İnsanlar, hayvanlar, bitkiler, cinler, melekler. Peki diğer ikisi nedir? Kuran'da geçen kainattaki 7 varlık nedir?
Kurana göre kainatta 7 varlık varmış. Diğer 2 tanesi nedir?

İnsanlar, hayvanlar, bitkiler, cinler, melekler. Peki diğer ikisi nedir? Kuran'da geçen kainattaki 7 varlık nedir?
Bard'ın söylediğine göre:
Kuran'a göre kainatta 7 varlık vardır. Bunlardan 5 tanesi, insanlar, cinler, hayvanlar, bitkiler ve minerallerdir. Bu varlıklar, dünya üzerinde yaşayan ve insanların görebildiği varlıklardır.
Kuran'da bahsedilen diğer 2 varlık ise, melekler ve cinlerdir. Melekler, nurdan yaratılmış ve Allah'ın emirlerini yerine getiren varlıklardır. Cinler ise, ateşten yaratılmış ve insanlar gibi akıllı ve irade sahibi varlıklardır.
Bu 7 varlık, kainatın tüm varlıklarını kapsamaktadır. Ancak, Kuran'da bahsedilmeyen başka varlıkların da olabileceği ihtimali vardır.
Kuran'da melekler ve cinler hakkında şu ayetler vardır:
Melekler:
"Göklerde ve yerde olan her şey Allah'ı tesbih eder. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir." (Âl-i İmrân, 3:41)
"Biz melekleri, rahmeti ve korkuyu müjdelemek için indirdik. Allah'ın izniyle onları kovacak hiçbir güç yoktur." (İsrâ, 17:59)
Cinler:
"Andolsun, biz cinlerden ve insanlardan, kalpleri imanla dolu olmayanların hepsini cehenneme dolduracağız." (Müddessir, 74:15)
"De ki: 'Melekler ve cinler, Allah'a kulluk etmek için toplanmış olsalar, onun hükümranlığını hiçbir şey asla yenemez.' Gerçekten, Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir." (İsrâ, 17:81)
Böyle bir şey olamaz insanlar ve hayvanlardaki benzerlik çok yüksek sadece dış görünüşe bakmayın her şey aynıdır biz daha akıllı olabiliriz sadece o yüzden insanlar diye bir şey yok onlarda canlı bizde canlıyız Allah'ta onları bu dünyaya gönderdi bizide
ecuc mecuc
1 Ay geçmiş ama nerden çıkmış bu soru çok ilginç.
Haşr 24 ''Göklerdekiler ve yerdekiler hep O'nu tesbih ederler.''
Ayette anlaşılacağı üzere bir sayı vermiyor ne yerde olanlara ne gökte olanlara, çoğul kullanmış. Bu tür sınırlandırmaları yapan yorumcuları takip etmeyi bırakın. yorumları doğru değil ve okuyucuyu yanıltıp yanlış düşüncelere sevk edebiliyor.
5'i senin dediğin gibi biliniyor ama 2'si bilinmemekte.
Buradaki soruda: Kuran'da geçen kainattaki 7 varlık nedir? da sorulmuş, baya detaylı görüş var. Bakmanı öneririm :)
Rica ederim :)
Kuranı Kerimde , mübhem ve mücmel kelimeler vardır. Bunları okuyarak anlayamazsın. Bunları ancak hadislerden, Kuran'daki başka ayetlerden ya da mübhamatül kuran eserlerinden anlayabilirsin. Ama ben sana daha kısa yolu söyleyeyim , Elmalılı Hamdi Yazır'ın tefsirini oku. Eğer hadislerde ya da Kuran'ın başka ayetlerinde buna açıklık getirilmişse tefsirde müfessir açıklamıştır.
Cevap
23Cevap
Ben tısrtım sende tırs
Kainattaki 7 varlık:
Burada 5 varlık var evet. 7 varlığın 5'i bilinmekte, diğer ikisi bilinmemektedir. Yunus Suresi'nin 20. ayetinde "De ki: Gaybı bilmek Allah’a mahsustur." demekte. Peygamberler de gaybı bilmez. Enam Suresi 50. ayette ve Hud Suresi 31. ayette "Ben gaybı da bilmem." ifadesi geçer
Kuran'da bahsi gecen diğer ikisi nedir bilmiyorum ama gercekte mantikli degil. Insanlar ve hayvanlar demis, insan zaten hayvandir baska bir grup degil, canlilari baz alacaksak tek hucrelisi var mantarlar alemi var. O zamanlar bilinenleri söylemişler işte, nereden bilsin tek hucrelisini falan.
kardeş kuranda 7 varlık dediği şey bitkiler hayvanlar insanlar cinler melekler ve yecüc mecüc ve onların istala edip yok ettikleri akıllı varlıklar.
...
@Melis59 takibe aldım sizi. Lütfen mesaj atar mısınız bana bu konuyla alakalı
Arkadaş bu başlık neden aylardır burada? Sosyal deney mi bu?
Hangi ayette diyor bunu? Elinde kanıt olarak ayet var mı?
Diğer ikisi ufoyla mufooo ya ne işlerle ugraşıyorsunuz önce kuran ı okumayı öğrenin bir kaç dua ezberleyin
kaç alem var peki? 18.000 ve üzeri olduğu alimlerce tartışılıyor kaçını biliyorruz
insanlarda aslında bir hayvan türü. daha çok geliştik sadece
Bence insanlar ve hayvanlar ayrı olmamalı bizimde hayvanlara benzer yönlerimiz var sadece daha akıllıyız belkide 3 tanesini bilemiyoruz halen siz insanları ayırmaya devam edin yanlışınız var
acıkcası bu tür şeylere pek takıntılı degilim ya sadece kimseye kötülük etme yeter ya :)
Şeytan, ruh, peri ve değil mahlukatlar.
İnsanlar, hayvanlar, bitkiler, mikroskobik canlılar, melekler, şeytanlar ve cinlerdir
Periler ve yer altindakiler her halde şu eciş böcüş mü ne dedikleri…
@Perimasalı7 yecuc ve mecuc :)
Sonunda dimi :)
Ay birisi ben olabilir miyim acaba
Kuranda böyle bir tanım yok
Kuran, da. Derken hangi kuran kimin kuranı
Biri mantarlar diğeri virüsler işte
Ben sen o biz siz onlar
En İyi Cevap