Sizce bu 2 dünya devi savaşa tutuşursa ordu ve güç hersey bakımından kim galip gelir? tarafsız yorum yapın arkadaşlar türküz diye turkiye diyemeyiz sonuçta amerika dünya 1. si çok merak ediyorum sizce böyle bir savaş olur mu olursa neler olur kim kazanır?
Amerika ve Türkiye savaşırsa bu savaşı kim kazanır?
Kardeşim uçak kaldırabilirsen savaşırsın 😊 sana o kadar söylüyorum, yorumları okudum da bazı arkadaşların hiçbirşeyden haberleri yok belli ki, Uçaklarımızın tamamının yazılımı ABD ye ait, ve ülkemizde ABD ye ait onlarca üs var, en bilineni incirlik ama ABD nin onlarca üssü var. Ve şu an günümüzde dikkat ederseniz etrafımız hep ABD askerleriyle sarılı. Sakın yanlış anlaşılmasın bende askeri okul mezunuyum az çok bilgi sahibiyim bu konularda. Ama objektif olmak gerekiyor, bizim ne gücümüz ne de ekonomimiz bunu kaldırmaz, yorumlarda birisi yumrukla savaşmıyoruz tarzı birşey söylemiş çok doğru. Artık kılıç kalkan zamanı değil adamlar uzaydan başka ülkeyi silahıyla vurabiliyor, biz daha organik hoşafla uğraşıyoruz... ama şu da bir gerçek asla ama asla kolay bir lokma değiliz bunu herkes biliyor
Kardeşim sence Amerika ile Türkiye savaşa girse ikisimi savaşır sence destek ülkeler çıkar iki ülkeye de bunun videoları ytb tt ig gibi yerlerde var bakmanı tavsiye ederim
abd çok güçlü evet ama tek başına bir sebep değil bu türkiyeyle olası bir savaş onlar için çok güç çünkü biz kritik bir ülkeyiz ortadoğuda ırak vs benzemez çıkarlar var diğer ülkelerle ilişkiler var savaş demek çok şeyi göze almak demek.
Valla kimse zırvalamasın Amerika istediği ülkeyi devirir geçer. Kimse türkün gücü türkün gücü diye naralar atmasın teknoloji kimdeyse üstün olan odur. Adamda Google gücü var uydu gücü var yer yüzündeki hemen hemen her insanın biyografik istihbaratı var telefonun Android se google seni annenden iyi tanır. Hangi sitede ne aradın google chrome dan hangi sitelere girdin kiminle aynı mekandasın kimle ne konuştun hangi videoları izledin annene yalan söylersin ama google a söyleyemezsin uydudan koordinatlarını nerede olduğunu bilir annenin bilmediği şeyleri google bilir. Savaşta istihbaratı iyi olan avantajlıdır hep. Geçen İngilterede bir deneme yaptılar bir adamı Google a sordular Google o adam hakkında 600 sayfa bilgi sundu. Bu kadar teknolojide insan gücüymüş Türkün gücüymüş bunların önemi yok
herşey senin anlattığın gibi teknolojiye bakmıyor ülkelerin kendi çıkarları var rakip ülkeler var savaş sonrası ekonomi durumu ne olacak? herşey belirsiz bir savaş anında öyle senin dediğin gibi hadi teknolojiyi kullanalım uydudan bir füze atalım bitsin değil.
@bLackStar4141 Evet de şunu da unutma amerikayla tr arasında savaş çıkarsa emin ol onlar bizim ülkemize gelir biz oraya gidemeyiz. Yani savaş onun ülkesinde değil senin ülkende çıkacak e doğal olarak ekonomik olarak da sen daha çok etkileniyosun
onlar türkleri çok iyi biliyor merak etme hatta rockefeller türkler için hepsi birleşseler durduramayız o yüzden kritik noktada adamlarımız var demişti istersen araştırabilirsin ayrıca onlarda çıkmasa da farketmez sonucta onların parası dünyada işliyor ve bizim ülkemiz küçük bir ülke değil türkiye ye savaş açsalar diğer avrupa ülkeleri rusya vs ne olcağı belli değil göze almak kolay değil kendi çıkarları için belki yüzyıllar sonra bir savaş göreriz ama günümüzde abd çok şey kaybeder türkiyeye saldırırsa.
@bLackStar4141 Tamam da devir o kadar değişti ki insan gücünün önemi kalmadı teknoloji geçti. Bir parmağın bastığı bomba 100 bin insanı yok edebilir. Evet saldırırsa çok şey kaybeder ama yıllar önce Suriyeli arkadaşlarım da Suriyede savaş çıkarsa üçüncü dünya savaşı çıkar diyodu. Herkes kendini dünyanın merkezinde sanıyor baktığın yerde dünyanın merkezindesin evet ama amerikalı için türkiye merkez değil
teknoloji elbette gelişti aslında savaş sadece çarpışarak ta olmuyor ekonomik savaş var birde maalesef ki bizden öndeler ama yahudilerin desteğiyle ancak kafası estiğinde saldıramazlar herşeyi hiçe sayamazlar çokkk düşünmesi lazım abdnin
Bayan @ozianna bir TSK’nın kara unsuru olarak diyorumki “İMAN VARSA İMKANDA VARDIR” gerisi yok teknoloji yok Google felan hikaye sen kendi orduna biraz güven
Bilinmesi gereken ince detaylar atlanıyor. Öncelik ile Amerika gelip senin ülkende savaşacağı için avantaj üstünlüğü sendedir. Çünkü taşıma su ile değirmen dönmez. Diğer husus kabul ve edilmesi gereken bir durum, Millet olarak Ama gaz deyin ama geçmişin vermiş olduğu kudret deyin ne derseniz deyin milletin tümü hazır kıta asker. Kara gücü Nato ülkelerinde Amerika dahil Birinci sırada türkiyedir. Bunu onlarda kabul ediyor zaten Kendi ülkenizi lütfen küçük görmeyin. Hava hakimiyetimiz cidden Amerikaya bakınca zayıf ama sadece Amerika rusya çin ve birkaç devlet ile kıyasladığımızda. Hiçbir savaş Hava harekatı ile bitmez ki imkansızdır. Önemli olan kara gücüdür. Bu yüzden Türkiye Amerika için hiç kolay lokma değil vede bulunmuş olduğu coğrafik yapı ve milletlere etkisi sebebi ile böyle birşeyi göze almaları %0 dır Kendi sonunun gelmesinden başka birşey değildir. 3. dünya savaşınız tek sebebi olur. saygılarımla.
Biraz zor kazanır. Abd irak ve afganistana girdiği zaman karşı tarafdan 100 asker gidiyorsa amerikadan 1 asker gidiyordu. Ama burası türkiye dedeleri savaşçı olan bir ülke hemde kolay lokma değil. Yani diyeceğim o ki ırakta afganistan da 100 e bir kazanırken. Turkiyede 100 70 e anca kazanır. 100 e 70 lik bölümdede amerika için çok çok büyük kayıp demek. Yani bu kadar kaybı göze alıp türkiye ye yenmeye çalışması tam bir aptallık olur. Tabiri caizse buna götü yemez. Tıpa meselesi
Demek öyle 😂😂 hm Atatürk o kadar kötü az olan silahla ve o nüfusla imkansız gibi olan savaşı kazanıp da İstanbulu 81 ili aldıysa kimse kusura bakmasın savaş dediğin ne teknoloji nede askeri güçle kazanılmaz o senin halkına ve yeni yöneten adama bakar...
Emin olma Türkiye'nin ABD topraklarına saldıracak kapasitesi var yani öyle full savunma yapabilecek kadar düşük Bir devlet değildir. Bunu bilmiyor ise yazık kafana
Abd kazanır gibi dursada zor biraz çünki küçücük ırak ta ve afganistan da bile tam hakimiyet sağlayamayan abd Türkiye gibi milleti asker olan bir ülkeyle savaşa girerse zararı büyük olur bence
@GibiGianA abd de savaş olsun bizden gönüllü giden olur oysaki abd askerleri türkiyeye girse analarına bacılarına ne olacaklarını bilmiyorlar biraz ağır konuştum biliyorum ama öyle.
@bLackStar4141 Ağır gerçekler de. Yine de genelleme yapmamak lazım.. ABD ye bu denli özeniş neyden kaynaklanıyor acaba. Oysaki insanlıktan çok uzak beş para etmez bir milletler.
@GibiGianA abdnin doru düzgün askeri ordusu bile yok sadece teknoloji tamam devletimizin bazı hataları olabilir ama ne olursa olsun önce kendi ülkesini sevmeli insan bunu savaş için demiyorum batı hayranlığı için diyorum savaş çıksa aramızda oh abd iyi yaptı dicekler var.
@GibiGianA ruhların da var hainlik başka bişey demiyorum böyle diyince sen gerisin onlar kaç yüzyıl önceydi şimdi farklı ne olursa olsun abd onları sevicek değil o yalakaları sadece kullanır atar bizim ülkemize girse
Onların silahı askeri çok ama yürekleri yok biz de allaha şükür artık silahımızı tankımızı uçağımızı kendimiz üretiyoruz (bunu zeytindalı operasyonun dada fazlasıyla kullandık kullanıyoruz) yüreğimiz yeter cesaretimiz yeter. Türk olmak zordur dünyayla savaşırsın Türk olmamak daha zordur türklerle savaşırsın
Fiziksel güç olarak üstün olabiliriz ama geçmişteki gibi tekme yumruk savasilmiyor eee adamların da feci bir donanimi var. Biz ordan burdan satin aliyoruz nerden biliyoruz adamlarin sakat silah satmadigini? Şöyle bir şey de var savaşa gerek yok çünkü cooktan bizi de kendileri gibi yaptilar.
Türkiye ve Amerika savaşa girerse 2 ülke içinde kötü sonuç doğurur çünkü bu sefer savaşan ülkelerin yandaşlarıda savaşa katılır. Türkiyenin yanında Rusya, Çin, Azerbaycan, Türkistan ve Türk Devletleri Türkiyeye yardım eder. Ama Amerikayada Fransa, Almanya, Yunanistan gibi güçlü ülkeler yardım eder. Bundan dolayı savaş olmaz ama olursada berabere kalır çünkü 2 ülkenin yandaşlarıda güçlü. Ama Türkiye daha karlı çıkar çünkü yanında Çin ve Rusya var. Amerika Rusya ve Çine saldırırsa Amerikanın ekonomisi falan çöker çünkü en fazla üreten ve en güçlü ticarete sahip ülkeler.
En basitinden türklerin yaptigi dizilere göz at bir de onlarin yaptigi dizilere göz at. Yaptiklari dizilerden IQ seviyeleri yüksek oldugu anlasilabilir!
ARKADAŞLAR TARAFSIZ OLARAK ; ABD BİZDEN DAHA GÜÇLÜ AMA BİZ TEK DEĞİLİZ ARKAMIZDA GÜNEY KORE , AZERBAYCAN VE BİRÇOK DEVLET VAR. YANİ TARAFSIZ OLARAK BENCE TÜRK MİLLETİ KAZANIR 🇹🇷
EZAN OLDUM DİNMEDİM BAYRAK OLDUM İNMEDİM ŞEHİT OLDUM ÖLMEDİM ADIM MÜSLÜMAN SOYADIM TÜRK BENİM 🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Arkadaşlar ABD kim biz onların silahıyla onları vurur götlerinden bağırsaklarını çıkarırız, Bize Teknoloji sökmez Onların baba oğul kutsal ruhu var Bizim ALLAH’ımız var, Neyinizden korkuyorsunuz bu kadar unutmayın Başka Türkiye Yok Biz bir ölsekte bin diriliriz, Şimdiden Amerikan itlerinin altına yatmak isteyen varsa gelsin ilkönce benim altıma yatsın korkmayın dünyanın en asil ırkına sahip bir milletiz Biz Türküz.
2 dünya devimi. Kusura bakmayın acı olanları söyleyeceğim. Fiziksel olarakta teknoloji olarakta savaş stratejisi olarakta adamlardan çok çok geriyiz. Yani eğerki böyle bir şey söz konusu olsaydı. Yeryüzünde Türkiye kalmazdı.
Arkadaşlar amerikanın kazanabilmesi için türkiye de bir tohum bile bırakmaması lazım türkiyeyi dümdüz etmesi lazım çünkü bizde teslim olma gibi duygu yoktur o yüzden herşey teknolojiye bakmıyor hava harekatını bilemem ama iş karaya düşerse bence ezer geçeriz ben bir Türk olarak alayı gelsin diyorum
En İyi Cevaplar