Mantık ve din çelişkisi yüzünden ateistim
Ama birine inanma ihtiyacım var
Bir cümle ile neden müslüman olmalıyım
Ama birine inanma ihtiyacım var
Bir cümle ile neden müslüman olmalıyım
BAKARA-30: Bir zamanlar Rabb'in meleklere: "Ben, yeryüzünde bir halife atayacağım." demişti de onlar şöyle konuşmuşlardı: "Orada bozgunculuk etmekte olan, kan döken birini mi atayacaksın? Oysaki bizler, seni hamd ile tespih ediyoruz; seni kutsayıp yüceltiyoruz." Allah şöyle dedi: "Şu bir gerçek ki ben, sizin bilmediklerinizi bilmekteyim.")
Bu eyet-i celile ile ilgili tevsirciler, Adem a. s dan önce dünya üzerinde yaşaynların olduğunu, çünkü eğer öyle olmuş olmasaydı meleklerin cevaplarının ""Orada bozgunculuk etmekte olan, kan döken birini mi atayacaksın? Oysaki bizler, seni hamd ile tespih ediyoruz; seni kutsayıp yüceltiyoruz." bu şekilde olmayacağını
bu insan topluluklarından dahada öncesinde ise ;
"Ben cinleri ve insanları, yalnızca bana ibadet etsinler diye yarattım." (Zariyat, 51/56)
ayet-i kerimesine bakarak cinlerin hüküm sürdüğünü belirtmektedirler.
Aşağıda bir arkadaşa yazdığın soruya mütakip bunu yazdım... "Müslüman olmalımıyım" sorusuna gelince, Arkadaşım İslam nimeti nimetlerin en büyüğüdür, Rabbim seni bu inançla şereflendirecekse zaten inanırsın.. yani onu ne ben ne başkası sana cevaplayabilir. İslami konularda ise elimizden geldiği kadar cevaplayabiliriz.. Çünkü Kur-anı Kerimde bazı ayetleri şu anda anlamamız bile mümkün olmuyor, vakti gelince çıkacak... Aynen 1500 yıl önce insanların bazı ayetlerle alakalı yorum yapamadığı gibi... Kur-anı kerim mucizeleri diye araştırırsan , ne demek istediğimi anlayabilirsin.
Örnek : 7 gök tabiri bu günkü bilimle isbatlanmıştır fakat ben şahsım adına bunun metafik bir olgu olduğuna inanıyorum. ki bu bilim için insanlığın en az bin yılı daha var !!!
Bak dostum bizim dinimiz kadar güzel ahlaklı bir din yok bu hayat ebedi değil geçici. Bunca güzellikler varken islamda bir insan neden Müslümanlığı seçmez ki? Dinimiz kısıtlıyor diye mı yoksa bu istememezlilik inan kardeşim lütfen bir odaya geç ve düşünmeye başla ben bu hayata niye geldimden başla ilerle ilerle düşünerek beynin belli bir yerde duracak daha ilerisini daha düşünemezsin ve düşünürken de sorgula kendini ve bunca güzelliği bize sunan Rabbime şükürler et bu dünya geçici kardeşim lütfen geç olmadan Müslümanlığa gel bizim dinimiz hoşgörü dini lütfen dediklerimi iyi bir düşün buraya kadar okuduysan Allah razı olsun aklıma gelenler bunlardi inşAllah hayırlısı olur senin için saygılar.
kardesimm islamdaa isik var belki inanmassin bn Şu an okdar inancli deilim. Allah afetsin. namaz kilmak iatiyorum ama useniyotum. Allah afetsin. bak ramazan ayinda namaz orucum dualaeim inancim kalbim tamdi Allaha karsi inanki hayata karsi hic olumsuz bisiler olmuyodu. ama ne zamn biratim 4 5 aydir kilmiyorum hep sıkıntı hep sıkıntı Şu an ezan okunuyo ve ben istiyorum gidip namaz kilayim sende insaalh dogru yola gelirsiinn.
bak kardesimm bir seyi biri yaratiyoo deilmii misal binalar arbalar esyalar bir insan tarafindan yaratiliyo dimii. mesela bizi anemiz dogurdu onu annesi ve ondan ta oncekini kim yaratti Allahh. bu soledigimi sindirirsen anlarsin. sonra bu kainatii ve kuran gelecek hakinda bilgiler veriyor. ve hepsi zaman ilerledikce cikiyorr iyi arastirsann tobe edersin bolecdusundun diye insaalh dogru yolun farkina varirsin guzel kardesim
Dr. Zakir Naik Bana İslamın doğru doğru din olduğunu ispatla müthiş bir adam bu mutlaka izle hem espirilide sıkılmazsın mantığına da hayran kalırsın
Dr Zakir naik biraz detaylı arastirirsan soruların hep aynı sorular cevapların biraz daha evrildigini görürsun. adama soru soran kişiler önceden ayarlaniyor. bir ara hoşuma gidiyordu ama aynı soru ve aynı cevapları görünce suphelendim artı adamin kanalı var konferans veriotr işi paraya dökmüş
Dinsiz bir hayat mı istiyorsun peki? Onlarda dinsiz bir hayat mı yaşamalılar? Bak insanın fıtratında olan bir şeydir ki bu bir inança ihtiyaç duyarlar bir yaratıcıya ihtiyaç duyarlar. Ve bütün dinleri araştır eğer mantıklı düşünebilen bir insansan islam dini en doğru ve güzel dindir.
Cevap
19Cevap
huzur islamda çünkü... eğer kişilere takılmadan gerçekten inanarak yaşarsan huzurlu olursun. islamiyet en güzel din ve tam bir din. yaşayanlara bakma. mesela herşey allahtan diyorsun beynindeki tüm sorulr sorunlr çözülmüş oluyor çünkü allahtan diyebilmek ve sabretmek önemli.
şimdi şöyleki tıpla alakalan yok ama tıp kitabı alsan okusan anlar mısın? ilmin içine girmeden yorum yapmamalısın. iyi biriyle görüş tavsiye iste, hayat çok soruya gelmez herşey mantık değil. at soruları beyninden inan rahatla diyorum:)
oooo sen kendi bildiklerinde boğuluyorsun.
1. ben alimim herşeyi bilirim demedim demem.
2. iyi bir hocadan bilgi sahibi birinden tavsiye al dedim
3. tıpta birçok teşhis ve farklı yorumlar vardır.
mesela bir doktor yumurta karaciğere kötü gelir derken diğeri iyi geliyor diye iddia eder.
demek istedğim bilmediğin bir konuda pat diye yorum yapamazsın
din dışındaki yaptığın herşeyden sen sorumlu olmuyor musun? akıl baliğ değilsen deliysen zaten sorumlu değilsin kaptın mı?
he ayrıca sorgulama diye birşey yok. bu soruları düşünebiliyorsan zekisin demektir hep fazla zeka bunlar:)
Mezheplerde farklı yorum yoktur hepsi aynı kapıya çıkar... mezhepler insanların karakterine yapısına uygun olarak düzenlenmiştir... yani hanefi olan biri şafilikte zorlanır çünkü onun kaldırabileceği bir yol değildir... vs...
bir insanın kapasites nedir? en zekimiz en fazla ne yapabilir ki? birde bunların hepsini uyumlu saliselik milimetrik bildiğin en ufak ayarlarına kadar yapan Allah ın varlığına inanmamak ahmaklıktır
İnsan midesini doyurmakla aclıktan kurtulur fakat aclık ceken tek vucut değildir manevi aclık ruhun ac bırakılmasından kaynaklanır şu an sendeki olduğu gibi o yüzden inan ve o boşluktan kurtul🌪
kardeşim madem mantık insanısın sence redd etmen mantıklımı?
en basitti bir resimin bile ressamı varken koskoca kainaatın tek başına tesadüfler sonucu olduğuna inanmak nkdr mantıklıdır?
bu kainatın bir ressamı bir yaparı olmadığını savunmak akıl işimidir?
herşey yerli yerince güneş bile bir cm daha yakın olsa dünyaya yaşam mğmkün olurmuydu? peki bunları düzende tutan yüce kudret sahibini yalanlamak en büyük akılsızlık olmazmı güzel kardeşim bir düşün.
Din ile mantık aynı çerçeveye girmez. İkisinden birinden vazgeçeceksin. Bir kere araştırıp mantıksızlığı görürsen bir daha dönmek mümkün olmuyor maalesef. Ya sorgulamayı kesip itaat edeceksin ya da ateist kalacaksın.
İşin müsaitse insanlar arasında bu dindar rolünü kullanarak rant kazanabilir ve paraya dökebilirsin. Dinden daha iyi prim yapan bir ideoloji var mı bilmiyorum.
1) Mantigin ile dinin (?) celistigi yer ne belki yardimci olurum.
2) Kalben ve aklen tum supheleri gidermeden evet ben muslumanim demekle ne kadar musluman olunur Allah bilir.
Peygamberlik soy ağacı diye bir şey var uzun uzun yazmam yerine bakıp cevap verirsen sevinirim. ilk peygamber ve insan hz ademden son peygamber Hz Muhammed'e kadar olan soyağacı buradan yaş toplandiginda insanlığın 6 bin yıl öncesine dayandigi gözlemleniyor bu arada sayıları abartılı bilirim doğrusu için bak dedim ama ilk insan fosili çok daha uzun süreye dayanıyor
Araştırıp tekrar dönersen sevinirim
Birader mantığın ne diye çelişti anlamıyorum. Semavi kaynaklarda geçen gün yıl ay hep farklı şekilde tarif edilmiş.
Bu iş fosilden çok zaman mekan yoğunluk vs onlara dahil ve %100 kesin olarak doğruluğunu veya yanlışlığını ispat edebileceğin bir iş değil. Kardeş sana tavsiyem olayın özüne in bir yaratıcı var mı varsa delilleri ne vs. Garantisi olmayan işlere sonra yönel.
Allah akıl fikir versin ne diyim! Ya allah ya hak ummedi müslümin yanacaksın! Devleti peygamberler yönetiyor!! Yol yaptı! Metro yaptı!! Bunları dozerler 10 senede yapacakken allahın melekleri iktidara yardım etti ve inşaatta amele gibi çalıştılar!!
İslam'a sadece senin değil, bütün dünyanın ihtiyacı var... tek sıkıntı İslamı Doğru Yaşamayan Devletler ve İnsanlar... Eğer Doğru Yaşansaydı Dünyada Huzur Mutluluk Olur Hiç Kimse Sıkıntı Çekmezdi... İki Günlük Dünya İçin Sonsuz Güzellikteki Ahiret Hayatını Tehlikeye Atma Kardeşim.
eğer ALLAH egoist bencil olsaydı ona inanmayanları burada da yakardı ahirete bırakmazdı... ama o yarattıklarına mühlet veriyor ki beni araştırıp öğrensinler verdiğim nimetlere karşı nankörlük etmesinler istiyor... yani sana verdiği göz kulak burun duyular dünya içecek yiyecek nefes oksijen bunları ben sana sunuyorum sadece benden olduğunı bil bana inan ve iman et diyor çok mu sence? misal sen birine ödünç birşey verdiğinde onu geri vermezse neler yaparsın öyle değilmi?
Olmalısın evet kardeşim Küçük bir örnek şeytanı atşeten var edende rabbimizdir vesvese verir iyi şeyleri yapmaman için buda rabbimizin var oluşudur kafanı karıştıranda şeytandır sen ateist olsan kafan karışmazdı vicdanlı bir insansın
Uyanmamak elinde değil uyumak elinde değil anlaki seni yöneten bir güç var yetmezmi? Ne kdr az düşünüyorsunuz
Bütün felsefi ve bilimsel argumanlar bir yana dursun, insanın fıtratında bir yaratıcı ya inanma ihtiyacı var. Bunu kendinde söylüyorsun zaten.
Öncelikle monoteist olun sonra ontolojik delillerle başlayın. Arkası zaten gelecektir.
sen bu lafı söyledikten sonra müslüman falan olma mülüman olmanı allahım kabul etmesin amerika olmak üzere uzaylıları varlığını gizlemek için çabası ney biliyomusun kuranda geçtiği için amerika ve diyerleri müslüman olmasından korktuğu için sen müslüman olmalımıyım deme bu sağatten sonra
Kendini kandırmak kısa süreliğine işe yarasa da uzun vadede hiçbir şeye faydası olmaz.
Sırf bişeye inanmaya ihtiyaç duyduğun için müslüman olursan gerçekten müslüman olmayacaksın, sadece kendini bir tanrının var olduğuna inandırmaya çalışmış olacaksın. Ama büyük ihtimalle yok, bunun yerine inanç ihtiyacını aşmaya çalışsan daha iyi olur.
Ateistim ve evet aştım.
Ben kendimi ateist olarak tanımlamaya başlamadan önce bile din ve allah kavramları hayatımda fazla yer almıyordu, belki bu yüzden benim için kolay olmuştur. Seninle tam olarak empati yapamam ama üstüne gidersen kurtulacağına eminim. Bu gerçek bir ihtiyaç değil, sadece çocukluktan beri bilinçaltına yerleştirilmiş.
allah yoksa benım gibi yagusukluyu kım yarattı delikanlı?
bu cümle yeter.
valla ister inan ister inanma islam dini buna karışmaz sonuçta islam inancına göre seni bağlayan bir durum orda hesabı sen vericeksin biz değil.(tabi islam inancına göre)
mantığına oturtamadığının peşınden ancak duygusal tatmınlerle gıdebılırsın ıster ol ıster olma
dünyaya ve yaratılmışlara bakınca bunlardan ibret almalı ve bir yaratıcı ALLAH olduğuna inanmalısın
hiçbişey kendiliğinden oluşmaz...
Maymundan gelmek mantıklı geliyor mu?
Hobi olarak ol bu kitlenin %98 i gibi
Allah katında geçerli olan tek din İslamdır.
Tum herseyin bir yaraticisi var
evet
Ol..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar