İsteğiniz üzerine yardım etmezseniz suçlu olur musunuz? Yoksa onu o duruma düşüren güç müdür asıl suçlu olan? Ben zamanında boğulurken gözümün içine bakıp gelemeyeceğini söyleyenler olmuştu. Sebebi ise su çok yüksekti ve hırçındı. Kendi çabamla kurtulmuştum. Bildiğin ölüydüm yani şansıma bir kaya parçası çıkmasaydı. Bence suçtur böyle bir şey yapmak :D :/ Felsefi açıdan düşünelim biraz.
Hep yarım ederken boğuldu haberleri okuyoruz. Insan canı tatlıdır. Ve boğulan kişi can havliyle ona uardım etmeye çalısanın boynuna sarılıp onunda nedes almasını engelleyebilir. En güzeli can simidi atıt tutmasını beklemek sonra sakinleşince yanina gidip kıyıya cekmek bence çok dibine gitmeden.
boğulan birine yardım etmenin tek yolu suya atlamak olmamalı. yahut da bir gözü kara çıksın desin ki; en azından çabaladım derim deyip atar kendini de suya.
Yuzmesi iyi olmayan biri için de sıkıntı aslında ama ip ya da dal parçası bireylerde mi uzatilamaz tek taraflı değilde alternatifli düşünmek lazım biraz bilemiyorum
En İyi Cevaplar