Bu aç gözlü kedilere ne yapılmalı?

Öğrenciyim ve ev arkadaşımla sokaktan bir kedi sahiplenmiştik. Aşısını vs herşeyini yaptırdık ki bayağı paramız gitmişti. Giriş katta oturuyoruz ve kedi sokağı unutamadığından herhalde evden kaçtı. Biz de çıktık aradık bulamadık kdiyi. Mahallede 2 tane de başka kedi var bunlar bu mahallenin demirbaşı gibiler. Başka kedi barındırmıyorlar burada. Mahalledeki birkaç ev de bir sürü yemek veriyor bu kedilere yani aç filan değiller. Dün çok yağmur yağdı diye herhallde bir miyav sesi gelldi camdan baktık bizim kedi gelmiş. İçeri alamadık çünkü hem parazit kapmıştır hem de çok kirliydi ve ıslaktı. Kediye mama verelim dedik ama öyle bir korkutmuş ki diğer kediler bunu uzakta olmalarına rağmen bizimki korkuyor kaçmaya yer arıyor. Zorla biraz yemek yedirdik ama bu kedi sürekli arkasına bakıp duruyor çok yavaş yiyor neyse bu yer dedik gittik içeri sonra bir bakalım dedik diğer kediler bunu kovmuş mamayı onlar yiyor. O kadar sinir oldum ki öldüresim geldi kedileri onları kovdum bizimki saklanmış sonra o geldi diye. Sonra uyuduk. Sabah bşr baktık biizm kediyi gene kovmuşlar bunlar yemişler. O kadar ayar oldum ki anlatamam. Aç da değiller akşamüstü baika bire ev onlara tavuk kemikleri eti filan vermişti.
Bu aç gözlü kedilere ne yapılmalı?