evet arkadaşlar sizce güzellik göreceli bir kavrammıdır ?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Herzaman yalan olanın tarafını savunsada insanlar hayır göreceli bir kavram değildir güzellik ya vardır ya yoktur sırf yalakalık olsun diye çok güzelsin sözcüğü söylenmemeli hoş söylenen kişininde kendisi hakkında bir fikri var ise hadi oradan diyebilmeli diye düşünüyorum iç güzelliği var dışından aman banane yıllar güzelliği barındırmaz falan gibi geyikleride bir kenara bırakıyorum biliyoruzki lafonten masalı anlatmayalım birbirimize şu bir gerçektirki insanlar önce dış görünüşe bakar sonrası ise alışkanlık ve arkasından gelen ruha karşı nasıl baktıkları ve aşık olduklarıdır bu son söylediğime kadar gelemiyor olsada insanlar güzellik böyle birşeydir ...
BENCE GÜZELLLİK SAÇMA BİR KAVRAM. DÜŞÜNÜN, ZAMANLA HEERŞEY DEĞİŞİR VE O GÜZELLİK KALMAZ. HATTA BİR SÖZ VARDIR : GÜZELİM DİYE SEVİNME BİR SİVİLCE YETER, ZENGİNM DİYE SEVİNME BİR KIVILCIM YETER.
ŞU HAYATTA KAYBEDECEĞİN HİÇBİRŞEYE ÖNEM VERME.
bir herkese göre doğru vardır bir de kişiye göre doğru. bazı güzellikler vardır ki tartışılmaz mesela eyfel kulesinin güzelliği herkese göre doğrudur bunun gbi... kişilere yansıtılabilr örneklemem :)
Bana göre güzellik göreceli değildir.Sıradan olan güzeldir.Sıradışı olan, insanlar tarafından hep hor görülür ve çirkin etiketi yapıştırılır.Her ne kadar aksi söylensede.
Cevap
42Cevap
Ben güzele güzel demem
Güzel benim olmayınca
Muhannetin kahrın çekmem
Gel deyip de gelmeyince
Gelirim amma döğerler
Bizi bu ilden kovarlar
Güzel olanı severler
Ben ölürüm görmeyince
Var ol yörü var ol yörü
Kara bağrın yere sürü
Döğün döğün ağla bari
Benim gönlüm olmayınca
Senin çağın geçer olur
Bu dünyalar kime kalır
Tomurcuk gül gazel olur
Vaktında derilmeyince
Karac'oğlan sözün haktır
Düşmanın dostundan çoktur
Bizim'çin aynlık yoktur
Ya sen ya ben ölmeyince
/ Karacaoğlan
Tamemen uydurma :) su söyle birsey olur 10 güzeli koyarsın karsısına 5 kisininde en güzeli cevabı farklı olur bak bu göreceli durumda olur ama emin ol 10 cirkini dizersen karsına en az 4ü bir secim yapmaz kalsın der demekki neymis güzellik o kadarda göreceli değilmis;)
mesela sanat da görecelidir. fakat iyi veya kötü belirgin olan şeylerin sanat olup olmadığı sorgulanmaz. picasso gibi ressamların, tolstoy gibi yazarların ya da klasik türk müziği sanatçılarının eserlerine kim sanat değil diyebilir ki?
ama basit ve ticari amaçla çekilen saçma sapan dizilere, mankenden bozma şarkıcıların hiçbir anlam derinliği olmayan şarkılarına da kimse sanattır diyemez herhalde
fakat bu iki uç noktanın arasında o kadar çok eser sanatçı ya da sanatçı olduğunu iddia eden insan vardır ki, kimine göre sanattır kimine göre değildir. görecelilik de bu arada kalanlar için geçerlidir. sanırım güzellikte de bariz belirgin olanların haricinde bir görecelilik mutlaka vardır.
bir noktaya kadar neredeyse güzellik matematiksel bir ifadeye sahiptir. sadece bir noktadan sonra görecelidir. bunun en somut örneği simetri kavramıdır. yüzünde bariz bir simetrik bozukluk olan insan bilinç altımız tarafından garip karşılanır. bu genlerimizde yatan en iyiye yönelme eğilimidir.
sorun başlı başına yanlış:) güzel diye tabir edilen bir kişiyi evrende sadece bir kişi beğenmesin güzellik kavramı görecelidir demektir,e sabit bir kişiyi tüm insanların beğenme ihtimali olmadığı için güzellik görecelidir,sen soru diye sorduğun bu konunun analinizi yapamadın mı:)
Kimin ne gözle nasıl baktığı önemlidir..Güzel bakan güzel görür güzel görende güzel bakar...
ben katılmıyorum bir tipsiz kız var bir de enfes egzotik güzeller :)) Mesela erkek olarak Çağatay Ulusoy adam taş gibi kedi uzanamadığı ciğere mındar der bazıları karalıyor çıkma teklifi etse koşa koşa gidersiniz
Herkes in kendi zevki var , bana güzel gelen başkasına güzel gelmeyebilir (istisnalar hariç :D )
1 Kişiyi 500 milyon kişi beğeniyosa o güzel/yakışıklıdır ama 1 kişiyi , birisi beğenip diğeri beğenmiyosa bu görecelidir , Oyum A :)
Güzellik görecelidir fakat herkes kendini beğenir bu bir gerçek...
Ben kendini beğenmeyen birisine rastlamadım hiç...
Ama fakat velakin...Güzelliğe bakmıyorlar artık para para para , karekter
Güzel bakan güzel görür.
Güzel gören güzel düşünür.
Güzel düşünen hayatından lezzet alır.
Güzellik görecelidir. Herkesin güzellik kavramı farklıdır. Bana güzel gelen başkasına güzel gelmeyebilir, ya da tam tersi olabilir.
Hayır güzel güzeldir görecesi yoktur altın oran denen durum söz konusu ise o kişi herkese güzel görünür
Belli bir yere kadar goreceligi var,ama genelde sabit.Adriana \lima veya Bar Rafaeli'yi guzel bulmayan pek az kisi vardir.
Sonuc olarak ya guzeliz ya da degil.
Hayır bence aşırı güzel olan birine herkes güzel der ama güzel olanların dışında beğenilenler zevke göredir.
Evet diyenler bunu açıklasın o zaman, bir adrina lima, bir Scarlet johansson kime göre çirkin olabilir ? Bir insanın bu iki kişiyi beğenmemesi kör olması gibi birşey :D
Bence güzellik hemen hemen herkesçe aynıdır, sadece güzelliğin ayrıntılarında beğenilmeyen taraflar olabilir ve bu ayrıntılar kişiden kişiye değişir.
değildir ...yakışıklı adam yakışıklıdır arkadaşş...yani evrensel güzellik denilen bir şey var yanii..tamam herkez için geçerli değil ama var böle bişi:DD
Ben de desem ki "Angelina Jolie güzeldir" kaç erkek onu güzel bulur acaba? Genel olarak erkeklerin çoğu güzel bulacaklardır ama bazısına göre de dudakları camışın kıçına benzer gelir. Evrensel güzellik tanımı burada kişilerin zaaflarına veya fetişlerine göre şekillenmiş olmuyor mu?
Bu soruyu ortaya kesin çirkin biri atmıştır. Ve güzellik görecelidir diyenlerden güç almak için sormuştur. Güzellik göreceli değildir. Zevkler ve renkler tartışılır. Eğer tartışılmasaydı eleştiri olmazdı.
Aşık veysel en güzel yanıtı vermiş : "Güzelliğin beş para etmez,bu bendeki AŞK olmasa..."
Evet görecelidir ama bazı insanlar vardır görecelikten çıkar herkesin aynı fikirde oldugu güzelliktedir
Mecnun'a sormuşlar "etrafta bu kadar güzel kız varken neden Leyla gibi çirkin bir kız için çöllere düştün?"
Mecnun; siz onu birde benim gözümden görün
Göreceli değildir ya alayınız yalancısınız :)
Koy Johnny Depp ile beni yanyana . 100 kıza sor hepsi joniyi seçer. Hani göreceliydi hep onu mu görüyorsunuz o zaman biz görünmez miyik asdfas :D
bence değildir bir insan ya güzeldir ya da çirkindir
Evet güzellik görecelidir ama bir kavramı vardır ve bu kavram değişmez.
senin sevdiğin bir kız başkasına göre çirkindirr yani evet
Sınırdakiler için evet çirkinmi güzelmi karar veremezsinya o işte
Bazılarına göre evet. Maalesef öyle insanlar var ki bir insanı güzelligine göre seviyorlar .
Tüü onlara kaka onlar e onlar
Bence güzellik göreceli değildir güzel olan zaten nettir..Bence güzele güzel demeyen güzelliği göremeyendir..
alakası yok kardeşim. güzel olmayıpta makyaj yapıp guzel olanlarda var guzel olupta kendıne bakmayanlarda var.
öncelikle güzellik güzelin kendi malı değildir ,yaratıcısının bir emanetidir.akabinde ruh sevdiyse göze sözsüz kalmak düşer.
Çirkin ve tipsizlerin uydurması :D ben tipsiz olduğum halde katılmıyorum bu söze :>)
Değildir.Güzel olan güzeldir çirkin olanda çirkin.Görece meselesi güzelligin aşk ile karıştırılmasıdır.
Beyler bayanlar hala güzellikve çirkinlik ile hoşlanmayı,beğeniyi birbirine karıştırıyorsunuz.Gönül bu oka da konar,.oka da diye boşuna dememişler.
evet mesela bana göre nely karpova çirkin hemde baya çirkin instagramdaki fotolarında kusuyordum ama çirkin deyince kıskanıyorsun diyolar hemen görüşümüzü özgürce söylüyemiyoruz
Guzellik bakan kisinin icindedir...İyi gozle bakarsa guzel gorur...Bence...cz
gözden baktığında aladnırsın yürekden bakacan yavruu :)
Kesinlikle. Mesela, yoldaki bi' kıza sen Holy Shit!1111 derken, arkadaşın wtf?!?! diyebilir :D
Bazı kızlar var hiçte göreceli değil, güzel yani :) bakan bidaha bakıyo :)
çok az aslında sanıldığı kadar göreceli birşey değil
Uzun bişey yazacaktım ama müzik dinliyorum kafam karıştı yazamadım. herneyse :(
göreceli
Ben güzele güzel demem, güzel benim olmadikca : )
bazen de güzel yoktur ama makyajlı bakımlı vardır.
aksini söyleyebilecek birini tanımıyorum
Zevkler ve renkler tartışılmaz. Yani Evet
Bencede +1
Kişiden kişiye farklılık gösterir tabikim
kesinlikle görecelidir :))
evet..
milyonlarca insan mılyonlarca fıkır.
Tabisi görecelidir ;)
Görecelilik güzeldir..
Belkide sadece aşk gözleri kör ediyordur...
hayır, güzelden anlayanlar ve anlamayanlar var
herşeyde, aklın yolu 1
öyle olmasaydı bi. düşün
felaket :D
Görecelidir efenim.
bana göre dokunacalıdır :)
Evet
Elbette öyledir.
Evet görecelidir.
evet öyledir
bence evet
Aynen öyledir .