Bu okuduğumu sizlerle paylaşmak istedim : Kendi öz kızından tahrik olmanın konuşulduğu ülkemde bir tablo ile tünaydın diyoruz. Barok tarzının önde gelen isimlerden Peter Paul Rubens'in 1635'te yaptığı tablodur. Rusya'nın St. Petersburg kentinin dünyaca ünlü Hermitage müzesininde sergilenmektedir.
Tabloda elleri bağlanmış yaşlı bir mahkum ve onu emziren genç bir kadın resmedilmiştir. Cimon (yaşlı adam) dönemin iktidarı tarafından bir şeyleri itiraf ettirmek üzere açlığa mahkum edilmiştir. yeni doğum yapan kızı Pero büyük zorluklarla gardiyanlara rüşvet vererek babasının ziyarete gider ve babasını ölümden kurtarmak için kendi sütüyle emzirir.. Gardiyanlardan biri durumu görür.. Yaptığı bu fedakar davranış yetkilileri dize getirir ve Cimon'u serbest bırakırlar.
Ilk once soruya takili kaldim. midem bulandi igrenclik dedim işin aslina inince ayni seyi ben yaparmiydim diye düşündüm. acliktan ölmek uzere olan babam var ve bende onu besleyecek bir sey var. sorunun cevabı yok bende.
Tablodaki olay gerçeklere dayanıyor mu bilmiyorum ama eğer gerçekten öyleyse mükemmel bir davranış ve fedakarlık. Ama günümüzde ensestten başka bir şey olamaz ve iğrenç.
Aslında çok farklı bir durum bı tarafta baban ölmek üzere bı taraftanda senden başka çaresi yok hayatta kalmak için çok zor bir durum ben olsam yapabilirmiydim hiç bilmiyorum
@colkaplani34 rusvetle giriyor sonucta Tabloyu yapani kinamiyorum tablodan rahatsi olmadim ama gercek hayatta boyle bir sey o-la-maz Her boku normallestirdigimiz dunyada bu kadari da abarti
Ben kendi İslami dusuncemi soyleyim boyle birsey asla olamaz babasini cok seven kizlar vardir hic sevmeyen vardir hic sevmeyenler olmaz derken babasini ölümüne sevende olur diyecektir.