Seni sen yapan benim,
Beni de ben yapan sensin.
Ya yola gel beraber gidelim ya da
Yoldan çekil ben Hakk'a gideyim. Hz. Mevlânâ
Beni de ben yapan sensin.
Ya yola gel beraber gidelim ya da
Yoldan çekil ben Hakk'a gideyim. Hz. Mevlânâ
Çok güzel söylemiş yine mevlana. Bende geçenlerde nefsimle bir anlaşma yaptım bu yazıyı görünce o aklıma geldi. baktım bu nefse kızıyosun dinlemiyor sövüyorsun dinlemiyor. Bende dedimki gel seninle anlaşalım sana kızmıcam seni göndermeye çalışmayacağım ama sende uslu duracaksın seninle çok iyi şeyler yapıcaz seni yontacağım yani bu şekilde seninle barışık kalabilirim anca dedim. O da kabul etti sanırım. Bakalım neler olacak. Hayırlısı :)
😊 biraz garip bir konuşma olmuş. Ama nefsin mutlaka seni kandırmaya bir yol bulur. Sen Rabbini tanırsan seversin, seversen O nun istediği gibi yaşarsın. Kişi sevdiğine benzer! Böyle yapıp Rabbinin rızasını kaybetmekten korkup nefsini uymayasın...
Biliyorum garip ve saçma. Haklısın Allah ı tanımanın en iyi yolu da Allah dostlarıyla olmak. Bende öyle yapıyorum umarım bu yolda nefsimizi terbiye edebiliriz
Yok saçma demedim 😊 nefsinle mucadeleden vazgeçme, garip konuşmalar yapmanda sıkıntı yok. işe yaramiş ki boyle düşünuyorsun 😊 Eyvallah. Amin.
Bendende eyvallah. Hayırlı günler :)
Hamdolsun senin gibiler hâlâ var. Rabbimi anlatma gayretim artiyor Eyvallah.
Kesinlikle asla vazgeçme anlatmaktan. Peygamber efendimiz (s. a. v) gibi taşlanmadık, yadırganmadık , kötü sözler işitmedik😥. Ama bunlar olsa da vazgeçmelim. Allah yardımcın olsun kardeş.
Ne güzel dedin. Eyvallah 😊
Nefis firavundur, sakın doyurma, başına kral kesilir.. HZ. MEVLANA
Eyvallah
İnşallah Rabbini Tanıyorsundur ve Onun icin yasıyorsundur
Rabbimi tanıyorum evet ama Rabbim icin yasayabilmem icin nefis mucadelesimi yenme savasimdayim
Bunun için gayret ediyormusun. Rabbini tanidığını söylüyorsan kendini test edebilmen icin izin verirsen sana birkaç soru sorabilirmiyim
Yanlıs anlama sakın beni benimde pek fazla bilgim yok ama nefsimle mücadele edecek gücü bulabiliyorum bildigim kadariyla Hamdolsun. sana da yardımcı olmak isterim
Evet bendede mucadele edecek guc var ama nefis ve seytan vesvesesi birlesince zorlaniyorum. evet sormak istedigini sorabilirsin ama o kadar bilgili degilim
Sadece kendiyle mucadele eden biriyim
Tamam yine söylüyorum sadece farkinda olman icin Rabbine yonelmen için sormak istiyorum yanlis anlama
İstersen ozele gelebilirsin
Rabbini tanidığını soyledin bana Tanıtirmisın?
Varliğını ispat edebilir misin
Yaradan, bizi eksiksiz yaradan, bunca nimete saglikli vucuda karsilik bizden sadece peygambere ve kurana gore yasamamizi isteyen yuce yaratici.
Merhameti sonsuz, rahmeti bol
Nerden biliyorsun böyle oldugunu ve varlığını ispat etmeni iatiyorum. farzet ki ben inancsızım
Ey oğul, yazıyı bir yazarın yazdığını düşünmek mi, yoksa kendi kendine yazıldığını düşünmek mi akla daha uygun düşer? demis mevlana hazretleri..
Bence mevlanamiz herseyi aciklamis
Onun açıklamasının hakkını verip Hakk için yaşamak gerekir. Bu söylediğin yaratıcının var olabilrcegine delil olabilir ama o yaraticı Allah mı? Bunu nerden biliyorsun
Ey akıllı kişi; su kabı sakanın elinde olmasaydı, kendiliğinden nasıl dolar, nasıl boşalırdı? Sen de her an, her nefes dolmadasın, boşalmadasın! Şu halde, ey hikmet sahibi kişi; o eşsiz, o büyük Yaratıcı’nın san’at elindesin! Birgün olur da gözündeki perde kalkar, sır bağı çözülürse, san’atın, san’atkârın elinde halden hâle girmekte olduğunu anlarsın! mevlana hz.
Yeterli mi?
Ben Mevlana, Şemsi tebrizi, hallacı mansuru tanirim..
Tamam anladım bir yaraticı var. O yaraticının Allah oldugu ne malum
Ne guzel ama gerçekten tanirsan seversin, seversen sevdigine benzersin. Unutma bunu! Onların yolundamisın dogru yolda misın buradan anlayabilirsin
Kim peki? O zaman ben sorayim sana!! Hindularin taptigi inekler mi? ya da putlar mi? ya da seytanlar mi? Kim bana onu soyle...
Ben bişey bilmiyorum farzet ki ben inançsizım demistim. Bana yaraticinın Allah olduğunu ispat etmeni istedim :)
İhlas suresine bak
Sen şu an bana kizıyormusun
Hayir neden kizayim ki.. bildiklerimi soyluyorum.. fazla bilgili olmadigimi soylemistim sana
Ama Rabbini tanidığinı iddia ediyorsun insan gordüğü seye tanık olur şahid olur. Eger ispat edemiyorsan malesef daha Rabbini bile tanimıyorsun demektir. eger öyleyse seni uyandirmak ve Rabbine yöneltmek istiyorum. ki kurtulusa eresin. Rabbine sevginin hakkinı veresin
Seni dinliyorum
Teşekkür ederim dinlemek istedigin için ve inşallah Hakk ı anlatmakta perde olmam. Biraz fazla uzun olabilir yazım
Rica ederim ne oğrenirsem kârdır dusuncesindeyim. ister benden kucuk olsun isterse buyuk yeterki biseyler kapabileyim.. hic gocunmam. ne kadar uzun olursa olsun okurum
Eyvallah inşallah Rabbini sever asıl yaratılış gayen için yaşarsın. Rabbinin Razıl olduğu kulları arasina girersin inşallah
1-Yaratıci var mı?: "Sanatli bir eser, Sanatkârı icab eder". Nasılki basit sanatlı bir kalemi, Sanatkâr bir insan yapmışsa insan, hayvanat, bitkiler, gezegenler, galaksiler kısaca kainat gibi muhtesem ve kusursuz sanatlı eserleri Yaratan bir Sanatkâr yani Yaratıcı olmak zorunda. iste biz buna Allah diyoruz! 2-Peki bu yaratıcı Allah mı?:
Bir ressam düsün sergi yapiyor ve onlarca eserini tanıttıriyor, kime? sanatla ugraşan sanattan anlayan kisilere.
Bu kisiler de eserlere bakarak Sanatkârın özelliklerini, eserde ne anlatmak istedigini anlayıp Sanatkâra hayran oluyorlar.
Simdi bir Yaratıcıyı düşün kâinatı kuruyor ve sonsuz muhtesem eserlerini yani galaksileri, gezegenleri, bitkileri, hayvanatı, insanı vs. yaratiyor kime? Sadece akıl sahibi İnsanlara ve Cinlere.
Bu akıl sahibi varlıklar da eserlere bakarak Sanatkârının özelliklerini anlayabilirler ve eserlerde Rabbinin ne anlatmak istedigini anlayıp ona hayran ve aşık olabilirler. Rabbini görmek ve tanımak mı istiyorsun "Allah Zamandan Mekândan Münezzehir", eserlerine Bak! O'nu eserlerine bakarak bulabilirsin!
Tamamdır.
Anladim. tesekkur ederim
Bizim yaratilış gayemiz Rabbimizi taniyıp sevmek. Bunda baska gayeler edinince yanĺışa düşüp Rabbimizden uzaklaşirız. Rabbini tanımaya çalış lutfen ki Allah senden Razı olsun. Youtube da Hayalhanem, Sözlerkoskü, Nur mektebi, Çayhouse u takip et videolarini izle insallah sana yardımı dokunur. Mümkünse onların bayan topluluklarina katıl senin icin daha hayırli
Ben oncelikle kendimi bulayim, nefsimi ve benligimi yeneyim, once kalbimi temizleyeyim sonrasina Allah yardim eder.
Kendini bulman ve Nefsini yenmeni için Rabbini taniman ve Allah icin yasayanlarla Allah dostlariyla ömur gecirmek gerek. Yoksa asla mucadele edemezsin tek başına
En azindan haramlari helalleri biliyorum,, yasaklanan seyleri yapmam buda bir adim degil mi
Öyle tabi ama savunmazsın. Seytan ve nefsin seninle surekli mücadele ediyor. ve sen mucadele ettikce başka yollardan aklına gelmeyecek yollardan hata yaptığını bile bilmeğin yollardan saldiracaklar. Seninde kendi savunmanı güçlendirmen gerek.
Evden cikmiyorum ki artik.. kimseyle kolay kolay konusmuyorum.. surekli Allahi zikrediyorum. lailaheillallah cekiyorum surekli.. aklima birisi hakkinda dusunceler geldiginde baskasina anlatma ihtiyaci duydugumda giybetin gunah oldugunu dusunup gozlerimi kapatip sessiz sessiz kalpten lailaheillallah diyorum. sonra o dusunce kafamdan silinip gidiyoe
Giyimime dikkat ediyorum, oyle ki benimle dalga gecmeye basladilar ki gecsinlerde.. bu nasıl giyinmek yaslilar gibi giyiniyorsun diyorlar, olsun desinler.. ven beni bileyim Rabbim beni bilsin beni kapisina kabul etsin herkes bos
Tamam güzel şeyler bunlar ama. Neden seni Yaratan sana Saglık veren bu Hayatı veren, seni Musluman bir ülkede Müslüman olarak ve bu karakterde yaratan bir Yaraticiyı tanımamak. Sevdiğimizi söyleyip hakkinı vermemek, bize sonsuz nimet verene, elle sayılır amel etmek. O na hakaret etmek gibi nankörlük etmek gibi olmuş olmuyor mu?
Burada mahçup olman gerektigi icin böyle dedim kusura bakma yoksa harekete geçmezsin. Nefsin kendini aklamaya calısır. Benim kalbim temiz diye.
Peki nasil hakkini vermek gerekiyor.. Allahin farz kildiklarini yaparak, haram kildiklarindan uzak durarak degil mi? Sevgimizi boyle gostermis olmuyormuyuz
Ben zaten yaraticinin ispatini sana yaptim... bunlari bilmeyene cevap veremeyene soylemelisin.. senin duymak istedigin neydi bilmiyorum ama cok guzel acikladin, amma velakin benim soylediklerimden farkli bisey soylemedin.
Cevap
0Cevap
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar