Övünülen plevne müdafası hakkında yanlış bildiklerimiz var mı sizce?

Yazıma şöyle başlayayım 93 harbinin çıkış nedenlerinin başında ittihatçıların savaşı bir kasaba yüzünden çıkardığına değineceğim ve bu kasabanında toprağı istenmemişti bize bağlı olacak vergi verecek sadece bir özerklik alınacaktı aslında istenilen şey önceden daha fazlaydı ama bizim meclis şiddetle reddedince ruslarda savaşmak istemeyince ve halkına bir şey göstermek zorunda olduğundan ötürü isteği azaltmış azaltmış ve en sonunda kasabaya düşürmüştü buda reddedilince savaş kaçınılmaz oldu
savaştan önce belirtmem gereken almanlardan amerikalılardan alınıp kopyalanıp osmanlıda seri üretime geçirilmeyi başarmış martini mauser ve geweihr karabinar tüfekleri gustav topları ki bunlar dönemin en güçlü silahlarıydı yani bizim silah teçhizatımız öyle sanıldığı gibi ruslardan az teknolojik değildi sultan Aziz tamamen orduyu bunlarla donatmıştı ama burada değinmek istediğim konu tankınız topunuz size savaş kazandırmaz nitekim öyle olacak
https://tr.wikipedia.org/wiki/Mehmed_Ali_Paşa_(müşir)
bu adını verdiğim adam alman veya polonya asıllı bir yahudidir bunun osmanlı ordusunda mareşallik yapmasını açıklamak gerçekten zordur ve gelelim plevne müdafaasına
savaş başladığındaki haritamız
Övünülen plevne müdafası hakkında yanlış bildiklerimiz var mı sizce ?
sonrasında ruslar İstanbul yeşilköye kadar grandük nikolay öncülüğünde geldiler ve ayestefanos anlaşmasını dikte ederek imzalattırdırlar ingilizlerin müdahalesiyle anlaşmadan çektirilip geriye gönderildiler ( berlin ) ama bu savaş başında tuna nehrinde olan sınır nasıl olduda dünyanın en üstün silahları bizdeyken ruslara verildi.
Güncellemeler
+1 yıl
Karl Friedrich Detroit namı diğer mehmet ali paşa orduyu savaşmayarak geri çekerek diğer paşalara yardım etmeyerek düşmanı istanbula kadar getirdi ve bundan evvel gazi osman paşaya defalarca vuran düşman her vuruşunda dökülmesine rağmen sayılar 35bine 200binlere kadar ulaşıncaya dek osman paşaya yardım gönderilmedi ve açlıktan kırılıncaya kadar onlara yardım etmediler. ve en nihayetinde teslim olundu şimdi az önce birisi araplar bize ihanet etti vs diye sallıyordu tartışma gereği duymadığım için
Güncellemeler
+1 yıl
görüyorsa gözleri okusun şimdi konuyu uzatmadan bitirişe geliyorum neyi kaybettiğin bilmeyen bir nesil neyi kazanacağını nasıl bilebilir tank top üstünlüğü bizdeyken yenildik nasıl olduki içerideki paşaların ihanetleri ve bu yazdığım mehmet ali paşa en nihayetinde halk tarafından linç edilerek öldürülecek lakin iş işten geçtikten sonra. inanan insanlar yoksa silah üstünlüğü size savaş kazandırmaz bir devlet bir topluluk uğrunda ölümü göze alan insanlar nispetince güçlenir büyür hükmeder
Övünülen plevne müdafası hakkında yanlış bildiklerimiz var mı sizce?