Neden bilim adamlarının %93'ü ATEİST?

ÇOĞU bilim adamı DİNİ ; insanların ihtiyaçı , siyasetçilerin kazanç kaynağı , düşünürlerin ise akıldaki soruların kolayca cevap bulması için kullanıldığını düşünüyor. Neden
...
İnanmak, düşünmekten kolay. Bu yüzden, düşünenden çok inanan var.
Bruce Calvert

Eğer Tanrı gerçekten yoksa, onu yaratmamız gerekir.
Voltaire

Din bir saçmalık.
Thomas Edison

“Tanrı olmadığını ispatlayabileceğimi iddia etmiyorum. Aynı şekilde Şeytan’ın uydurma olduğunu da ispatlayamam. Hıristiyan tanrısı var olabilir, Olimpus’un tanrıları da varolabilir, ya da eski Mısır’ın, ya da Babil’in. Ama bu varsayımlardan hiçbiri diğerinden daha olası değildir. Bunlar, olası bilgilerimizin bile dışında duruyorlar, herhangi birisini ciddiye almak için hiç bir sebep yoktur.”
Bertrand Russell

Din, sıradan insanlar tarafından doğru, zeki insanlar tarafından sahte, liderler tarafından kullanışlı kabul edilir.
Seneca

Her kim için dünya nedensiz olarak görünüyorsa ve bu yüzden onun kendisi de nedensiz olarak var oluyorsa, İşte onun için Tanrı mevcuttur.
Karl Marx

Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır.
Mustafa Kemal Atatürk
Din, sıradan insanları sessiz tutmak için mükemmel bir alet.
Napolyon

Dünyada iki çeşit insan var: Aklı olan ve dini olmayanlar, dini olan ve aklı olmayanlar.
Abu’l-AlaAl-Ma’arri

Benim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum.
Hükümetini ayakta tutmak için idin kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir. Adeta halkı bir kapana kıstırırlar. Benim halkım demokrasi ilkelerini gerçeğin emirlerini ve bilimin öğretilerini öğrenecektir. Batıl inançlardan vazgeçmelidir. İsteyen istediği gibi ibadet edebilir. Herkes kendi vicdanının sesini dinler. Ama bu davranış ne sağduyulu mantıkla çelişmeli ne de başkalarının özgürlüğüne karşı çıkmasına yol açmalıdır.
Mustafa Kemal Atatürk

...
Neden bilim adamlarının %93'ü ATEİST?