Kedim Kotik, virüs kapmış. Hayvan barınağından almıştık oradan kapmış. Başka kedi alabilir miyiz dedik, 15 gün sonra gelin dedi veteriner. Diğer kedileride kontrol edeceklermiş.
İlk kedim olduğu için çok ağladım. Oğlum gibi sevdim..
1- kediler kemik yemez hatta ve hatta kopekler icin bile bu tavsiye edilmemektedir sirf disleri musade ediyor diye kemik yediklerini sanmayin ac olduklari icin mecbur yiyorlar... o kemik parcalarinin bogazlarina verecegi hasarlari dusunun hele ki midede sindirim guclugu? Yani oncelikle acilen kemik vermeyi kesin
2- kedilere sut verilmez direk ishal yapar kedi sut sever olgusu nerden cikmis bilmiyorum ama sut kediler icin zararlidir illa sut icsin istiyorsaniz laktozsuz sut vermeniz lazim
Peki ne verilebilir? Oncelikle vereceginiz her turlu yiyecek haslanmis olmalidir kizartma ve yag kediler icin zararlidir gidip kasaptan 2 -3 tl ye tavuk cigeri alip haslayip verebilirsiniz ayila bayila yiyecektir yavru kedi icin ozellikle kucuk kucuk dograyip verin ki bogulmasin yavru sut niyetine yogurt verebilirsiniz yine severek yalayacaktir :) tum bunlar disinda yavru kediler icin ozel uretilen mamalar var 2 kg i 35 - 50 tl araliginda alip duzenli olarak onunla besleyebilirsiniz kedilerde onemli olan husus surekli yedigi seyleri degistirmemek kuru mama markalari arasinda ki farklilik bile kedinizin sindirim sistemini dogrudan etkileyip rahatsiz olmasina sebep olacaktir cok hassas canlilar bunlar dolayisiyla illa ev yemekleriyle devam edecekseniz verdiginiz seylerin haslanmis olmasina ozen gosterin ciger en ucuz ve doyurucu cozumdur.
3- mutlaka kedinizin asilarini yaptirin ic dis parazit vs
4- Suyunu gunluk olarak tazeleyin
Kedinizin muhtemelen ciddi bir problemi yok yedigi kemikler muhtemelen sindirim sistemini zorladi ve isal de vucudunda ciddi miktarda su kaybina sebep oldugu icin halsiz dusmus olabilir. Yine de veterinere mutlaka goturmeli kaydini asilarini yaptirmalisiniz
Bu arada internetten kedi bakimiyla ilgili detayli arastirma yapip ozellikle eksisozlukten lutfen kedinize bilincli bir sekilde bakin en ufak beslenme hatasi en ufak yanlis uygulama sonuclari cok agir oluyor ben bu yukle yasiyorum siz yasamayin...
Anladım ama kedimin kemikleri çok belirgin ve ayakları çok halsiz. Dün patisini elime alınca geri çekiyordu miyavkayıp yanıma geliyordu bugün hiç bir şey yapmıyor. Yaşadığınız yük nedir ve emin misiniz sabah 9 da inşallah veterinere götürülecek ölmez değil mi?
Eger 1-3 aylik arasindaysa kemiklerinin sayilmasi ele gelmesi duzensiz beslenme ve anne sutu eksikliginden kaynaklaniyordur tabi genetik bir hastaligi oldugunu hesaba katmadan konusuyorum ki hasta olsa ishale kusmada eslik ederdi... Şu an yavrunun skntisi sindirim sistemiyle alakali kabiz olmus bile olabilir... bol bol su verin ishalle kaybettigi suyu geri almasi gerekli bu arada 2 ayliktan kucukse ve anne sutu almadiysa hayatta kalmasi biraz mucize olacaktir moralinizi bozmak gibi olmasin ama veterinere durumu mutlaka izah edip bagisiklik sistemini kuvvetlendirici ilaclar da isteyebilirsiniz... siz simdilik sadece siringayla azar azar ama sk araliklarla su verin sabah da dogru veterinere
Kotu olmus ya kiyamam :/ barinaklarin hali ortada iste maalesef... her yere cami falan yapmaya devam ! Bu ulke insaninin hayvanlarin yasam standartlarini sagliklarini yukseltmek icin calisacaklarina tek dertleri daha cok cami.. milyarlarca dolar diyanete falan odenek ayirmak... eger cami yaptirip o hayvanlara ulkende gecim skntisi ceken vatandaslara sirt cevirmek muslumanliksa batsin oyle muslumanlik... benimde kedim 9 aylikken oldu dolayisiyla acini iyi bilirim hic bisey onun yerini tutmayacak belki ama bir baska minik yavru acini buyuk olcude hafifletecektir barinaklarda ki hayvanlar cogunlukla hasta oluyorlar mutlaka veteriner kontrolunde almak en dogrusu
Bende bir daha aynı acıyı yaşamak istemiyorum okulada gidemedim gitsem ağlamaktan ölürdüm herhalde. Eğer birdaha kedi alırsam hayvan barınağının veterineri sahiplenmeden önce bakımını yapar mı yoksa başka bir veterinere mi götürmeliyim? Birde üniversite hastanesine falan götürün demişti doktor o nasıl oluyor bilgi verebilir misiniz?
Universite hastanesini bilmiyorum hayvan barinaginda ki veterinerin samimiyetine ne kadar guven olur onu da bilmiyorum ama barinaktan sahiplendikten sonra veterinere goturup kontrollerini yaptirip ona gore hareket etmekte fayda var ha bu demek degil ki hasta hayvanlari nasilsa olecek diye almayalim o kediye bir gece 2 gece de olsa barinagin o soguk karanlik ortamindan kurtarip evinin sicakligini sundun barinakta kikse umursamazken olse daha mi iyiydi? O yuzden uzulecek aglayacaksin tabi ama aci cekme
petshoptan alayım diye düşündüm ama internette onlarında nasıl getirildiğini ve hasta olabildiklerini okudum. Gerçi hayata döndürebileceğimi bilsem ve imkanım yetsse hasta alırdım ama sadece 3 günde bile bu kadar bağlanıyorsam aldığım hayvan tekrar ölürse dayanamam buna. Ve dediklerinizin harfi harfine katılıyorum. Ne desem bilmiyorum cidden. Koynuma dolanıp uyuyuşu aklıma geldikçe ağlıyorum. ya da mıruldanması nefes alması insan yavrusu gibi olması mükemmel derecede tatlı olması. Yeni yavru kedi alayım mı cidden bilemiyorum insan yerine başkasını koyamıyor kolay kolay ama unutamıyorumda. Ve fazla kimsesi olmayan biriyim kediyle ağlayarak uyumuştum. Offf şimdi yine ağlamak istiyorum neyse ne diyorsunuz alayım mı yeni bir kedi? Alacaksam nereden, nasıl?
Yine barinaktan ama mumkunse anne sutu almis ve minimum 2 aylik olan bir kedi bulmaniz barinakta yoksa ilgili facebook sayfalarinda vs bir suru ilan var bence mutlaka baska bir hayvan sahiplenmelisin acini en rahat oyle hafifletirsin aklina geldikce uzuleceksin evet ama en azindan tesellin olacak dedigim gibi olse bile yasattigin guzel gunler o yavrular icin her seye bedel
Ölen kedinin fotoğrafını buradan birisine atmıştım oda iki aylık demişti. Facebook sayfalarına hiç bulaşmak istemiyorum zaten hesabı sadece ks de oturum aömak için kullanıyorum. Destekleriniz için çok sağolun "mutlaka baska bir hayvan sahiplenmelisin acini en rahat oyle hafifletirsin aklina geldikce uzuleceksin evet ama en azindan tesellin olacak dedigim gibi olse bile yasattigin guzel gunler o yavrular icin her seye bedel" Son cümleleriniz içimi rahatlattı artık başka bir hayvanım ölürse ve ben elimden geleni yaptıysam fazla ağlamamaya çalışacağım çünkü insan cidden çok yıpranıyor.
Hayvana süt vermişsiniz kedi sütü sindiremez ishal olurlar. Laktozsuz verilmesi lazım o da sıkışınca. Tavuk kemiği vermişsiniz benim bir kedim ondan öldü. Kimbilir kemik neresine battı içinde. Aldığın barınağa götür acil serum bağlasınlar. Yaparlar bir şekil girişim lazım.
ağlıyorum sabahı beklemekten başka çarem yok
Sabah ilk iş tamam mı? Umarım dayanır yavrum yaa. Allah sabır versin.
Babamın salaklığı berdi kediye kemiği ağlamaktan gözlerim şişti ben bu kadar ağladığımı hatırlamıyorum. Allah aşkına kedim ölür mü söleyin
Söyletme bana bunu lütfen. Metanetli ol.
Ölecek anladım ben
Metanetli olamıyorum olumlu birşey smleyin nolur
Dur bakalım yaa veterinere falan giderse sabah değişir belki yapma böyle
nolur ölmücek deyin
Ne zamandır bu halde? bir de evde tavuk var mı bir parça haşlanmış olarak yiyebilir belki.
pazartsi gününden beri bu halde pazar böyle değildi hareketliydi yine
Şu anda uyuyo gibi mi nasıl durumu?
annemler bakmamış ki yavrucağa ben okuldayken anlamamışlar hasta olduğunu bide mışıl mışıl uyuyo diyolar kafayı yedim eve geldiğimde. Babamda gitti 2 kere kemik verdi ben biliyorum kediler seviyo diyo internette boşuna mı okudum ben o kadar
Buraya foto atılıyo mu ya atma şansın var mı hayvanı bir görsem
özelden atöayı deneyeyim
Nasıl hal vaziyet
çok kötü fotoğraf atabilecepim veya ulaşabileceğim bir yer var mı
Öncelikle yavru kedi bakımı zordur daha yeni sütten kesilmil ise kesinlikle direkt süt verilmemeli sütü suyla kırıp içirmelisin ve zorla değil kendi isteğiyle yapmalı bunu suyunu eksik etme kesinlikle onun dışında apalanana kadar kesinlikle ne ekmek tavuk kemiği vs asla vermemelisin parazit kapar kanlı ishal olup ölür Allah korusun dışkısını kontrol et dediklerimi yap gözlemle olmazsa götür gençlik aşısınıda ihmal etme
ev yemeği sever kediler e tabi kemik köpeklerin yediği bişi
herkes farklı bir şey diyor kafayı yicrm
Cevap
9Cevap
anne sütü çok önemli, anne sütü yavrunun bağışıklık sistemini güçlendiren calsiyumlar proteinler vb. minerallerle doludur. anne sütünü tam alamayan yavru çabuk hastalanır. ne yazık ki en basit hastalıklar bile ölümcül sonuçlar doğurabilir. bu saatte bile veterine götürebilirsin, ücretli tabikide. halkımızın yanlış bildiği doğruya maruz kalmışsınız malesef :((
başıma geldi ordan biliyorum
kediniz öldü mü peki?
veteriner ücreti ne kadar olur babam fazla olursa götürmez
köpeğim öldü. ama anne sütü tüm memeli hayvanlar için geçerlidir. insan dahil. aşısı muane ücreti ulaşım derken 150-200 tl. ama bu veterinerin vicdanına kalmış. hhiç umudun yoksa bile götür. belki bir çaresi bulunur. hiç yoktan sen elinden geleni yyaptığın için vicdanın rahat olur. 200 tl elbet kazanılır. vicdan azabı asla. bu olumsuz yorumlar için üzgünüm. söz konusu bir can
İshal yapacak şeyler verme dışkısının rengini kontrol et zehirli ishal olabilir veterinere götürüp paran olmadığını söylersen yardım edecektir diye düşünüyorum netten ishal giderici yiyecekleri araştır yedirmeye calış
Hayvan barınağındaki veterinerler paran olsada olmasada yardımcı olmuyorlar. Eğer sahipliyse üniversite hastanesi gibi bişey varmış sanırım o yardımcı olabilir
yavru kediye süt de verilmez tavuk da. veterinerden özel süt tozlarından almalısın veya illa ki süt vereceksen marketten laktozsuz süt alıp 1 ölçek süte 3 ölçek su karıştırmalısın.
anladım sabahı bekliyorum kedim ölür mü nklur söleyin
yoğurt ver ama soğuk olmasın, ishal falan varsa bol su vermeyi de ihmal etme.
neden ölür mü ölmez mi söylemiyorsunuz
ölüp ölmeyeceğini bilemem, üzmek de istemem ümitlendirmek de.
kedin nasıl oldu diye sormaya gelmiştim ki güncellemeni gördüm, üzüldüm :(
Tavuk kemiği yavru kedi köpeğe verilmez bunu kesin verdiğin sütü şu katarak ver buda yanlış. Ishal kanlı ise derhal aşı vurulması lazım.
sabah 9a kadar ölür mü ve barınaüın veterineri bakar mı paralı veya parasız
çok azıcık kırmızılık vardı ölür mü litfen söleyin
Yanlış yapıyorsunuz süt verip durmayın yaş mama verin et yemesini sağlayacak
troll icin falan sormuyorum. diskisinda kan var mi?
Biraz sade süt içir
Biraz yumurta da ver istersen
süt içirme diyor herkes
Yumurta verin o zaman
Yani enerjik olması için proteinli bişeyler yese daha iyi olmaz mı gerçi siz daha iyi bilirsiniz 🙂
Anne sütü de eksiği olabilir
Bence süt verin
Ya siz🙂
Ne güzel bir kalbe sahipsiniz
Çok süt verme
doktora getir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar