Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
19 yaşımda boğulma tehlikesi atlattğımdan beri denize girmem. Giremiyorum çünkü. Kıyıdan sadece ayaklarımı sokarım o kadar. O yüzden o an ne yaparım bende bilmiyorum. Çünkü beni iki kişi kurtarmıştı. Eğer onlar olmasaydı şu an bende yoktum. Yıllarca yüzmediğim için sanırım kurtaramazdım.
Küçük yaşlarda yüzmeyi ogrendim çok iyi denebilecek kadar biliyorum ama ciddi bir boğulma vakasıyla karşılaşmadım hiç böyle bir durum olursa karşımdaki kişinin gerçekten kim olduğu önemli değil belki benim icin de tehlikeli olur ama bir insanı kurtarmak için elimden gelen bir şey varsa o çabayı göstermem gerekir kimi insan boğulma korkusuyla can havliyle onu kurtarmaya giden kişiyide çırpınarak boğulmasına sebep olur ama ben bu duruma rağmen kurtarmaya çalışırım ha çırpınmasi durumu zorlardınsa bile denerdim kendimde kurtarma mecburuyeti görürdüm yüzme bilen biri olarak birini hayatta tutmaya çalışmak bu beceriyi birinin yaşamı icib kullanmassam baska neye yarar ki...
Ben yüzmeyi bilmiyorum. Biliyor olsaydım şayet cevabım evet olurdu. Tabi yüzmeye Engel olmayacak şeylerle suya atlamak gerek. Ancak benim yapacağım en mantıklı şey yüzme bilen birilerini bulup yardım çağırmak. Eğer zaman yoksa Allah'a sığınır atlarım suya. En azından vicdan azabı çekmem. Ölürsem de birine yardım etmeye çalışırken ölmüş olurum.
Gözümün önünde bir insana arkama bile bakmayacak şekilde merhametsiz davranamam. Kurtarırım çaresiz bir durumdadır asla görmezden gelemem kendim yapamasam bile mutlaka birilerini çağırırım.
Çok iyi yüzücüyüm ama fiziksel olarak zayof değilse kurtarmaya çalışmam, bugüne kadar 2 çocuğu ve bir kadını kurtardım ama kadına yumruk atmak zorunda kaldım yoksa beni de götürecekti, sadece çocuk kurtarırım
İyi bir yüzücü olmadığım için buna cesaret edemezdim, çünkü kendi canımı da riske atmış olurdum. Ben zaten denize gidersem ayağımı yere bastığım, maksimum suyun ağzıma kadar geldiği yerlerde yüzüyorumm.
Kendim yüzmek bilmiyorum ama etrafımda tutunacak yardım edilecek malzeme varsa ya da bakarım olmadı etrafta bağırırım oda olmadı kendimi atarım artık kim ki kurtuldu
Böyle boğulan kişiye direk bende atlayarak kolay kolay yardım etmem sadece yakınlarda can simidi halat vb bir sey varsa öyle yardım ederim yoksa ikimiz birlikte boğuluruz
Yüzme bildiğim için evet kurtarırım çünkü suda boğulan birisinin ölümünü izlemek bana çok acı verir. o kişinin yerinde ben olsaydım ve beni kimse kurtarmasaydı sadece izleselerdi çok kötü olurdu.