'Telafisi olmayan seylerin izahı gereksizdir' demis Victor Hugo reyiz.
Sizce neyin telafisi olmaz?
Sizce neyin telafisi olmaz?
Bir insana kötülük yaparsın belki affettirebilirsin, bir hakaret edersin belki affettirebilirsin, ihanet edersin belki affettirebilirsin, doktorsundur yalnış bir ilaç verirsin adama ters etki yapar, ölecek gibi olur iyileştirirsin, belki affettirebilirsin... Ama öldürürsen... İşte bunun telafisi mümkün değil. Ölüye iftira atarsan, ya da ölünün ardından bazı iddialarda bulunursan ve o iddialar doğru çıkmazsa, işte onun telafisi mümkün değil. Çünkü onu tekrar diriltip de hakkını helal et deme şansın yok. Ve ahirette herkes kendi hakkının peşine düşecektir... Ölüm dışında herşeyin bir telafisi vardır, tam telafisi olmasa bile başka bir yerden gülüp tutunabilme şansı vardır. Herhalde şu dünyada en kötü şey katil olmak ve ölen bir insana iftira atmak... İkisi de hayat bozu azap. Yıllarca hapiste ceza çekseler bile, öldürülen kişinin ailesi bin kez affetse bile, içindeki ceza peşini bırakmaz.
:))
Güvendir.. Gittimi bir daha gelmez..
Kalp kırıklığıdır.. Sittin sene kırılmadan önceki gibi olmaz.
Hasrettir. çektikten sonra yüreğin bir daha tam anlamıyla gülmez..
Ha bir de en önemlisi gerçekten sevmektir.. Karşılıksız ise bir daha asla gerçekten sevemezsin..
:)
tecrubeyle sabit mi:D
yok saol yasayacagımızı yasıyoruz zaten:D
Bence Telafisi olmayan tek şey. Geçen zaman. Her saniye geçiyor ve geri alamıyorsun. Telafisi olmayan şeyler o geçen zaman içinde gizli işte. Zamanı geri alabilirsen. Telafi edebilirsin dediğin şeyleri. Ama zamanın Telafisi yok ki...
Cevap
31Cevap
1- İhtiyarlık gelmeden, gençliğin,
2- Hastalık gelmeden, sıhhatin,
3- Fakirlik gelmeden, zenginliğin,
4- Ölüm gelmeden, hayatın,
5- Meşgul olmadan boş zamanın kıymetini bil.
tamam
hz.muhammet mustafa s.a.v efendimizin sanırım bu sözleer değil mi
Patavatsizca söylenip kalp kıran laflarin telafisi cok zordur.Iyileşse bile izi kalır.
bu bir gönderme mi:D
Kumar oynamak bunun sonucundada sevgilini kaybetmet bunun sonucundada sevgilinin yeni bir sevgili bulması bunun telafisini bulamadım ben.
sadece bir erkeğin güvenini yıkması, bütün insanlara olan güvenini yıkar. işte bunun asla telafisi olmaz.
Kırılan kalbin,yaydan çıkan okun,dilden çıkan sözün,yumurtaya erişen spermin telafisi olmaz
sonuncusu fevkalade
Haksizligin aldatmanin deger verenin agzina sicmanin..
bir ölümün bir de ayrılığın bir de yaşanmayan yılların olmaz heralde...
Kendi sagligna zarar vermek ya da vercek aptal davranislarin telafisi olmaz bence. Cünkü hicbirsey kendin gbi degerli olamaz
1- Haksız yere insan öldürmenin
2- Allaha şirk koşmanın
3- kul hakkı yemenin
4- zina etmenin
5-Kalp kırmanın
Seçilleri oku Fatin karabterin ikabdıran bir tip vardı onun bunu izah etmesi mesela ya da raskolnikov unun rehinicinin odasından kanlı baltayla çıkarken elindeki Balta'nın izahı gereksiz
deli gibi sevdiğin kişiden tiksinircesine vazgeçmek
bozulan kızlıgın kızlar ıcın telefısı yoktur heralde :D
pişman olunan herşeyin telafisi yoktur ne kadar düzeltmeye çalışsandaolmuyo eskisi gibi
zor soru ;) ama benim icin drustlugun disina cikmanin telafisi yok dedim gitti:)
Kalbi paramparça etmek sonrası pek önemi kalmıyor.
Gerek cevap ise ölmek (:
ağızdan çıkan lafın yaydan çıkan okun ve benim tesbitime göre ihanetin telefisi olmaz aga
sevmediğin biriyle evlenmek, sevmediğin bir işi yapmak, çakmağı çakmak, tetiğe basmak, direksiyonu uçuruma kırmak vb. :)
Hicbirsey,herseyin bir telafisi vardir sadece zaman gerek.
Hayatta dort sey geri gelmez...
Atilan ok
Soylenen soz
Gecmis hayat
Kacirilmis firsat
göte giren şemsiyenin açılma telafisi olmaz
Boşa geçirilen Ömürdür telafisi olmaz.
en önemli şeyin ne oldugunu zaten biliyorsun
Dil yarası.
:D bepanthen dene
Gıdıkla da güleyim :)
sen o cevabı verırken ne kadar cıddıysen ben de o kadar cıddıydım:D