Öncelikle estağfirullah diyerek söze başlayalım. Allah baba sözü gerçekten İslam toplumu içerisinde ve hatta özellikle ülkemizde kullanılan bir tabirdir. Şüphesiz insanlara bu sözü söyleten itikadlarının düzgün olmaması ve hatta Müslüman olan insanların İslamiyetten bihaber olmalarıdır. Gerçi bir çok insan ben bu sözü sadece Rabbimin büyüklüğünü ve bana her zaman sahip çıktığını ifade etmek için kullandım diye bilirler. Fakat her ne şekilde olursa olsun bu sözü gaflet ile söylemek insanı günaha düşürür. Eğer zaten tamamen sözün manasından haberdar olarak bilinçli bir şekilde söylenir ise Allah muhafaza kişiyi İslam dininin dairesinden çıkartacaktır. Bu nedenle bu tür sözlerin ve özellikle bu sözün şakası dahi edilemez ve edilmemelidir.
Bu sözün her durumda yanlış olması ile beraber şöyle bir noktada da mevcuttur. Bunu insanların yüzde doksan dokuzu bilmektedir ki Hristiyan alemi Yüce Mevlamız olan ve tek yaratıcı olan Allah’a baba demektedirler ve hatta Hz. İsa’yı Allah’u tealanın oğlu olarak görmektedirler. Bununla birlikte Hristiyanlar salih Hristiyanların hepsini Allah’ın oğlu olarak görmektedirler ve bu nedenle onları yoktan var eden Allah’a baba diye hitap etmektedirler. İşte özellikle bu nedenle İslam dinine mensup Müslüman bir insanın yüce Mevlamıza hitaben Allah baba demesi çok ciddi bir yanlış ve günahtır.
güzel yorum. bu sözü de özellikle sezercik filminde hatırlıyorum. insanların bilinçaltına yerleştirip hristiyan doktrinini aşıladılar. günümüzde kullananların bilinçaltına o filmlerden geçmiştir.
en az yaslanma fobisi olan orta yasli bir kadina abla diye hitap etmek kadar sinirlendirir bu allahi. kendine 99 mükemmel isim bulmus zaten kulum benimle egleniy diye tribe sokarsin vs sonra cehennemde derini yüzerken simdi de allah baba desene hadi diye binbir cesit iskenceyi uygular üzerinde.
Allah ı kişileştirdiğin için elbete günah Kul hüvallhü ehad. Allhüs samet. lem yelid Ve lem yuled. Velem yekül lehü küfüven ehad. Bu surenin anlamını oku daha iyi anlarsın...
Tabi ki de hayir. Arkadaslar zaten aciklamislar yazmaya gerek yok sebebini. Banada kucukken boyle ogretmislerdi. Ama buyudukce yanlis oldugunu anladim. 😂
Sağdan soldan duyduklarınla günaha girme Allaha şirk koşmakla eştir Allah doğurmamıştır doğurulmamıştır tektir bunu sana ilkokulda öğretmedilermi din dersinde sakın söyleme mazallah çarpılırsın
En İyi Cevaplar