Müslümanım ama kafam karışık?

Elhamdülillah müslümanım Allahın varlındada bir şüpem yok ama bazen empatiyi fazla kaçırıyorum ve bize saçma gelen dinlerinde bizim dinimizi saçma bulduğnu düşününce zor durumda kalıyorum hayatımı buna göre yönlendiricem aklımda ya aslında bu asıl olan din değilse diye sorular geliyor yani bir sürü din var bunların sadece 1 tanesi doğru ya bu doğru değilse diye kendime soruyorum bazen içimden bir ses sevdiklerime ve allaha hakaret ediyor bunu yapan şeytanmış bundan kaçınmaya çalışsamda yapamıyorum yani diyelimki asıl din müslümanlık değil ben hayatım boyunca kendimi kısıtlayarak bu dine uydum ya aslında herşey yalansa hayatımı boşa geçirmekten korkuyorum ama bular ne olursa olsun allah a inanıcam çünkü bir yaratıcı var buna inanıyorum ve ibaet etmek istiyorum ama beni engeleyen şeylerden bir taneside namaz kılmayı bilmeyişim babam beni küçük yaşta terk eti sayır annemle büyüdüm bu yaşıma kadar kadın çalışmaktan benimle ilgilenemiyodu hiç bir zaman namaz kılmayı öğrenemedim camiye kursa falan göndereyim dedi annem ama şimdide çevremde benden başka bilmeyen yok kursa gitsem çoğu kişi beni tanıyor benden yaşça küçükler arapçayı öğrendi eğer kursa gidersem benden yaşça küçüklerle öğrenicem napmalıyım lütfen yardım edin?
Müslümanım ama kafam karışık?