+1 yılAtma be. Allah sadece Allaha ait bir isimdir. Ayrica Allahin isimleri 9o taneden ibaret değildir. Bircok ismi vardir ve bunlardan bir kismi cevsende gecer. Bilip bilmeden arastirmadan ogrenmeden kafaniza gore din konuşmayın.
13 Yorumla- +1 yıl
bütün tanrılar icinde en büyük (ekber) Allah diyorsunuz şirk illaki acık olmaz gizli yani bilmedende olur
- +1 yıl
Orada butun tanrilar anlamini cikaran bir seni gordum. Herseyden buyuk demek istedin sanirim ve o buyukluk ölçüde ilen maddesel buyukluk degil
- +1 yıl
Hayır allahu ekber kuran inmeden önce mekkedeki en büyük putun önüne gelince söylenen bir sözdü.. lat uzza menat gibi putlarda vardı ama en buyuk allah denirdi.. kuran inince la ilahe illallah dedi yani Allahtan baska ilah yoktur... astları palavradır şirktir
En İyi Cevaplar
+1 yılNamaz sonundaki tesbihde peygmber efendimiz neden Allahu ekber dememizi soylemis üstelik sünnet bu?
02 Yorumla- +1 yıl
söylediğin bilgiler hadis kaynaklıdır ve hadislerin peygamberin ölümünden 250 sene sonra kaleme alındıgı biliniyor.. ayrıca kuranı kerimde peygamberimizin etrafında munafıkların oldugunu kuran söyler (Tevbe 101) biz onlara Sahab-i kiram efendilerimiz”, “Radıyallahü anhüm (Allah onlardan razı olsun) diyoruz. Ve yine Kur’an’dan biliyoruz ki bunlardan bir kısmı “zuhrufalgavl ( süslü sözler)” uydurmuşlardır Ve dinin yozlaşmasına gayret göstermişlerdir. (En’am 112, 113 ve 121).
Hal böyle iken siz hadislere nasıl gercek kaynakmıs gibi güvenebiliyorsunuz? Namaz kuranda anlatıldıgı sekilde kılınır (Araf 55) - +1 yıl
kardeşim en büyük fenerbahce dersen takımların içinden en büyük fener demiş olursun.. insan ne söylediğini bilmeli.. Allah en büyüktür derse ilahların içinde en büyük ilah allatır demiş olur.. Ki bu söz cahiliyeden kalmadır.. bir sürü tanrıcık put vardı ama en büyük tanrı/ilah Allahtı.. Ben Allah yoktur demiyorum Allahtan baska ilah yoktur/la ilahe illallah diyorum/Allah birdir diyorum..
+1 yılMeydani boş buldun. Salliyorsun. Allah'ın 99 ismi diyorsun Allah isminin olduğunun farkinda bile değilsin.
010 Yorumla- +1 yıl
Allahın ekber sıfatından bahsediyorum ben. Ekber (en büyük ) diye sıfatı yoktur. Ayrıca Allah ismi kuran inmeden önce bilinirdi ve bir puta ismi verilmişti.. Puta ismi verilmesi Allahı put yapmaz bu arapların yanlısını gösterir. Allah demek türkçedeki tanrının karsılıgıdır..
- +1 yıl
Ekber Arapça en büyük anlamına geliyor. Bunun kuranda geçmesi ya da geçmemesi bunun anlamini ya da yuceligini değiştirmez
- +1 yıl
kardeşim en büyük fenerbahce dersen takımların içinden en büyük fener demiş olursun.. insan ne söylediğini bilmeli.. Allah en büyüktür derse ilahların içinde en büyük ilah allatır demiş olur.. Ki bu söz cahiliyeden kalmadır.. bir sürü tanrıcık put vardı ama en büyük tanrı/ilah Allahtı.. Ben Allah yoktur demiyorum Allahtan baska ilah yoktur/la ilahe illallah diyorum/Allah birdir diyorum..
- +1 yıl
O zaman ezan okunmaya başladığında ki bu olay peygamberimiz hayatta iken olmuştur. Ezanın sözleriyle alakali neden yasaklayici bir ayet inmemistir. Allah peygamberine boyle sözleri yaymaması icin o zaman niye uyarı ayeti indirmemistir. Kuranda gecen ayetlere bak Allah ne diyor hiç akletmezmisiniz hic düşünmez misiniz? Düsün bence
- +1 yıl
Ne oldu kuzum cevap vermedin de merak ettim.
- +1 yıl
Arkadaşım tarih kitapları hz ömerin cocuklarınının hz aliyi katlettigini ve hz ebubekirin cocugununda hz osmanı öldürdüğünü söyler ayrıca muaviyeden sonraki emirlerinde peygamberin uhud bedir gibi savaslarda savastıgı müşriklerin torunları oldugunu yazar bu konuda yasar nuri öztürkün imamı azam kitabı alırsanız kaynakları ile beraber anlatıyor.. yani emeviler islama karşı rövanş alıp islamı yozlastırdı eski cahiliyeye geri döndürdü bu yuzden hz aliyi peygamberin torunlarını ve sahabelerini katletmişlerdir
- +1 yıl
bizi bu yozlasmadan kuranı kerim kurtarıcaktır sadece..
- +1 yıl
Yani sunnet yok oyle mi. Yasar nuriyede inanmam oda ayri bir fitnedir bu ulkede horozdan kurban kestirip saçı açık namaz olur diyen birine bunun kitabini oku falan yemezler. Sizin gibi nifak tohunlari saçan dini saptiran insanlar bugun ku halimizin sebebi. Kapat bu konuyuda saçmalama daha fazla.
- +1 yıl
kardeşim o dediklerinin aslı yok yasar nuriyi onun kitaplarını okuyupta tanı bizim ülkemizde iftira atma çok var.. müslüman iftira atmaz kuranda en büyük gunahlardandır.. bu yuzden kimseye kafir gavur munafık zındık demem insanları yargılıcak tek kişi Allahtır biz allahmıyız ki onları yargılıyoruz?
- +1 yıl
Ben kafir demdim fitneci dedim. Bu dedikleri. ide tvde kendisi söyledi. Boş ve bir dahada bana yazma. Get out.
+1 yılarapça sözlüktenmi baktın bunu? ya da hangi salaktan dinledin? o zaman abdullah ismide abdellahmıydı?
021 Yorumla- +1 yıl
kuran inmeden önce araplar Allahı zaten biliyordu ama Allahı en büyük görüp onun astlarınada tapıyordu Lat (otorite ilahı ) Uzza (güç ilahı) Menat (para ilahı) kuranda söyle geçiyor:
“Lât ve Uzza’yı ve diğer üçüncüsü Menat’ı gördünüz mü?” (Necm; 53/19-20)
İnsanlar mekkeye gittiğinde Allahla beraber diğer putlarada tapardı. Bu yuzden kuran Allah Ekber dememiş. Tam tersine La ilahe illallah/Allahtan baska ilah yok yani diğerleri sizinb uydurmanızdır demiş. Peygamberin en çok savastıgı şeyi bugun müslümanlar bilmeden yapıyor.. - +1 yıl
Oooo copy paste alimi ee bundan hukummu bina ettin? Peki ben sana o putlarin yakinlastirma araci olarak gorulduunu aslinda Allahin yine tek ilah olarak goruldugunu soylesem ne dersin?
- +1 yıl
Ekber kelimesinin bircok anlami var ayrica sen bunami taktin?
- +1 yıl
sana kurandan ayet yazdım elbet kopyalicaktım kendim mi uydursaydım? neyse bilader diyeceğimi dedim sen kafanda şeytanlara (kötü düşüncelere) inanmakta serbestssin
- +1 yıl
tamam melek hzleri
- +1 yıl
ellah dediğin şey zaten elif harfidir buda a ile e arasındadır bu nasıl bir mantık hiç yazısındandamı haberin yok sen neyi iddia ediyorsun bir söylesen tam olarak :D kuranın arapçasına bak hep bu şekilde geçiyor farklı bir kullanım yok
- +1 yıl
kuranda Allah demez Ellah der Allahı biz türkçeleştirdigimiz için diyoruz Allah elh kökünden gelir yahudilerde elohi der çünkü dilleri kardeştir..
- +1 yıl
ee bunda beyis olan mevzu ne?
- +1 yıl
araplarda aynını kullanıyor hemde daha keskin bir a ile yav milleti bölüpfitne çıkarmak için bahane arıyon ayı eyi bırakta faizden bozuk nizamdan bahset be kardeşim 500 senedir ne boka yaradınız böyle saçma sapan şeyleri tartışarak senin zihniyetinde olan insanlar uzay araştırmalarını kapattı 1600lere gelmeden hale belasını çekiyoruz bir bitmediniz
- +1 yıl
şu an vakit bunları tartışma vaktimi çokmu insanı kurtarmak istiyorsun buraya yazacağına cihad et bu senin üstüne farz ama onun yerine yok bunu yapan kafirdir şunu yapan böyledir ne kazandırdı bu bize 500 senedir onu söyle ben sana en ilk biat edecem söyle yeterki
- +1 yıl
gel gidip bir ilahiyatcıya soralım yanlıs taraf özür dileyecek tamam mı? ben kuranı arapcasıyla beraber okuyan biriyim ben yanlıssam ben özür dilerim.. kimin dogru ve dürüst bri oldugu anlasılır tamam mı?
- +1 yıl
ama senin gibiler genelde tıkanınca engelleyip kaçar..
- +1 yıl
tamam hadi sen haklı çıktın ben özür diledim ki dilerimde. bu ne kazandırdı bize? ben sana mantığını metodolojisini söylüyorum sen bana ezber söylüyorsun
- +1 yıl
ben sana efendi gibi konusurken sen terbiyesiz konustugun icin söyledim.. müslüman demek güzel örnek olan demektir.. ama sizler örnek değil köstek oluyorsunuz.. bu yuzden islam her gün batıyor her gün kan kaybediyor.. daha kitabınızdan haberiniz yok ama ahkam kesiyorsunuz.. sıkışıncada hemen ağzınızı bozup engelleyip kacıyorsunuz.. ben sizlere gercekleri sunmaya calısıyorum neden önyargılara yani kuranın dedigi gibi atalar dininde ısrar ediyorsunuz? benim dedim babannem şirk dini üzerine öldü gitti onlar kuranı acıp okumadı bizde mi öyle ölelim? yanlış 1400 yıllıkta olsa yanlıstır
- +1 yıl
500 senedir bize ne kazandırdı sizin bu şu insanı kafir edermi bu kafir edermi? avrupalılar zulm ediyor bugün duanızla engel olun hadi bütün terakkiyi kapattınız din adı altında ki gerçekte düşünmeyi en üstün ibadet kabul eden dinde bunu yaptınız elinde ne var bana somut bir delil göster duanla savaş uçağını durdur bakayım? veya hastalığını iyileştir bakayım neden iyileştiremiyorosun? yok a harfi kullanılmaz e harfi kullanılırsa kafir olunurmuş amentüde herşey belirtilmiş. karnım tok bu laflara muhtemelende ilahiyat öğrencisisin veya bir tarikata körü körüne bağlı birisin bak ben mühendisim ama bu kaideleri almayıp kafandan hüküm bina edemezsin ben sana Baal dan bahsedilen ayetide yazarım burda senin Baalle ilgili bilgin var mı mesela? yani derdimiz tasamız bumu bugün? bana onu söyle sen
- +1 yıl
nedir bu baal kimlerin taptığıymış mesela simgesi neymiş? sonra sana diyorum onlarında inandığının Allah olduğunu sen hale bir iddia peşindesin kimden duydun diyorum cevap yok. birinden duymadıysan bu hükme nerden varıyorsun?
- +1 yıl
ben tarikatçi olsam Allahu ekber derdim ben mezhepleri tarikat ve cemaatleri red ediyorum hadislerle amel etmem sadece tarihi bilgi olarak alırım ve tek değişmezim kurandır...
- +1 yıl
arkadasım bir tartısma hakaret girdiği anda biter istedigin kadar da haklı olsan haksız konuma düşersin eger dogruysan hakkını meşru yollarda ara yoksa seninde kötülük edenden bir farkın kalmaz..
- +1 yıl
baal dediğin babil tanrısı bizi ne ilgilendirir? senin islama inanmadıgını düşünüyorum Şu an ..
- +1 yıl
islami davanızda kime ne faydanız dokundu e diyen kafir oldu ekber diyen şu olduyla nereye varacaksın bana bir onu söyle iki saattir papağan gibi konuşuyorsun senin bu söylediğin lafları bende çok dinledim sıkılıyorum artık dinleyince en aptal en ahlaksız çocuğu din eğitimine verince çocuk tecavüzcüsüde çıkıyor böyle ezberci düşünemeyen tiplerde
- +1 yıl
inanmıyorsan ne diye tartısıyorsun !
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Bırak boş konusmayi reis inanmiyosan inananlara saygı goster
03 Yorumla- +1 yıl
delil göster inanmadıgıma dair
- +1 yıl
Allah en büyüktür demektir.. Yani Allahın astlarıda var ama içlerinden en büyüğü Allahtır demiş olursun.. Allah birdir/tektir demeniz gerekir. Bilmeden şirk işliyorsunuz..
Gizli Üye(30-35)+1 yılve dini saptiriyorlardi...
saçmalama istersen duyduğum en saçma şey bu!!03 Yorumla- +1 yıl
Allah kendisi için kuranda birdir/tektir eşi benzeri yoktur derken siz niye Allah en büyüktür/ama onun gibilerde vardır/astları vardır ama içlerinden en büyük Allahtır demeye getiriyorsunuz?
Cevap sahibi+1 yılöyle demek ne demek ayrıca ya ilk kez duyuyorum gerçekten. o zaman bu zamana kadar okunan ezanlar, kılınan namazlar noluyo? madem yanlış bir ifade neden bunu ezanlarda söylüyorlar? camilerdeki hocalar namaz kildiriken de mi yanlış kıldık yani anlayamadım ? kimse farkında değildi sen mi çözdün saçma geldi valla bu soruları cevaplarsan sevinirim..
- +1 yıl
Kardeşim olayın özü şu.. kuran inmeden önce ibrahimden gelen Allah inancı zaten bilinirdi.. Ama Allahın adı onun yanına konulan putçuk/ilahçıklarla beraber anılır olmuştu. Araplar kabeyi tavas ederken çırılçıplak bir şekilde Allahu ekber diye tavaf ederdi. Allahın yanında Lat Uzza Menat gibi putlar/ilahlarda rabet görürdü. Kuran indiğinde ilk şöyle demiştir
La ilahe illallah/Allahtan baska ilah yoktur. O putlar sizin uydurmanızdır.
“Lât ve Uzza’yı ve diğer üçüncüsü Menat’ı gördünüz mü?” (Necm; 53/19-20)
Allahu ekberin namaza ve ezana girmesinin sebebi ise emeviler dönemine bağlıdır. Emevi emirlerinin babaları dedeleri peygamberimize karsı bedir uhud gibi savaslarda savasıp öldürülmüştür. Emeviler öyle bir kin gütmüştür ki. Peygamberin damadını/torunlarını ve sahabelerini şehit ettikten sonra ezanı namazı ve daha bir sürü hadis sünnet adı altında islama sokmustur. Çünkü kuranı değiştiremiyorlardı. İslamda yozlasma hadis ve sünnet adı altında baslar..
Yav o kadar rezil ve kara cahilsiniz ki küfür bie etmeyeceğim.
03 Yorumla- +1 yıl
Allah kendisi için kuranda birdir/tektir eşi benzeri yoktur derken siz niye Allah en büyüktür/ama onun gibilerde vardır/astları vardır ama içlerinden en büyük Allahtır demeye getiriyorsunuz?
- +1 yıl
bak bilader insan gibi tartış hakaret etmenin sebebi ezberci oldugunu kanıtlar Şu an beynini kullanmayan ben değil sensin çünkü insan dili degil hayvanca konusuyorsun biz her seyi tartısıp dogrusunu bulmaya calısıyoruz
+1 yılAllah-u-Ekber yanlış; doğrusu Allah-u-El-Kebir olmalıdır. İnsan Allah’ı tanımlayamaz. Allah’ı tanımlamak Allah’ın kendisine aittir:www. facebook. com/.../10215045516317210
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılla bir boşver dit aqq cahik cühelası beynine soktuğumun beyinsizi
01 Yorumla- +1 yıl
Gizli Üye(25-29)+1 yılsenin gibiler çıkıyor cahilelr de inanıyor işte. ezan nedir o zaman
09 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Ezanın emeviler döneminde değiştirildiği içinde muhammed ismi dahi sokuldugu biliniyor.. Allahla muhammed denk degildir ki ikisinin ismini bir yerde anabilesin.. Allah ekber yerine Allah tektir denmeli
Cevap sahibi+1 yılTekbir farzdır boş konuşma
- +1 yıl
farzlar kuranda belirtilmiştir. Ben kuranı iki kez okudum hic göremedim. Siz kaynak verin?
Cevap sahibi+1 yılnamazın nasıl kılınacağı da şeklen Kuranda yazmaz. Peygamberler boşuna gelmemiştir.
- +1 yıl
yazıyor şeklen nasıl kılınacağı araf 55. sureyi okuyun alçala alçala ve yalvara yalvara taaruzlu dua edin denir..
- +1 yıl
namazın kuranda olmamasını ima etmeniz kuranı allahın eksik gönderdiğini ima etmenizdirki Allaha aklı kıt demiş olursunuz
Cevap sahibi+1 yılçok boş birisin. kendinle kal ve boş laflarınla milleti günaha sokmaya çalışma
- +1 yıl
peygamber resüldü yani bir vahiyciydi kendinden söz uyduramaz hadis adı altında.. esas siz yanılıyorsunuz
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah'a inanan biri diğer tanrıları niye var saysın, Allah birdir, önemli olan niyet.
03 Yorumla- +1 yıl
o zaman en büyük galatasarayda demeyin :)
Cevap sahibi+1 yılYüce, ulu, en büyük gibi kelimeler insanı dinden çıkarabilir ama burda biraz da niyet önemli.
- +1 yıl
şirk gizlide bilinmedende yapılır kardeşim Allah aklınızı kullanınki üzerinize pislik yagmasın diyor.. Allahın en büyük oldugunu iddia edenler astlarınıda kabul etmiş demektir.. Allah birdir tektir dememiz gerekir..
+1 yılbeyin bedava mı deniyordu buna
15 Yorumla- +1 yıl
beyni olan laf atıp kaçmaz tartısır dogru bildiğini bana kanıtlar.. sizlerse ezbercisiniz.. kurandan bir habersiniz..
- +1 yıl
Dbsushshshe sus ya köftehor
- +1 yıl
mehmet okuyan, abdulaziz bayındır, mustafa islamoğlu, mustafa öztürk, hakkı yılmaz, ihsan eliaçık, yasar nuri öztürk gibi ilahiyatcılar bunları kitaplarında belgeleriyle beraber yazdı
Al işte bunu yazmissin saydiklarinin hepsi sapık düşünceye sahip şarlatan hocayım diye geçinenler hele ki mustafa islamoğlu sen bunları burada paylaşarak senin gibi hiç birseyden haberi olmayan asıl cahillere de yazık etme haklarına da girme önce edindiğin kaynağın öz geçmişini araştır SAF OLMA BU KADAR kaldır şu gereksiz aptallık akan paylaşımı kaldır lütfen ve gidip faydalı işlerle uğraş! - +1 yıl
sana Allahtan vahiy mi geldide biliyorsun? Bu adamların hepsi arapçaya çok hakim dil bilim üzerine kurana yaklasan kimseler.. sizin hocalarınız gibi deve sidigi içilmesine ijnanan peygamberi 9 yasında kızla evlendiren sapkın kimseler değiller!!
- +1 yıl
yuh be şu saydiklarinin sapık olduğunu çocuk bilir sen ne diyosun be kardeşim bunları yazarken adnan hocayı mi dinliyorsun:D
+1 yılKim ne derse desin❤ALLAHU EKBER ❤
019 Yorumla- +1 yıl
o zaman allahın astlarıda var ve içlerinde en büyüğü Allah diye ima etmiş oluyorsun Allahın 99 ismi neyine yetmiyor?
- +1 yıl
O 99 ismin başında ALLAH CC geliyor hatirlatim başka tanrı inancı olanlar için diyosun bizim öyle bir inancımız yok tek ilahimiz ALLAH CC..
- +1 yıl
Okudugunuz yazıyı anlamıyorsunuz daha ben Allah ismine bir sey demiyorum zaten arapçadaki ilah kelimesinden türemiştir bizdeki tanrı gibi.. Allahın ekber diye sıfatı yoktur Allah zaten birdir tektir en büyük (ekber ) dersen Allahtan baska ilahlarında oldugunu iddia etmiş olursun
- +1 yıl
Ben anlatamıyorum galiba kardeşim biz büyük derken başka tanrıyı filan kasdetmiyoruz ayrıca o bizim tanrimiz değil tanrı diye bişi yok türkçe kelimeleri tasiyosun buraya arapcada olduğu gibi ALLAH -EKBER ALLAHU EKBER yani biz sadece onun büyüklüğünü onun yuceligini dile getiriyoruz başkalarını katmiyoruz tamammi güzel kardeşim anlamisindir inşaallah
- +1 yıl
tanrı türkçedir ilah ise arapça mevla ise farsça hepside bizim tanrı kelimemize denktir.. bütün dilleri yaratan Allahtır hanımefendi.. Arapçanın bir kutsallığı yoktur.. Allah hic bir milleti kayırmaz.. eğer peygamber gönderilen bir toplum varsa o toplum pislik içinde yüzüyor ve içlerinde akıllı adam kalmamıs demektir.. Allah yücedir demek istiyorsanız La ilahe illallah deyin çünkü Allah ona şirk kosulmasını istemez Allahu ekber derken Allah en büyük ama onun astlarıda var demiş gibi olursunuz
- +1 yıl
Allahu ekber cahiliye devrinden kalma bir sözdür neden mi? Mekkeliler kabeyi tavaf ederken bütün putları gezip Allah putu önüne geldiğinde Allahu ekber/Allah bu putların en büyüğüdür derdi.. Kuran ise bu yanlışı bildiği için bütün astları/ilahcıkları red edip La ilahe illallah demiştir.. Ama bu sözü namaza ve ezana sokanlar peygamberimizle savasan emevi torunlarıdır bunuda islamdan öc almak icin yapmıstır..
- +1 yıl
Peki şöyle söyliyim o zaman arapca nin bir kutsalligi yok diyosunuz haşa peki neden ahirette herkes arapca konuşacak? Sıkıysa türkçe konuş bakalim😃ayrica ALLAH yucedir diyoruz tanri degil ALLAH disinda diger kelimeler turkcelesebilir ama arapcada soylenebilir. ALLAHU EKBER derkende baska hic birsey kasdetmedigimizi YUCE RABBIMIZ biliyo... gerçekten güldürmeye dewam ediyosunuz yani nerdeyse peygamber efendimizin namazlarda ALLAHU EKBER dememistir bunu sonraki nesil uydurmustur diyeceginizi duyar gibiyim...
- +1 yıl
öyle bir bilgi kuranda yok.. hadis kökenlidir ve hadislerin çoğunun uydurma oldugu kuranla çeliştigi biliniyor.. bu yuzden müslüman kurana cok iyi hakim olmalı kurana uymayan hadis insanı amelinden imanından eder
- +1 yıl
Ya Şu an varya taslaman gibi konustunuz hadisleri de mi yalanliyacaksiniz öyleyse sizin PEYGAMBER EFENDIMIZEDE SAS inanciniz yok çünkü hadisler onun.. beynimi yakmaya devam ediyosunuz. .
- +1 yıl
hadisler peygamberin ölümünden 250 sene sonra yazılma.. uydurma olmadıklarına nasıl bu kadar eminsiniz ayrıca tarihi bir not vereyim..
"SAHIH" demek, mutlak doğru ve sağlam demek olmayıp, o ilmin konulmuş belli kalıplarına kurallarına uyan demektir.
Kur’an’dan biliyoruz ki Rasülüllah’ın çevresinde bulunanlardan bir kısmı münafık idi. Rasülüllah bunların kimler olduğunu bilmiyordu (Tevbe 101). Biz de bilmiyoruz. Ve biz bunlara da “Sahab-i kiram efendilerimiz”, “Radıyallahü anhüm (Allah onlardan razı olsun) diyoruz. Ve yine Kur’an’dan biliyoruz ki bunlardan bir kısmı “zuhrufalgavl ( süslü sözler)” uydurmuşlardır Ve dinin yozlaşmasına gayret göstermişlerdir. (En’am 112, 113 ve 121). - +1 yıl
Yani Peygamber Efendimize ait hic bir hadis yokmu? O zaman ne icin gonderildi? Neden son peygamber olarak geldi? cunku son peygamber oldugu icin bizlere hadislerini birakti.. Bilgilerinizi kendinize saklayin lütfen...
- +1 yıl
Kuranı Kerim için seçildi tabiki.. Peygamber demek aynı zamanda resül demektir. Görevi Allahın sözlerini iletmektir.. Elçi aracıdır değiştirmeden iletendir.. Aynı zamanda islamı ilk uygulayandır. Eğer peygamber yaşarken bir ağzından dinle ilgili bir söz cıktıgını duysaydın garanti olurdu. Ama bugun o sözlerin korunurlugu/garantisi kalmadı. Peygamberde ben bana vahyolunana/kurana uydum demiştir. Ayrıca hadislerin içine peygamberimizin şahsi düşünceleri girmektedir..
- +1 yıl
hadisler kuranı desteklerse tarihi bilgi olarak kuranın vurgusunu güclendirmek icin söleyebilirsin ama kuransız direk hadis olmaz çünkü din yapıcı yasa koyucu allahtır o yuzden kurana ters kuranda olmayan seyi söyleyen hadis olamaz
- +1 yıl
Peki sen yalan olduğunu nasıl dogrilayabiliyosun o donemlerdenmi geliyosun yoksa😮
- +1 yıl
hayır bizim ilahiyatcılar yazıyor bunları onlarda arapça kaynaklardan almıslar islamın emeviler döneminde yozlastırıldıgı ile ilgili cok kayıt var.. emeviler dini bizzat yasayıp peygamberimizden uygulamalı gören 10 bin küsür sahabeyi şehit etti daha sonraki bilinemeyenler çarpıklıklar hep o dönemden gelir.. imamı azamın dini iyi bilmesinin sebebi sahabelerin cocuklarıyla olan samimiyetinden ve kuranı iyi anlamasından gelir
- +1 yıl
ama imamı azamı bile dini yozlastıranlar öldürüp onun adına mezhep uydurdular..
- +1 yıl
Sana göre sizin ilahiyatcilar yazıyor bana görede seyhlerimiz alimlerimiz daha şu an da yaşayan peygamber efendimizin torunlarindan bu ilimleri bilgileri alıyoruz yani RASÛLULLAH DOĞRU SÖYLEDİ size iyi geceler
- +1 yıl
alim demek bilim adamıdır ilahiyatcı değildir ayrıca şeyhler kurana göre şirk ehlidir
- +1 yıl
😂😂😂😂😂alim bilim adamı haa dedim ya size göre ilahiyatci diye. .. islamoglunu çok dinliyosunuz anlaşılan biraz CÜPPELİ AHMET HOCAYI DİNLEYİN KENDİNİZE GELIRSINIZ biraz daha konuşsak daha neler soyleyecejsiniz o yüzden kendinizi fazla yormayin derim
+1 yılBilginin kaynağı facebook durumları olunca...
015 Yorumla- +1 yıl
facebooklarda o grupların sahibi benim milleti aydınlatıyoruz ;)
- +1 yıl
Tahmin edebiliyorum. Zaten bilginin kaynağı kitap olsaydı kitap yazmaya kalkışırdın.
- +1 yıl
kardeşim kuranda Allahu ekber denmez/Allah en büyüktür. tam tersi La ilahe illallah denir/Allahtan baska ilah yoktur.. cahiliye devrinde insanlar puta taparken bir sürü tanrıcık/ilah put vardı ama içlerinden en büyüğü/en büyük ilah/Allah denirdi (Allahu ekber) bu deyim bu söz cahiliyeden gelmedir Emeviler bunu ezana ve namaza kasıtlı soktular.. Allah birdir/tektir dememiz gerekir
- +1 yıl
la ilahe illallah diyen birinin Allahu ekber demesi çelişkidir
- +1 yıl
Bak ısrarla iddaanı tekrarlıyorsun. Aç şu kitabı aç şu sahih hadisi diyemiyorsun.
- +1 yıl
Bak ısrarla iddianı tekrarlıyorsun. Aç şu kitabı aç şu sahih hadisi diyemiyorsun.
- +1 yıl
"SAHIH" demek, mutlak doğru ve sağlam demek olmayıp, o ilmin konulmuş belli kalıplarına kurallarına uyan demektir.
Kur’an’dan biliyoruz ki Rasülüllah’ın çevresinde bulunanlardan bir kısmı münafık idi. Rasülüllah bunların kimler olduğunu bilmiyordu (Tevbe 101). Biz de bilmiyoruz. Ve biz bunlara da “Sahab-i kiram efendilerimiz”, “Radıyallahü anhüm (Allah onlardan razı olsun) diyoruz. Ve yine Kur’an’dan biliyoruz ki bunlardan bir kısmı “zuhrufalgavl ( süslü sözler)” uydurmuşlardır Ve dinin yozlaşmasına gayret göstermişlerdir. (En’am 112, 113 ve 121).
- +1 yıl
Ayrıca Kuran inmeden önce Allah ismi zaten bilinirdi ve tapılırdı. Ama Allah tek degildir mekkede bir sürü put vardı bu putların en büyüğü Allahtır. Onun astları Lat, Uzza, Menattır.. İnsanlar kabeyi tavaf ederken Allah Ekber derdi Ama kuran ne demiştir? La ilahe illallah yani Allahtan baska ilah yoktur. O putlarda o ilahlarda sizin uydurmanızdır demiştir. Müslüman La ilahe illallah derken ne diye cahiliye devri gibiAllahu ekber diyor aynı zamanda? Bunların hepsi emeviler döneminde kasıtlı islama sokuldu..
- +1 yıl
Bak Allahtan başka ilah yoktur diyorsun. Allah bunu kitabında söylüyor. Kendini Allah ismiyle tanımlıyor. Ama sen çıkmış. Allah en büyüktür, Allah uludur anlamına gelen Allahu ekber şirktir diyorsun. İnsanları cehenneme sokuyorsun. Asıyorsun kesiyorsun.
Bak kardeşim şimdi gidip ilk ezanı, ezanın nasıl okunduğunu, bu sözleri bilal-i habeşe kimin öğrettiğini araştır gel. Hadis ilmini yerin dibine sokan ve o dönem peygamberin bile kim olduklarını bilmediği münafıkları ve onların oyunlarını çözen tarih bilginin kaynağına da ayrıca hayran kaldığımı belirtiyorum. - +1 yıl
Çünkü allahu ekberi kuran inmeden önce mekkeli müşrikler tüm putları gezip Allah ismini verdikleri putun önüne gelince söylerdi... allahsa bunu red eden ayet gönderdi ama kafanız hala basmıyor.. allahu ekberi namaza ve ezana sokanlar peygamberin savastıgı müşriklerin torunları olan emevilerdir
- +1 yıl
Bak yine aynı şeyi yapıyorsun kendini tekrar edip ıspat diye sunmaya çalışıyorsun. Kuranda allahu ekberi yasaklayan hiç bir ayet yoktur. Kendine göre evirip çevirip yorumluyorsun. Emevilerle ilgili uydurunun kanıtlarını hâlâ yok.
Allahtan başka ilah yoktur diyip ama allah tek değildi yazıyorsun. Sonra kalmış kafanız basmıyor yazıyorsun. Kendinle çelişip şirk yaptıgımızı iddia ediyorsun. Kendi yazdıklarını objektif olarak okusan sen bile söylediklerine inanmazdın. - +1 yıl
kuranda trafik kurallarına uyunda yazmıyor ama aklınızı kullanın allahın ipine sarılın diyor
- +1 yıl
Aradan cümle cımbızlayıp cecaplamadanı verecek cevabın olmamana yoruyorum neyse yoluna bak kardeşim.
- +1 yıl
*cevaplamanı
- +1 yıl
Sana diyorumki kuranda allahın ekber diye sıfatı yok onun yerine allah tektir yazar sen diyorsunki ekberi yasaklayan bir ifade yok diyorumki en büyük allah dersen onun astlarıda var ama en buyuk ilah allah demiş olursun sen bu farkı anlamayıp kuranda ekberin yasak mı degil mi oldugunu arıyorsun daha okudugun cümlenin anlamını idrak edememişsin bana tıkandın gibi tafra yapıyorsun
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılVay bee artık hayatımı değiştirecek bir bilgi
00 Yorumla Namaz kılarken neden kullanıyoruz ozaman
09 Yorumla- +1 yıl
emeviler islama soktugu icin.. kuranda la ilahe illallah denir/allahtan baska ilah yok..
- +1 yıl
şöyle düşün.. emeviler peygamberin bedir uhud gibi savasta savastıgı ve yendigi müşrklerdi.. emevi yöneticileri onların kindar torunlarıydı.. sence iman etmeyen kin güdenler peygamber ölünce neden hz aliyi, torunlarını ve 10 bin sahabesini öldürdü dersin? hepside islamı en iyi bilen kimselerdi
- +1 yıl
mehmet okuyan, abdulaziz bayındır, mustafa islamoğlu, mustafa öztürk, hakkı yılmaz, ihsan eliaçık, yasar nuri öztürk gibi ilahiyatcılar bunları kitaplarında belgeleriyle beraber yazdı
- +1 yıl
bütün münafıkları saymışın tebrikler :D sakın dinleme ablacım
- +1 yıl
bak yukarda bana cevap veremiyor ama çok merak diyorsan abdülaziz bayındırın gece ve gündüz olayını okursan durumun vehametini anlayabilirsin yok hz ademin babası vardı yok kaderi Allah bilemez felan bunlar işi gücü bırakmışlar insanları tekfir ediyorlar ne faydanız var KOCAMAN BİR HİÇ
- +1 yıl
@tumblrciletisim müslümansan babil tanrılarından ne bahsedip duruyorsun? işiniz güücünüz fitne fesat iftira karalama iki dakka efendi gibi konusmasını bilmezsiniz kaypak insanlarsınız
- +1 yıl
Mustafa islamoglumu? ? ya bu adam sapitmiş bir adam bu adam kadın hayizliyken namaz kilabilir kuran okuyabilir diyen bir pis mahlukat. .. neyin pesindesin anlamadim gercekten
+1 yılNamaz kılarken ne dicez la o zaman?
07 Yorumla- +1 yıl
Ateistin biri gelmis uyduruyor inanma
- +1 yıl
@Sananeloji Zaten inanmıyorum da bakayım ne cevap verecek çok merak ettim
- +1 yıl
suanki kılınan namaz bir sürü şirk ve faydasız söz içeriyor örneğin allahu ekber, peygamber için sünnet namazı kılmak, otururken tahiyyat salli barik hepsi şirk içerir namaz için belirli bir kural yoktur içinden geldiği gibi secde ruku edersin ve kuran ayeti okursun sonucta bir dua seklidir
- +1 yıl
😂😂😂 sana bunlari kilisede mi öğrettiler
- +1 yıl
@Sananeloji emeviler dönemini arastırsaydın islamın cahiliyeye nasıl döndürüldüğünü görürdün
- +1 yıl
Ayet dua değildir atıyon bari destekli at
Bütün müslümanlar şirk koşuyor sen mübarek bir adamsın dimi
Dua şekliymiş hsktir ordan - +1 yıl
Suratında meymenet yok dindarliktan mubarelikten olecek😂😂😂😂
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Bu yuzden Allah, yuzunde nur birakmamış
11 Yorumla- +1 yıl
sana öyle yüz vermişki bilader kafanda sac bile kalmamıs
- Aile & Toplum konusunda 58b cevap paylaştı.
+1 yılAllah-u Ekber dağı ne oluyor o zaman :D
03 Yorumla- +1 yıl
put dağı..
- +1 yıl
ekber en büyük demekmiş arapça
- +1 yıl
Kuranda ekber demez La ilahe illallah der yani allahtan baska ilah yok.. en büyük dersen astlarıda var demiş olursun tıpkı arapların bir sürü puta taparken Allah putunun önüne geldiğinde dedikleri gibi
Deli kadirmi anlatıyor bunları :d
00 YorumlaNe saçmalıyon reyis
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılSaçmaladin.
01 Yorumla- +1 yıl
en büyük fenerbahce dersem baska takımlarda olmus olur dimi?
+1 yılAğzına sağlık
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Kesinlikle
00 YorumlaYanlış anlamışsın
01 Yorumla- +1 yıl
- Aile & Toplum konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılallah büyük
00 Yorumla
+1 yıldiyosun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDeğişik
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem