Ortodox bir gagavuz Türku olarak sormak istiyorum Türkiye Türklerinin biz gagavuzlara bakış açısı nasil?
Cevabın nedir?
+1 yılBen katolik bir türk olarak sana şunları demek isterim. Öncelikle müslüman türklerin bir çoğunun senin dinin sana benimki bana sözlerine aldanma.
Müslümanlar bir hristiyan görünce yüzüne karşı iyi gibidir. Ama müslümanlar kendi aralarinda olduğu zaman ; ah şu şeriatı bir getirsek , Müslüman olmayanlari yok etsek derler.
Birçoğu isidi müslüman degil der ama bir hristiyan görünce öldürmek ister bir kilise görür ah keşke surayi ucursak derler.
Kurani oku sana tavsiyem islamcılarla tartışmak için maide 51 enfal 55 tovbe 29 bize nasil baktıkları hakkinda fikir verirm
Bu arada bunların çoğu kurani okumaz bunlara göre ana dilde kuran olmazmış islam hakkindaki bildikleri rivayetlere göre.
Birde sikistiklari zaman ayet yanlış tercüme derler112 Yorumla- +1 yıl
Nefret söylemim yok dogru bunlar ellerinde güç olsa koyun gibi bogazlayavaklar
- +1 yıl
Allah katında canlıların en kötüleri kâfirlerdir. Enfal 55
Kafir kurana göre islama tabi olmayan demektir - +1 yıl
tamam ne güzel bir alıntı yapmışsınız en güvenilir kaynaktan lakin önceki yorumlarınızda yer alan müslümanlık dışında kalan kimseleri katletme, öldürme durumu gibi aktarım yok göründüğü üzere?
Yani bahsettiğiniz gibi düşünen, uygulayan var mı evet olabilir ama bunu tüm müslümanlara yayamazsınız!
o halde tüm kürt halkı pkk lı mı sizin bu bahsettiğiniz duruma göre?
ya da çalıştığınız iş yerinde 10 kişilik çalışma arkadaşlarından bir veya ikisinin şiddete meğili var diyelim çevresine zarar veriyor bu durumda tüm çalışanlar veya o şirket şiddete meğilli midir suçlu mudur? - +1 yıl
Şu soysuz rumu engelle gitsin
- +1 yıl
Isimleri bile mide bulandırıcı
- +1 yıl
@SpyCam Bende ortodox bir hristiyanım ancak bu katoliktürk denilen kişiye kesinlikle katılmıyorum bir takım Türklüğünü unutmuş arap özentileri hariç hiç kimse gagavuz yani hristyn türk olduğumdan dolayı Türkiyede beni dışlamadı kellemide uçurmadı!! :\ siz katoliklerin bu yönünü sevmiyorum işte biz ortodoxlar gibi barışçıl değilsiniz cihatçı müslümanlardan farkınız yok al birini vur ötekine...
- +1 yıl
Ben gök-tengri dinindenim ama şunu bil ki Türkiyede ki müslüman Türkler anlattığın kadar dinci değiller
- +1 yıl
Çok doğru konuşmuşsun Kandaşım Gagavuzyaya Sevgiler Esenlikler dilerim
- +1 yıl
İkinci yorumum @Suderyası24 e
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 493 cevap paylaştı.
+1 yılBiz düzenli olarak tanıdıklarımla toplandığımız da aradaki kopmuş bağları nasıl eski haline getirir ona kafa yoruyor onun hakkın da fikir üretmeye uğraşıyoruz (gagavuz Türklerine özel değil bu olay) genel anlam da bakacak olursak belki de en kopmuş bağlar olmasına rağmen bize en yakın davranan sizlersiniz bizimkiler arap politikasıyla sizi unutturmaya çalışsa da siz halen bizden kopmamışsınız bunu görmek çok mutlu ediyor insanı keşke bazı şeyler daha iyi olsa elimizden daha çok gelse ben Türkçü bir Türk bireyi olarak sizin de bize bakış açınızı merak etmekteyim Macaristan da ki Turan Kurultayında bir gün görüşmek dileğiyle
20 Yorumla
+1 yılBende rumum ve ortdoksum merak ettim Gagavuz Türkleri ne zamandan beri hristiyanlığı kabul etmişler?
137 Yorumla- +1 yıl
Bende katolik mezhebinden
- +1 yıl
Anladım nerelisin?
- +1 yıl
Turkum ermeni va degilim
- +1 yıl
Net bir tarih vermek zor ancak tarih boyunca diğer Türki kavimler gibi göçebe hayat süren gagavuzlar müslüman Türk ve araplarla hiç karşılaşmadığından zamanla slavların etkisinde kalarak şamanizmden ortodoxluk inancına geçiş yapmışlardır ancak dilimizi cültürmüzü ve en önemlisi kim olduğumuzu unutmadan bugünlere geldik en önemlisi de bu bence şivemiz anadolu Türkçesidir ve adetlerimizden yemeklerimize herşeyimiz anadolu Türklerinden farksızdır. bizi hristiyan diye dışlayan bazı kesimler mevcut Türkiye de ancak onlar da Türk kimliğini haketmeyen asimile olmuş arap yaltakçıları zaten
- +1 yıl
Balkanlarda yaşıyan bir Türk kavmi yanlismiyim?
- +1 yıl
Türklerin hristiyanlikla tanışması 5. Yuzyila dayanır.
- +1 yıl
@HristiyanKatolikTurk anladım
- +1 yıl
Nasturilik ile özellikle
- +1 yıl
Hiçbir tarih kitaplarında Türk ulusunun hristiyan olduğunu görmedim zamanında gök tanrı inancı anadoluya gelirken müslüman oldular.
- +1 yıl
Bir-çok türk kabilesinin onemli kismi kabul etti nesturi misyonerler sayesinde ortaçağda turk rahipler bile vardi
- +1 yıl
Olabilir demekki ben yanlış biliyorum.
- +1 yıl
Şehit aziz ahmet
Bu ismi araştır - +1 yıl
Tamam.
- +1 yıl
Moldova gagavuz özerk bölgesi -gagavuzya başkent kumrattır anavatanımız ama ukrayna rusya ve balkan ülkelerinin bir kısmında da gagavuzlar bulunmaktadır
- +1 yıl
Anladım ablacim verdiğin bilgiler için Teşekkür ederim.
- +1 yıl
EftelyaNicosiaa Bu arada hiç alınma ama rumlarla aynı inanca mensup olsakta ( ki esas olan ırktır inanç değerleri birleştirmez ) en sevmediğim ırkların başında geliyorsunuz rum ermeni kürt arap ve yahudiler hepinizin canı cehenneme! Türk ırkının başına yıllar boyu çorap örmeye çalışan elinizden gelse ilk fırsatta yok etmeye çalışacak ama korkaklığınız da hat safada olduğunan arkadan vrmaya meilli 5 sinsi ırktır bu saydıklarım bunuda yüzünüze vurulmasu gereken bir gerçek olarak görüyorum...
- +1 yıl
Aynen katılıyorum bende. Hristiyan ermeni ve deist türk deseler deist türkü tercih ederim
Ya da yarali köpekle bir ermeni hristiyan deseler yaralı köpeği kurtarmayı seçerim - +1 yıl
Hic iğneyi kendinize batirmayin değilmi hep siz hakliydiniz gittiğiniz her yerde hoşgörülüydunuz benim 1.500 milyon ermeni 450 bin rum 100 bine yakın Kürt öldür üstüne üstlük kibrisin kuzeyini işgal et Kürtleri de güneyde asimile et ama Türkler hoşgörülü ve medeniyet bence siz aynisiniz gittiğiniz her yerde kan ve gözyaşı var dünya biliyor ne olduğunuzu.
- +1 yıl
Rum p. cine bak sen.. kardesimiz vs değilsiniz
Size kardeşliği 1071 de gösterdik biz - +1 yıl
Defol adi herif
- +1 yıl
EftelyaNicosiaa Ermeni soykırımı masalına inanan kaldı mı hala? haha güldürme kendine canısı kendinizi paka çıkarmak için yapmayacağınız şey yok dedim ya sizin en iyi bildiğiniz şey 1. arkadan vurmak 2. kendi yaptığınız soykırımları Türklerin tarafında göstermek bu bile tarihinizin kirli sayfalarını temizlemeye yeterli olmuyor o ayrı mesele
- +1 yıl
@HristiyanKatolikTurk Aynen katılıyorum rum-ermeni bu ikisinin ismi bile küfür gibi geliyor kulağa...
- +1 yıl
Rumlar tarih boyunca tıp, matematik, ve sanat açısında hep başarılı bir halktirlar güney Kıbrıs rum kesimi avrupanın en zengin ülkesidir.. Peki ya sizler bir çinin bir rusyanin arapların somurgesindesiniz ülkenin haline baksana ne halde. bide yunanistana güney Kıbrısa bak.
- +1 yıl
Avrupanın iti olan bir traflarını yalayn yunanıstana mı ? Türkiyenin 20 yıl gerisinden gelen yunanistana mı? bir ekonomik krizle yıllarca bsşa çıkamayan yunanistana mı? söyle nerden başlayım bakmaya?
- +1 yıl
Bak küfür etme önce saygılı bir şekilde konuşmayı öğren
- +1 yıl
Yunanistan gibi aciz bir ülkeyi bana rol model olarak gösteriyosun arkadaş sen kendinde misin acaba?
- +1 yıl
Seninle tartışmayacağım
- +1 yıl
tartışamazsın çünkü saçmaladığının farkındasın Türkiye gibi bir ülke ile 10 minyonluk kendi hlinde küçük bir ülkeyi boy ölçüştürmen bile cahilliğinin ve çaresizliğinin yeterince kanıtı keza kıbrıs rum cumhuriyeti. dipnot Türkler hiçbir buluşa imza atmadı gibi cahilce bir söylemde bulunmadan önce 0 rakamınınilk kez kullanan bilim adamı kimdir mikrop vrüsunu ilk keşfeden kimdir. göz tabanındaki retinayı bulan ve katarakt dünyada katarakt ameliyatlarının yolunu açan bilim adamı kimdir. dünya haritasını ilk çizen ve bu haritada aynı zamanda amerika kıtasının keşfini sağlayan kimdiir. ataomun parçalanabileceğini keşfedip atom bombası fikrini ilk bulan kimdir bunları güzelce bir araştır sonra tekrar konuşuruz; )
- +1 yıl
Ayrıca Türklerin halinde ne varmış hadsiz sözlerini seçerek konuş! doğu Türkista bak çinin baskısı altında ama ölüm pahasına kimliğine sahip çıkmakta azerbaycan türkmenler tatarlar yıllar süren sovyet zulmü onları asimile etmeye-dağıtmaya yetti mi? balkan Türkleri sırpların ve bulgarların baskısı onları yıldırdı mı? biz gagavuzlar ortodox inancımıza rağmen Türk kimliğimizi kaybettik mi? ( ki şamanizmden hrisatiyanlığa geçişimiz daha öncede belirttiğim gibi müslümanlarla karşılaşmadığımız için kendi isteğimizle ordtodox inancını benimsemememiz sonucu olmuştur coğrafi etki) ! ve Türkiye başta pkk olmak üzere içte ve dıştan 4 yanı düşmanla çevrili olup ayakta kalan be bu denli gelişen 2. bir ülke gördün mü? kimse Türkü sevmek zorunda değil sevmesnde zaten Türkün dostu Türktür birbirmize yeteriz ancak ve ancak çekememezlik çok ayrı bir mevzu yılların verdiğikuruk acını ve aşağlık kompleksini al ve sayfamdan defol rum thumu!
- +1 yıl
Bura senin sayfanmi
- +1 yıl
Ayrıca sen bana satastin rumlara hakaret ettim yine kötü birşey solmedim geçmişte yaptiklarinizi soledim
- +1 yıl
Benim açtığım bir başlıkta yorumcu olarak bulunuyorsun dolayısıyla bura benim çöplüğüm ve senin gibi etnik döküntülern açtığım konuya yorum yapması hatta dilimi konuşması bile bana fazlasıyla rahatsızık veriyor hadi balım bir daha görüşmemek üzre açtığım konunun başlığını terkediyor ve sktr olup gidiyorsun burda rum thuımlarına yer yok
- +1 yıl
Tamam
- +1 yıl
Hristiyan katolik türk. Katoliklerden oldum olası nefret etmişimdir sizin ortodoxlarada saygınız yok protestanlara da hristiyanlığın saf halini arıyorsan ortodoxluğu bir araştır derim beynsiz cahil!
- +1 yıl
@Suderyası24 çok doğru diyosun ama en iyi görüsleri sanırım yanlışlıkla seçtiniz sanırım
- +1 yıl
Hayırdır Zübeyde annemizede mi düşmansın hristiyan türk olmaz lafını necip fazıl gibi soysuz etnik döküntüler der Zubeyde annedende nefret ettigine göre anlaşılan sende soysuzun tekisin
- +1 yıl
Görüş sahibi bana kapak fotografindan ne oldugun belli hristiyan Türk olmaz. Demisti sonra korkmusta yorumunu kaldırmış
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
25Cevap
Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Gökoğuzlar da diğer boylar gibi soydaştır. Dini tercihleri kimseyi ilgilendirmez. Üstelik azerbaycan, özbek, türkmen, kazak ve tatar lehçeleri ile birlikte diğer lehçelere oranla daha fazla anlayabildiğim için oldulça yakın hissetmekteyim (kırgızları anlamak çok zor ). Hatta azerbaycan, özbekistan ve Gökoğuzlar (gagavuz) ilk 3'üm. :)
00 YorumlaTurk Turktur... kisisel inanclari kendilerini ilgilendirir... Turk budunu kutsal otukenden balkanlara kadar birlik olmalidir... yuce bilge gok tengride kut bulmus bilge kagan atanin dedigi gibi titreyip kendine gelmeli... butun Turkler kardesimdir... gagavuzlarda bir araptan bir acemden... bir rumdan.. ermeniden daha yakindir Turke...
20 Yorumla
+1 yıltürk ırkı büyük dur. türk ülkeleri birleşip turan olacağını hayal ediyorum. gagauz azarbaycan türkmenistan doğu türkistan kırgızistan kazakistan vs... bunlar bizim kardeşimizdir
03 Yorumla- +1 yıl
Tamamen katılıyorum.. Bazlarına göre biz Türk sayılmıyormuşuk pis gavurlarmşız
- +1 yıl
ister hristiyan ister bilmem ne olsun türk kanı taşıyan herkes türkdür
- +1 yıl
türkler orta asyadan geliyor. ilk türkler göktürkler dır. dünyanın her yanına göç etmişiz. orta asyadan tuna ya doğru
bursayla bir alakanız var onu biliyorum bir sever bursalılar. çoğu müslüman parpinçiksiniz. etrafa saçılmış
00 YorumlaDiğer konusunda 3b cevap paylaştı. Gagavuzlar romanya ve moldova da yasiyorlar bildigim kadariyla varsa guzel bir hatun gelin aliriz 😁
00 YorumlaTürk oldukları hakkında tartışmalar hala sürüyor. Mesela yunanlılar gagavuzların rum halkından olduklarını söylerler yani tartışmaya açık bir konu
012 Yorumla- +1 yıl
Asla! rumların basit asimile oyunları bunlar zaten bizi böyle bölüyorlar. herşeyi geçtim moldovada özerk bir blgede yaşayan ve Türkiyeeden çok uzak olan bir halk neden Türkçe konuşsun yemekleri adetleri geleneklerineden aynı olsun?
- +1 yıl
Ruslar kazakları sahiplenir rumlar bizleri sahipleniyor amaç belli Türki milletleri vbirbirinden koparmak
- +1 yıl
ya ona bakarsan aslı bulgar olup türkçe konuşanlarda var :D asırlarca aynı coğrafyada yaşadık ve haritada ki 62 ülke bir zamanlar bizim egemenliğimiz altındaydı o yüzden böyle şeyler normal. ayrıca işin gerçeği bunu yunanlılar ortaya attığı için bana inandırıcı gelmedi :D Hala istanbula constantinople diyip birgün kutsal sofia ve istanbulu geri alacağız naraları atan saçma ve kıskanç bir toplumdan doğru bir şey söylemeri beklenemez :D yani bende türk olduğunuza inanıyorum ve merak etme müslüman olmadığın için hiçbir türk tarafından gor görülmezsin. Kimse seni dini inancından dolayı yargılayamaz bu tamamen senin özgür seçimin
- +1 yıl
Teşekkür ederim düşüncelerin için
- +1 yıl
Evet haklısın ama o söylediğin çok başka birşey gagavuzun asıl ismi Gökoğuz Türkleridir zamanla slav dillerinde dönüşerek bu köklü Türk kavminin ismi gagavuz olarak kayıtlara geçmiştir yani kıpçak ve kumanlar ne kadar Türkse bizde o kadar Türküz öz Türküz bunu tartışması bile bize hakarettir. bu sadece. seninde söylediğin gibi rumların gerçeği bilmelerine rağmen ortaya attıkları asılsız bir idddia zira bırak rum ırkından olmayı rum kelimesi bile midemi bulandırmaya yetiyor ve keza ermeni
- +1 yıl
Yahudi ve kürtleri de es geçmemek lazım 3: ) sırbistan da 1 kez bulundum gagavuz olduğumu duyan sıradan bir garson bile farklı tavırlara giriyordu kaldı ki dini olarak sırplarda ortodox! ama onların derdi islam da değil direk Türkler geçmişten kalan hatıralar biraz kaşıyor sanırım onları : )
- +1 yıl
Bizler için en büyük tehdit kürtler zaten içimizdeki tehlike... Türkiye de yaşıyorum balıkesir uzunca bir süredir ailemin işi nedeniyle
- +1 yıl
Senelerdir olmayacak bir hayalin peşine düşüp binlerce analar ağlattılar ve bir toplumun nefretini kazandılar. Tabi her kürt için demiyorum elbette bu bayrak altında yaşamaktan onur duyan kürtlerde var ama şahsen şu kürdistan naraları atanların kafasını gövdelerinden ayırmak istiyorum. Biz başka milletlere benzemeyiz vatan bayrak dedin mi akan sular duruyor bizim için :) şahsen türk olmaktan gurur duyuyorum. Rizeliyim bende burada kürtlerin sesi bilr çıkmıyor
+1 yılTürk olsunda dininin önemi yok. Hristiyan peçenekler Malazgirtte müslüman Alparslanın safına geçtiler
10 YorumlaNerede yaşıyorsun? Ayrıca Türk olda kutsal kanı taşıdıktan sonra dinin pek önemli değil
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılAsimilize edilmiş Türkler (!)
00 Yorumla - Diğer konusunda 428 cevap paylaştı.
+1 yıluzak memleketteki akraba gibi
00 Yorumla
+1 yılolumsuz bir bakış açım yok
00 Yorumla
+1 yılTüm Türkler kardeştir
00 YorumlaDiğer konusunda 2,5b cevap paylaştı. Gagavuz magavuz bilmem ben. Türk ise farketmez. 😀
05 Yorumla- +1 yıl
Gagavuzlar da Türk işte ama inançları ortodox hristiyan ve benden bir gagavuz Türküyüm
- +1 yıl
. Türkmen Kırgoz Kazak Azeri Türkiye-Anadolu Balkan Türkleri Ahıskalar daha eskiye gidersek Ural Selçuklular Kıpçaklar kumanlar ve aklıma gelmeyen bir çok Türk kavmi ve boyu biz gagavuzlar için kardeştir soydaştır yalnız Türkiye Türklerinden arap hayranlığı biraz ön planda sanırım ben böyle bir çıkarım yaptım yanıtlarada bakılırsa?
- Diğer konusunda 358 cevap paylaştı.
+1 yılO nedir ki ilk defa duyuyorum
015 Yorumla- +1 yıl
Gagavuz bir Türk boyu tam Türkçesi gökoğuz dur ama ortodox hristiyanlık inacına mensup bir Türk kavmidir yani kısaca hristiyan Türkler
- +1 yıl
Hristiyan Türkler yani
- +1 yıl
Evet ve bende ortodox hristiyanlık inancına mensup bir gagavuz-gökoğız Türküyüm!
- +1 yıl
Kardes tamam o soyda kal ama müslüman olarak kal be
- +1 yıl
Sana kısaca şöyle özetleyim diğer Türki kavimler gibi göçebe hayat süren gagavuzlar tarih boyu müslüman Türk ve araplarla hiç karşılaşmadığından zamanla slavların etkisinde kalarak şamanizmden ortodoxluk inancına geçiş yapmışlardır ancak dilimizi cültürmüzü ve en önemlisi kim olduğumuzu unutmadan bugünlere geldik en önemlisi de bu bence şivemiz anadolu Türkçesidir ve adetlerimizden yemeklerimize herşeyimiz anadolu Türklerinden farksızdır.
- +1 yıl
Bizi hristiyan diye dışlayan bazı kesimler de mevcut Türkiye de ancak onlar da Türk kimliğini haketmeyen asimile olmuş arap yaltakçıları zaten
- +1 yıl
Tamam irktan sıkıntı yok ama karahanlilardan sonra gelen Türk boylarınin hepsi müslüman dı karahanlilar öncesi ise tengri inancı vardı
- +1 yıl
Sude benim için önce dini sonra ırkın gelir bu hayatta allah beni müslüman ve Türk yaratmış çok şükür
- +1 yıl
Ordodoxluk cültürümüzün bir parçası din değiştirmek tajdir edersiniz ki o kadr kolay değil ve bende dahil biz gökoğuz Türkleri dinimize son derece bağlıyız bence mnemli olan Türklük dinler bağlayıcı olmamalıdır tercihtir tanrı ile insan arasında olandır benim sana gel ortodox ol dememden farksız bu söylediğin
- +1 yıl
Yani sen Ortodoks öyle değil mi ve ırkın da Türk doğru değil mi
- +1 yıl
Ortodox hristiyan ve Türküm evet
- +1 yıl
Bende elhamdulullah Müslümanım çok şükür ve Türküm
Ayrıca müslüman olan herkes kardeşimdir benim yanlış anlama sana saygı duyuyorum ama Kuran müslüman Müslümanın kardeşidir diyor o yüzden benim için önce din gelir - +1 yıl
Yaşadığımız yerde moldova da bulunan gagavuz özerk bölgesidir gagavuzya ve başkenti kumrattır hiç duymamana şaşırdım açıkçası biraz youtube da gagavuz türkleri yazarsan bununla ilgili birçok video çıkar karşına ordan bigi edine bilirsin bizle ilgili daha detaylı kardeşim
- +1 yıl
Olur kardes bir gün bakarım ama detaylı ca bakmaya çalışırım en başını bulmaya çalışırım
- +1 yıl
@SeeYouBaby sen müslüman müslümanın kardeşidir sözüne inanıyorsun ama Araplar tarih boyunca biz Türkleri canice katletti zor zamanlarımızda yardımlarımıza Türk kardeş soydaşlarımız koştu geldi araplar hâlâda fırsatını bulunca yine Türklere canilik yapıyor
Diğer konusunda 18,3b cevap paylaştı. Ne gagavuzmuş arkadaş :D
08 Yorumla- +1 yıl
Sorun mu var sen hayırdır?
- +1 yıl
Bence senin gagavuzlarla değil Türk kimliğiyle bir sorunun var hadi yol al!
- +1 yıl
K. rtsen açık açık söyle direk engelleyim uğraştrma beni
- +1 yıl
Bizden senin gibi gevşekler çıkmaz ama neyse...
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇekik gözlülermi onlar gagavuzlar
123 Yorumla- +1 yıl
Sarışın esmer çekik hepsi var ama genelde çekik değil bende bir gagavuzum ve koyu tenliyim mesela
Cevap sahibi+1 yılO zaman Türk değilsin halis Türk çekik gözlü elmacık kemikli sarı tüysüz olurlar..
Anadoluda Türküm diyenlerin de çoğu Kürt-arap-fars-rum-ermeni-balkan kırmalarıdırlar Türkiyede %9 Türk var bu bir gerçek- +1 yıl
Gökoğuz türkleri ve kumanlar. çekik gözlü değillerdir
Cevap sahibi+1 yılHmm doğrudur
- +1 yıl
Birde biler yani gagacuzlar yüzyıllar boyu slavlarla birlikte yaşamışız inimiz bile slavlarla aynı ortodox hrstiyan orta asya Türkleriyle karşılaşmamışık belki o yüzden klasik çekik göz kombini olmayabilir ama geblerimizde hafif bir karışıklık varsa bile sonuç olarak özümüz Türktür!
- +1 yıl
ki bizde slavlarla karışıklık varsa bile söylediği gibi seninde Türkiye Türklerinde de laz çerkez kürt arap hatta rum karışımı olabilir genetik olarak
Cevap sahibi+1 yılBende Türküm türkmenim hafif çekiklik var bendede ama ırkçı ya da milliyetçi değilim hepimiz insaniz sonuçta üç günlük dünya kimseye kalmaz
- +1 yıl
K. bakma ama bence rumlar ve ermeniler başta olmak üzere ırkçılığı hakediyorlar sen bir ruma-ermeniye kardeşim diyebiliyorsan bu noktada senin Türklüğünden şüphe duyarım
- +1 yıl
Ben bir hristiyan Trk olarak bunu düşünüyorsam müslüman olan Türkl soydaşlarımın bir o kadar daha jassas olması gerek bu konuda çünkü rum ve ermeni etnik döküntüleri sadece Türkün değil islamında düşmanı olmuşlardır tarih boyu...
Cevap sahibi+1 yılHas Türküm bacım rumlar Kürtler ermenilerde insan anadolu topraklarında binlerce yıldır beraber yaşadık geçmişte çok hatalar oldu ölümler ama bunu bitirmek lazim bu devirde hala savaş kaos kimseye bir faydası olmaz! Aşağıdaki kızla satastin üzüldüm
- +1 yıl
3 günlük dünya diyip her düşmanımıza taviz verseydik bugün ne Türkme ne n tatar ne ahıska veya gagavuz kalırmıydı sence? iyi düşün derim
Cevap sahibi+1 yılBen müslümanim çok şükür
- +1 yıl
Bu kadar duygusal olma derim! dün neyseler bugünde o hepsi emin olabilirsin buna sadece sinsiliklerinden dolayı kamufile yetenekleri güçlü hepsi bu
Cevap sahibi+1 yılPeki bu senin görüşün saygi duyarım
- +1 yıl
Biliyorum balım Türkmenler müslüman oluyo r Ben ortodox hristiyanım gagavuz-gökoğuz Türkleri dünya üzerinde hristiyan olan tek Türk kavmidir bidiğim kadarıyla zaten ve dediğim gibi kuman-kıpçak ve gökoğız-gagavuz Türkleri çekik gözlü değillerdir genelimiz sarışın renkli gözlü ve bazılarımızda benim gibi çok hafif buğday tenlidir yani bende has ve has Türküm
Cevap sahibi+1 yılAnladım bende çavuşoğlu boyundanim
Cevap sahibi+1 yılKatolimisiniz ya da ortodoks?
- +1 yıl
Bende saygı duyarım ama yinede çok taviz vermemeni bir soydaşın olarak tavsiye etmek istiyorum sende tahmi edersin ki Türk milletleri bugün bir zayıflığa zafiyete düşse bu rum-ermeni kpkleri üstmüze tkrüpte geçerler bu çok açık bir gerçek
- +1 yıl
Ortodox canım
Cevap sahibi+1 yılAnladım ablacim bana saygı duyan Türklüğüme karşı saygısızlık yapmadığı takdirde umrumda değil ama kötü birşey görsem tabiki bende savunma yaparım
- +1 yıl
Gizli üye Türkiyede sadece yüzde 9 Türk olduğunu iddia ettiğine göre esas sen Türk degilsin demekki Türklere düsmansın
- +1 yıl
Gizli görüş sahibi bence sen Türk değil Türk kılığına giren soysuzlardansın
- +1 yıl
Geçmişte hata olarak mı Türkleri öldürdüler 1910 1918 li yıllarda ermenilerin Türklere yaptıkları tam bir canilikti AYNI caniliği 60 yıl sonra Azerbaycan Türklerine Hocalı Soykırımında yaptılar
- Diğer konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yıl3 kişisiniz daha tanisamadik biriyle
00 Yorumla Türk candır her yerde 🤘
00 YorumlaTürk türk 'tür.
00 Yorumla
+1 yılTanımıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılGagavuzları seviyoruz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen türkü türk olduğu için seven biriyim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhristiyan türk olmaz
04 Yorumla- +1 yıl
Gagavuz Türkleri ortodox hristiyandır
- +1 yıl
Ve bende bir gagavuz Türküyüm
- +1 yıl
Bazı kişiler resmi tarih kitabından dolayı malesef hristiyan Türklerin varlığından habersizler @suderyası24
Cevap sahibi+1 yıl@gültenbüşra Kapak resminden ne olduğun belli zaten. Sizin ne halt olduklarınız umrumda değil. Türk hristiyan olmaz nokta.
Diğer konusunda 49,7b cevap paylaştı. O ne demekmiş
03 Yorumla- +1 yıl
Araştır googleden arkadaşım burda sormak yerine gagavuz ortodox hristiyanlığa mensup Türk kavmidir ve şu an moldova da gagavuz özerk bölgesinde yaşarlar
- +1 yıl
Bende bir gagavuz Türküüm
+1 yılİyi değil
01 Yorumla- +1 yıl
Sebep?
+1 yılOrtadoks derken
06 Yorumla- +1 yıl
Ordodox hristiyan
- +1 yıl
Hristiyan türk ırkı kaldı mı ki
- +1 yıl
Araştır derim