Sozlume sinirlenmekte haksız miyim?

1 senelik iliskimiz var evlenmeyi düşünüyoruz. Bana 9 ay once takmam için bijuteriden 100 liraya yuzuk almıştı ve yuzuk zamanla karardi. ciddi iliskim var yuzugu kizlar bilir. Son zamanlarda yuzugu takmadigim için sebebini sordu bende kararip eskidigini soyledim o da yeni yüzük alalım dedi. Bende sozlenecegimiz icin kuyumcudan gercek bir yuzuk almasini soyledim. Sonucta aileme gostericem agir bi sey olmali. Eger ileride bi sey olursa ayrilirsak ona geri iade edeceğimi de söyledim ben halledicem dedi. Gecen hafta 50 bin küsur tl parayı bi arkadasina vermis. Liseden bi arkadasiymis ve cocugu cok hastaymis Ankara 'ya goturmeleri gerekiyormus. Ben bu duruma cok sinirlendim cunku ailem bi adim bekliyor ciddi bi seyler bekliyor. O da borc para verdigi icin yuzuk isini erteledi. Simdi soyleyin sinirlenmekte haksiz miyim? Madem ben onun sozlusuyum hayattaki onceligi ben olmalıyım liseden kalma 2 sende 1 görüştüğü yedi yabanci arkadasi degil. Bana bencil oldugumu söyledi bende küstüm 2 gundur konusmuyoruz.
Sozlume sinirlenmekte haksız miyim?