+1 yılHayatımda 2 duygu var yaşamadığım biri doğum biri ölüm gerçi ölümün kıyısından geçtim insan gibi bile değil ölsem daha iyiydi diyeceğim türdendi üstelik o anları bile tekrar yaşayacağımı sanmıyorum ve daha beteri olmayacaksa ki yok birini yaşatmak için can veririm hatta dilerim o kişiye ya da kızına hayat veririm giderken bile iz bırakmak mühim olan giderken bile insan olduğunu hatırlatmak çok daha değerli inan bana ölmeden evvel ölen insanları bir daha öldüremiyorsun,
03 Yorumla
Soran+1 yılNe yaşadığını çok merak ettim.
- +1 yıl
Tatsız fazla can sıkıcı konular ben de hatırlamaktan yana değilim belki bir gün öğrenirsin..
Soran+1 yılÖğrenmek isterim. Ne zaman istersen bahsedebilirsin.
En İyi Cevaplar
Hayır yardım etmezdim "önce can sonra canan"
21 Yorumla
Soran+1 yılBence realistlik bu oluyor.
- Diğer konusunda 456 cevap paylaştı.
+1 yıl18 yasindayken bir cocugu kurtarmisdim denizde bogulurken ailesinin ve cocugun bana olan davranislari cok guzel olmustu cok guzel bir duyguydu :)
12 Yorumla
Soran+1 yılVay aramızda kahramanda varmış. :)
- +1 yıl
eyvallah :)
- Diğer konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılİşim bu can kurtarmaya giderken canını hiçe sayanlardanım.
112 Yorumla
Soran+1 yılSenin işin bu doğru.
- +1 yıl
Ama tabi öyle her ortama atlamıyoruz 😄 sonuçta ben ölürsem oda ölür ☺️
Soran+1 yılTemkinli superman. :D
- +1 yıl
Hasta tarafından öldürülmek falan neysede en korktuğum şey ambulans kazasında ölmek geçen bir abimizi verdik toprağa kazada, derinden sarstı beni her ambulansa binişimde aklıma geliyor
Soran+1 yılBir kaç kez gördüm bu tarz haberler. Sizin işin o tehlikeside çok , duyarlı değiliz bu konuda. İnsanlar yol vermiyor ve hızlı olduğu için kaza olasılığı yüksek oluyor.
- +1 yıl
Yapıcak birşey yok 1saniyenin bile önemi çok bizde elimizden geleni yapıyoruz olduğu kadar sadece bugün 4 ağır kaza oldu
Soran+1 yılDoğrudur kardeşim. Allah size de kolaylık versin , cidden zor iş.
- +1 yıl
Madde kullanıp saldıranda çok geçen 13-14 yaşlarında çocuk bonzai kullanmış muhtemel, taşladı bizi bıçak çekti yanaştırmadı kendine
- +1 yıl
Sağol allah razı olsun. unutmadan, Yaşama yol ver :)
Soran+1 yılAynen kamu spotumuzu da yapalım.
- +1 yıl
Eic için teşekkürler :)
Soran+1 yıl😊👍
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
15 temmuz darbe girisiminde ayni ornek olmasada yasadik millet olarak. eger sivil halktan bazi babayigitler göğüslerini siper etmeseydi bir cok canlar olebilirdi. once kendi canini düşünen bencildir bana göre. askerimiz , polisimiz kendini siper ederken biz rahat uyuyalim diye , baskasi icin canını feda etmek erdemliktir
21 Yorumla
Soran+1 yılO bir kaostu. Toplumsal bir olay olduğu için tepki vermesi daha kolay olabiliyor.
+1 yılben çok tuhafım bu konuda birisine yardım etmeyi severim ama şöyle bir şey var yanımda karışımda birisi bayılsın birisi düşsün ben kitlenip kalıyorum konuşamıyorum. ve atlatamadım bu durumu hala.
15 Yorumla
Soran+1 yılAlarm durumlarında şoka geçiyorsun yani.
- +1 yıl
evet hiç sevmediğim huyum nefret bile ediyorum o an kendimden.
Soran+1 yılGünümüzün hastalığıdur bu. Tepkisizlik.
- +1 yıl
benimki istem dışı :/
Soran+1 yılHerkesin ki öyle.
Diğer konusunda 708 cevap paylaştı. Öleceğimi kesin olarak bilemem hiçbir zaman ama karşıdakinin kesin ölecekse risk alırım, kurtarmaya çalışırım.
111 Yorumla
Soran+1 yılÖleceğini tahmin edebilirsin. Can taşıyorsun sonuçta. Şöyle düşün , elini ateşe götürürsen canının yanacağını bildiğin gibi.
Soran+1 yılUfaktan bir denersin. Ama risk büyükse geri çekilebilirsin.
Soran+1 yılMesai degil bu can.
Soran+1 yılCandan bahsediyorum. Tepkisiz kalacagina eminim , burada soylenenlerin hepsi o an gelince havada kalir.
Soran+1 yılPsikoloji testi.
Soran+1 yılSanal gerçeklik. :D
Denerim kurtarmayı. Öleceksem zaten öleceğim. Ha bugün ha yarın. En azından birine yardım ediyor iken teslim ederim ruhumu.
15 Yorumla
Soran+1 yılBilerek ölüme gitmek başka bir şey ama.
Soran+1 yılBelki de hiç vicdan yapmazsın.
Soran+1 yılBilemezsin. Hayattayım ve yaşıyorum , oysa öldü diyerek teselli bulabilirsin.
+1 yılkardesiminkini annemin ve babaminkini evet.. ama onlar haricinde kimse icin yapmam onu
11 Yorumla
Soran+1 yılEn yakınlar için göz karartılır.
Ölmeyi kendisi isteyen birini kurtarmak için kendi canımı tehlikeye atmazdım.
12 Yorumla
Soran+1 yılİşin mantık tarafındayım diyorsun.
kurtarıcagıma inanıyorsam o kişiyi ölecegimi bile bile kurtarmaya çalışırdım
18 Yorumla
Soran+1 yılAma öleceğini ve artık dönüşü olmadığını hissettiğinde pişmanlık duymaz mısın? Hemde o kişinin kurtulduğunu görerek.
Soran+1 yılBunu düşünür müsün peki kurtarırken? Sevap işleyerek kurtarıyorum diye.
Soran+1 yılYani bence de.
Soran+1 yılİçgüdüsel bir davranış sergilersin zaten. Tasarlayarak ve planlı bir şekilde kurtarma olmaz , onun adı operasyon olur. Bu yüzden boğulan birini kurtarmaya çalışanda boğulabiliyor.
Gizli Üye(30-35)+1 yılZaten tek canım var. Ne olursa olsun onu kurtarmaya çalışırım.
127 Yorumla
Soran+1 yılBunu yapmak zorunda kalmazsın umarım.
Cevap sahibi+1 yılİnşallah kimse kalmaz. Tutki kaldım kim olduğu umrumda bile değil her türlü taktiği denerim.
Soran+1 yılBravo sana.
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim abi
Soran+1 yılRica ederim abiciğim.
Cevap sahibi+1 yılSen kurtarır mısın peki?
Soran+1 yılBu değişik bir soru. Bana göre bu sorunun cevabı yok. İnsanların ilk aklına gelen en yakınları oluyor bu gibi durumlarda. Ama ben buna rağmen bu sorunun cevabı olmadığını düşünüyorum.
Cevap sahibi+1 yılEn yakınımı kurtarmam ben. Kim olursa olsun. Çünkü en yakınlarımız bize en çok acıyı yaşatmıştır.
Soran+1 yılÇok saçma bir yorum değil mi bu? En yakının kim senin?
Cevap sahibi+1 yılAnne, baba, kardeşler.
Soran+1 yılBunlar sana en büyük kötülükleri yapmış kişiler mi?
Cevap sahibi+1 yılEvet öyle. Keşke beni dünyaya getirmeselerdi dediğin an oldu mu senin? Belli ki olmamış.
Soran+1 yılBen kaderci bir insanım. Onlar getirmeseydi bir başkası getirirdi. Hiç yaşamamış olmak isterdim , yalnız beni neden dünyaya getirdiler diye isyan etmeye hakkım yok.
Cevap sahibi+1 yılHe işte ben intihar eden kişiyi çok iyi anlarım. O yüzden onu en acı olayları anlatıp intihardan vazgeçirmeye çalışırım çünkü ben de denedim. Zaten Allah ölmemizi isteseydi alırdı bizi diyorum ama keşke alsa diye de dua ediyorum.
Soran+1 yılBen şu an senin yaşının çok küçük olduğunu düşünüyorum. Bu ruh hali ve anlatım biçimi beni , bunu düşünmeye itti.
Cevap sahibi+1 yılYok ben 7 yaşından beri bu düşüncedeyim o yüzden sıkıntı yok. İstediğini düşünebilirsin iyi geceler size.
Soran+1 yılSon cümlenden sonra düşüncem daha da netleşti. Bu bir hakaret ya da eleştri değildir. İyi geceler.
Cevap sahibi+1 yılHakaret ettin demiyorum senden 3 yaş küçüğüm sadece bu konuda takıntılıyım o yüzden diyorum istediğini düşünebilirsin diye.
Soran+1 yılTakıntılı olduğun konu seni yaşından küçük zannetmeleri mi?
Cevap sahibi+1 yılO da var bir de aile konusu takıntı. Neyse iyi geceler.
Soran+1 yılKonu kilit. İyi geceler.
Cevap sahibi+1 yılKilit derken?
Soran+1 yılCikmazda yani.
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle. Boşverelim neyse gerçi bana düşmanlık yapana yardım ettiğimden ayrım etmem diyim konu kapansın.
Soran+1 yılBir sey demeden kapansa daha uygun. 😊
Cevap sahibi+1 yılPeki kapansın.
Soran+1 yıl😊👍
+1 yılÖleceğini bilmek diye bir şey olamaz. Kayıtsız kalamam.
112 Yorumla
Soran+1 yılNeden? Öleceğini bileceksin net bir şekilde. Adamın elinde silah var ve yaklaşırsan vuracak. Yaklaşmazsan kendini vuracak.
- +1 yıl
Ona maalesef edemem zaten. Ama deniz ve trende ölmeme ihtimalim var. Bu ihtimalle hareket ederim.
Soran+1 yılAsıl deniz ve trende ölme ihtimalin daha yüksek. :D
- +1 yıl
Denizi bilmem de treni ben öyle düşünmüyorum😂 ölmek vicdan azabıyla bir ömür yaşamaktan daha iyi. Ben o şekilde yaşayamam. Her gün psikolojik destek almak zorunda kalırım. Empati yapıp kendini yardıma ihtiyacı olanın yerine koyduğun zaman, kurtarabilme ihtimali varken insanların durumuna kayıtsız kalması, feci bir şey olsa gerek. Tüm olasılıkları hiçe sayıp beyinde olacakları netleştirmek çok bencil ve çirkin bir hareket bence. Hayat bu kadar duyarsız olacağımız bir yer değil.
Soran+1 yılBen yine de o an hiç bir şey şimdi söylenilen gibi olmaz diyorum.
- +1 yıl
Tabii o zaman nasıl davranacağımı şimdi tam olarak kestiremem ama farklı olacağını zannetmiyorum. Ben hiç denizde boğulmak üzereyken onu kurtarmak için arkasından atlayanın öldüğünü duymadım. Bu gibi durumlarda iyi bir yüzücü isen yardım ediyorsun zaten. Bak mesala bir haber vardı, bilmem kaçıncı kattan düşen bebeği tutan adam. Kolu kırılmıştı galiba ama bebek kurtuldu. Orada öylece durup bebeğin yere çakılmasını da izleyebilirdi. Ya da o esnada oradan uzaklaşıp üç maymunu oynayabilirdi. Ne alaka diyebilirsin. Sen öyle düşünsen de , ben hala güvenebileceğimiz koca yürekli insanların varlığına inanıyorum😂 Ben onlardan değilimdir belki ama canını hiçe saymayı bu kadar ütopik algılama. Bunu yapan insanlar ve çünkü.
- +1 yıl
*var
Soran+1 yılSana bir sürü boğulanı kurtarırken ölen kişilerin haberlerini gösterebilirim. Ayrıca şunu unutma , yüzmeyi bilen kişiler boğulur genelde. Hatta iyi yüzmeyi bilen kişiler. O adam yere düşenin büyük bir insan olduğunu görseydi emin ol kenara çekilirdi üstüme düşmesin diye. :)
- +1 yıl
Tabiki çekilirdi , ben de çekilirdim. Aklı olan her insan gibi. Ben ölme ihtimalini göze almaktan bahsediyorum sen ölüme gitmekten. Kendinle aynı kalıpta ve yapıda bir insanı tutmaya kalkarsan tabiki onunla birlikte zarar görürsün. Burada ihtimal diye bir olay yok.
Soran+1 yılBu düşme olayı refleksli bir iş olduğu için sayılmaz aslında.
- +1 yıl
Ya sen de haklısın ama bazı insanlar var, gerçekten böyle anlarda vicdanları her şeyin önüne geçiyor. Hayatlarının, ideallerinin, aklının vs. Ben atarım kendimi kesin, hiçbir şey düşünmem demiyorum. Yaşamadığımız için bilemeyiz ama kurtarma düşüncesi daha yakın geliyor.
Soran+1 yılİllaki bu tür insanlar vardır ama asla cevabı olmayacak bir sorudur bu da. :)
+1 yılSadece çocuklarım annem
13 Yorumla
Soran+1 yılAnladım Allah göstermesin. :)
- +1 yıl
Amin 😊☺
Soran+1 yıl:) :)
+1 yılCanimin değeri yok. Uasamaui sevmiyorum zaten
14 Yorumla
Soran+1 yılSevmediğin bir yere nasıl katlanıyorsun peki?
- +1 yıl
Katlanamiyorum. İntihar günah diye mecburen nefes aliyorim
Soran+1 yılMüslüman olduğundan tutuyorsun. Ama bir müslüman olarak yaşamayı sevmemekte ölmeyi istemek kadar günah.
- +1 yıl
Evet abi
- Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılBebek ve yaşlı ise evet.
15 Yorumla
Soran+1 yılGenç ve bebek değil ise hayır mı?
- +1 yıl
Aynen
Soran+1 yılGenç ve bebek olmayan birini kurtarmak daha mantıklı yalnız. Eğer mantıken cevapladıysan.
- +1 yıl
Mantık devreye girerse hiç kurtarmam. Duygu ve merhamet açısından onlara dayanamam sadece.
Soran+1 yılZayıf noktan hmm. Yine de o an daha farklı olabilir.
+1 yılAilem dışında kimse için böyle bişey yapmazdım
11 Yorumla
Soran+1 yılBana yakın bir cevap. Sadece annem için.
Sevmediğim birisiyse hayır.
15 Yorumla
Soran+1 yılAnnense?
Soran+1 yılİntihara karşı pekte duyarlı olmazsın öyleyse.
Soran+1 yılOlmaması gereken bir seçim.
ben nıye öluyorum o ölsun
12 Yorumla
Soran+1 yılTamam sen çok yaşa. :D
Bu kim olduguna bsgli
11 Yorumla
Soran+1 yılSıradan birini görmezden bile gelebiliriz haklısın.
Sanirsam evet.
13 Yorumla
Soran+1 yılBir de bakmışsın ki hayırmış meğerse.
Soran+1 yılCan tatlıdır emin olma.
+1 yılHayır
17 Yorumla
Soran+1 yılİyi ölsün bari adam/kadın.
- +1 yıl
Kendi canımdan kıymetli mi. Ne alaka. o benim için yapar miydi acaba. saçmalık
Soran+1 yılAnnen gözünün önünde ölüyor , çırpınarak denizde can veriyor ve sen hangisisin?
- +1 yıl
O başka bişey o zaman canım pahasına. Ama senin sorun öyle değil. Öleceğini bile bile başkasının hayatı falan dersen banane derim ben
Soran+1 yılEn sevdiğiniz kişi ya da herhangi birisi diyorum. Sanırım kaçırmışsın orayı.
- +1 yıl
Bencilim ben. Uzatmasak? 😅
Soran+1 yılAynalara devam öyleyse. İyi geceler.
kurtarmam banane
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet.
Gizli Üye(30-35)+1 yılzaten isteğim ölmek.
13 Yorumla
Soran+1 yılNeden yasiyorsun oyleyse?
Cevap sahibi+1 yılgötüm yemiyo ölmeye 😂
Soran+1 yılO zaman gotunun yedigi seylere yonel. 😊
+1 yılEvet
11 Yorumla
Soran+1 yılNet.
- Diğer konusunda 30,8b cevap paylaştı.
+1 yılevet çalışırım
13 Yorumla
Soran+1 yılAma öleceksin. Belki de o kurtulacak ve sen öleceksin.
- +1 yıl
uyar
Soran+1 yılTabii şimdi burada verilen cevapla olay anında vereceğin tepki farklı da olabilir. O yüzden çokta gerçekçi cevaplar çıkmayabilir.
Gizli Üye(25-29)+1 yılhayir.
12 Yorumla
Soran+1 yılGayet net.
Cevap sahibi+1 yılaynen
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet İşim bu
13 Yorumla
Soran+1 yılCankurtaran mısın?
Cevap sahibi+1 yılPolisim Milletimin insanı için canımı veririm
Soran+1 yılMesleki deformasyon. :) Sen bir adım öndesin tabii diğerlerine göre.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat