Tabiki goreve de gidebilir ama bunu yapacak çok fazla kız tanımıyorum. Aslında biraz düşünürseniz bunun cinsiyetle ya da coğrafyamızla alakalı olmadığı fikrine karar kılabilirsiniz çünkü bunu yapmak istemeyen erkeklerin sayısı da oldukça yüksek. Benim böyle bir hedefim var ve bunun için ne gerekiyorsa yaparım. Gözü kara olması gerekiyor insanın. Eleştirilere açık, cesur ve fedakar olması. Kızlar genel olarak fazla duygusal bunu inkar edemeyiz ama hayat koşulları sağladığınca olgunlaşmış kızlarımız da var ki bir çok erkekle karşılaştırmaya bile gerek kalmayacak kadar iyi asker olabilirler. Ben bu hedefim için ilk adımı attım ve çok önemli bir ameliyata girdim. Hayatımı göze aldım. 3 senelik nuss ameliyatı sürecim var. Ameliyata girmemdeki baş neden askeriyeye verilecek olmam. Pektus hastalığına sahiptim vu yuzden girdim. 3 sene sonra ikinci ameliyata girecegim ve son iyilesme surecim gectigi zaman da kariyerimi tamamlamis olarak askerlige atilacagim. Hırslandığım zaman gogus kafesime örülü metal parçalarını ve kelepceleri bile hissetmiyorum. Hiç hir sey canımı yakmıyor. Duygusal durumlarda soğukkanlı kalabiliyorum. Çok yakınım da olsa kayıplar konusunda annem ve babam kendini kaybederken ben kendimi kaybetmemem gozumden yas bile gelmemesi aynisi ameliyat surecinde de geçerliydi. Annem ve babam benimle ilk kez gurur duydu ve gecmiste bana yaşattiklarindan pismanlik duydular. Kin tutan biri de değilim. Sonuc olarak ancak bu verdigim örneklerdeki soğukkanlılığı gosterecek askerler başarılı birer subay ya da komutan olabilirler. Ben kendime güveniyorum. Bir gün beni o cephede göreceklerine inanıyorum. O gün için kendimi gerek duygusal gerek fiziksel gerek stratejisel olarak hazırlıyorum. Kendinize inanın. Son olarak, görsel olarak iyi duruyor ya da sizi güçlü hissettiriyor diye asker olacaksanız hiç olmayın. Sonra pes edersiniz. Egonuzu doyurmak için yapabileceğiniz daha bir sürü şey olacaktır emin olun.
vatanı korumak kadın erkek işi degil yürek işidir ha belki yer alamayacakları yer vardır bilemem ama cok normal bir durum bu ordumuzda kadınlarımız da yer almalı
Ayni gorevi ifa etseler bile bir kadin yaralandiginda onu o anlarda oradan kurtarmak icin olayin sicakligi ile erkekler mantikli hareket etmektwn cok duygusal hareket edet buda onlarin hayatini tehlikeye sokar... olmaz bu dediklerin diye dusunmeyin olabilecek seyler bunlar
evet bu doğru ama sonuçta bu yaralanmalar vs mutlaka olacak şeyler ki zaten asker oluyorlarsa eğitim aldıkları için böyle şeylerin nadiren görüneceğine inanıyorum ama yine de haklısın. Görüşün için teşekkür ederim. :-)
Askeri ne kadar egitirsen egit bazi. konularda duygulari devreye girer robot degiller sonucta ki o anlarda duygulara yer olmaz... nadiren dedigin konu doguda her gun oluyor. inan o yaralanmalardan birinde kadin asker olsun zayiat artar... rica ederim..