapalim mi
Allah (yaratıcımız)
Gezegen ( var olduğumuz yer)
İnsanlar
Şeytan vs
Melekler
Bitkiler
Hayvanlar bence
Gezegen varlık mı sence ya da Allah (c. c)
Bence 6. ecüc mecüc 7. Varsa uzaylılar yoksa Deccal
Bence
@AdemEmrah şeytan ateş meleğidir kardeşim
Cinler değil şeytan o cinler ifritler şeytanın soyundan gelir ayrı ayrı şeyker değilller
Sitenin akil küpü
Canım şeytan bir ateş meleği
İnsan da bir hayvan türüdür yalnız.
İnsan ayrı bir tür hiçmi biyoloji dersine girmedin
Memeliler sınıfına girer ve biyolojik olarak hayvandır.
Salak salak konuşmayın, hayvanların primat ailesindendir insan.
Vay bee
Farklı tür olduğu doğrudur fakat aynı alemdedeirler yani hayvanlar aleminde yer alıyor.☺
Hangi surede geçiyordu bu?
Vallah bilmirem bilgiyi gördüm yazdım sadece
o zaman allah yalancı 7 dedi 8 çıktı :D
Tövbe de birader
uzaylılar ne oluyor burda👽
Kaç aylık soruyu nereden buldun acaba
Uzaylılar seni kaçırcak liseli arkadaşım 😂
Şeytanlar nerede
Aynaya bak 😄 Bilmem öyle gördüm bilgiyi olduğu gibi yazdım sordum
Benim gibi melek bir kıza nasıl şeytan dedin üzdün be
Şakadan dedim arkadaşım
Hangi ayetmiş o
Cennet ve cehennem deki varliklari unutuyorsunuz?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?