İnsanlar, hayvanlar, bitkiler, cinler, melekler. Peki diğer ikisi nedir? Kuran'da geçen kainattaki 7 varlık nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bard'ın söylediğine göre:
Kuran'a göre kainatta 7 varlık vardır. Bunlardan 5 tanesi, insanlar, cinler, hayvanlar, bitkiler ve minerallerdir. Bu varlıklar, dünya üzerinde yaşayan ve insanların görebildiği varlıklardır.
Kuran'da bahsedilen diğer 2 varlık ise, melekler ve cinlerdir. Melekler, nurdan yaratılmış ve Allah'ın emirlerini yerine getiren varlıklardır. Cinler ise, ateşten yaratılmış ve insanlar gibi akıllı ve irade sahibi varlıklardır.
Bu 7 varlık, kainatın tüm varlıklarını kapsamaktadır. Ancak, Kuran'da bahsedilmeyen başka varlıkların da olabileceği ihtimali vardır.
Kuran'da melekler ve cinler hakkında şu ayetler vardır:
Melekler:
"Göklerde ve yerde olan her şey Allah'ı tesbih eder. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir." (Âl-i İmrân, 3:41)
"Biz melekleri, rahmeti ve korkuyu müjdelemek için indirdik. Allah'ın izniyle onları kovacak hiçbir güç yoktur." (İsrâ, 17:59)
Cinler:
"Andolsun, biz cinlerden ve insanlardan, kalpleri imanla dolu olmayanların hepsini cehenneme dolduracağız." (Müddessir, 74:15)
"De ki: 'Melekler ve cinler, Allah'a kulluk etmek için toplanmış olsalar, onun hükümranlığını hiçbir şey asla yenemez.' Gerçekten, Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir." (İsrâ, 17:81)177 Yorumla- 1 yıl
Böyle bir şey olamaz insanlar ve hayvanlardaki benzerlik çok yüksek sadece dış görünüşe bakmayın her şey aynıdır biz daha akıllı olabiliriz sadece o yüzden insanlar diye bir şey yok onlarda canlı bizde canlıyız Allah'ta onları bu dünyaya gönderdi bizide
- 1 yıl
ecuc mecuc
- 1 ay
2 VARLIK BİLİNMİYOR BİRDE MİNERALLER DİYE UYDURMUŞSUN PES
En İyi Cevaplar
1 Ay geçmiş ama nerden çıkmış bu soru çok ilginç.
Haşr 24 ''Göklerdekiler ve yerdekiler hep O'nu tesbih ederler.''
Ayette anlaşılacağı üzere bir sayı vermiyor ne yerde olanlara ne gökte olanlara, çoğul kullanmış. Bu tür sınırlandırmaları yapan yorumcuları takip etmeyi bırakın. yorumları doğru değil ve okuyucuyu yanıltıp yanlış düşüncelere sevk edebiliyor.60 Yorumla
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
5'i senin dediğin gibi biliniyor ama 2'si bilinmemekte.
Buradaki soruda: Kuran'da geçen kainattaki 7 varlık nedir? da sorulmuş, baya detaylı görüş var. Bakmanı öneririm :)42 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
Rica ederim :)
- +1 yıl
Kuranı Kerimde , mübhem ve mücmel kelimeler vardır. Bunları okuyarak anlayamazsın. Bunları ancak hadislerden, Kuran'daki başka ayetlerden ya da mübhamatül kuran eserlerinden anlayabilirsin. Ama ben sana daha kısa yolu söyleyeyim , Elmalılı Hamdi Yazır'ın tefsirini oku. Eğer hadislerde ya da Kuran'ın başka ayetlerinde buna açıklık getirilmişse tefsirde müfessir açıklamıştır.
80 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
23Cevap
- 1 yıl
Ehm ehm. Öncelikle ben dünyanın elips olduğunu düşünüyorum bu sadece aklımca bir teori lütfen saldırmayın..
Düz dünya haritasının arkasında olan kıtalar var belki bilen vardır, yoksa da bakmanızı öneririm. Düz dünya teorisi gerçekten beni kendine çeken gizemlerle dolu bir teori.
Her neyse, kendi teorimce bazenleri bu iki kain antartika ile çevrili olan dünyanın arkasında ki kıtalarda yaşayan kavimler olduğunu düşünüyorum. Ki sadece bir teori... Düz dünyacı değilim. Ama ne yalan söyleyeyim, NASA'nin da pek doğru söylediğini düşünmüyorum, ehm enm anyway.
Yani kendi düşüncelerimde Antartika'nın arkasında bulunan kıtalarda yaşayan kavimler olduğunu düşünüyorum bazen...
10 Yorumla - https://youtu.be/BFcaveZcl-I
Ben tısrtım sende tırs112 Yorumla - 1 yıl
Kainattaki 7 varlık:
- İnsanlar,
- Hayvanlar,
- Bitkiler,
- Melekler,
- Cinler.
Burada 5 varlık var evet. 7 varlığın 5'i bilinmekte, diğer ikisi bilinmemektedir. Yunus Suresi'nin 20. ayetinde "De ki: Gaybı bilmek Allah’a mahsustur." demekte. Peygamberler de gaybı bilmez. Enam Suresi 50. ayette ve Hud Suresi 31. ayette "Ben gaybı da bilmem." ifadesi geçer
30 Yorumla - 1 yıl
Kuran'da bahsi gecen diğer ikisi nedir bilmiyorum ama gercekte mantikli degil. Insanlar ve hayvanlar demis, insan zaten hayvandir baska bir grup degil, canlilari baz alacaksak tek hucrelisi var mantarlar alemi var. O zamanlar bilinenleri söylemişler işte, nereden bilsin tek hucrelisini falan.
70 Yorumla Eğer Kur'an'da 7 varlıktan bahsediliyorsa bilin ki, o bilinmeyen 2 tür de bir vakit bulunacaktır. Çünkü Kur'an; insana okuyup, araştırıp, öğrensin diye gönderilmiş ise elbette diğer iki varlığın da bilinmesi gerekir. Daha keşfedilmiş olmamaları da mümkün. Kur'an, varlıkların türlerini 7 ile sınırlamamıştır, sadece insanlara 7 varlıktan bahsetmiştir. Bence evrenin göremediğimiz kısımları boşuna yaratılmamıştır ve içinde bizim gibi akıl sahibi ve imtihana tâbi birçok varlık vardır.
00 Yorumlakardeş kuranda 7 varlık dediği şey bitkiler hayvanlar insanlar cinler melekler ve yecüc mecüc ve onların istala edip yok ettikleri akıllı varlıklar.
01 Yorumla- 1 yıl
...
- 1 yıl
Arkadaş bu başlık neden aylardır burada? Sosyal deney mi bu?
00 Yorumla - +1 yıl
Hangi ayette diyor bunu? Elinde kanıt olarak ayet var mı?
30 Yorumla - 1 yıl
Diğer ikisi ufoyla mufooo ya ne işlerle ugraşıyorsunuz önce kuran ı okumayı öğrenin bir kaç dua ezberleyin
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
kaç alem var peki? 18.000 ve üzeri olduğu alimlerce tartışılıyor kaçını biliyorruz
41 Yorumla - 1 yıl
insanlarda aslında bir hayvan türü. daha çok geliştik sadece
10 Yorumla - 1 yıl
Bence insanlar ve hayvanlar ayrı olmamalı bizimde hayvanlara benzer yönlerimiz var sadece daha akıllıyız belkide 3 tanesini bilemiyoruz halen siz insanları ayırmaya devam edin yanlışınız var
01 Yorumla - 1 yıl
acıkcası bu tür şeylere pek takıntılı degilim ya sadece kimseye kötülük etme yeter ya :)
40 Yorumla - +1 yıl
Şeytan, ruh, peri ve değil mahlukatlar.
30 Yorumla İnsanlar, hayvanlar, bitkiler, mikroskobik canlılar, melekler, şeytanlar ve cinlerdir
30 Yorumla- 1 yıl
Periler ve yer altindakiler her halde şu eciş böcüş mü ne dedikleri…
03 Yorumla- 1 yıl
@Perimasalı7 yecuc ve mecuc :)
- 1 yıl
- 1 yıl
Sonunda dimi :)
- 1 yıl
Timsahlar ve gergedanlar
00 Yorumla - 1 yıl
Ay birisi ben olabilir miyim acaba
10 Yorumla Kuranda böyle bir tanım yok
00 YorumlaKuran, da. Derken hangi kuran kimin kuranı
00 Yorumla- 1 yıl
Biri mantarlar diğeri virüsler işte
10 Yorumla - +1 yıl
Ben sen o biz siz onlar
30 Yorumla - +1 yıl
elfler ve orklar
61 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 yıl
var bacım, yaklaşık 2.5 milyar hem de
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 yıl
Ne sacma bi soru ya cok dusundun mu
20 Yorumla Biri tahta olabilir
42 Yorumla- 1 yıl
Allah bilir
00 Yorumla - 1 yıl
Kuran 'da nerede 7 varlık vardır deniyor?
00 Yorumla - 1 yıl
6. ncı:aşk
7. nci Ferhat
00 Yorumla biri mantarlar ötekide ruh
00 YorumlaAllah yarattığı varlığı bilmiyo nası iş bu
00 Yorumla- +1 yıl
Yecüc ve mecüc eder sana 7 :)
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)1 yıl
+ merakettim
00 Yorumla - 1 yıl
Uzaylılar? xD
20 Yorumla ruhlar alemi