Şu kitap okuma köşesi gözüme çok huzurlu bir yer gözüktü birden :)

Sıcak yaz günlerinde Karadeniz'de olmak ayrı bir tutku. Bir de anneannemin evindeki ambiyans paha biçilemez derecede özel. Hiç araba, tartışma ve rahatsız edici sesler yok. Oradaki karga sesi bile insanı rahatsız etmez; insana, karganın zekâ yönünden en üstün hayvanlardan olduğunu düşündürür sadece.
Özellikle sabah vakti. Sabah ezanının okunmasıyla ortam hafifler, sanki dünyada tek başınaymışsın gibi hissedersin. Esen sıcak rüzgâr eşliğinde savrulan ağaç yapraklarının çıkardığı o sesle ritim tutan bülbül kuşlarının selamlaşmaları, seccadeye yansıyan ay ışığının ışıltılı cazibesiyle bütünleşince, ortaya çıkan manevi atmosfer namazda içimizi kıvançla doldurur.
Cennetten bir köşe. Görüntüsü var üstelik sesi de. O anki huzur, uzun gayretler sonucu yapılan tevekkülün getirdiği kabul olunmuş bir dua gibidir. Ve selamı verirken meleklere, Doğu'dan arşa yükselmeye hazırlanan güneşin selamını alırsın. Arşa yükselmeye hazırlandığı o yol, kırmızı tonlarında hapsolur. Bu bana, Doğu'da doğan İslamiyet üzerine çarpışan atalarımın kanını hatırlatır.
Anneannem
Cevap
6Cevap
Sevgilimin yanında olmak..
Ve shahmen dinlemek <3
istediklerini elde etmek..
insanlardan uzaklaşmak kesinlikle.
Sıcak su altında saatlerce öylece durmak
ben burda uyurum 🙄🤗
Elimde kahve kitap ve pandiflerim
burda geceleri gör huzuru :)
Evim evim güzel evim.