gereksiz masraf geliyor , o parayla balayı yaparım daha iyi 😂 ama bir yandan ailemin taktıkları takılar nasıl geri gelcek diyorum , nikah töreni yapıp orda takı mi taktirsam😂 bir tek takıdan dolayı düğün yaptırmak istiyorum yani beyin direk kar elde etmeye bakıyor bazen yapım ya diyorumm takı olayı olmasa hiç olmasın gerek yok diyorum 😂 ?
Cevabın nedir?
Davetiyeye,
Sevgili dostlarım düğün yapmak istemiyoruz, biliyorsunuz boşuna masraf. Ancak ve ancaak sizlere taktığımız takıları geri almamız lazım bir şekil onları bize yollarsaniz çok minnettar oluruz. Teşekkürler.
Yaz yolla tanıdıklarına.21 Yorumla
Soran+1 yılahahahha tamda istediğim davetiye 😂😂😂😂
En İyi Cevaplar
Hem dugun yapip hem balayina giden cok fazlspa insan var. Dugun yapmaya imkanin yoksa nikah tabi ki olur. Dugun yapmayanlar nikahta taki töreni yapiyorlar. Taki icin dugune gerek yok.
024 Yorumla
Soran+1 yılşöyle ki düğün yapsam düğünümde oynayamicam , erkek kiz ayrı olursa oynicam ve gelinliğimi tutcam halay cekcem felan istemiyorum , maddi durum olmadığından dolayı değil gereksiz masraf olduğundan dolayı. hem düğün hem balayına giden eve geldiğinde borçlarla uğraşıyorlar onuda istemiyorum
Soran+1 yılya zaten sadece sebep borç olsa neyse dicem evleneceğim kişiyle düğün olduğunda erkek kiz ayrımı olcak bunu istemiyorum , zaten düğün normalde de istemiyorum gelinlik giyme gibi merakım yok olsa neyse , evlenmeden önce zaten para birikimi yaptıktan sonra ev eşyalar alincak , ben sadece borcunda değilim her zaman borc içine girebilir insan , sadece gereksiz masraf buluyorum , evlenirken vereceğim parayı balayına veririm kıyafetlere veririm , başka biseye veririm daha mantıklı geliyor bana ondan dolayı
Soran+1 yılnasıl oldu yani nikâhta gelinlik giydin takı takıldı o kadar mı? herkese nasıl haber verildi davetiye ile mi? ayıp kaçmaz mi peki? bizim akrabalar biraz dedikoducudur bu kız heralde isteyerek evlenmiyo derler bide aslında düşüncelerini umursamıyorum ama olur mu olur
Soran+1 yılbende tamda öyle istiyorum kına felan sevmiyorum zaten ağlamak istemiyorum , kına yakılmasını istemiyorum düğünde istemiyorum ben ayıp olur diye düşünmüştüm öyle bir anda nereli o akrabalar?
Soran+1 yılya bide bir kaç şey daha sormak istiyorum mesaj kutun kapalı? evliliği önerir misin? yemek yapmayı biliyormuydun evlenmeden önce? nasıl doğru kişiyi bulduğuna inandın , nasıl karar verdin , mutlu musun kaç yıllık evlisin, sevgili dönemiyle evlilik dönemi arasında ne gibi farklar var sence düşüncelerini almak istedim 😂😂😂
- +1 yıl
Eşimin arkadaşi nereli bilmiyorum. Benim akrabam göçmen.
Evliliği öneriyorum veya önermiyorum diyemem. Bazilari evlenir mutlu olur, bazilari evlenir mutsuz olur bosanir. Ben mutluyum sukur. 3,5 yillik evliyiz. Evlendigimde yemek yapmsyi bilmiyordum. Sevgililikle evlilik arasinda sorumluluk farklari var. Benim esim karakter olarak oyle cok degismedi ama degisen cok erkek var.
Dogru kisi oldugunu nasil anladim. Birbirimize uyumluyduk, sevgiliden ziyade ayni zamanda arkadas gibiydik tek muhabbetimiz ask mesk degildi herkonuda konusabiliyorduk.
Soran+1 yılpeki 3 yıl önceki heycanla şimdiki heycan aynı mi? hiç sıkılırım diye bakmismiydin, buraya girdiğinden haberi var mı , ben yine evlensemde burda olurum gibi ama sınırlı şekilde :) sadece soru paylaşırım , ben üşengeç biriyim yemek ev temizliği konusunda bir tek onda sorun olur diye düşünüyorum o kadar :) evleneceğin kişinin maaşı önemli mi sence? evlilik masraflarınız ve dugun masraflariniz ne kadara maal oldu mesela , bide erkek arkadaş mevzusu cidden evlendiğinde olmamalı mi? arada gercekten tesekkur ederim o kadar uzunca yazip cevapladigin icin.
- +1 yıl
Ilk gunki heyecan tabiki olmaz ama sevgimiz ilk gunki gibi. Esim hala siir yazar, hediye alir, ozel gunlerimizi kacirmaz, birlikte gezer tozariz hala birbirimizden keyif aliyoruz. Sıkılırım diye dusunmedim hic. Buraya uye oldugumdan haberi var. Calismadigim icin vakit geciriyorum yalnizken. Bence maaşi cok onemli. Maddi sıkıntı evlilikte cok yipratici bir durum olur. Ne istedigin gibi gezebilirsin, ne istedigin gibi alisveris yapabilirsin ay sonunu zor getirirken kalkip romantiklik, gezme tozma dudunemez insan gecim derdine duser. Bemim icin maaşı cok onemli. Erkek arkadaşlarim yok, esiminde kadin arkadasi yok. Ama esimin arkadaslariyla toplaniriz hep beraber onlarin sevgilileri, eşleri filan olur.
Dugun ve ev dizme masrafi 30-35 binliraya mal oldu. Çok pahali eşyalar secmedim salonuda 4bin liraya tutmustuk. Gelinligim 1.900TL idi... gibi
Soran+1 yılpeki sorması ayıp mi bilemedim eşinin maaşı ne kadar çalışmıyorsun galiba :) veya bir erkegin maasj ne kadar olrsa gecinirler kirada? Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah
Soran+1 yılanladım çok teşekkür ederim cevaplarım için
Soran+1 yılbisi daha sorsammi ki ablam gibi oldun resmen😂😂😂😂
Soran+1 yılher soruma mantikli cevap verdin ya 😂😂😂
Soran+1 yılben 21 yaşındayım 3 ay sonra 22 olcam , suriyeli ile evleniyorum onu vatan haini olarak görmüyorum , kültür farkı çok fark eder mi sence? ciddi düşünüyoruz? sadece insanların farklı bakması sınırımı bozuyor haliyle benimde sevmedigim suriyeliler var ayrı orası , kendisi sarışın mavi gözlü suriyeliye hicde benzemiyor. olumsuz yorumlar beni çok rahatsız ediyor sadece suriyeliler le ilgili? sen napardin? ne düşünürdün kardeşin olsaydım? ne öğüt verirdin bana? aslında soru sormadım burda düşüncelerini açıkladım ama akıl vereceğin bir konu olurmuydu
Soran+1 yılsuriyeli ile evleniyorum demişim evlenmeyi düşünüyorum yanlış oldu pardon
- +1 yıl
Kültür farkı çok sıkintılı bir konu olabiliyor. Yeri geliyor batılı biriyle iç anadoludan biri fazlasiyla kültür catişmasi yaşayabiliyor. Bunlar sevgiliyken çok belli olmaz ama evlilik işine girildiğinde ve evlilikte artik ailelerde işin içine giriyor ya işte asıl sıkıntı orada başlıyor malesef. Suriyelilerin kulturuyle ilgili pek bilgim yok oyuzden onlar şöyledir şuna dikkat veya şu konularda anlaşamazsiniz diyemiyorum. Ama kardeşim olsaydin evlilikle ilgili verecegim en önemli ögütler
-Kaynanayla ayni evde yaşama
-Eşinin ailesiyle yüzgöz olma, hep azicik mesafen olsun.
-Ailesine aşiri düşkün erkek tehlikelidir, her hafta hergun annemlere gidelim diye tutturacak biriyle evlenme
- Kararlarini anasinin babasinin agzina bakarak alan degil kendi alan bir erkekle evlen
-Kendini ezdirme
-Herşeyde sen alttan alip, sen taviz verme
-Seni hizmetci gibi kullanmalarina izin verme (kaynanin evinde surekli temizlik, yemek yapmak gibi)
Soran+1 yıltam bir arap kültürü yok tanıştığım çocukta , ailesine aşırı düşkün biri değil annesinin babasının kararlarından çok kendi kararlarına göre hareket eden biri , genelde sevgilim herşeyi alttan aliyor :) sevgilimi denemek için altlı üstlü otururuz demistim kalabalığı seviyorum demiştim öyle olmasın bence ailemle her zaman içli dişli olmayalım bu herkes için geçerli demişti :) sen bu maddeleri sayınca dahada iyi bir tercih yaptığını düşünmeye başladım :) teşekkür ederim tekrardan yine :)))
Soran+1 yılaynen öyle katılıyorum 👍Allaha emanet olun iyi günler
+1 yılbende düğüne karşıyım çok sıkıcı gürültü patırtı bence nikah yeter altın için mi evleniyorum düğün zaten fuzülü masraf gelen altın o masrafı karşılamıyor zaten
013 Yorumla
Soran+1 yılbende öyle istiyorum ama verilen takıların geri takılması olayı nasıl olcak?
- +1 yıl
takılmazsa takılmasın o takıları geri alacam derken daha fazla masraf yapılıyor
Soran+1 yıltamam iste bende nikah davetiyesi çıkarıp , nikâhımda gelinlik giysem taki takılsa , sonra gitseler ayıp mi olur 😂😂😂
- +1 yıl
benim düşüncem bir kokteyl parti gibi kısa süreli nikah bitince bitecek davet vermek olacak e derlerse biz oynamak istiyoruz sizi tutan yok siz evde oyanayın ama benim tarzım değil derim herhalde
Soran+1 yılkokteyli tarzında ama koktey olmicak😂 1 2 saat oynasınlar sonra taki takılsın bir saat daha oynasınlar dağılalım sonra 😂 böyle olmasını istiyorum ama salona da sırf bunun yüzünden 5.000 verilmez😂😂😂
- +1 yıl
senin derdin düğün salonuna verilecek paraysa haklısın ama sadece bu paramı 5000 ise masraf sadece çok değil ama çok daha fazla oluyor
Soran+1 yılsadece 5 binde değil bunun makyajı 1.000 tl bunun fotoları çıkarması 1.000 tl desek bunun kameranı bin tl desek yine sonra gelinligi 3.000 gidiyor 10.000 😂😂 onla gider balayı yaparım hatta daha ucuzunu yaparım daha iyi😂😂😂 yemişim takilari😂
- +1 yıl
çok haklısın en az 25 bin diyelim düğün gelecek para 10 bini geçmez diyelim gelecek para çok olsun o zaman masrafta orantılı olarak artacak
Soran+1 yılpeki hiç çevrende düğün yapmadan evlenen oldu mu?
- +1 yıl
yakın akrabalarımdan çok var herkes düğün yapmıyor ama kızların içinde bir istek varsa yapabilir
Soran+1 yılbide onun dedikodusu olcak 😂 her türlü dedikodu oluyor , evlensen dedikodu evlenmesen neden düğün yapmadılar vs 😂😂😂
- +1 yıl
kafa farklı bir şey bunu takmak var takmamak var
Soran+1 yılaynen
Nikâh töreni yap takicak olam ordada takar. Bu düşüncen güzel 10 20 bin gidiyor düğün salonuna
017 Yorumla
Soran+1 yıl20 bin gidiyor rahat , hem dinen de uygun değil , 20 bin eklersin araba yoksa araba alırsın en azından , veya balayi yaparsin, ben babamin o kadar kişiye taktiği takıları nasıl geri alırım onun dusuncesindeyim😂
Soran+1 yılnikâh davetiyesi yapıp gelinliğimi giyip takilarimi taksınlar sonra gitsinler 😂 çok mu ayıp oluyo böyle ya herkesden de istemiyorum en azından dayılarımın çocuğuna takılanlar kesin geri gelirde yakın akrabalardan bahsediyorum😂😂
Soran+1 yılyooo tam tersi ben onuda düşünüyorum kendimide:) masrafa gerek yok
Soran+1 yılne alaka :/ şu an zaten evleneceğim kişiyle kendimi düşündüğüm için bunları istiyorum , boşu boşuna kocama ve bana para gircek boşuna borca gircez sanki tek para onun sorunu olcak , ben evlenmenin masraflı gereksiz olduğunu düşünüyorum onun yerine balayına gitmemiz veya araba almamız daha karlı kocamın parası olmuyor hem o , benim paramda benim olmuyor , kocamla ikimizin parası oluyor.
Soran+1 yılya şimdi gelinlik giycen herkes tarafından güzel goruncen iyi hissetcen kendini bir bakıma ego tatmini, bide facebooga güzel poz verilmiş düğün fotoları atmak gerekmiyorlar felan onun için mekan ve kızla ugrascan felan da , en iyisi nikah günü çok güzel giyinip onun imza atarken foto atmak bitane o kadar 😂 ben facede instagramda foto paylaşmam önceden paylaşırdım sevgilimi tanıdıktan sonra fakirlerim değişti , önceden face olmadığında insanlar napiyodu acaba diyorum😂 eğlendikleri takıldıkları arkadaşlarını atiyo herkes bak burdayim eğleniyorum güzelim foto paylasiyom yine ego tatmini , bilmiyorum değişik mi düşünüyorum , gelinlik giyme gibi hayalim varsada gelinlikciye girerim evleneceğim kişi ile giyerim foto çekinirim göstermek istediğim kişilere gosteririm😂😂 eşim veya sevgilim de öyle görür iste beni karşısında çok istiyorsam😂dener çıkarırım ahahahaha
Soran+1 yılahahaha önceden hiç böyle düşünmezdim çok mu tasarruflu olmaya çalışıyorum yoksa kendime karşı cimrilesiyormuyum😂 yaa zaten sevgilimin ailesi kara çarşaflı yani düğün de erkek kiz bir araya gelemiyor , o yüzden gelinlik giymemin anlamı yok. babası gelinlikçi zaten😂 gelinlik giyme hevesimde yok.
Soran+1 yılbak onda haklisin
Soran+1 yılkına yapmim ozaman? ben cidden o kadar masrafın içine boşuna girip borç derdi çekmek istemiyorum😂😂
Soran+1 yılkınada hele ağlamak istemiyorum
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
10Cevap
+1 yılKatılıyorum sana millet eğlenecek diye para harcıyoruz.😀
10 YorumlaBalayı çok mu gerekli. Bana da o saçma geliyor. Ha 3-5 yıl sonra yapılsa hoş bir durum olur bir değişiklik olur
02 Yorumla
Soran+1 yıltamam iste bende nikah davetiyesi çıkarıp , nikâhımda gelinlik giysem taki takılsa , sonra gitseler ayıp mi olur 😂😂😂
Sana tamamen katılıyorum güzel kardeşim çok haklısın 😂
02 Yorumla
Soran+1 yılama akrabalar isteyerek evlenmedi diye düşünür
Millet eğleniyor gecesinde dedikodular dönüyor bir ton masraf çok gereksiz ( yaptı ) .
03 Yorumla
Soran+1 yılahahaha çok iyi olur zarfın içine koysunlar getirsinler 😂😂
+1 yılErkek tarafının yapacağı varsa sen istediğin kadar istemiyorum de 😄
014 Yorumla
Soran+1 yılorası öylede ben takılardayim😂 düğün olursa sırf onun için olur yani😂😂
- +1 yıl
Zaten sırf onun için yapılıyor 😂 yoksa akıl işi değil
Soran+1 yıliste acaba nikâhta takı taktirsam gelinligi giysem sonra herkes dağılsa 😂😂 bunu istiyorum ama çok saygısızca olur galiba 😂😂 o takılar gelsin düğün olmasin😂
Soran+1 yılama nasil😂
- +1 yıl
Olmaz. O düğün illa yapılacak davetliler yemeklerini yicek yoksa sayılmaz 😂
Soran+1 yıltakılan takıların geri dönmesi lazim😂😂😂
- +1 yıl
O düğün yapılacak başka çaren yok hahah
Soran+1 yılnikâhima davetiye yolliyim 😂 nikâhta giyim gelinligi taksınlar takılarımı sonra herkes dağılsin😂😂😂
- +1 yıl
Takmazlar 😂
Soran+1 yılahahahaha niye 😂😂😂
- +1 yıl
O göbek atılacak okadar!!!
Soran+1 yılhiç göbek atasım. yok😂😂
- +1 yıl
Onların var ama 😂
Soran+1 yılbanane 😂😂sanki evlendikten sonra ziyaretime gelecekler 😂😂😂
Para & Ekonomi konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bana senin gibi bir gelin lazım 😂 ama evlenmek istemiyorum. Düşüncen güzelde olmuyor maalesef.
00 Yorumla
+1 yılYa kardeşim derdini seveyim.. Akşamdan beri aynı soru, yeter da!😄
011 Yorumla
Soran+1 yıltamam cevapla sonra soruyu silcem😂tamam iste bende nikah davetiyesi çıkarıp , nikâhımda gelinlik giysem taki takılsa , sonra gitseler ayıp mi olur 😂😂
- +1 yıl
E ayıp olur tabi, görgüsüz gibi o ne öyle yahu.. Bütçenize uygun bir mekan tutup ufak çaplı bir düğün yapabilirsiniz.
Soran+1 yılyahu zaten düğünümde oynayamicam ne gerek var? ailesi kara çarşaflı biriyle evleniyorum erkek kiz ayrı olan düğünden o yüzden düğün masraflarına hiç mi hiç girmeye gerek yok bence.
- +1 yıl
O zaman takıları unut bacım😄
Soran+1 yılbencede düğün masrafları 25.00 etcek onlarin verdiği takılar 10.000 tutar 😂 yine zarardayım 😂😂😂 zararda olduğum için hiç masrafa gerek yok😂😂
- +1 yıl
Hahshahshahs o kadar sevimlisin ki, olsa ben vereyim diyeceğim o parayı😅
Soran+1 yılahahaha evlenince borç çilesi çekmek istemiyorum nedense ondan 😂 ama mecbur düğün olcak gibi 😂 akrabalar isteyerek evlenmiyor heralde der 😂
- +1 yıl
Zaten hep o ne der bu ne der, şöyle ayıp böyle ayıp diyerek geçiriyoruz ömrümüzü..
Soran+1 yılorası öylede ben o gelinlikle halay çekmek istemiyorum zaten zar zor çekecem gelinliğime basacaklar daha çok sinirlencem😂 ben kınada ağlamak istemiyorum bizim kına zaten ciftetelli şeklinde oluyor hiç sevmiyorum clup şeklinde kimsede dans etmez. yani kısaca boşa masraf yapmak yerine guzel bir balayı geçiririm o parayla daha iyi? öyle değil mi?
- +1 yıl
En mantıklısı o ama işte dediğin gibi kınasız/düğünsüz de olmuyor ki.. Minimum 20 bini gözden çıkarmak gerekiyor🤷🏻♀️
Soran+1 yılvalla olur benim için 😂 boşu boşuna masrafa hiç gerek yok😂 makyaj yapmayıda sevmiyorum hem 😂
+1 yılBencede düğün çok gereksiz umarım eşim ısrar etmez dugun konusunda
04 Yorumla
- +1 yıl
Bende pyle yapıcam😂
- +1 yıl
O yorgunluğu stresi kaldıramam
Soran+1 yılayıp olur mu olmaz mı?
Gizli Üye(36-45)+1 yılTabiki nikahda akrabalariniz takiyi takabilir. .. yapan cok
02 Yorumla
Soran+1 yılnikâh davetiyesi mi göndercez sadece o zaman? ben düğün ve kına istemiyorum , gelinliğimi giyim nikahımi kıyıp takılarımı taksınlar yeterli ayıp olmaz mı?😂😂
Cevap sahibi+1 yılOlabilir anne onlara danis...
Gizli Üye(30-35)+1 yılDügünü zaten senin ailen ödemiyor niye kafana taktin
01 Yorumla
Soran+1 yıleşimin gereksiz masrafa girmesini istemiyorum ne kına ne düğün oda bende girmek istemiyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılDüğüne gösterişe o kadar masraf yapmak yerine farklı bir olay bul.
00 Yorumla
+1 yılBencede düğün gereksiz.
10 Yorumla
+1 yılGelin değil tacir mübarek
01 Yorumla
Soran+1 yılahahaha aynen 😂😂 gelinlik hevesim yok gelinligi tutup zorla halay çekesim yok😂😂😂
Bende dugune karsiyim
01 Yorumla
+1 yılGuzel düşünce ama olmuyor işte
04 Yorumla
- +1 yıl
Olmaz tabi. Takıyı al git :)
Soran+1 yılahahaha😂olur olur ayıp olur 😂😂
- +1 yıl
Yok ya bisey olmaz. Diğin senin kine ne. Çıkıp dışarıda oynasınlar 😉
Haklısın yani gerek yok kız ayool
01 Yorumla- +1 yıl
İbnemisin kardeş sen her yoruma ayol yazıyosun
Haklısın gereksiz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynen öyle
00 Yorumla