+1 yıl''Kaynaşmanız için size kendi (cinsi)nizden eşler yaratıp aranızda sevgi ve merhamet peydâ etmesi de O'nun (varlığının) delillerindendir. Doğrusu bunda, iyi düşünen bir kavim için ibretler vardır.'' (Rûm Sûresi, 21. Âyet-i Kerîme)
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: “Evleniniz, zira Allah Resulü bir çok defa şöyle buyurmuştur: “Her kim sünnetime uymak istiyorsa evlenmelidir. Zira evlenmek benim sünnetimdendir.”
YUVALAR YIKILMASIN / OZAN ÂRİF
Allah’ın emri ile, Peygamber kavli ile
İki gönül nikâhta ‘evet’ der bile bile
Bu şekilde kurulur yep yeni bir aile
Evlilik bir ilimdir, basit gözle bakmayın!
Yuva kurun ey gençler; kurun ama yııkmayın!
Olmaz olmaz diyordum, sonunda o da oldu
Son yıllarda boşanmak âdeta moda oldu
Ucuz ucuz hırslara yuvalar feda oldu
Bu modayı sakın siz kapınızdan sokmayın!
Yuva kurun ey gençler; kurun ama yıkmayın!
Eskidende vardı bu, boşanmak eski derttir
Boşanmanın sebebi ya üçtür ya da dörttür
Ama şimdi öylemi, nedir bu carttır curttur!
Herşeyi sebep yapıp mahkemeye çıkmayın!
Ben dizi bakacaktım, sen maça baktın diye
Eften püften sebeple haydi kalk mahkemeye!
O zaman bu yuvayı niye kurdunuz niye?
Ayıp diye bir şey var; ayıptır, can sıkmayın!
Düğün, dernek, ev, oda dayanıp döşeniyor
Çok kolay evlenenler çok kolay boşanıyor
Hele çocuk da varsa dramlar yaşanıyor
İşte yavrum; o yüzden tedbiri bırakmayın!
Tedbir nedir? Dikkattir, anlamak,dinlemektir
Her önüne gelenle hemen evlenmemektir
Aile bir milletin çekirdeği demektir
Çekirdeği bozup da çürümeyin, kokmayın!
Teşbihte hata olmaz; gayet açık gayet net
Ha sevgisiz evlilik, ha imansız ibadet!
Bu işin zararını hem yurt çeker hem millet
Yuva aşkı yurt aşkı; bu aşktan hiç bıkmayın!
Eş seçerken temiz seç; sütü bozuk, pis değil!
Şehveti aşk belleme, bunlar aynı his değil!
Çocuğuna ana seç, yatağına süs değil!
Genç dediğin sudur su; her çukura akmayın!
Eş ararken ilgimiz eline yüzünedir
Ya boyuna posuna ya ela gözünedir
Güzellik mücevherse iyi huy hazinedir
Görünüşe aldanıp süse müse takmayın
Evlenirken ne şüphen ne de kaygın olmalı
Bir yuvada güven tam, eşler saygın olmalı
Mükemmel olacaksa akla uygun olmalı
Akla uygun olmayan yuvaya mıh çakmayın!
Ozan Ârif diyor ki: Erkek erkek olmalı
Kız kısmı ceylan gibi, biraz ürkek olmalı
Bir güzelin fethi zor, Fatih'i tek olmalı
Fethi kolay şeylerle başınızı yakmayın!
''YALNIZ TAŞ DUVAR OLMAZ.''
vesselâm!31 Yorumla- +1 yıl
Evlenmek sünnet diye evlenmek zorunda değiliz.
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 382 cevap paylaştı. toplumda evlenmeyen kadın hoş karşılanmaz . eğer evlenrsen evlendikten sonrada bir çocuğun olursa çok mutlu olcağından eminim
513 Yorumla- +1 yıl
Evet,sonra da kocasını başka yataklardan toplar ve mutluluğuna bir de yeni işi eklenir. ;)
- +1 yıl
Evlenmedim ki..Evlendirdim ama ;)
- +1 yıl
Ben katılmıyorum evlendikten sonra herkes mutlu olmuyor.
+1 yılHastaneler evli ve boyunca çocuklu olup,tek başlarına hastalıklarıyla mücadele eden zavallı yaşlılarla dolu.Torunları bile ilgisiz...Bana evlenme baskısı kuran teyzeleri hastaneye ben götürüyorum :))) Herşeyin hayırlısını dilemek lazım,kocanın/karının özellikle de.Evlen çocuğun olsun yalnız kalma diyorlar.O çocuğu neden doğurayım? Yalnız kalmamak için mi yani? Hem,o çocuğun yanımda kalma zorunluluğu mu oluyor ben onu doğurdum diye?
12 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle...:) Yalnızlık yalnızlık...Evli olup da yalnız kalan milyarlarca kişi var.Huzurevleri insan almıyor.
evlilik ailelerin ve toplumun uyguladığı ciddi bir psikolojik baskı..
o baskı insanların üzerinde olmasaydı kadın erkek ilişkileri daha sağlıklı olurdu..
bir hayat arkadaşına sahip olmak, sevgili olmaktan ya da evli olmaktan daha önemli benim için..21 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
- Aile & Toplum konusunda 324 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik bir bagdır aslında baktıgında.
Ben unıvde 3 farklı kızla karı koka cahayatı yasadım biriyle 8 ay bırıyle 1,5 yıl bırıylede 1 yıl
3 uylede evlı deıldım.
3 ude segılımdı.
en uzunundan en kısasısana bu ilişkilerimde sunu gordum.
bi saatten sonra aranız boulzdugunda duzelsın ıstemıosun.
artık bı seylere calısmakdan yoruluosun artı zaten umtunda olmuyo bazen.
cunku ne senı ne onu baglayan bı sey yok.
Evlenmek istemek cıftın ne kadar bırbırıyle ciddi dusundugunun en guzel belırtısı bence,
engel var felan demıssın yaa engellerı asmaya calısmassan ne olur bir ev tutarsınız bırlıkde yasarsınız arada bag yoktur o sana bellı bı sure katlanır sen ona aşkın bıttıgı o anda sevgı ve sadakatte biter.
Evlenen cift belkı dul kalma korkusu belkı alıskanlık belkı cıdden cok kutsal bir muessese oldugundan bılmıorum ama sevgı saygı sadakat güven bir ilişkide istenilebılecek her seyı saglar. ;)
dusunsene yanında ki kızı tanıstırırken ya da erkegı diylım bir kadın ıcın kocam veya esım dıye tanıstırmakmı yoksa sevgilim boy firendim vs... vs.. ;) erkek ıcınde aynı sey gecerlı ;)21 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılHayat oldukça zor tek başına yaşayan kişiler için, evliliği geçici olarak ertelemek ayrı bir şey, hiç evlenmemek y da evlenememek ayrı bir şey. Belirli bir yaşa kadar insan evliliğin katacaklarını idrak edemiyor etrafında ailesi, arkadaşları ve bu yanlızlığı hissettirmeyen kişiler bir bir uzaklaşınca kendisinden ozaman farkına varıyor. Evlenmeden insan mutlu olmuyor mu oluyor ama kadınlarda genelde 30-35 yaş arasında bir farkındalık yaşanıyor, kendi kendilerini yanlızlığa mahkum ettiklerini ve de o yaş aralığında ve sonrasında ne kadar evlenmek isteseler de evlenemeyeceklerini. İnsanın tek başına mutlu olması fıtratına ters zaten insanların.
22 Yorumla- +1 yıl
Bir şey değil ^_+
+1 yılcanım benim bebeğim benim..insan elbet mutlu olabilir çok sevdiği birini bularsa tabi..yada çok uysal birini..sorumlulukları paylaşmak, hayatı paylaşmak, aşkı paylaşmak, benimonu paylaşmak çok güzeldir..Lakin bekar yaşamak eğer özgür ruhlu bir insan olup kendinize yetebiliyorsanız ve gönlünüzce yaşayabiliyorsanız iyidir..ama bunun birde yaşlılığı vardır..yaşlanınca hasta olunur ve size kıymet verip ilgilenecek aynı şekilde sizinde ilgileneceğiniz ve bu paylaşımdan zevk alacağınız ve ona ya da size birşey olursa (hayatta herşey var) severek birbirinizle ilgileneceğiniz aslan gibi ceylan gibi yavrular bırakacak bir insanınız olması en güzelidir..bence..
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 349 cevap paylaştı. Maalesef yüzyılın bunalımı budur. Evlensen bir türlü evlenmesen başka türlü:(. Ülkemizde evlilik felsefesi çok sakat. Eskiden olsa daha kolay. Eski Türk toplumunda ve bu günkü Batı toplumda eviliğin bir mantığı var. Ama yeni Türk toplumunda kimliksizleştirme ve karton şahsiyet mantığı evilikteki rollerin de içine etmiş. Yani, zor. Zaten severek veya mantıkla evlenenlerin %90nında da sorun var. Çünkü toplumsal rollarin cinsel kimlik üzerindeki sapkınlığı erkeği kadınlaştırmış, kadını erkekleştirmiş. Evlensen de evlenmesen de mutsuz olacaksın :)
23 Yorumlabir ara çok istedim evlenmeyi ama hayatımda kimse yoktu.
bir ara birini çok sevdim, evlenmek istedim ama o sevmedi.
hayatıma öyle kızlar girdiki, ne kör talih varmış bende arkadaş dedirtti, milyon tane macerası varmış. kaldıramadım, evlenmedim.
yani olmadı da olmadı.
ancak şu anda evlenme fikrinden tamamen soğudum. olmasa da olur. ancak! bir kıza kapılırsam işler değişir.
mutlu muyum? bilemiyorum ama eksikliğini bazen hissettiriyor11 YorumlaEvlenmemek gençlikte rahattır.Kazanırsın kafana göre harcarsın.İstediğin gibi gezer tozarsın.kimseye hesap vermez tadını cıkara cıkara yaslanırsın.ama gün gectikce cevrendeki insanlar evlenmeye basladıkca onlar aile olunca gezecek tozacak arkadasların kalmaz.onlarla birlikte olman icin aile olman gerekir.Herkes aynı durumda değildir ancak genelleme yapıyorum.Ayrıca toplumumuzda üniversitelerin coğalmasıyla göçü artmasıla yavas yavas kaybolan mahalle dedikoları vardır.Bir erkek askere gitsin gelsin potansiyel sapık gözüyle bakarlar hemen evlendirmeye kalkarlar.evlenmezse askerliginide yaptı niye evlenmiyor karımız kızımız var derler.Keza kadın için de oyle kac yasına geldi niye evlenmiyor kocalarımız var derler.Bunların olmaması için apartmanda yasaman lazım kimse kapı komsusunu bile tanımaz.sonra yaslanana kadar rahat yasarsın ancak ele avuca dusersen naneyi yedin kim bakacak derdi cıkar hastalıkta falan.evlenmek biraz deli dolu hayatı sınırlasada bence avantajlıdır.
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılevlilik her kişinin hayalidir.bir çok zaman.ama evlenmek basit bir törendir aslında.o beraberliği birlikte devam ettirebilmektir.fedakarlıklar gerektirse bile huzurlu yaşamakmı yoksa huzursuz yaşamakmı asıl sorun bu değilmi.mutlu evlilikler dilerim herkese.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 391 cevap paylaştı. Çevresel faktörler genellikle bayanlar için evlenmeden hayat geçirmeyi zorlaştırıyor bu yüzden mutlu olunacağını sanmıyorum, ailenle ne kadar yaşayabilirsin vs. bunları göz önüne aldığında evlenmek gerekiyor sanırım.
15 Yorumla- +1 yıl
Soruyu genele yayarak cevaplamıştım. Çalışmak belli bir ekonomik özgürlük sağlasa bile belli bir yaştan sonra bekar ya da dul bayanlara bakış açısı kötü bizim toplumumuzda bu gibi zorluklar var. Onun dışında pek sıkıntı olacağını zannetmiyorum yaşarsan duygusal bir boşluk yaşarsın ancak.
+1 yılevlenmeden insan mutlu olabilirmi evet gunumuzde yanlis yasiyan ya da birisi ile ayni evi paylasan evlenmeyen bircok insan var..
Ama geleneklerimiz evlenmeyen bayan ya da erkegin karsi cinsle bir arada yasamasina pek dogru bakmiyor.15 Yorumla- +1 yıl
ya herseyin basi kismet ben evlenmedim henuz pekte hayata küstügüm yok arada arkadaslari görünce evlenmisler coluk cocuk sahibi biraz morelim bozuluyor hepsi bu
- +1 yıl
bende aynen bu durumdayim.. ama sonra birde evliliginde sorunlar yasiyanlari görüyorum :)) o zamna diyorum ya halime sükür ya da ben öyle olsaydim:)
- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılBiz cok farkli bir toplumuz deger yargilarimiz agir basiyor
Evlenmek yerrlesik hayata gecmek gibidir hayati duzene sokmak colujk cocuga karismak icin bir gerrerklilik olarak goru ur
Evlendikten sonra erkek zaten baska kadinlarla yine hayatini surduruyor ama evine bu konuyu asla sokmuyor ve sanki hayatinda hic bu durum yokmus gibi davraniyor
Kadinda evlendikten sonra sehir merkezindeyse bir sure sonra zaten oda icindeki firtinalardan kurtulmak kocasindan bulamadigi ilgiyi bulmak vs vs nedenlerle oda bir sekilde bir seylerr yapiyor
Sorunun cevabi su
Evlenmeden seks yasayabileceksen evlenmene gerek yok
Cunku bir kisi belli bir asi gectiginde hayatinda seks yoksa cevresine izdirap olur ama kendisi bu durumun farkinda degildir00 Yorumla Benimle evlenirmisin?
Şimdi tanışıyor olsak ve ben sana bunu yüzüne söylemiş olsam şuanda ki gibi sana saçma gelmeyecekti bu cümle ve havalara ucacaktın toplumu falan bir kenara koy hayat tek kişilik bişey değil sadece uyuşacağın biri olsun yeter12 YorumlaSalt evlilik veya bekarlık mutluluk getirir diye birşey yok.
Uygun biri olursa evlilik neden olmasın.
Ayrıca erken yaşta evlenenlerin ( 18 - 27 ) mutlu olacağını sanmıyorum...12 Yorumla- +1 yıl
Aynen .Yani bazen bekarlık belki de daha hayırlıdır sorunlu bir ilişkiden.Ama ne yaşayacağımızı bilmiyoruz ki.İnsanlar ömür boyu beraberlik sözü veriyor ve evleniyor.Hiç kimse boşanmak için evlenmiyor.Ama bir bakıyosun 3 ay sonra 5 ay sonra bir iki yıl sonra aldatma şiddet ilgisizlik ne bileyim bunlar da var
- +1 yıl
@ şanslı , arada bir de çocuk varsa olay daha da zorlaşmakta... Artık kadınlar da aldatıyor ...
Sonuçta tüm bunlara birşeyler vesile oluyor ona bakılmalı ona göre ilişkiyi canlı tutmalı evlilik dolu dolu yaşanmalı. Karşılıklı dertleşme her konuda beklentilerin ifade edilmesi vs .. yoksa mazeretler oluşabilir olanda eşlere ve veya çocuklara olur .. Eşler birbirlerini iyi tanımalı .
+1 yıldogru kısıyı bulamamısan evlenmek mantıksız. sırf sıram geldı eveleneyım demek hayttakı en buyuk hatadır... .. o sekılde mutsuz olamaktansa evelnememek daha ıyıdır.
22 Yorumla- +1 yıl
valla dogru kısı olduguna 3 ayda karar veemezsın zaten bole karar veren ancak teenager kafası olur... aynı yas gurubundayız hayata daha makul ve olgun bakıyoruz. sole dusun bırıyle tanısıyorsun alsııyorsun onu tartıyorsun olcuyorsun her yonuyle bunlar 3 ayda olacak seyler degıl. kısı zor zamanlarda bellı olur her yonuyle
evlenmeden mutluluk en fazla 23- yaşlarına kadar ondan sonra yalnızlık iyice bastırıyor insanı ve insan fiziken ve kalben birini istiyor bu doğa kanunu, ama doğru insanlar çıkmadığından hep yalan yanlış aldatıcı tipler çıkınca insanlar evliliği erteliyor ama evlilik iyidir tek eş ve eve bağımlık oldumu tamamdır.
10 Yorumla
+1 yılBak güzel kardeşim bu hayatta bekarlık sultanlktır diyenler neden der biliyor musun bir kaç kız / erkek le ilişki yaşamış ayrılmış ayrılık acısı çekmiş her daim böyle olacağına inandığı için ilişki yapmamıştır Evlenmek tabi güzel birşey mutlu olursan tabi evlenmek önemli değil bu evliliğin mezara kadar sürmesi önemli.
20 Yorumlaben evlenmeyi düşünmüyorum pek belkide yaşım genç olduğundan zorluğa gelince herkes kendi ayakları üstünde durabilmeli diye düşünüyorum ha yalnızlık diyorsanbu da beni henüz tahatsız etmiyor
11 Yorumla
+1 yılçok güzel soru cevaplarına benim de ihtiyacım var... yaşayıp görücem bunun cevabını..
11 Yorumlabence evlenmeden daha çok mutlu olunur. İmza atıldıktan sonra iki taraf da birbirine "artık benim" gözüyle bakıyor. Bu da ilişkiyi iyice monotonlaştırıyor ve birbirlerine alışkanlık haline gelmelerini sağlıyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkafamda asla ''ben evlenmeliyim'' diye bir tabu yoktur. eğer böyle prensip saydıkları tabuları olanları kınıyorum. bir insan geleceğini bilemez karşıma birisi çıkmaz mutsuz olacağımı bile bile niye evleneyim ki ? her şey evlilik değildir. fakat herkes ister iyi bir eş olsun evleneyim diye.. bu zaman da iyi bir eş bulmak gerçekten de zor , seviyorum diyen yalan olmuş.herkes zina yapıyor kim kime güvenecek bu devir de ?
12 Yorumlatoplum sana evlen diyor uymak da cesaret uymamak da
12 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Ben şahsen hiç evlilik sevdalısı değilim . Evlilik sorumluluğunu yerine getirebilecek kadar maddi ve manevi olgunluğum bulunmuyor . Layıkıyla yerine getiremedikten sonrada evlenmenin manası yok . Hem özgür olmak daha cazip geliyor.
10 Yorumlaevlilik olmadan asla olmaz evlenmeden mutlu olurum diyen yalan söyler
32 YorumlaEvlenmeyi düşünmüyorum. Mutluluk veya mutsuzluk bana kalsın fakat ömrümü birine adama fikri de hiç hoş gelmiyor.
15 YorumlaEvlenmek istemiyorum ama hiç evlenme teklifi almazsam sıkıntı olabilir :D
11 Yorumla
+1 yılevlenmek daha mantıklı
insan sosyal bir varlıktır Tek başına yaşamak çok üzücü bir durum bence çünkü yeri gelecek yükleri dertleri paylaşmak istediğin biri olacak ve en önemliside çoçuk bu duygu için evlenmek gerekir10 YorumlaZorluk kolaylık bir yana haramdır arkadaşım bu dünyası değilse bile ahireti zordur emin ol. Hem iki insan aynı evde yaşıyosa herşeyi paylaşmak istiyosa bir imzanın buna yükü nedirki ya atın imzanızı yaşayın helalinden bir evrak bu kadar yük sayılmamalı bence eğer kendiniziden eminseniz he eğer değilseniz aynı evde ne işiniz var yollarınıza yürüyün. Aşıksanız evlenin gitsin.
21 Yorumlaevlenmek güzel bişeydir bence değer bilen bırıyle anlasacagın bırıyle evlendıgın sürece :)
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı. erkek mutlu olur ama kadınların her zaman ilgiye ihtiyacı olduğundan pek mutlu oldugu söylenemez<
12 Yorumla- +1 yıl
@ Karakarga ,
Evliliklerde erkek te mutlu olmayabilir ... Beklentisini karşılayamayan veya dinlemeyen kadını aldatması herzaman keyfi değildir. Kadınların da erkelerin de ilgiye ihtiyacı vardır. Bazen kadınlar da farklı şeyler arar mevcut eşinden sıkılır . Erkeğini aldatır hem de çok iyi gizler de ... Bu gerçekler de var ...
+1 yıluzun bir müddet evlenmeyi düşünmüyorum...evlenmeme ihtimsalide korkıutmuyor...
12 Yorumla- +1 yıl
Zaten şimdiki kadınlar bir havalarda kendini birşey sanmak biraz böyle çalışan falan oldu mu tamam erkek köle olucaktı eline iki kuruş para geçtiğimi şaha kalkıyorlar aynen arkadaşım bende öyle düşünüyorum ben ne kimseye kölelik yaparım nede kimse beni baskı altına sokamaz hayat bu işten çıkarılmış erkek iki ay iş bulamamış tak boşamış duydum hadi lan sen zaten poh poh için erkekle evlenmişsin hani zor gün dostluğu hepsi iyice bir ""tostu ben kaşarlı acılı yerim"" o yüzden aynen yemişim evliliği
- +1 yıl
kadınlar çalışma hayatına girince işin bokunu çıkardılar iyice...ben bir erkeğin neden kahrını çekeyim diyorlar...nişan olsa atılıyor evli olsan boşanıyorsun...bende neden ezdireyim kendimi arkadaş...ben nişanlıydım...ikimizde atanamamıştık o zamanlar...sonra kpss destek olduk birbirimize atandık...sonra hanımefendi beni sklememye başladı..en sonunda da bitti...ne oldu...işin gücün yokken sesin çıkmıyordu...hayat işte...Allah bizi insasnlarla karşılaştırsın...
Evlenme durumu olmazsa zina çoğalır. fıtrat gereği evlenip hayırlı evlatlar yetiştirilmelidir. Bekar kadın fitne demektir . Yaşı gelen kız evlendirilmelidir. Ailelere büyük iş düşüyor.
16 Yorumla
+1 yılguzel soru tebrik ederim fakat bu sorunun cevabi haliyle yas grubuna gore farklilik gosteriyor
15 Yorumla- +1 yıl
yani insan kendi kendine yetebilir mi bence yetemez oyle olsaydi dogadaki butun canlilar cift yaratilmazdi kadin ve erkek de birbirine ihtiyac duyar. ha bunu evlilikle noktalar ya da beraber yasar orasi kisilerin yasam tarzina baglidir. Ama evlilik yasal bir olay oldugu icin acele etmemek gerekir yani mecbur oldugun baskisiyla degil de gercekten istedigi icin evlenmelidir insan
- +1 yıl
rica ederim
- +1 yıl
yıllar sonra ınsanlar oturacak detlesecek bırını arıyor.. yanlız olmak cok zor ama ımkansız da degıl. ama yas ılerledıkce bu cok uzucu bısey aslında .. mutlu bı aılen varsa en guzelı ama psıman oalcagın kotu bı evlılıktense yanlız kalmak daha ıyıdır
+1 yıl55 yaş üstünde oldugunu düşün..annen olmayacak belki baban olmayacak..kardeşlerin evlenp gidecek..tek başına bir ev sıkıcı olacaktır diye düşünüyorum hayat zor olur...
zira bende senin gibi evlilikten sogudum evlenemiycem sanırım00 Yorumla
+1 yılEvliliği hem istiyorum hem de istemiyorum.
Aman ya, yeter ki "işte bununla hayat geçer" dediğim adamla olayım.10 Yorumlaevlensemde olur evlenmesemde ama ben evliliğe karşıyım
23 Yorumla- +1 yıl
Evlenmeden yapılan cinsi münasebetlerede karşımısın?
Bİr insan hayattan zevk keyfim almayı biliyorsa
her şekilde mutlu olur evli veya bekar farketmez.20 Yorumla
+1 yılevlenmeden de mutlu olabilir pek tabi ama...
yol arkadaşını bulduktan sonra onunla mutlu olmayı istemek paha biçilmez..10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılevlenmeden yaşamak deyince benimde aklıma başka bir şey gelmişti :))
00 Yorumla evlenmeden mutlu olunur neden olunmasın ki tabi şartlar güzel olursa
04 YorumlaAile & Toplum konusunda 300 cevap paylaştı. adamın başı belli bir süre sonra belaya girer.sonu yıkımdır genelde.
01 Yorumlafree gibisi yok. kadın yok, pıçak yok
11 Yorumla
+1 yılBir yaştan sonra zor olur
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı. yoo bence hiç zor değil
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 326 cevap paylaştı. Zamanı gelince olmalı tabii.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Evet zor evlilik gerekli bence
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHaberin yok sanırım. yasak o olay. basarlarsa ceza yersiniz
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTek başına yaşayabilirsin de ne kadar kalabileceksin tek ?
illa hayatına evlenmesen bile birileri girecek merak etme.
canına eninde sonunda tak eder.
Ayrıca nasıl bulamadın ya? su cevrende kız ya da erkek farketmez hiçbir kimse kafasındaki kişiyi bulamamıştır
sen kafandakine yakın ya ortalama birini bulmaya calış.
emin ol dört dörtlük y biri yoktur. illa acıgı vardır. yani kızın ya da erkegin hosuna gitmeyen birşeyler vardır
zordur tahminimce ..
13 Yorumlaevlenmemek ileride büyük dert olur..
02 Yorumlahayırlısı.inşallah gönlüne göre bulursun:)
01 Yorumla
+1 yılevet zordur maddi manevi huzurun olmaz :/
00 YorumlaZordur zor hemde nasıl zor.
10 Yorumla
+1 yılEvlilik güzeldir fakat herşey değil neticede
00 Yorumlamutlu olunabilir belki..
00 YorumlaOlacagi o.
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri