"Ebu Hureyre'nin (ra.) Hadis'inde der ki; ''Şeytan ve ordusu kaçışıp etrafa dağılacaklar. Saklanmaya çalışacaklar! Ve Kuran'da der ki; 'O gün kimseye saklanacak yer yoktur'."
İnsanlar başlarını göğe kaldıracaklar ve gördükleri siyah ve yağlı bir gökyüzü olacak. Gökyüzünde gördükleri parça parça etrafa dağılacak, yer yüzü parçalanacak.
Kıyamet günü okyanus yanacak ve buharlaşacak... Yıldızlar sönüp yeryüzüne çarpacaklar. Ve her yer kapkaranlık olacak!
Ve etrafı karanlık sardığında her şey sona erecek. Dünyada canlı varlık kalmayacak.
Ölüm meleği, Allah'ın (cc.) huzuruna çıkıp diyecek ki; ''Gökyüzünde ve yeryüzünde olan senin iznin dışındaki bütün varlıkların canları sona ermiştir.''
Peki Allah'ın izni ile canları alınmayan kimler olacak? Cebrail, Mikail ve İsrafil!
Allah bu sefer ölümün Cebrail, Mikail ve İsrafil'in de yakalanmasını buyurur. En sona da ölüm meleği kalır ve onunda ölmesini buyurur.
Ve Allah gökyüzü ile bütün gezegenleri eliyle yuvarlayıp saracak! Ve Sonra Allah sesini yükseltip şöyle diyecek; '' Her şeye gücü yeten benim!
Allah: ''Bugün kimdir o kutsal olan yönetim, kimdir o kudret, bugün kimindir o krallık, nerede o diktatörleriniz, zalim önderleriniz nerede?
Hiç kimse cevap veremeyecek! Ve Allah (cc.) diyecek ki; '' Kuvvet Allah'a mahsustur!''
Yecuc mecuc kafilerin insanlari canli canli yiyecek olmasi deccalin dunyaya inmesi bir anne bile kucağindaki bebeği yere atip kaçicakmiş korkuyorum.
Herkesin kıyameti kendi ölümüdür.. İnsan, ölümünden korkmalı kıyametten çok..
Kıyamet, dünyanın ölümüdür.. Bizi çok bağlamıyor.. İnsan kendine bakmalı, kendi kıyametine hazır mı?
Hem Sûr üflendiğinde zaten imtihan bitmiş olacak.. Korkmuş olmak, bu gerçeği değiştirmez..
İnsan nasıl gireceği sınava hazırsa, içi ferah olur; öyle de sınavda olan biri, üstelik "kitap açık" olan bir sınavdan, kitaba uydukça doğru hareket eder ve imtihanın bitiş düdüğünü duyduğunda gönlü ferah olur, sonuçtan korkmaz..
Ya su cehennemde cezanı çekip cennete gitme olayı ne ya? Ben ona inanmıyorum. O zaman kalksın iskenceyle insan ölduren de cezasından sonra cennete gitsin. E herkes cezasını çekip cennete gidicekse bu cehennem neden var
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sana basit bir örnek sunayım seninde hataların oldu değil mi küçük veya büyük herkes cezasını çekicek bir hikaye anlatmıştı bize hocamız birbirine çok yakın 2 arkadaş varmış kızdan birisi ölüyo ve aylar sonra kız ölen kızı rüyasında görüyor naptin çektinmi cezani diyor oda diyor ki daha çay bardağının dibinde biraktığım çayın cezasını ödeyemedim ben sana sadece örnek verdim allah istese herkesi doğru yola koyabilir amaç imtihan giricekte hemen giremicek cehennemde 1 yıl dunyada 1 gun mu neydi oyle bir şey duydum ben herkes hesabini vericek elbet cennete hiç alinmayacaklarda var intihar edenler kendi etlerini kopartip aticaklar cimriler taş yemeye çalişicak vs
Yani sen cehennemin en kotu yerinde olsan zebanilerin karnini yarip bağirsaklarini çikarip ağzina verdikleri yerde orda kalmakmi istersin cunku açik olmak namaz kilmamak bile baya bir gunah
Eğer onu hakediyorsam o cezayı cekmem lazım. Bu dünya sınav yeri. Madem öyle olmak istemiyorsun o zaman burda da ona göre davranıcaksın. Açık olmaya gelince Allah basınızdakiler sadece saçınızı örtmesin kalbinizi de örtsün diyor. Burda kapanıp yüzüne on ton boya sürenler dapdar giyinenler var. Hem kimsenin ne olucağını bilemeyiz dimi? Belki açık olanın salih ameli daha fazla olucak o cennete gidicek. Kapalı olan da yediği pislikler için sonsuza kadar cehennemde kalıcak.
Korkuyorum o günün dehşetinden annenin bebeginden kactigi günden Rabbim alnında secde izi olanlardan kevser havuzunun etrafinda toplanan ümmetten eylesin bizi
Benim teorim o günün şartlarına göre öyle yazılmış kitaplar eğer bu zamanda yazılsaydı kitle imha silahları, genetik felaketlerden bahsedeceğine eminim
0
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
3. Dunya savaşi olucakya zaten orda herşey olucak en son zaten butun teknolojimizi kaybedicez
Teorime göre dünya savaşı siyasi anlaşmazlıklar ya da dünya zenginlikleri petrol, altın vs yüzünden çıkmayacak teknoloji yüzünden çıkacak amerika-çin arasında şu an amerikanın elinde uzayli taklit gemileri var bu sana bilim kurgu gelebilir ama gerçek hitler bunu yaptı ve başardı videolar mevcut uzaylıların dünyaya gelişi antik mısıra kadar dayanıyor mısırbpapirüslerinde bile yazıyor ve bunu insanlıktan saklıyor siyonist güç
Albert einstein demiş ki "üçüncü dünya savaşında hangi silahlar kullanılacak bilmem ama dördüncü dünya savaşında taş ve soparlar kullanılacağı kesin" gerisini sen düşün antik roma yıkıldıktan/yakıldıktan sonra dünya teknolojisi 100 yıl geri gitti bilim kitabları yok oldu kül oldu eğer yıkılmasaydı insanlık şu an baya ilerdeydi
İşte bunu aşmak için ugraşmak lazım üniyi bitirdikten sonra gezgin bir hayat sürme planım var beş parasız sadece müziklerim ve ben avare yani :d neyse uykum geldi sabahta oldu günaydın mı iyi akşamlar mı demeliyim xd iyi günler hadi
O zaman herkes korkacak çünkü Rahmanin sabrı tasmis hesap sorma vaktı gelmiştir. Ben korkmuyorum diyenleri en ufak bir depremde dışarda sabahladiklarina sahidim 😂
En İyi Cevaplar