Cevap vereyimde daha açık olsun. Öyle bir şey yapsaydın Cinsellik bölümüne yazardım, analdan erkek arkadaşıma veriyorum kabızım ne yapmalıyım diye?
UMARIM AÇIKLAYICI OLMUŞTUR.
Güncelleme için kusura bakmayın.
kabızlık tedavisinde gecikme olmamalıdır. Aksi halde ciddi problemler baş gösterebilir. Bu problemler, hayati tehlikeye neden olabilecek bağırsak perforasyounu, kronik anal fissür ve hemoroid gibi komplikasyonlardır. Bu komplikasyonlar sonucu cerrahi işlemler gerekecektir. Ancak bu tedavilerin ertelenmesiyle, vücuttaki ameliyat risikosu artar. Son yıllarda teknolojinin gelişmesine paralel olarak, karın içi ameliyatlarının bazılarında laparoskopik yöntemler kullanılır olmuştur. Böylece hastanın rahatlığı sağlanmıştır. Laparoskopik yöntemle kalın bağırsak rezeksiyonu ameliyatlarının tümü ya da bir kısmı yapılmaktadır. Bu yöntemin kullanıldığı durumlarda hastanın yara gibi komplikasyonları daha az görülür ve hasta günlük hayatına daha kısa sürede dönme fırsatı elde eder.
Aç karnına sıcağa yakın ılık bir bardak suya 1 - 2 çorba kaşığı karbonat karıştır , bunu çabukcak iç . yarım saat sonra da yemeğini ye etkisini gösterecektir. Baktın o da olmuyor, klozetteki taharet borusuna anüsü daya bas içeri suyu olsun bitsin. Dalga geçmiyorum ciddiyim. Tez vakitte rahatlaman dileğiyle sıhatler olsun.
geçmiş olsunsinameki, kayısı kurusu gibi bitkisel ürünler işe yarayabilir. bol bol su iç ve bol bol yürüyüş yap. ancak sürekli bu şekilde yaşayamazsın. iyi bir ürologa gidip ilaçlardan fayda görmediğini söyle. gerekirse kolonoskopi yapılsın.
bende yıllardır kabızlık çekiyordum. ve kadın doğumcu ultrason sırasında tesadüfen fark etti kalın bağırsakta fıtık olduğunu. rektosel ameliyatı oldum şimdi gayet rahatım.
eğer bağırsaklarda operasyon gerektiren bir problem varsa, ya da troidlerinde çalışmama ya da az çalışma varsa sürekli kabızlık yaşarsın.
bence önce endokrine sonrada ürolojiye yeniden gitmelisin.
geçmiş olsun
Geçmiş olsun. Bir çorba tarifi var onu bir dene istersen.
Fitoterapi Uzmanı doktor bu tarifi bir TV programında verdi. Dr. Ümit Aktaş. Tarife geçelim istersen.
Kuru Bamya 1 avuç
Isırgan 1 Avuç
Kimyon 1 yemek kaşığı
Rezene 1 yemek kaşığı
Çemen otu 1 yemek kaşığı
Buğday Kepeği 1 yemek kaşığı
1 - 1.5 lt su koyup 30 dk kaynatın. Kaynadıktan sonra 1 yemek kaşığı taze öğütülmüş keten tohumu ve 2 yemek kaşığı Sızma Zeytin yağı ekleyip sıcak sıcak için... Bunu hergün yapıp içebilirsiniz. Hamileler ve emziren anneler de içebilir.
Cevap
14Cevap
öncelikle cok gecmis olsun ayni sorun bende de var göbegin büyümesi ayri birde sancilar öldürüyor adami bagrisaklarina baktirdin mi hic birde duphalac dene o günlük rahatlarsin ama yinede bir uzmana git ve baktir ihmale gelmez sakin utaniyorum falan deme saglik bu Allah sifa versin
link iyi gelebilir bir bak derim bazılarını babannem bana yapardı sonra isal olmuşum tuvaletten cıkamıyorum
bağırsağın normalden uzundur belki meyve ağırlıklı beslen kola kahve filan içme yeşil sebzelerden çok fazla ye ve tuvaletini tutma düzelir veya çok kötüysen sinameki iç ama sürekli içme fazla içersen bağırsaktaki mikrotübüllerin ölür
kuru kayısı falan fayda ediyorda sodanın içine limon sık iç hergün düzene girecektir benim de aynı problemim oluyor onu yapınca düzene giriyor
İlaçların etki etmesi gerekiyor canım aslında bol bol su iç elma ve üzüm ye çok katı şeyler yeme simit poça tarzı hamur işlerinden uzak dur.meyve ye armut da etkilidir.Sinameki çayı iç kaynatıp oda etkiliidir
Sana en etkili ve seni hemen tuvalete çıkaracak bişey söylicem hiç vakit kaybetme arkadasım.
Normal el sabunun ucundan çok az kopar ve bunu fithil gibi anüse yerleştir.
5 dkya kalmaz bütün karnın iner.Denendi :)
Kas gevşetciler iyi geliyor kabızlığa.
Yoğurdun içine hindistanceviz rendesi eklersen rahatlarsın, limonlu sıcak su içebilirsin veya orta boy muzu iyice çiğneyerek yemelisin.
danone'nin sindirimi düzenleyici yoğurdu var sanırım ismi Axtiva... ondan ye bakalım, olmazsa kesinlikle üroloji uzmanına başvur, sorun yaratabilecek bir durum; çok kabızlık basur da yapar
1 kilo kadar kuru kayısı 1 2 litre kadar su tavsiye ediyorum
Aktardan sinameki al... akşama kaynat suyunu iç.. sabah kesin çıkarsın tuvalete...
hatun kişisi.. kuru kayısı ye sürekli hale gelir artık tuvalete çıkmaların
yoğurt,ve sıvı tüket hatta sıvı yağ veya tere yağ tüket kola hariç
Çok basit yöntemle kesin olarak çözüyorum desem... 2 dakikada... Kesinlikle aklınıza kötü bir şey gelmesin. Bel altı muhabbeti yapmıyorum
kavun yeyip su iç sonrada mermere otur oluk oluk gider
kolon masajı faydalı olabilir..
duphalac denedın mı ıyı geldıgını söyluyorlar
bir kasık sıvı yağ iç sorun hemen çözülsün
Yeşil fındık ye önünü alamazsın :)
Kayısı bul ye acilen
ıncır ve cevız ye
iki bardak süt iç
kayısı ye
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar