Kedimin kilo alması için ne yapabilirim her gün 1 yumurta veriyorum yiyordu şimdi yumurtadan bıktı sadece sarısını yiyor beyazını bırakıyor kedinin kilo alması için ne yapılmalı?kediye kilo nasıl aldırılır
Kedilerin zayıf olması bazen onların genetik durumuna bağlı olarak olabiliyor ama genelde dış etkenlerden kaynaklı olarak zayıf kalıyorlar. Bu durum akıllara zayıf kedi nasıl kilo alır sorusunu getiriyor. Bence burada ilk çözülmesi gereken kedinin neden zayıf kaldığı veya zayıflamaya başladığıdır.
zayıf kedi nasıl beslenmeli
Kedinin neden zayıfladığını bulamazsak kilo aldırmak için boşuna uğraşmış oluruz.
Kediler neden zayıf kalır?
Sindirim hastalıklarından dolayı zayıf kalabilirler.
Sistemik hastalıklar kedilerin zayıf kalmalarına sebep olabilir.
Karaciğer hastalığı da kedilerde iştahsızlığa yol açar ve kedinin zayıf kalmasını sağlar.
Zayıflık nedeni vitamin eksikliği de olabilir. Genellikle B vitaminin eksikliği kedilerde zayıflamaya yol açar.
Aldığınız mamayı beğenmiyor olabilir. Başka mamalar tercih edebilirsin.
Gördüğün gibi kedilerin zayıf kalmasını genel anlamda hastalıklar neden oluyor. Bu yüzden kilo aldırmanın yöntemlerinden önce kesinlikle güvenilir bir veterinere götür ve bir hastalık olup olmadığını kontrol ettir. Hastalık iyileştirilmezse ne kadar uğraşsak da kilo aldıramayız.
Kedinin kilo alması için neler yapılmalı?
zayıf kediye kilo aldırma yöntemleri
Veterinere götürürsen ve herhangi bir sorun çıkmazsa kediye kilo aldırmak için şu yöntemleri kullanabilirsin:
Kedinizin mamasını daha iştahlı yiyebilmesi için sevdiği bir kapta ve ulaşabilir yerde olması gerekir.
Çok fazla mamayı bir anda vermek yerine küçük küçük ama sık sık mama vermeniz kedinizin iştahını açabilir.
Bazı kediler çekingendir ve yanında başka kişiler olduğu zaman yemek yemez. Yemek yemeğe gittiğinde onu yalnız bırakmanızı tavsiye ederim.
Güvendiğiniz veterinerden vitamin ve kilo aldıran besinler alıp verebilirsin.
En önemlisi kedinize seveceği ve besin değerleri yüksek olan bir mama almak kilo almasını sağlayacaktır.
felix kedi mamaları
Sana zayıf kedi için mama önerisi de vereyim ve görüşümü öyle bitireyim. Felix kedi mamasını tavsiye ederim içerdiği yüksek besin değerleri ile kedinizin kilo almasını sağlayacaktır. Felix kedi mamalarının içeriğini de şöyle açıklayayım:
Felix mamalarda etli, tavuklu ve balıklı mama çeşitleri mevcut. Kedinizin damak zevkine hangisi hitap ediyorsa onu alıp kilo almasını sağlayabilirsin.
Vitamin, mineral bakımından oldukça zengin bir mama. Vitamin eksikliği kedilerin zayıf kalmasına etkendir, Felix mama ile vitamin eksikliği sorununu çözebilirsin.
Protein de kedilerin kilo almasında büyük rol oynar. Felix kedi mamalarda %15.4 gibi yüksek bir protein değeri var.
İçeriğindeki ham selüloz, ham kül ve yağ ile kedilerin damak zevkine hitap ediyor.
Kedinin cinsi ne, yaşı ne ve kaç kilo şuan? Önce buna göre bir tabloyla beslenme çizelgesini oluşturmalısın? Eğer yaşına göre kilosu uygunsa sen kedine kilo aldırmaya çalışırken onu yağlandırıp hem hastalanmasına hemde hareketsiz kalmasına yol açabilirsin.. Önce bana bunları söylersen yardımcı olabilirim sana.
Sorusunu cevapladığın kişi seni cevapsız bırakmışş ama ben de aynı konudan muzdaripim kedim zayıf kuyruk kısmındaki kalça kemikleri oldukça ele gelir şekilde ortada kedim 3 aylık 1 kilo civarında dişi ve sarı tekir bir kedi 2 haftalık iken annesi ölmüş bir vaziyette buldum anne sütü ememediği için kilosunun böyle olduğunh zathmib ediyorum eğer bana yardımcı olabilirsen sevinirimmm
Kilo alması için yaptıklarım ise ben proplan mamaya yeni geçtim ondan önce wishkas kullanıyordum ama iyi bir mana olmadığı hakkında internetten tutun Petshoptaki insanlar veterinerim hep konuştular proplana geçtim sürekli konserve mamalardan alıyorum ilk zamanlarda vitamin eksikliği yaşamaması için polivit adlı şuruptan 1,5-2 ml şırınga ile içiriyordum çok hareketli bir kedi kilo alacağı varsa da anında yakıyor galiba 😂 yardımcı olabilirmisinn
pardon ama kedinin yok yere kilo aldırmaya çalışman yanlış her yerini yağ mı bağlatıcaksın sağlığı ve yaşam kalitesini düşürüceksin her gün yumurta verilmez .hbakmayı bilmeyen mümkünse almasın hayvan öldürüceksin hayvanı
Kedisinin normal bir kiloda olup olmadığını ve kediye ne kadar kilo aldıracağını nerede duracağını bilip bilmediğini nerden biliyorsun belki kedisi zayıf biraz daha toplu olmasını istiyor şahsen benim kedimde de veterinerimin uyaracağı bir zayıflığı yok ama kedim oyun oynarken kendini yere attığında gelen o kemik sesleri insanı rahatsız edip üzüyor
Whiskas gibi aburcubur mamalardan yedirin, kedi hamburgeridir onlar :) Sağlıksızdır ama kilo aldırmak için iyi bir yöntem. Whiskas'ın aroması da tuhaftır, kedinin yedikçe yiyesini getirir. Konserve yaş mamalardan da bolca yedirin
Kedi yumurta ile beslenmez ayrıca
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
bende biliyorum ama 2. aşıdan sonra hastalandı hiç bişey yemedi ağzının içi yara olunca mama yiyemediği için bende yumurta kaynatıyordum oda alışınca ona bende hep yapmaya başladım.
Kuru mama yiyemiyorsa Hills'in konserve maması tek çare. Bizim kediler de ameliyat sonrası hep o küçük kutu mamalardan yemişti. Çiğnemeden yiyebildikleri tek yaş mama türüydü
kedi maması al pahalı olanları bildiğin dana gibi yapıyor kediyi. Ha eğer amacın kedi üzerinde fantazi yapmaksa buna karşıyım yani sırf sevimli grünsün diye kediyi şişmanlatma çok zayıfsa yap
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
ne fantazisi yaa kedim zayıf ondan yumurta yirken kilo almıştı yine zayıfladı ondan sağlıklı olsun diye hem tonton kedileri çok severim :)
sadece yumurtayla olmazki tavuk balıkda vb de vermelisin eğerki maddi durumun müsait ise proplan mama öneririm veterinere götürebilirsen vitamin ilaçlarıda verebilir.
Seveceği bir mama bulmalısın. Deneme yanılma yönetimiyle doğru mamayı bulabilirsin. Çok sık aralıklarla mama vermeyi dene. Verdiğin mamanın besin ve vitamin miktarı zengin olsun. Kedinin ırkına, cinsiyetine, yaşına ve kilosuna uysun. Ekstra vitaminde verebilirsin. Vitamin için veteriner hekime danışmanı öneririm.
En İyi Cevaplar