Üniversite okuyorum ailem para yollamiyor yazın çalışıp para biriktirmistim 3 bin tl kız kardeşim de benden para mi çalıp sevgilisiyle tatilde yemişti bende onu kardeşlikten reddettim şimdide sevgilisiyle evleniyor muş beni düğününe çağırıyor sizce ne yapmaliyim?
Kız kardeşim benden paramı çalmıştı şimdide evleniyor düğününe gitmeli miyim?
Piskolojimi bozdunuz be bu nasıl bir şeydir böletmm kesinlikle haklısın ama benimde başıma gelse pis zoruma gider kardeşin ukala bişey yaptıgından ders almamış belli ama pişman olmuş az da olsa ufacıkta olsa kırgınlık var içinde büyüksün affetki büyüklük sende kalsın para işi hallolur bişekilde ama kıza her defasında hatırlatma para işini git bir konuş kızla yaptıgını affetme kolay kolay ama o dügüne ne olursa olsun gitmek zorundasın sen vazifeni yap son bir şans ver baktın düzelmedimi sonra ne yapacaksan onu yap git konuş önce bir yüz yüze
@cigkofteasigi parani calmislar, hic calisdin da hakkini vermeyen oldu mu? surunuyorum diyorsun, hic evine ekmek alamayacak kadar zor durumda kaldin mi? O kadar derdin olsa burda soru sorabilirmiydin? :D
Konuşmanın yarısı paramı ver ve 3 bin lirayla geçiyor😂😂😂 Ayıp olmuş yaptığı ama sen de ablalığı parayla mı yapıyorsun onun yerine cidden özür dilemesini bekle mahçupsa barış kız kardeşinin çalması ayıp ne kadar para çalıp vermemesi değil ayrıca koz haklı evleniyor ve sen ablasısın bence böyle yapma ablalığın üç bin liraya satılıyor gibi algılanıyor açıkçası
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sadece bu değil sürekli benim paramı çalıp bana şantaj yaptı
Sen böyle bir şeyi burda paylaşarak şaka yapıosun heralde? Parada para şakamısın kardeşin o senin! Aynı kandan aynı candansınız ! Böyle bir şeyi sorman hatta dile getirmen bile yanlış senin ona öğretmen gereken şey başkalarından izinsiz bişey almaması olması lazım ! Ablasısın yani sonuçta !
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben 19 o 17 yaşında aramızda fazla yaş farkı yok ayrıca herşeyi kendi bilebilecek yaşta ben mi ogreticem ona hırsızlığı bu zamana kadar ablalik yaptim gotunu topladım da noldu benim it gibi çalışıp kazandığım parayı çalıp tatil yapıp yedi sevgilisiyle ondan sonra da yetmedi yaptığı şerefsiz likler cuzdanimda ne para bulursa çalıp bana şantaj yapmaya başladı ben bu düşmanı mi affedeyim
Sen ablasın ! Tabiki fedakarlık yapıcaksın. Bağışlamak affetmek sadece allaha mahsustur. Kardeşin evleniyor yaptığı yanlış oda o yanlışı senin yüzüne baka baka anlıcak sen gitmiceksin ve sonra ne olucak?
Sana unut demicem. Aranizda pek yaş farkıda yokmuş zaten bence gitmelisin.. seviyeni sınırlarını koruyarak sadece ablalık görevini yapıp dönersin ve biter.
Nasıl bacisiniz siz ya sizin birbirinize yaptığınızı düşman yapmaz. Anneniz babanız ölünce geriye siz kalacaksiniz para yüzünden kavga etmek nedir yahu? Acinasi durumdasınız. Şantaj yapmış onu yapmış kardeşler arasında ne olursa olsun küslük olmamalı zira siz birbirinizin arkasından bicaklarsaniz elin kızı elin oğlu bundan faydalanıp birde onlar darbe yaparlar. Şaka gibisiniz ya her lafın başı para. Paranız batsın eğer kağıt parçası sizi bu hale soktuysa sizin kardeşlik bağınıza da yazıklar olsun şu hale bak
Gitme düğününe , bendr senin gibiyim çalısıp okuyorum cidden zor.. O seni düşünüp sevseydi sana bu ihaneti yapmazdı... Bencil biriymiş, kardeşte bir yere kadar sen hayatına bak vicdan azabı çekme... Madem kocasu düğün altın yapıyor veriversinler paranı...
Bence ailene bunu yapma, kardesin cahillik yapmis olabilir sen yapma ayni seviyeye düsürme kendini. Parani öder veya ödemez sonra ona göre devam edersin, hakkini helal edersin etmezsin senin kararin.
Kardesinin yaptigi hic dogru degil ama senden bir sekilde özür dilemek istiyor. Para icin ailenden vazgecme. Sonraki pismanlik vicdan azabi cok daha agir olur.
Kardesin bı cahillik etmiş tamam ama şu an yaptığın gerçekten iyi bişey değil o seni böyle bı günde yanında istiyor en mutlu gününde seni yanına istiyor tamam 3 bin TL az bı para değil yaptığı doğru da değil ama sonuçta bu para seni kardeşinden ayıracak kadar da çok değil
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
bence gıt tamam haklısın ama ınan bak klasık olcak bugun varız belkı yarın yokuz ne olcagımız bellı degıl kardes bu genede sonra cok uzulursun neden gıtmedım dıye paranı soz vermış dugunden sonra vercek dıyelımkı vermedı ışte asıl o zaman sen son sozunu ona soylersın benım goruşum sordun yazdım
Her ne kadar reddetsende, o senin kardeşin. Kaybettiğin parayı bir ayda kazanabilirsin. Ama kardeşin yerini malesef hiçbirşey kapatamıyor. Sana çok şey yapmış olabilir. Fakat bu kadar abartmaya da gerek yok.
Çok sıkıntı çektiğini söylüyorsun, anlıyorum da.. İleride, verdiğin bu karar hayatının pişmanlığı olabilir. Üçbin lira için değer mi birbirinizi kırmaya.. Sen ablasın değil mi, ablalar affeder boşver, en mutlu gününde onu yalnız bırakma bence.
Yaptığın biraz bencilce olmuş, kardeşinin içinde burukluk kalacak hep eğer gitmezsen. Ablalık o üç bin lira ile olmaz. Para ile ablalık yapacaksan ablalık şöyle dursun, kardeşin senden küçük. Cahillik etmiş. Çocukça davranıyorsun.
Git we hic bisy takma ona.. Bendenden aldiklarina say de ona.. Kardeş sonucta istesende cikaramazsin hayatindan.. Hele ki para icin dusmeyin birbirinize..
Bunlar ayrı konular. Düğüne gitmemeye mazeret olamaz. Gideceksin, başka şansın yok. Hem muhabbeti baştan sona okudum. Ne güldüm be akşam akşam. Napolyon gibi kızmışsın.
Gitmiyorum babam da evlatlıktan reddetti zaten evden kaçtığı için bende paramı çaldığı için kardeşlikten reddetmistim önceden zaten Şu an aile siz bir şekilde evleniyor kendi kaybetti
Evleniyor yani bence git kardeşin o senin her ne olursa olsun bu günün yarınıda var aranızda bunları sorun etmeyin etme de büyüksün sen isteseydi yardım ederdin paylaşırdın ama cahillik var insanlarda anlayışlı olun
İkiniz bir araya gelsenizde bir b. k olmaz sizden.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
3 bin TL yi ihtiyaç İçin. Kullansaydı bari aw Sevgilisi ile yemek ne Ben abim den 3 bin TL çalsam giderdim ihtiyacım için kullanırdım başkası ile tatil için değil
Yok abi ben şaştım kaldım bide dalga geçer gibi saçini yaptircaz falan diyo. Onuda erkek tarafina kitlicek zaten kendinden giden bişey olmicakya. Böyle kardeşim olsa ben paramida istemez ömür boyu ilişkiyi keserdim
Kardeşinin yaptığı yanlış ve çirkin bir davranış. Kardeşinde bunun farkında zaten. Ancak seninde paramı gönder o zaman gelirim demen bir o kadar çirkin bir düşünce tarzı. Şunu desen anlarım " Hayır gelmeyeceğim. Paramı göndermeni istiyorum. Ama paramı göndersen dahi gelmeyeceğim" o zaman kardeşinin yaptığından dolayı gitmediğini düşünürüm. Ancak şu anda para için gitmediğini varsayıyorum.
En İyi Cevaplar