Güzellik olgusu acımasız bir kavram olmakla birlikte günümüzde o kadar çok gelişme var ki kimse çok bakimli ve temizse çirkin olamaz he genetik açıdan bazı durumlar avantaj sağlamakla birlikte başka olgular da bu konjukturel yaklaşımı etkilemektedir
Niye dış görüntünü çok beğenmesi de sana kendini çok iyi hissettirir.
Bilemedim, kadınlar zaten duygusal olarak hoşlandığı biriyle cinsellik yaşamak isterler. Kadınlarda var mı öyle sadece seks yapacağız sonra sen yoluna ben yoluma? Bu erkeklerin psikolojisi.
Hayır kadinalrda da çok var ben 5 yıllık ilişkim de sırf birleşmeyi reddetim diye aldattı beni aslında ben onu düşündüm bu çok özel bir şey evlenmeden olmamalı ayrılırsak pişman olursun dedim ertesi hafta aldattı umarım hersey sizin de gönlünüzce olur iyi biirne benziyorsunuz ama benim hiç olmadı
Yani evlendikten sonra yapmak ya da yapmamak tercih meselesi de benim teorimi çürütmüyor söylediğin.
E bütün ökaryot canlılarda üremenin temel amacı genetik olarak daha sağlıklı bir birey meydana getirmek olduğu için hayvanlar bile birbirini fenotipine göre seçerek çiftleşir. Dökülmüş, cansız tüylü, hareketleri yavaş , sağlıksız görünen bir köpekle, genç , parlak tüylü, atik bir köpekle çiftleşen köpek sayısı arasında dağlar kadar fark vardır. Yüzgecinin biri daha küçük olarak dünyaya gelmiş bir balık ( Kayıp Balık Nemo animasyonundaki gibi) hiç kimse tarafından çiftleşemeden 1 2 hafta içinde ölür.
Sadece bir noktadan sonra gorecelidir. Eger guzellik tamamen goreceli olsaydi bazi hayvanlar el ustunde tutulurken bazilarinin neslinin tukenmesine goz yumulmazdi. Evrensel bir guzellik algisi oldugu gayet bariz.
Aynen kediler ev hayvanı yapılırken, uğur böcekleri ele alınıp okşanırken, hamam böceğinin üzerine basıp öldürülür dünyanın her yerinde.
Bir nevi.
kimi kız güzel değil ama enerjisi o çekiminden ötürü kimisine güzel gelir ya da bi erkek yakışıklı veyahut tam tersi çok güzel yakışıklı olanı çirkin bulanlar da var ben de anlamadım
Çok güzele yakışıklıya çirkin diyenin kendisi çirkindir, beğenmemek çok başka bir şey, gayet anlaşılabilir, bariz iyi görünümlü birine çirkin demek çok başka.
Cevap
4Cevap
Bi yere kadar nesnel bir yerden sonra göreceli..
Mesela nasıl nesnel nasıl öznel?
En çekici görünen profiller yüzde 70 80 tarafından beğenilir, daha az çekici görünen profillerde görecelidir diyorsun yani.
Doğru bir gözlem yapmışsınız, İngiliz ünlü profesör ortodontist Dr Mew de aynı sonuca ulaşmıştı yaptığı çalışmalarda.
Evet. Birine güzel gelen diğerine gelmeyebilir
aynen oyle..
Evett
Evet
Ebett
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?